06 November 2010

pederizam

PEDERIZAM

 

 

Sve ono sto Karleusa izlupeta u Kuriru je mozda pocetak nove epohe excentricsnog drustva, koje trazi dokazivanje i svoje mesto pod nebeskom kapom.Sve dosadasnje epohe civilizacije: humanizam,renesansa,romantizam,realizam,nisu pratile exstremizam drustva,kao nemoralnu pojavu.Pederizam je demokratsko dostignuce zapada kao najveca tekovina demokratije i ljudskih prava. Pederizam koga lansira Karleusa,kao novu epohu civilizacije 21.veka posvecuje tom sloju ehcentricnog drustva.Jezik kojim se Karleusa sluzi i obraca gej populaciji,po njoj je jezik blizak i razuman pederima,kojima i sama pripada,po svemu sto je u svojoj kolumni u Kuriru izjavila.To je jezik koga se stidi svaki covek pri cistoj pameti.Jezik kojim se trenutno sluzi srpska inteligencija po Karleusi je nerazuman njenim obozavaocima.Po njoj njen jezik razume vecina.Ako je 85% populacije u Srbiji bilo protiv parade ponosa o kakvoj vecini kontraverzna Karleusa govori.Karleusa je po prirodi kontraverzna,intrigantna osoba,koja kao umisljena ekstradna umetnica ponizava sve oko sebe.Niko joj nije ravan, ni kao "exstradnoj zvezdi",ni po nacinu odevanja.Sama kaze da joj nista u zivotu ne dostaje.Ima porodicu,najmodernija kola.Ima sve osim pameti.Recnik kojim se sluzi potice iz bulje a ne iz glave.Perverznost je glavna njena preokupacija. To je dokaz da je vreme pregazilo.Njena karijera je na zalasku.Smisljeno koristi paradu ponosa da pokaze da njeno vreme tek dolazi.Prilazi Cedi prasku kao politicaru bliskih pogleda sa kojim se odlicno razume.Ako je Karleusi uzor Ceda Prasak sa jedva prolaznim politickim cenzusom od 6%,ne znajuci sta ceka LDP na sledecim izborima, gde je onda to njena politicka karijera.Mozda Ceda u Karleusi vidi moc za buduce prezivljavanje i uz pomoc gej populacije zeli da i dalje bude ono sto je danas.Nije iznenadjujuce da Karleusa zapliva u politicke vode i masta o mestu buduce ministarke kulture. Srbiji samo jos takav kalibar treba pa da Srbiju uvede u Evropu i prosiri krug obozavalaca gej populacije. Umisljenom popularnoscu posle kolumne u Kuriru i Utisku nedelje kod Olje Beckovic, Karleusa smatra da njeno vreme tek dolazi.Pederizam ce je mozda uciniti zvezdom nove epohe .Karleusa sjasi sa svog pegaza i prizemlji se dok nisi za uvek tresnula sa te umisljene visine.Onda ti nema spasa. Ni sto Karica te nece podici iz blata.

 

Ucenama nikad kraja

Ko zna po koji put smo pokazali da smo narod koji skida gace svakom gostu da

bi dokazao naklonost i prijateljstvo, ovoga puta sa Nemackom, kao

nezaobilaznog ekonomskog partnera. S tim ciljem je jos po neznam koliko puta

vidjen defile srpskih neprijatelja docekani  crvenim tepihom sa najvecim

pocastima. Dosao svabov da  potvrdi prijateljstvo i odanost Srbiji  da

Srbija moze racunati na Nemacku u pogledu pridruzivanja Evropi.  Dosao je da

nam usred Beograda kaze da su nezavisnost i teritorijalni integritet Kosova

nepovratni. I na kraju posete pre odlaska  na Kosovo prenese poruku

Beograda da u interesu evropske Srbije postojanje nezavisnog Kosova je

neminovnost.Da se vlasi ne sete , kerovi na lancu, cuvari  Srbije, ne sela

radi vec sebe radi, u coravom  tamnom sokaku, smirenim tonom, da niko ne

cuje i ne naljute gospodare, reze- KOSOVO nikada nece  biti priznato. I

posle svega  pokorno rukovodstvo Srbije u znak zahvalnosti i podrske

predstavnika Evrope ,priredjuje oprostajni banket, kome su prisustvovali

skoro svi predstavnici politickih partija, koji su ovoga puta  ostali bez

glasa, promukli zbog silne dernjave i mlacenja prazne slame  u Skupstini

Srbije,pokazujuci  srpskom narodu svoj patriotizam.

Na sastanku sa evropskim izasanikom Gvido Vesternele sigurno je bilo reci i

o samovolji  i drskost Srpskog rukovodstva koje se usudilo da bez

konsultacije Evrope i Amerike  podnese skupstini UN rezoluciju o Kosovu

.Kakva drskost i ponizavanje Srbije koja je danas sve osim nezavisne

demokratske drzave na koju i zecevi pisaju. Iz saopstenja Borisa Tadica da

je saglasan na razgovore i usaglasavanja stavova rezolucije u cilju dobrih

prijateljskih odnosa  sa velikim silama da na kraju opet podmuklo

zarezi.Kompromisa   sa  nezavisnim Kosovom na stetu Srbije nece

biti.Tadicevo ponasanje u ovom slucaju podseca na prostitutku, koja kaze:

pridrste mi kopile da pokazem  ko je kurva. U  lice srpskog naroda, Tadic

jos uvek bez stida po ko  zna koiji put ponavlja istu  svima dobro poznatu

 

 

Tadiceva poseta Vukovaru

Tadic se klanja hrvatskim zrtvama,izvinjava hrvatskom narodu a za uzvrat nista ne dobija.Pitanje je da li za to izvinjenje i ostala izvinjenja Muslimanima i Hrvatima dobija nesto za uzvrat.On se nada da ce ga Hrvati i Muslimani slediti da isto to ucine srpskim zrtvama.To se nije desilo a male su sanse da se to desi.Josipovicje vrlo oprezan u izjavama.Ne daje brzoplete izjave izvinjenja i klanjanja zrtvama srpskog naroda. Tadic se nije setio ni da spomene zrtve srpskih malisana u decjem zabavistu, kojom prilikom su ustase u Vukovaru zaklale 40 decaka. O tome je strogo reagovala italijanska novinarka Milena Deboneli,koja je licno videla poklane decake i kada je sutra dan trebala da usledi konferencija za stampu povodom slucaja decaka,ni traga o poklanim decacima niti o konferenciji za stampu. Besna Deboneli na to sto su sklonjene zrtve decaka i sto nije bilo konferencije za stampu,protestvovala je i trazila strogo kaznjavanje zlocina. 40 zaklanih malisana u obdanistu u Vukovaru je sklonjeno da nebi doslo do revansizma nad Hrvatima. Dan pre toga drzavna TV u Beogradu je donela vest o pokolju dece , da bi sutra dan demantovala tu vest. Reporter RTV koji je objavio, a zatim demantovao tu vest danas zivi u Vankuveru i urednik je lista KISOBRAN.Milena Deboneli zbog toga sto je jos dugo vremena pisala o vukovarskom slucaju poklanih malisana, bila je ubijena od strane hrvatskih Ustasa. Nije prvi put da Tadic izbegava da se pokloni srpskim zrtvama.To je dokazao kada je prosao kroz Bratunac, prilikom posete Srebrenici da se izvini Muslimanima a zaobisao srpske zrtve u Bratuncu.Nije se odazvao pozivu na komemoraciji 3500 pobijenih Srba od strane zlocinca Orica u Bratuncu. To ni ovom prilikom ,poseti Vukovaru nije ni spomenuo srpske zrtve,posebno malisane u obdanistu, niti zatrazio izvinjenje od Josipovica za zlocine Hrvata u Vukovaru,Bljesku i Oluji.Pola miliona proteranih Srba iz Hrvatske jos uvek u Srbiji ceka na povratak u svoje domove,pravo na povratak iomovine i stecene penzije,koje im Hrvatska josporava. Nije spomenuo ni Jasenovac najveci logor za stradale Srbe Jevreje i Cigane u Drugom svetskom ratu od ustaskih koljaca. Jasenovac je posle Dahau najveci logor u toku Drugog svetskog rata. Hrvati ne samo da se nisu izvinili za preko milion zrtava u Jasenovcu, vec negiraju postojanje zloglasnor logora u Jasenovcu. Za Hrvate je to samo radni logor i nista vise, u kome je , po njima,stradalo samo 23000 logorasa,Srba Jevreja i Hrvata.Da li posle svega sto se desilo Srbima moze doci do pomirenja sa Hrvatima nasta insistira Tadic?Kaze da mu duznost kao predsedniku Srbije to nalaze i da nema govora o pritisku Brisela i Vasingtona.To cini iz osecanja i bolje sutra za generacije koje tek dolaze. Reakcije Evrope su pozitivne.Pomirenje Srba i Hrvata je korak blize Evropi. U najavljenim buducim susretima Tadic-Josipovic ka pomirenju dva naroda postoje mnoge barijere i neresena pitanja.Opozicija Sebije osudjuje posetu Tadica Vukovaru.

 

 

 

 

Tadicu stidi se svojih postupaka

On 12-Jul-10, at 4:14 AM, sava vidanovic wrote:



TADICU STIDI SE SVOJIH POSTUPAKA

Ovogodisnjoj komemoraciji  povodom 722 identifikovanih leseva  u Potocarima  prisustvovalo je vise od 10.000 posetilaca i zvanicnika zemalja iz okruzenja, Evrope i SAD. Medju posetiocima je i predsednik Srbije Boris Tadic. Svoju posetu  Bosni, ovoga puta Tadic obrazlaze priznanjem zlocina u Srebrenici u znaku pomirenja naroda na prostorima bivse  SFRJ. Ovo nije prvi put da  Tadic priznaje  jednostrani genocid svog naroda nad Muslimanima u Srebrenici.  Njegovu izjavu  zvanicno su propratili srpski mediji sa posebnim osvrtom na muslimanske zrtve ,kao najvecim zlocinom posle Drugod svetskog rata , kojom prilikom je ,kako se navodi, stradalo vise od 8000 Muslimana. Tu vestJavni mediski servis  RTS prenosi sa posebnim naglaskom, kao dokaz da gradjani  imaju pravo da  saznaju istinu o Srebrenici i srpskim zlocinima nad Muslimanimanasa .Postavlja se pitanje te istine do koje je RTS dosla i ako se zna da je Srebrenica  mit,reziran  jos 1993 godine od strane SAD i Izedbegovica.

MIT O SREBRENICI

Postoje nepobitni dokazi da je Klinton saopstio Izedbegovicu da za NATO intervenciju u Srebrenici mora biti razloga.Mora da se pobiju 5000 Muslimana. Klintonov  predlog Izedbegovic prihvata sa primedbom  okruzenja da se ipak ne pobiju 5000 muslimana, da se taj broj umanji prenosenjem zrtava sa ostalih ratista i sahrane u masovne grobnice. Receno,ucinjeno. .Mnogi lesevi su  iskopavani iz grobnica sirom Bosne i sahranjivani u  Srebrenici.. To potvrdjuje i Dr . Slobodan Stankovic koji je kao ekspert od  ukupno 2050 identifikovanih leseva iz  masovnih grobnica u Srebrenici  konstantovao da su vec neki od leseva ranije  negde identifikovani.  Po vec ranije vidjenom scenariju poput Markale 1,Markale 2,zlocin nad bredlajnerima u Sarajevu i  zlocin nad sopstvenim narodom u Srebrenici nastao mit o Srebrenici kao najveci zlocin posle Drugog Svetskog rata i krivcima proglaseni Srbi. Ceo zapad  i svetske medije su prihvatile taj zlocin u Srebrenici kao  srpski zlocin . Taj zlocin u toliko  teze pada srpskom narodu kada ga priznaju i sami srpski politicari najveceg ranga  poput Tadica. Mnogi  govornici na komemorativnom skupu su  ostro osudili taj jednostrani zlocin, a da o srpskim  zrtvama i zlocinima   komandanta 28. muslimanske divizije na celu sa Oricem  nije bilo ni reci i ako se pouzdano zna da je od zlocinacke ruke Orica  u Bratuncu,Skelanima,Milicima ,Srebrenici  stradalo 3267 civila  zene dece i starci srpske nacionalnosti.Popaljena citava srpska sela na tim prostorima. Za razliku od srpskih zrtava u  Bratuncu u Potocarima medju 722 lesa nije bilo ni jednog deteta niti zene. Cifra od  preko 8000 muslimanskih leseva nikada nije, niti ce biti  utvrdjena.



Mit od vise od  8000 leseva. poceo je da se rusi od strane samih Bosnjaka ,dok Tadic i skupstina Srbije usvajaju tu sramnu rezoluciju o genocidu u Srebrenici za koje se optuzuju Srbi. Time je nanesen  strasan udarac RS, cije ce  posledice imati uticaja na  na buducnost RS.Predsednik IDC Mirsad Tokaca je izjavio da njegov  IDC centar raspolaze podatcima da 500 zivih Muslimana koji su   na spiskovima kao stradali u julu 1995,kao i da je u Potocarima u memorijalnom centru sahranjeno 80 Bosnjaka,koji nisu stradali u julu 95. Tu vest potvrdjuje i  direktor memorijalnog centra Mersed Smajlovic. Srpski izvori potvrdjeni i od inostranih zapadnih istrazivaca  d su dosli do podataka da se  3010imena sa monumentalnih spomenika pojavilo  u birackim spiskovima na  izborima u Bosni kao zivi  glasaci. Mnogi sa spiskova poginulih se  kao zivi  javljaju i  iz inostranstva.Pred tim cinjenicama mit o Srebrenici i vise od 5000  poginulih Muslimana pad u vodu. Taj mit podvale svetskoj javnosti  ce jos dugo  potresati svet, dok istina ne ugleda svetlost dana.



Bivsi predsednik  za istrazivanje dogadjaja u Srebrenici i okoline Marko Arsovic, prvi put je javno potvrdio da je spisak srebrenickih zrtava sacinjen po nalogu bivseg visokog predstavnika za  Bosnu Pedija Esdauna. Esdaun odbacuje izvestaj o slucaju Srebrenice, koji je 2002 sacinio Biro vlade RS za odnose sa Haskim Tribunalom i dokumentacioni centar RS i trazio formiranje nove komisije , koja treba da sacini nov izvestaj. Nova komisija je pocela sa radom 2004 pod nazorom OHR-a i Haskog Tribunala. Izvestaj  te komisije od 14 aprila, je razbesneo Esdauna, koji i dalje insistira na "narucenoj istini".Predsednik komisije Arsovic podnosi ostavku ,dok je Miletica Esdaun smenio sa funkcije sekretarijata vlade RS  za odnose sa Medjunarodnim krivicnim sudom za ratne zlocine u Hagu i istrazivanje ratnih zlocina, pod optuzbom  da izvestaj predstavlja katalog opostruktivnog ponasanja.



U obrazlozenju svoje ostavke Marko Arsic obelodanjuje da  kao predsedniku komisije i predsedniku  Vrhovnog suda RS  mu je onemogucen profesionalni rad , po zelji predstavnika za Bi H Pedjije Esdauna. Arsovic je  istakao da je broj muslimanskih zrtava u Srebrenici  manipulacija  zapada i medije , predmet teskih  zloupotreba. Ocigledno  je da je Javni Mediski Servis Srbije,pod rukovodstvom, po drugi put izabranog direktora sa  srednjom strucnom spremom ,genijalca Tijanica, drzeci se nacela da gradjani imaju pravo da znaju istinu, stavlja se na strani zapada iKvislinskog rezima Srbije da javno iznese( NE}istinu o srpskim zlocinima u Srebrenici i ni manje ni vise 8000 nevino stradalm muslimankim zrtvama a da istovremeno srpske zrtve nisu vredne niti pomena.


COVEK BEZ OBRAZA
Tadic se u Potocarima pridruzuje ostrim napadima i klevetima  Srba od strane bosanskog  i svedskog rukovodstva, da jos jednom  javno istakne srpske zlocine  sa obecanjem da zlocinci moraju biti  privedeni pravdi, misleci tu na Mladica pocinioca genocida u Srebrenici, koji  jos uvek nije u Hagu. Tijanjicevo  nacelo da Srbi imaju pravo da znaju istinu ,gde je tu istina o genocidu samo na jednoj strani Sta je sa genocidom Muslimana nad Srbima?.Zabrinjavajuce  je da  je rec o jednostranom genocidu, iskljucivo muslimanskog zivlja a o genocidu  nad srpskim narodom ni reci, kao da zaista nije postojao. Gde je tu istina  koju  kao krilaticu RTS,Tijanic istice,pravo gledalaca je da sve znaju.Javni servis RTS je daleko od istine.Javni servis RTS postaje glasilo kvislinske vlade na celu sa Borisom Tadicem, koji nema granice nanosenja uvreda i kleveta svom narodu. u prisustvu najveceg  srpskog zlocinca, Orica, koji  nosi krvave ruke do lakata, za koga je Haski Tribunal  proglasavajuci ga nevinim,ocenjuje da je bio mlad i zbog toga razuzdan i da nije kriv za monstruozna ubistva 3267 Srba.Oric se nesme uvrediti posetom  i odavanju poste zrtvama Bratunca..Tadic nema hrabrosti i obraza da se sretne sa majkama srpskih zrtava zavijenih u crno koje i danas u narucju drze  slike svojih najmilijih usmrcenih stravicnom smrcu zlocinca Orica.. Obzir prema Muslimanima je razlog i velika uvreda Srbima da se na  12. juli Petrovdan,dan pomena srpskim zrtvama ne  poseti Bratunac. Sta biTadic rekao, citiram:" Milici Dimitrijevic, ciju decu, petogodisnjeg Aleksandra i desetogodisnjeg Radisava,16. januara 1993 godine ubise isti oni sa kojima je dan ranije stajao i kojima se izvinjavao?Sta bi rekao Cvetku Risticu, koji je kao trinaistogodisnjak ostao bez igde ikog svog,bez oca Novaka[42}.majke Ivanke[43},sestre Mitre[18] i brata Mice, ili malom Brani Vuceticu, koji je kao devetogodisnjak odveden u Oricev logor i ostao bez oca,majke i brata.?Kako se suociti s bolom u ocima nestecnih majki Slavke Matic, koja u pupoljku mladosti sahrani svoje kceri Snezanu i Gordanu, ili Ivanke Rankic, koja i danas na grudima steze sliku ispecenog sina Nenada, ili Marije Jeremic, koja jos uvek traga za kostima  sina  Marka a radovanu pali svece, sanjajuci da ce pored njega ukopati i Marka. Kako u oci pogledati Anu Mladjenovic ,koja oca  Andjelka ni upamtila nije, ali citav  zivot zivi s poznajom da su mu otsekli glavu i njom igrali  fudbal. Koje opravdanje naci za sedamdesetogodisnjeg Dragomira  Miladinovica iz kravickog zaseoka, Jezestica, koji predugih osamnajest godina nosi dve neprebolne rane sinova  Ratka i Djordja. Da li je moguce da se padne jos nize,  potone jos  dublje. Tu je Tadic nedostizan"

 

ISTORISKO SRPSKO  PROKLETSTVO

Tuzno je i neprimerno ,da  to i sam predsednik Tadic  priznaje da je bilo genocida  samo na jednoj strani a ni govora o genocidu druge  strane u sukobu. Time je Tadic naneo veliku sramotu i uvredu svom  srpskom narodu. Ne samo Tadic , vec i cela srpska vlada je korumpirana  kvislinska vlada ,kojai radi na stetu svog naroda.Skoro da nema primera  u svetu da vlada  radi protiv interesa svoga naroda, optuzujuci ga za pocinjene zlocine a da istovremeno ne prepoznaje zlocine nad srpskim narodom. Dali bi neko od Hrvata ,ili Makedonaca  pa i medju ostalim bivsim narodom  zajednicke Jugoslavije. ucinio tako nesto. Nema primera  tako izrazene pete kolone kao kod Srba. To je  velika uvreda svim  Srbima, cestitim i postenim ljudima, patriotama,koji su spremni  u svako doba da slede dela slavnih predaka.Njihov obraz je ukaljan bas od tih podrepasa. Srpski izrodi su tu nenadmasni.Koleno Brankovica  Srbe prati od kosovskog boja do danas. To je srpsko istorisko prokletstvo nesloge,klevetanja.optuzivanja,izrucivanja drugima svojih  najboljih sinova,ubijanja, razdora, osvetoljublja, podmicivanja . Ti srpski izrodi nemaju granica delovanja.Srbin je u stanju da  i svoju majku, ili rodjenu decu zrtvuje  za druge iz koristoljublja.

 

Tadiceva  izjava da ovoga puta posecuje Srebrenicu  i oda postu  zrtvama Srebrenice u znak pomirenja ,  nije naisla na prijem kod rodoljubivih Srba i osude Muslimana. Nasuprot docekan je  kao persona non grata i povicima  ua cetnik. Tadic nije svestan  svojih postupaka,kakvu je sramotu naneo srpskom narodu, priznavsi jednostrani  bezuslovni  genocid  svog naroda po nalogu evropskih i zapadnih  mocnika .Taduc je uspeo da  skupstina Srbije svojom odlukom izglasa rezoluciju o genocidu u Srebrenici. ne trazeci to od drugestrane.Narod Tadicu nije dao poverenje da radi protiv svog naroda, vec da  stiti njegove interese.Kad tad ta sramna  rezolucija o Srebrenici ce biti odbacena a Tadic zbog toga  zasluzeno  kaznjen.  Iza tadicevog nacela pomirenja se krije  ponovno bratstvo i jedinnstvo i da se Vlasi ne sete ideja o zajednickoj drzavi se lansira  pod imenom Zapadni Balkan, ciji je cilj ujedinjenje svih bivsih republika SFRJ.. 

TADICU PROBUDI SE

Krajnje je vreme da se citava vlada na celu sa predsednikom Tadicem ,probudi i shvati izdajstvo svog naroda  u sluzbi zapadu, ili jednostavno pokupi i ode s vlasti, dok je narod silom ne  otera i izvede pred narodni sud pravde za sva dosadasnja  zla i nanetu sramotu srpskom narodu.. Od svog prvog izbora za predsednika Srbije, svojim postupcima i odlukama Tadic je okazao  da radi protiv svog naroda  u sluzbi zapadu. On nije svestan svojih gresaka, na stetu svog naroda i jos uvek  ide glavom u zid,lansirajuci ideju evropske Srbije ,koja nema alternativu.Po njemu buducnost Srbije je u Evropi u kojoj  Srbiju ceka blagostanje i visoki standard gradjana Srbije . To je utopija i nedostizan cilj Borisa Tadica. Tadic ne zeli da cuje  signale svog naroda i Nemacke ili Francuske da se prosirenje predvidjeno sa Irskom ,Turskom i Hrvatskom zatvara krug daljeg clanstva. u EU. Ekonomska kriza   kakva je danas zahvatila  mnoge  clanice Evrope rusi EU. Izdvajaju se  ogromna sredstva za  sanaciju oporavka pojedinih zemalja, sto  dovodi Evro u odnosu na Dolar u zabrinjavajucem padu. Nije  ni cudo sto Nemacka pomislja  na povracaj  nacionalne valute- marke. Neki analiticari  predvidjaju  raspad EU, dok .Tadic ocigledno nije dorastao da se suoci sa realnoscu i da oslonce trazi u pravim partnerima, Rusiji i Kini.



 Ovo nedeljna odluka  parlamenta Evrope po pitanju teroristickog napada Siptara u severnoj  Kosovskoj Mitrovici, umesto osude, zlocina , parlament  zahteva  od clanica EU i ostalih zemalja koje to jos uvek nisu ucinile, da priznaju nezavisnost Kosovada ,  kao jedino moguce resenje krize. Srbi na Kosovu i Metohiji izlozeni su svakodnevnom teroru od strane Siptara i to naocigled Euleksa i Kfora. Umesto odgovora adekvatnom merom Tadic jos uvek frazira o merama svim diplomatskim sredstvima da privoli Siptare na ponovne pregovore o statusu Kosmeta. Vreme je da Tadic odlucno zaauzme  stav o realnom resenju   pitanje Kosmeta i kaze- dosta je bilo obmana , utimativno zatrazi povratak vojske i policije na Kosmetu u skladu sa Kumanovskim sporazumom i odredbama rezolucije SB 1244. Bez  vojske i policije na Kosmetu nema sigurnosti i  zastite  Srba na tim prostorima i povratak  izbeglica. Pitanje je zasto  do sada  povratak  vojske i policije Tadic nije ultimativno postavio. Naprotiv umesto  srpske vojske i policije Tadic dozvoljava  Euleksu inplementaciju Kosmeta., da  pored Unprofora okupira Kosmet. Sa dolaskom  okupatorske vojske Euleksa na Kosmetu, ciji je zadatak sprovodjenja Ahtisarijevog plana o uredjenu nezavisne drzave Kosovo ,Kosovo to i fakticki postaje samim proglasenjem nezavisnosti,donosenjem Ustava, uspostavljanjem granice prema Srbiji i carinske sluzbe.



Povodom  teroristickog napada Siptara u severni deo Kosovske Mitrovice i gubitka srpskih zivota, odrzana je i vanredna sednica  UN na kojoj je licno prisustvovao Boris Tadic . Sve se zavrsilo vidjenim scenarijom, osudom napada, bez konkretnih mera delovanja,da se  politicka situacija  na jugu Srbije stabilizuje. Zasto Tadic nije  insistirao na odluku Ban KI Muna u 6 tacaka pre  inplimentacije Euleksa na Kosmetu.?. Setkarenje i prekomerne posete Tadica inostranstvu sve vise poprima  pojam  kulta licnosti i mlacenja prazne slame sa ciljem  licne popularizacije, kao da je u jeku predizborne kampanje i  trci za nove izbore. Narod Srbije  je  u dosadasnja dva mandata imao dosta  vremena da sumira  Tadiceve rezultate na spoljnem i unutrasnjem planu Srbije , da je doslo   vreme da  narod kaze  svoje , ne. Dosta je bilo predizbornih obecanja i lazi o visokom standardu gradjana, ekonomsko privrednom razvoju, otvaranju novih radnih mesta i koje cega drugog laznog obecanja.Umesto svega toda  realnost jemilion nezaposlenihj,gladnih,gopadanje zivotnog standarda, beda i siromastvo, rasprodaja  preduzeca,prezaduzenost, korupcija i kriminal nanosenja uvreda i sramota svom narodu. To je bilans Tadiceve vlade Srbije.

 

 PERSONE NON GRATA

Vec je bilo reci napred o  Brankovicima a da se ne postavlja pitanje kako se resiti tih Brankovica, petokolonasa i izdaica svog naroda..Peta kolpna na celu sa  vladom Srbije i pojedinaca slobodno deluje i nikako da se to zlo iskoreni iz srpske sredine. Brakovica i petokolonasa medju Srbima je bilo  od Kosovskokog boja do danas. Nema primera  u svetu  toliko naglasenog kao kod Srba. Sa najviseg mesta i pojedinaca iz redova organizacija za ljudska prava da se javno istupa protiv svog naroda,osudde za genocid, podrske i opravdanja  bombardovanja od strane NATO alijanse, izrucivanje gradjana  haskom Tribunalu , potpisivanje sramnih sporazuma,kapitulacije zemlje priznavanje genocida  i zlocina svog naroda. i mnogo cega  na stetu naroda. Kao primer ovoga puta navescu slucaj Natase Kandic, dokazanog neprijatelja svog naroda, koja zbog svojih zasluga nema mesta medju Srbima, ali na zalost ona je tu  i nesmetano deluje svakodnevno. Najsveziji primer njeneog anti srpskog delovanja je izjava da ce se na sudu u Londonu pojaviti kao svedok odbrane Ejupu Ganicu , da dokaze njegovu nevinost za napad na kolonu JNA u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu  prilikom povlacenja po sporazumu  generala -KUKANJAC -IZEDBEGOVIC . Po Kandicki rec je o politickoj hajci  protiv Ganica kome se sudi u Londonu za zlocin na JNA u Dobrovoljackoj, koji je uhapsen u Londonu na osnovu  intrpolove poternice Tuzilastva Srbije. Kandicka kao predsednik  Sorosevog Human rajta  vise puta do sada je istupala i to javno protiv  srbije ipojedinaca. Setimo se njene  odbrane  muslimanskih majki pred sudom u Beogradu, protiv Skorpiona . U tu svrhu je  narucila improvizovane snimke Skorpijona koji likvidiraju  civile u okolini Srebrenice. Isti snimak za koji je platila 100 evra dostavila je i sudu u Hagu. Odobravala je  napad NATO na Srbiju,hapsenje i likvidaciju Milosevica i drugih srpskih heroja u agresiji NATO na Srbiju. Kandicka je veliki glasnogovornik i pobornik  hapsenja   haskih optuzenika za ratne zlocine i genocid. Nezaboravan je napad na  Srbe sa Kosmeta ispred skupstine Srbije na protestu  roditelja nestalih lica, kojom prilikom je na ocigled policije Natasa Kandic  samarala oca  nestalog lica. Za taj istup na javnom mestu i fizickog obracuna nije ni privedena na saslusanje. Javno je napala i predsednika  Naprednjaka Tomislava Nikolica  da je ucestvovao u ubistvu civila na vukovarskom ratistu. Natasa Kandic nije zasluzna da  jos uvek bude na slobodi i zagadjuje vazduh  u srpskoj sredini. Kada bude napustila Srbiju  da svedoci kao odbrana Ganicu, treba joj zabraniti  povratak kao personi non grata., za opomenu drugima njenog kova..  Bezbroj je takvih primera poput Kandicke, Sonja Liht, Sonja Biserko i drugi mnogobrojni srpski izrodi.  Ne shvatljivo je da  bivsi ambasador u Vasingtonu  gospodin Protic na poziv kao gost Kaliforiskog fakulteta da odrzi predavanje javno izjavi da  su Srbi genocidan narod i da  kao takvi treba da  nestanu sa lica zemlje.



Ostala mi je u secanju  poseta zene u Crnom Montrealu na poziv zena  jevrejskog kongresa u Montrealu. Delegacija   zena u Crnom iz Beograda u jeku gradjanskog rata u Bosni na organizovanom skupu jevrejskog kongresa govorile su o silovanju 80000  muslimanskih zena od strane  vojske  generala Mladica. Njihov nastup je bio  jednostran. Silovanje je bilo samo  od strane vojske RS a o silovanju  srpskih zena od strane muslimanske vojske  po njima nije ni bilo. Posto sam  kao snimatelj i urednik  ETNICKE TV TEQ u Montrealu u to vreme  izvestavao sa tog skupa, moje pitanje  zenama u Crnom je bilo  Kakva su vasa saznanja o silovanju srpskih zena od strane muslimanske vojske. Odgovor je bio da je rec o srpskim silovanjima  Muslimanki a ne o silovanju srpskih zena i, da nemaju nikakvih saznanja o  silovanju druge strane, sto znaci da silovanja nije bilo.. Mi sada govorimo o silovanju muslimanki a  silovanje srpskih zena nije tema razgovora. Moj napad na  predstavnike zena u Crnom i organizatora skupa je bio zestok i   da je rec o cistoj propagandi  sa ciljem da se  Srbi prikazu kao losi momci sto je i cilj skupa.. Snimak sa tog skupa prosledio sam  tadasnjem RTS da se javnost upozna  sa delovanjem stranih placenika. Drugi slucaj koji koji opet moram pomenuti,zasluzuje paznje je  slucaj ambasadora Protica u vasingtonu, koji je na poziv Univerziteta u Kaliforniji od strane studenaata jevrejske organizacije pozvan da  govori o situaciji  na prostorima bivse Jugoslavije u toku gradjanskog rata, Srbima kao losim momcima,Protic ni manje ni  vise  rekao da su Srbi  zlocinacki narod ,koji kao takav treba da  nestane sa  zemljine karte.. Zbog te i slicnih izjava  od strane Srba  USA i KANADE usledilo je otvoreno pismo  premijeru Kostunici sa zahtevom za opoziv Protica sa mesta ambasadora iz vasingtona. Opoziv je ubrzo usledio i Protic je  vracen u zemlju. Njegova rehabilitacija je  usledila ponovnim naimenovanjem za  ambasadora  u Evropi od strane Tadica. Da se nebi ponovila ista greska  prosledjen je zahtev Tadicu za opoziv Protica, koji je takodje ubrzo usledio. To su samo  neke od  prozvanih persona non grata. Njih treba seci u korenu i onemoguciti im da se mnoze. Samo time  se moze iskoreniti  nasledna bolest Brankovica i pete kolone, ocistiti korov sa  zitorodnih srpskih njiva..

Vidanovic.

POGLEDATI  >

>> http://www.rtvbn.com/live/dosije-srebrenica/

 

 

 

 

 

zahtev za opoziv protica

IZ ARHIVE SAVE VIDANOVICA

ZAHTEV ZA OPOZIV MILANA PROTICA ZA AMBASADORA U SVAJCARSKOJ

Prosledio:

 

 

  SAVA VIDANOVIC

 

Ceo njegov zivot u dijaspori posvecen je drustvenom zivotu. Vise puta biran za predsednika Kanadsko-Jugoslovenskog Udruzenja. Clan je i Srpsko Kanadskog Udruzenja. Osnovao je Radio Montreal i etnicki TV program , ciji je urednik bio 12 godina. Bez pomoci sa strane, vlastitim finansiskim sredstvima i napornim radom obavestavao je svet i srpsku zajednicu o aktuelnim politickim dogadjanjima u zemlji. Neustrasivo se borio protiv zapadne mediske fabrikacije dogadjanja u zemlji i satanizaciji Srba.

 

 

 

 

ZAHTEV ZA OPOZIV MILANA PROTICA ZA AMBASADORA U SVAJCARSKOJ

Veoma sam iznenadjen ponovnim naimenovanjem za  ambasadora  u Sbvajcarskoj Milana Protica, koji je bio opozvan sa mesta ambasadora u SAD. Na zahtev gradjana srpskog porekla SAD Milan Protic je  smenjen nakon otvorenog pisma Kostunici. Pravi razlog smene Protica je njegovo  nepristojno ponasanje i izjave na  univerzitetu uFloridi prilikom predavanja na poziv jevrejskog organizatora izjavio da su Srbi genocidan narod i  kao takvi treba da nestanu. Osvecivanje ambasade u Vasingtonu na zahtev Protica , prijem diplomata u farmerkama i pojave  na javnim mestima je samo kap vode u prepunoj casi  nepristojnog i antisrpskog ponasanja kao  ambasadora  Srbije, odnosno SCG. Ponovno naimenovanje Protica za ambasadora u Svajcarskoj ,nakon smene je zaista neshvatljivo. Sta se  od Protica  kao novog ambasadora moze ocekivati na novoj duznosti , kako ce reprezentovati Srbiju i kako je mogao ponovo biti naimenovan na mesto ambasadora  posle takvih gresaka i antisrpskih ispada, pogotovo posle izjave da ce biti prvi koji ce potpisati u ime Srbije priznanje  Kosova. Sta je motivisalo Tadica i Jeremica da  jednog takvog neprijatelja srpskog naroda naimenuju za ambasadora?Kako je moguce da Tadic vecito trubi da  nikada nece  priznati nezavisnost Kosova a imenuje Protica koji se zalaze za nezavisno kosovo. Neshvatljivo. Da li je to dokaz bacanje prasne u oci srpskom narodu, jos jedan dokaz  antisrpskog opredeljenja. Da li u Srbiji nema pogodnije licnosti od Protica? Slazem se sa  konstatacijom  komentatora  priloga da je u pitanju izbor  po partiskom kljucu. To je jos jedan dokaz da  Tadic kupuje LDP, zapravo Cedu Jovanovica da  podrzi manjinsku vladu koalicije DS u  koliko Tadic odluci da se zbg kriminalnih radnji  oslobodi Ministra Dinkica i G17 plus. Protiv Dinkica postoje brojni zahtevi javnom tuziocu za pokretanje postupka. Jos iz doba Batica postoje zahtevi za  pokretanje postupka protiv Dinkica zbog nezakonitih radnji  pljacke drzavne imovine. Takodje je poznato zasto se protivio  privatizaciji NIS od strane ruskog Gasproma i navijao da se NIS proda austriskom biznismenu.U pitanju je provizija na ime te transakcije sa Austrijom u iznosu od 20 miliona evra. Trenutno Dinkica tuze  bivsi kooperanti zastave, koji su  novim ugovorom  potpisan od strane Dinkica da se u proizvodnji Punta ukljuce samo  domaci proizvodi  i to  baterije, gume i kablova a sve ostalo  snabdevaju strani kooperanti.I tu se pominje provizija  Dinkicu od 5%. Pa dokle pljacke drzave od strane Dinkica, koji se uvek vrti  tamo gde su pare. Od guvernera Narodne banke, ministra finansija do ministra  ekonomije. I na kraju da napomenem i to da je inicijativa za Proticevu smenu sa mesta ambasadora u SAD usledila zajednickom akcijom Srba Kanade i SAD, bivsem premijeru Kostunici koji ga je i opozvao sa te duznosti.Apelujem na sve Srbe da se prikljuce zahtevu za opoziv Protica, prvenstveno Srbima Svajcarske. Mozda Tadic i Jeremic nisu znali ovo sto sada znaju i da sigurno nebi ponovili gresku u slucaju Protica. Jos nije kasno da se odluka preinaci i odluka o Proticu na mesto ambasadora Srbije u Svajcarskoj ponisti. 

Vidanovic

 

istorisko neznanje

Pomozi Bog Savo.

Treba da nasi vrapci znaju ali samo nasi pametnjakovici koji gledaju da se obogatena racun svoje brace nece da vide..

Jadan smo mi narod kad vise ima mrznje brat protiv brata nego protiv ogavnog I gladnog razaraca I okupatora nase otadzbine.

Mi smo davno prokockali nasu buducnost jos od same izdaje  Brankovica I njgovih izdajnka Draskovic I I njegovi izdajnici su predali sve nase rkete I rafinirani uranijum Americkim Jevrejima.

Pozdrav svima od milana. 

Istorisko neznanje

 

Istoriskim neznanjem, danas se jos uvek u Srbiji na srpskim  svadbama i ostalim zabavama igra SOTE MORI SOTE MASALA ne znajuci da je to igra slavlja dok su  na lomaci gorela srpska deca .

Na Kosmetu je harao Kacak-odmetnik Azem Bejte iz sela Galice. Nakon  pogibije Azema Bejte ,njegova zena Sota Galica je preuzela ulogu svoga muza i  stala na celo odmetnika. Igra Sote mori Sote nastala je kada je  Sota na planini Mokri na Kosmetu, uhvatila sestoro srpske dece-cobancica, povezala ih , nalozila vatru i gurnula ih u oganj. I dok su deca gorela  Sota je sa Kacacima igrala svoju igru  oko vatre, orgijala i pevala ; 

 

"Sote mori Sote. masala, davno zelim  Sote, mori Sote da te igram ja,"

 

Na mestu dogadaja podignuta je bila spomen ploca, koja je posle Drugog Svetskog Rata, uklonjena iz politickoh razloga, radi sirenja bratstva i jedinstva. Sote mori Sote je i dalje igrana kao siptarska narodna igra gde devojka izaziva momka.  To je velika istoriska podvala srpskom narodu, koji iz neznanja kako je zapravo nastala ta igra i dalje se igra na srpskim svadbama i veseljima.  S toga  treba preduzeti sve neophodne mere da se srpski narod upozna sa   nastankom ove igre i iskoreni iz upotrebe kod srpskog zivlja.

 

O stradanjima srpskog naroda na Kosmetu jos su svojevremeno  nasi intelektualci :Voislav Ilic,Nusic i Rakic , u svojstvu konzula  Kraljevine Srbije u Vilajetu  KIM, ukazivali, na  siptarske zulume Kacaka , nad  srpskim  zivljem. Izvestavali su Portu i srpsku vladu o stanju zuluma nad Srbima vapajuci da se  spreci ubijanje i proterivanje Srba sa Kosmeta.

Problem sa Arnautima i Kacacima na Kosmetu nije od juce. Posle Berlinskok Kongresa 1878. godine i PRIZRENSKE LIGE Albanci ne odustaju od nezavisnosti Kosmeta. U tome su im pomagale velike sile i dans isto cine, tako da je ostvaren san Prizrenske lige o nezavisnoj drzavi Kosovo.

 

 Apelujem na srpske patriote,sve politicke organizacije i nadlezne institucije da ova  istina o  nastanku Sote mori Sote bude shvacena kao tragican dogadjaj i jednom za sva vremena bude upamcena kao zlocin  nad nejakom srpskom nejaci sest  srpskih cobancicva koji su nasli smrt na lomaci od  kacanskih zlocinaca.predvodjenih od strane  Qerimi Galici Sota, zene Kacaka Azema Bajte, danasnjeg siptarskog idola. Da se na mestu stradanja  srpskih cobancica na planini Mokri,  na Kosmetu podigne spomen ploca stradaloj srpskoj deci  od arnautskih Kacaka.

Vidanovic

 

 

 

 

Историјско незнање
„Шоте мори шоте"

На прославама, свадбама и осталим забавама играју Срби "Шоте мори шоте" незнајући за суморне историјске чињенице везане за ту „народну игру".


Ћериме Хаљиљи Галица – Шота

и Азем Бејта из села Галица

 

Чим споменемо ријеч "шота" одмах помислимо на игру која се, нажалост, игра на свакој српској свадби. Поријекло имена шота долази од имена Шота Галица, жени србомрсца "качака" (одметника) Азема Бејте из села Галице (1889.-1924.) који је својевремено харао по Космету и Метохији.

Шота Галица је након мужевљеве погибије зулумћарила и предводила одметнике. У српском народу сачувано је сећање на ужасан догађај када је Шота ухватила шесторо српске деце, чобанчади код стада, на планини Мокри, повезала их, наложила ватру и све их бацила у огањ.

Док су деца горјела Шота је са "качацима" играла своју игру око ватре, оргијала и пјевала: "Шоте мори шоте, шоте машала, давно желим шоте, мори, шоте, да те играм ја!". На месту страдања невине дечице подигнута је спомен-плоча која је стајала до краја Другог светског рата, када су је комунисти уклонили како би сачували "братство и јединство", још једном потурајући народу лажне историјске чињенице. Азем Бејт или Бејта је идол и на данашњим шиптарским форумима... Планина Мокра је на северозападу Космета, а право име за Шоту Галицу (често и Шота Гаљиница) је: Qериме Халили Галица – Шота, што би се на српско читало као Черими Хаљиљи Галица - Шота.

"Шота" није настала тако давно, да се људи не би сећали, односно знали како је настала. Стога ову комунистичку историјску подвалу, да се ради о шиптарској народној игри где девојка изазива момка.... морамо одбацити и држати се проверених историјских чињеница, ма колико се оне дијаметрално разликују од досадашњих „историјских" објашњења. Шири текст о томе је написан у листу "Светосавско звонце", објављен почетком 2007. Стога је играти шоту на разним весељима и присећати се сцене спаљивања деце више него морбидно. Поготову је то недопустиво на српским свадбама и весељима бар за оне људе који имају минимум части и националне одговорности према својој нацији.

Цена наше инфериорности и незнања је сувише скупо плаћена да себи ЈОШ једном у историји дозволимо "братство и јединство" преко крви и костију наших предака, наше деце и нашег народа.

 




 

 

 

izmisljena Srebrenica

izmisljena Srebrenica

. Srebrenica je jedna u nizu podvala  kreirana u vrhu muslimanskog rukovodstva na celu sa Izedbegovicem. Srebrenica je planirana da bi se  izazvala reakcija zapada da  Sarajevo pripadne Muslimanima .Poznata je cinjenica da je 61 posto  Bosne po katastru pripadalo Srbima i kada  je vrsena  podela Bosne na  osnovu entitetske pripadnosti dve administrativne celine i tri entiteta,RS je pripalo  od 61 posto povrsine svega 42 posto. Srbi ne samo da su izgubili ocevinu, nego su proglaseni za zlocine u Srebrenici, koja je planirana od strane Izedbegovica.

 

 Nedavno je savest jednog Muslimana iz Izedbegovicevog staba progovorila o istini o Srebrenici.Kako je doticni rekao  Izedbegovic je naredio da se  u Srebrenici  streljaju 5000 muslimana  da bi se dobilo Sarajevo. Videti komenter  ISTINA NA VIDELO.Taj Musliman je zapitao Izedbegovica,kako je moguce i zasto streljati  toliki broj- 5000 Muslimana. Izedbegovic je rekao da se to mora uraditi da bi se  dobilo Sarajevo. Ta izjava treba da zainteresuje  ne samo nase  tuzilastvo i vladu , vec i celokupnu javnost da  se obelodani istina o Srebrenici  i dokazu stvarni  krivci za streljanje sopstvenog naroda da bi se postigao  planirani politicki cilj.  Da se dokaze ko su ti l;judi i ko iza toga stoji. Da vec jednom  izadje istina na videlo ko su pravi pocinioci  zlocina o Srebrenici pripisani Srbima

 

 S toga apelujem na sve patriotske organizacije , pre svega politickog rukovodstva Republike Srpske,   gospodina Dodika ,da pokrene pitanje Srebrenice. I ne samo odgovornih iz RS vec i  odgovornih politicara i tuzilastva Srbije , da podju tragom istine izjave doticnog Muslimana i jednom za svagda skine odgovornost za Srebrenicu pripisana Srbima. Srebrenica je jedan od planiranih zlocina protiv svog naroda  poput Markale 1, Markale 2, Bred lajnera u Sarajevu i drugih sopstvenih zlocina . U nizu tih podvala svetskoj javnosti  koje su preko jevrejskih medija na zapadu uz veliki novac plasirane u svetu  je vest o silovannju 80000 muslimanki, ili izmisljenih srpskih logora za mucenje Muslimana u kojima su slike narucebih mediskih kuca Evrope obisle svet, poput onog kostura kao dokaz mucenja od strane Srba u Bosni. Ta istina za kratko bejase. Snimatelj je kasnije priznao da  je snimak narucen od strane Muslimana. Radi znanja vise od 500 muslimanskih logora u kojima su muceni Srbi bilo je na teritoriji Bosne .

 

Zapadni novinar jevrejskih medija da bi potvrdio vest o silovanju muslimanki, obreo se u Bosnu  i od Sarajeva do Tuzle  pronasao samo 4. osobe koje su potvrdile da su  silovane od strane  vojske generala Mladica. 

Sto se tice same Srebrenice, bivsa  sekretarica Stejta, Olbrajt  prihvatila je ideju Izedbegovica, narabno uz veliku lovu, da prva  javno pokrene pitanje Srebrenic. Ona prva otkriva vest o masovnim grobnicama u Srebrenici  da su Srbi   u Srebrenici, streljavsi 10.000  Muslimana. da bi se ta  predimenzionirana cifra ubrzo smanjila na 8000. Olbrajtka  u svojoj izjavi javno tvrdi da je  do podataka o masovnim grobnicama dosla  putem snimaka spijunskih letilica.

 

 Predstavnici zapadnih medija su posli tragom izjave Olbrajtke i poceli istrazivanje masovnih grobnica  u Srebrenici. Preoravsi Srebrenicu ne  otkrise mnogobrojne Oldbrajkine masovne grobnice.

. Na scenu opet stupa Olbrajktka. Ona sada tvrdi da su Srbi preneli leseve  na stadionu u Srebrenici gde su kako je rekla opet iz aviona  otkrivene sveze  humke masovnih grobnice. Zapadni istrazitelji  se opet late posla. I ovoga puta ni traga o masovnim grobnicama Olbrajtka ponovonastupa.Treca izjava  Oolbrajtke opet obmanjuje svet da su lukavi Srbi kerozinom unistili sve tragove u tim grobnicama.

 

Cinjenica oko Srebrenice je da su u medjusobnim  borbama   stradali  Muslimani i Srbi ukupno 2050, koji su pronadjeni u  takozvanim masovnim grobnicama To su stvarni dokazi strucnjaka koji su identifikovali leseve.Strucnjaci su bili zapanjebi otkud sada  lica u tim grobnicama identifikovamih vec negde na prostoru Bosne. Rec je o prenosenju zrtava sa ratista  da bi se  dokazao taj broj od 8000  streljanih u Srebrenici., koji do sada niko nije utvrdio. Tu cinjenicu potvrdio je i taj Musliman koji je otkrio Izedbegoviceu strategiju plana o Srebrenici. Sve su to zlocini pocinjeni od strane Muslimana nad svojim narodom da bi se ostvario Izedbegovicev i Silajdzicev plan.

 

Od tog broja od 8000 streljanih u Srebrenici cija se imena nalaze i na spomenicama izmisljenih grobnica, 3010 njih se pojavilo na  birackim spiskovima. Neverovatno , ali istinito da mrtvi ljudi hodaju pa jos i glasaju.Koliko je  tih spiskova poginulih na spomen plocama koji se javljaju iz inostranstva svojor rodbini  roj im se nezna. Tako se  broj poginulih, zapravo streljanih u Srebrenici svakodnevno smanjuje i svodi na  dokazanu  brojku od 2050 od strane nasih i medjunarodnih istrazitelja

.

 Pokreanjem  istine o Srebrenici skinula bi se ljaga o srpskim zlocinima. Slucaj generala Krstica bi se  morao ponovo naci  pred hasko tuzilastvo ,gde bi definitivno  bio proglasen nevinim, ne samo om , vec i osuda da su Srbi zlocinci. Tada bi pala  mnoga uzaludna izvinjenja i izmisljeni  priznati   srpski zlocini nad  Muslimanima u Srebrenici i sramna  deklaracija Skupstine Srbije o zlocinima Srba nad drugim narodom, pre svega  Muslimana u Srebrenici. 

 

Masovno streljanje Muslimana  u Srebrenici  haski tribunal je utemeljio na  montitrane snimke Skorpiona po narudzbini Natase Kandic, jednog od istaknutih saradnika Haskog tribunala. Takvih prikrivenih kolaboranata zapada i tribunala je u samom vrhu srpske politicke ekite. Vreme je za odnotavanje klubceta da se vidi ko je ko i ko za koga radi.

Vidanovic

 

 

SREBRENICA REMEMBRANCE DAY - SERBIAN LIVES ARE NOT LESS IMPORTANT!

POVLACIM  POHVALE UPUCENE STIVENU HARPERU POVODOM ODBIJANJA DA PRIZNA REZOLUCIJU O SREBRENICI - u prilogu. ,NAKON  NEDAVNOG USVAJANJA REZOLUCIJE O SREBRENICI U PARLAMENTU CANADE, APELUJEM NA SRBE DA SE REVANSIRAJU Harperu i CONZERVATIVCIMA ,TAKO STO CE NA NAREDNIM IZBORIMA GLASATI PROTIV NJIH.

Vidanovic

 

On 4-Jul-10, at 12:20 AM, sava vidanovic wrote:



Bravo prajministre Kanade, gospodine Stiven Harper. Niste naseli na  mediske podvale i  pojedinih poslanika  parlamenta Kanadei i  Bosnjaka  o  navodnim zlocinima i genocidu u Srebrenici sa napomenom da je zvanicno identifikovano leseva iz masovnih grobnica poginulih Muslimana i Srba  tokom borbe u Srebrenici ukupno 2050.. Od tih vise od 7000 zrtava koje pominjete 3010 se pojavilo na izborima kao zivi glasaci, cija imena se nalaze i na  nadgrobnim plocama. Dobar deo tih muslimanskih zrtava se pojavio  i iz iz rasejanja sa zapada, kao zivi. Sve jedno sve pohvale  za korektnost o Srebrenici. Srpski narod u Kanadi njih vise od 200000 vam se najsrdacnije zahvaljuje i ume ceto da ceni kad treba .da vam se oduzi kad bude trebako A gospodin Tadic ,Predsednik Srbije ,kao inicijator rezoluciji o Srebrenici, koja je usvojena u parlamentu Srbije  treba da se stidi svojih postupaka.Nije imao na koga da se ugleda. Vasa odluka je trebala u tom slucaju da usledi ranije da bi Tadicu bili uzor kako ne treba ciniti to sto je ucinio.

Vidanovic

 

---------- Forwarded message ----------
From: <novineinfo@novine.ca>
Date: Fri, Jul 2, 2010 at 12:02 PM
Subject: SREBRENICA REMEMBRANCE DAY - SERBIAN LIVES ARE NOT LESS IMPORTANT!
To: sinova52@gmail.com

 

 

Molimo SVE srpske, kanadske kao i sve visenacionalne, vanpartijske, nedrzavne i sve ostale organizacije i pojedince u Kanadi i svetu, koji veruju da prava istina treba da se cuje, da na dole navedene e-mail adrese posalju pismo Bojana Ratkovica, Predsednika organizacije "Serbian Youth League of Canada".

Pisite/Write to:

Prime Minister of Canada <pm@pm.gc.ca>; M Harper <Harper.S@parl.gc.ca>; Robert Oliphant oliphr@parl.gc.ca; roliphant@on.aibn.com, Nichor@parl.gc.ca, Jason Kenney MP <kennej@parl.gc.ca>; Ignatieff <Ignatieff.M@parl.gc.ca>; Layton.J@parl.gc.ca; Bob Rae MP <raeb@parl.gc.ca>;



AN OPEN LETTER TO THE CANADIAN PUBLIC:

Earlier this month, the honourable Robert Oliphant, Member of the Liberal Party of Canada and M.P. for Don Valley West, introduced Bill C-533 into the House of Commons, calling for the establishment of a national day of remembrance in Canada called Srebrenica Remembrance Day. In what is clearly a blatant attempt to turn the complex and multisided human tragedy of the Yugoslav Civil Wars into a one-dimensional political talking point, the honourable Robert Oliphant ignores completely the full context of the Srebrenica Massacre and the countless brutal war crimes committed by Bosnian Muslim forces and their Al-Qaeda-linked Mujahedeen allies against Serbian civilians and other ethnic minorities throughout Bosnia and Herzegovina.

In order to put pressure on the ruling Conservative Party of Canada, and in the name of cheap political points and partisan politics, the honourable Robert Oliphant and all those supporting Bill C-533 are attempting to simplify a multisided, multiethnic civil war in order to portray one side in the conflict as victims and the other as aggressors, while at the same time completely ignoring and thereby shamelessly insulting the tens of thousands of innocent Serbian civilians who were brutally murdered during the Yugoslav Civil War. In fact, many of those killed met their end at the hands of Bosnian Muslim soldiers and paramilitaries.

The Serbian community of Canada and all Canadians who value truth and justice over partisan politics wish to turn the honourable Robert Oliphant attention to some key issues that he has regrettably chosen to ignore and brush aside:

The Serbian people were the victims of not one but three genocides during the 20th century:
o Hundreds of thousands of Serbian civilians were brutally massacred by Austro-Hungarian, Ottoman and Bulgarian forces during the First World War. Many of these crimes were committed by Bosnian Muslim forces fighting on the side of Austria-Hungary against the Serbs, a fact well documented by such war crime investigation pioneers as Dr. Archibald Rudolph Reiss.
o During the Second World War, many Bosnian Muslims joined the Nazi puppet Independent State of Croatia and contributed to the extermination of hundreds of thousands of Serbs, Jews and Roma peoples in concentration camps such as Jasenovac and Stara Gradiska. In fact, the SS Handschar, one of the thirty-eight divisions of the Nazi Waffen-SS, was formed largely from Bosnian Muslim recruits bent on exterminating and ethnically cleansing the Serbs, Jews and other minorities on the territory of Bosnia and Herzegovina.
o Throughout the Yugoslav Civil Wars of the 1990s, the Serbs were the victims of multiple campaigns of genocide and ethnic cleansing on the territories of Croatia and Bosnia and Herzegovina orchestrated in large part by the direct descendents of the SS Handschar, who attempted to realize Alija Izetbegovic dream of an ethnically and religiously pure Islamic Bosnia as outlined in his supremacist manifesto, The Islamic Declaration, which was first published as early as 1970.

The simple fact is that the Yugoslav Civil Wars were a multisided, multiethnic civil conflict whose complex nature cannot be reduced to a one-dimensional good "guys versus bad guys" scenario. Any attempt to do so is a blatant insult to the intelligence of the Canadian public and to the memory of all the innocent civilians who perished in that war.

Regrettably, the honourable Robert Oliphant makes no attempt to properly analyze the full context of the Srebrenica Massacre. I wish to inform him that prior to the Serbian forces taking the Srebrenica enclave in July of 1995, the enclave itself was being used as a staging area for military operations by Bosnian Muslim paramilitaries led by Bosnian warlord Naser Oric. These paramilitaries, aided by Mujahedeen terrorists from Saudi Arabia, Pakistan, and Afghanistan, committed countless unspeakable war crimes in and around the towns of Srebrenica and Bratunac from 1992 all the way up to July of 1995. In fact, entire Serbian villages were raised to the ground, Christian churches destroyed, graveyards desecrated, and over three and a half thousand Serbian civilians were mercilessly butchered during those three years. Due to the fact that most Serb men of the region were conscripted into the Serbian army, Naser Oric and his paramilitaries almost exclusively targeted innocent civilians, including women, children, and elderly Serbs who had no ability or opportunity to flee the carnage.

Once the Serbian forces entered the Srebrenica enclave in July of 1995, war crimes were undoubtedly committed and the Geneva Convention was violated. This is inexcusable and reprehensible, regardless of the circumstances. Nonetheless, many of the Serbian soldiers who entered Srebrenica had their families slaughtered by Bosnian Muslim paramilitaries, and to portray the Srebrenica Massacre as an isolated incident without a proper context is a direct affront to truth and justice. Furthermore, many questions about the Srebrenica Massacre remain unanswered to this day, including how many of the Bosnian Muslim men of fighting age who were allegedly executed by Serbian forces were in fact executed as prisoners and how many died in battle while trying to mount a retreat towards the Bosnian Muslim wartime stronghold of Tuzla along with Naser Oric and his paramilitaries. What is known and well documented, however, is the fact that the Bosnian Muslim civilians of Srebrenica, including women, children and the elderly, were assured safe passage to Serbia by the Serbian forces, which is more than the Bosnian Muslim paramilitaries ever offered the Serbian civilians of Srebrenica and Bratunac.

Beyond the issue of Srebrenica itself, tens of thousands of Serbian civilians lost their lives throughout the Yugoslav Civil War of the 1990s, and hundreds of thousands were ethnically cleansed from their homes in modern-day Croatia and Bosnia and Herzegovina. The vast majority of these people were never offered the opportunity to recoup their losses, and to this day Serbia remains the country with the largest number of refugees and displaced persons in all of Europe. Furthermore, Serbia, unlike Bosnia and Herzegovina and Croatia, remains the most multiethnic and diverse of all the Former Yugoslav Republics.

With all of this in mind, the Serbian Community of Canada and all Canadians who value truth and justice demand a clear answer from the honourable Robert Oliphant as to why he believes that the lives of Serbian civilian victims who were murdered by Bosnian Muslim forces are worth less than the lives of Bosnian Muslims? Furthermore, we demand that he justify to the Canadian public why he does not feel that all the innocent victims of the Yugoslav Civil War deserve to be properly remembered, and why he is insisting that only Bosnian Muslims deserve a remembrance day? If there is to be a remembrance day, it ought to honour the memory of all innocent people, including the tens of thousands of Serbian civilians who died during the Yugoslav Civil War, and it should not serve a partisan political purpose. Moreover, if there is to be a remembrance day for the victims of genocide, then the Serbian people who suffered three genocides in the 20th century alone and lost millions of innocent lives in the process deserve to be remembered as much as anyone.

Serbian lives are not less important! Serbian victims must not be ignored! The truth cannot be brushed aside!

In the name of the Serbian Community of Canada, I invite the honourable Robert Oliphant to answer publicly for his actions, and I challenge him to defend his stance in a public forum. I am personally more than willing to engage him in debate on this important issue on any and all Canadian media outlets.

Sincerely,

Bojan Ratkovic
Founder and President of the Serbian Youth League of Canada
www.serbianyouthleague.org



===========================================================================
POVODOM/REGARDING...
===========================================================================


www.instituteforgenocide.ca/contact/

www.instituteforgenocide.ca/bosniak-community-to-commemorate-srebrenica-genocide/

Bosniak community to commemorate Srebrenica genocide
Institute for the Research of Genocide Canada
Published: June 28, 2010

Scroll down to read full press release ?

=====

PRESS RELEASE

TORONTO ? For the past 15 years, survivors of the Srebrenica genocide have been seeking justice for the 8,372 men and boys killed by Bosnian Serb forces in what was supposed to be a United Nations protected enclave. Their witness accounts of this systematic, civilian massacre helped prosecutors convict seven men in The Hague earlier this month. Two former security officers received life in prison, and were handed down rare genocide convictions by a three-judge panel in the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia.

Despite the convictions, the Canadian government has not yet passed a resolution to commemorate the Srebrenica genocide as many other countries ? including the United States and members of the Europeann Union ? have. But the Bosniak (Bosnian Muslim) community in Torontto believes that this violation of human rights needs to be recognized and remembered so as to decrease the chances of a similar war crimes occurring elsewhere in the world.

On July 7, in partnership with the Congress of North American Bosniaks and the Institute for the Research of Genocide-Canada, the Bosniak community in Toronto will begin this year's Srebrenica Genocide Commemoration ceremony with a photo exhibit from award-winning photojournalist Roger Lemoyne at the Gladstone Hotel. Lemoyne's gripping photo series, which began in 1995, conveys the sense of loss, an unwavering need for justice and the importance of preserving history. The exhibit, titled Srebrenica: The Absence, is open from noon to 5 p.m. and runs until July 10.

On Saturday, July 10, hundreds of people will take a stand for human rights by taking part in a silent march downtown Toronto, starting at the Royal Ontario Museum at noon. Participants will display the message "Never forget", asserting the need to adequately commemorate the loss of lives in Srebrenica.

To cap off the events, special guests Rob Oliphant, Liberal MP for Don Valley West, Borys Wrzesnewskyj, Liberal MP for Etobicoke Centre and Brian Masse, NDP MP for Windsor West will join academics who specialize on genocide studies to conduct a remembrance ceremony at the Bosnian Islamic Centre at 6:45 p.m. in Etobicoke, (122 North Queen St.).

For more information about the events or to arrange an interview, please contact:

Melita Kuburas
mkuburas@gmail.com
(905) 339-7051

Emir Ramic
remir@mountaincable.net
(905) 385-3606

 


 Za odjavljivanje sa liste - kliknite ovde                                                            To be removed from the list - click here


 NOVINE Toronto   
 www.novine.ca                          info1@novine.ca                          redakcija1@novine.ca                       T.416.466.0888  



 

 

 

 

 

 

srpski orlovi ne poletese

srpski orlovi ne poletese






 

SRPSKI ORLOVI NE POLETESE

 

Savremeni fudbal je nacionalni ponos svake drzave, pogotovo ako se nacionalna fudbalska reputacija  plasra na svetskom prvenstvu. Uspeh svake nacije je da se u kvalifikacijama izbori i dospe u plasman samog  vrha svetskoog prvenstva.. Ovogodisnji MONDIJAL 2010 u Juznoj Africi   za mnoge drzave  je  neostvareni san. Reprezentacija Srbije je uspesno startovala u kvalifikacijama i  dospela je na ovogodisnji MONDIJAL u Juznoj Africi. Ni jedno svetsko prvenstvo nije poprimilo takav znacaj kao Mondijal 2010. Ocekivanja nasih orlova su bila velika da ce s pravom proneti slavu nacije. Prikazati Srbiju u najlepsem svetlu.Onakve Srbije kakvu je svet ne poznaje.Umesto one zle Srbije i njene gradjane ,uzrocnike svih zla i ratova  na Balkanu  pa i svetskih razmera, kakva je svetu predstavljena., zablista nova Srbija.

 

Nema Srbina na planeti koji nije  bio optimista i verovao da ce  nasi Orlovi sigurnim krilima  poleteti i naci se  u sam vrh svetskog fudbala. Niko nije ni slutio da ce na samom pocetku krila Orlova biti slomljena  da nece preleteti ni prvu barijeru i ne dospeti u osmine svetskog finala.Evropi i svetskim mocnicima ne ide u racun da  ugled i popularnost Srbije  od jednom tako poraste u svetu. Oslobodi se svih predrasuda, kleveta i  prikaze  svetu svoje pravo blistavo, ponosno lice.



Gde su uzroci  neuspeha srpskih Orlova.?



Uzroci su politicke prirode. Nacionalni ponos Srbije je nedopustiv.Sam nacionalni ponos je politicke prirode. Ako  Srbija nema cvrstog nezavisnog politickog opredeljenja prema svetu. nema ni nacionalnog ponosa.Politika Srbije je sluga zapada. Stav politicke srpske elite prema zapadu je podredjen u sluzbi zapadu. Politicka elita se ponasa onako kako ujka Sam   nalaze. Tu nema  politickog nacionalnog ponosa. Neuspeh srpskog nacionalnog fudbalskog ponosa na Mondijalu u Juznoj Africi, unapred je planiran.

U redovima FIFE unapreg je planirano da Juzna Afrika, kao domacin Mondijala mora imati svog predstavnika u  vrhu sportske nacije sveta. Odluka je pala da to  bude Gana, kao najaca sportska sila crnog kontinenta. Gana se nasla u grupi sa Nemackoom Srbijom i Australijom.Nemacka i Gana su predodredjene da  idu u osmene finala .Srbija i Australija  nece moci dalje.

 

To ce se postici odlukom sudija, kao sto  se  i videlo. U prvom susretu Srbija -Gana do pred kraj neresenog ishoda  u cudnovatom iznudjenom penalu, pobedjuje,onako kako je planirano. Nacija je razocarana. Jedini korak dalje reprezentaciji Srbiji  je pobeda Nemacke. Srpski inat je dosao do izrazaja i Orlovi postizu prvi i jedini gol nad  reprezentacijom Nemacke.To je osveta Srbije za sve dosadasnje ratove.  Kako jedna  do sada vise puta gazena , Srbija, se usudjuje da prkosi Nemackoj.Srbija  se usudjuje da se suprotstavi nemackoj super sili. To je van svake pameti, mimo planiranog. Srpskim Orlovima treba podseci krila.



Dosudjuje se iznudjeni penal  pod istim okolnostima kao sa Ganom. Ali opet neuspeh. Stojkovic trijunfalno brani penal i reprezentacija Nemacke biva porazena. Put Orlobima u osmini finale bio je  na vidiku. Nacija je  odusevljena i sa sigurnoscu se  ocekuje da Srbija  prolazi dalje. Australiju sigurno pobedjuje i sa 6 bodova ide u osminu finala. Zavisno od susreta Nemacka- Gana Srbija  ima sanse da  ide dalje,  kao prva ili druga u grupi. Susret Nemacka -Gana, zavrsava se pobedom Nemacke, a susret Nemacka -Australije pobedom Nemacke. Gana -Australija dele bodove.

 

Ocekivalo se da  jedna od ucesnica Gana  ili Nemacka  ide Kuci. Nemacka se s tim ne moze pomiriti, a stav FIFE je da Gana mora dalje. Nade mocnika  ostaju u pobedi Australije u susretu sa Srbijom i time je sve reseno. Srbija je pak  nasigurno racunala na  pobedu  protiv Australije, kao jedino moguce resenje. Srbija se mora zaustaviti pobedom Australije i tacka. Nadmocnost Srbije u susretu sa Australijom ipak nije urodila plodom. Mnogobrojni sutevi  Orlova na gol Australije ostaju bez rezultata. Stice se utisak da su  fudbakeri Orlova  po diktatu morali namerno da pucaju visoko preko  gola protivnika. sto  je retko vidjeno.

 

Iz samo  dva iznenadna prodora Australija postize dva gola i time  je Srbija umesto u osmine finala  posla kuci . To je bilo veliko  iznenadjenje i razocarenje nacije pa i  navijaca crnog kontinenta ,koji su navijali za Srbiju.Razocarani navijaci Srbijei sirom sveta i dalje traze odgovor porazu Orlova.. Pored vec pomenutih razloga neuspeha  Orlova na ovom Mondijalu, treba pomenuti i uticaj  mafije na sportskoj kladionici. Veliki broj tipovao je na Srbiju, protiv Gane a posebno protiv Australije. Kladilo se i na pobedu Nemacke, tako da je veliki novac od kladionice ostao  Mafiji. Sve sto je ostalo naciji a to je uteha. Kada su mogli Talijani,bivsi prvaci sveta da   budu poslati kuci, zasto  se to nebi desilo Orlovima. Opsta konstatacija za Mondijal 2010,je  karakteristicno to sto  belezi mnoga iznenadjenja .

Vidanovic




 

 

spomenik stevanu nemanji

GOSPODINE MEHO, PREDSEDNICE DREVNOG RASA

Nicim nije opravdan vas stav i vasih predhodnika da se ne podigne spomenik tvorcu srpske drzava i loze Nemanjica,u prvoj srpskoj prestonici, gradu Rasu u kojoj vi danas zivite.Iluzorno je iznalazenja razloga  odbijanja zahteva udruzenja RAS za podizanje spomenika prvom srpskom vladaru dinastije Nemanjica. Neostvarljiv je  Ugljaninov san smatrati da se zivi u  nekoj vasoj buducoj drzavi van Srbije.To  je nedopustivo..Zato vas pozivam u ime Srpsko Kanadskog Udruzenja u Montrealu,doslednih potomaka Nemanjica, podrzavajuci zahtev udruzenja RAS, da  udovoljite   njihovom zahtevu i bez odlaganja  sa vasim blagoaslovom spomenik Stevana Nemanje ugleda svetlost dana.Njegovom spomeniku je mesto u RAS-u prestonici prve drzave  Srbije, i loze Nemanjica. Ne gubite iz vida da je drzava RAS, koja je stekla zapazen ugled  medju narodima  na prostorima sadasnje  Evrope, ponos srpskog naroda. Dusanov Zakonik, jedan od najsavremenijih zakona  tadasnjih evropskih naroda i danas se citira  na Soprboni, kao najsavremeniji zakon toga doba. Dobro poznata je civilizacija i dostignuca loze Nemanjica od koje su evropski narodi imali sta da nauce .Vlastela loze nemanjica je odevena svilom i kadifom. Sluzila se sluzila  srebrnim excegom, dok   vlastela evropskih naroda u to vreme  za takav luksuz nije  znala. Umesto srebrnog excega sluzila se prstima.Umesto svile i kadife nosila  grubu koznu odecu sa  rogovima na glavi. Danasnji savremenici nepoznavajuci  istoriju , srpsko nasledjei kulturnu bastiu Srbe nazivaju gorstacima i divljackim narodom.

Sam Stevan Nemanja vladao jeRaskom  4 decenije a loza nemanjica vekovima , za cije vreme Srbija je postigla vrhunac svoje moci. Na  Nemanjinim vladarskim sposobnostima i tekovinama drzavnosti i vi gospodine Meho, danas kao gradonacelnik Novog Pazara ,prestonice srpske drzave  Raske , prestonice drzave Stevana Nemanje,trebate biti ponosni na istorisku proslost grada  na cijem ste celu danas. Zivite u Srbiji istoriskom gradu Nemanjicke drzave . Trebate  se dostojno oduziti prvom srpskom vladaru, koji zasluzuje spomenik bas na tom mestu, u srcu danasnje raske oblastibiti. Zato se morate  osloboditi svih iluzija, upotrebite svoj autoritet,i bez odlaganja  spomenik Stevana Nemanje zasluzeno nadje na zahtevnom mestu.Tim cinom u ime srpskog naroda oduzicete se slavnom prvom srpskom vladaru. Desetogodisnjem  neprihvatljivom odlaganju podizanja spomenika Stevanu Nemanji nema vise mesta. Dosadasnje odlaganje i navedeni razlozi poprimaju neprihvatljivu latentnu politicku motivaciju, kojoj nema mesta naprostoru kolevke srpstva. Srbija jer dosta kidana i ranjavana.

Takodje apelujem na odgovorne drzavne institucije i pojedince na vlasti da se na najvisem drzavnom vrhu, razmotri postavljanje spomenika Stevanu Nemanji na  trgu u ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru,istoriskom gradu i prestonici prve srpske drzave Ras, danasnjem Novom Pazaru.. Odluku najviseg drzavnog organa Vlade Srbije i Narodne Skupstine  sprovesti  u praksi ,bez daljeg odlaganja. Rasko -prizrenska oblast je sastavni deo Srbije i briga drzave za ocuvanje istoriskog nasledja i obaveza.

Clan Upravnog  Odbora SKU-Montreal

Sava Vidanovic

On 7-May-10, at 9:43 AM, Dobrosav Nikodinovic wrote:



 Удружење грађана РАС Нови Пазар

Омладинска 44

Број 12-4-1/10

Нови Пазар

12.04/ 2010.

тел. 020 312 996

 

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ НОВИ ПАЗАР

ОДЕЉЕЊЕ ЗА УРБАНИЗАМ УПРАВЕ ГРАДА НОВОГ ПАЗАР

ГРАДОНАЧЕЛНИК ДР МЕХО МАМУТОВИЋ

                     

                                                                           НОВИ ПАЗАР

                                                                                                  улица Стевана Немање број 2

 

Предмет:

Пети захтев за  дозволу да се постави

Споменик Стефану Немањи у Новом Пазару

у улици Стевана Немање број 2

 

Иницијатива Удружења грађана РАС да се подигне споменик Стефану Немањи у Нoвом Пазару покренута је давне 1990. године.

Удружење грађана ,,РАС'' Нови Пазар је 2004. године код вајара Коље Милуновића на-ручило је бисту Стефана Немање, бисту је излила ,,Ливница браће Јеремић''. Општини Нови Пазар поднели смо четири захтева за дозволу да се Споменик Стефана Немање пос-тави у улици Стеван Немања број 2. На све ове наше захтеве Општина је одговрила обич-ним обавештењем на следећи начин:

- на први захтев није одговрено,

-на други  захтев је одговорено да урбанистичким планом Новог Пазара није превиђе-но постављање било каквих споменика у граду,

-на трећи захтев је одговорено да  место које се тражи за постављање споменика Сте-фану Немањи предвиђено је за паркирање аутомобила радника општинске управе,

- на четврти захтев је одговорено да наш захтев није комплетиран, без даљег образло-жења.

Сада, после 6 година чекања, подносимо комлетан пети захтев за дозволу да се постави споменик Стефану Немањи у Новом Пазару у улици Стевана Немања број 2,  испред седи-шта управе Општине Нови Пазар.

Знамо да споменици нису грађевински објекти, већ спадају у категорију уређење прос-тора  и да за то није потребна грађевинска дозвола и да разлог одбијања наших бројних за-хтева није урбанистичке природе.

 

Образложење захтева

 

1.                Стефан Немања је оснивач државе Србије која у континуитету постоји и данас,

2.                Седиште те основане државе је било у граду Расу, који је био на простору дана-шег града Новог Пазара, а чије име је промењено 12. маја 1496. године у Јени Базар, садашње име Нови Пазар. Град РАС је био главни град државе око 140 година, а краљ Милутин га одавде преселио  на Косово у место Пауне код При-штине,

3.                Стефан Немања, велики жупан, у рангу краља, владао је преко 38 година, орга-низовао све институције државе - управу, војску, државну веру, привреду, (трго-вину, рударство, занаство, грађевинарство), уметност, писменост, здравство, до-био је међународно признање Рашке, а његовог наследника краља Стефана Првовенчаног крунисао је папа 1217. године. Овде у РАСУ  је рођено 6 краљева и Свети Сава, овде су сахрањени краљ Урош I и краљ Драгутин,

4.                Овде су се одиграли веома значајни историјски догађаји који чине темељ државе Србије, остали су бројни споменици немањићке културе – рашанске цивилиза-ције, који имају значај светске културне баштине. Једном речи, да није било Сте-фана Немање не би било ни државе Србије, ни српског народа, ни Општине Но-ви Пазар. Стефан Немања је отац српске државе и српске нације, најзначајнија личност српске историје. Вековима се све то намерно игнорише и гура у забо-рав.

5.                Стефан Немања је рођен 1113. године, а умро 1200. године, пре 810 година, сах-рањен у својој задужбини Манастиру Студеници. Ово је први и једини споме-ник који му подиже захвална Србија.

6.                Апсолутно је логично, морално оправдано и пожељно да се споменик оснивачу српске државе великом жупану Стефану Немањи подигне у Новом Пазару, седи-шту власти државе коју је основао, где је провео цео свој век и владао до пред крај своје смрти.

Подизање Споменика Стефану Немањи у Новом Пазару је јединствена прилика за градоначелника Града Новог Пазара, носиоца највише фунције власти у овом граду  држа-ве Стефана Немање, да као домаћин буде носилац активности око подизања овог Споме-ника и организује достојанствену примерену свечаност откривања Споменика, која би би-ла највећи културни догађај Новог Пазара од смрти Стефана Немање до данашњег дана. Свако друго схватање и сваки други поступак био би нон сенс и велика политичка грешка која би јавности отркила мрачну позадину политике која се води у Рашкој области.

За конкретну прославу откривања Споменика Стефану Немањи у Новом Пазару  би требало сачинити и спровести детаљан програм свечаности на којем би, поред остлог,  учествовали највиши званичници Републике Србије, а председник Тадић би открио Спо-меник Стефану Немањи у Новом Пазару.

Овај захтев је достављен:

1.                Председнику Републике Србије Борису Тадићу,

2.                Предсенику Владе Србије Мирку Цветковичћу,

3.                Народној Скупштини Републике Србије,

4.                СИНОД-у Српске праволсавне цркве,

5.                САНУ

6.                Удружењу књижњвника Србије

7.                Средствима информисања.

 

Прилози захтеву:

1.                Пројекат Споменика Стефану Немањи у Новом Пазару са ситуацијом,

2.                Сагласност Завода за заштиту споменика културем у Краљеву,

3.                Препорука председника Бориса Тадића,

4.                Препорука САНУ.

5.                Препорука УКС

 

                                                                                                Удружење Рас

др Добросав Никодиновић

                                                                                               председник

 


Von: sava vidanovic <vidanco@bell.net>
An: ANTIC.org-SNN <miroslav@antic.org>; badaska@mail.ru; `@yahoo.com; balkaniyum webmaster <webmaster@balkaniyum.tv>; Aleksandar Pantelic <acapantelic57@hotmail.com>; Diana Todic <diana_td@hotmail.com>; ss@yahoo.com; Svetlana Perovic <ceca.perovic@beotel.net>; Sinisa Djordjevic <sinova52@gmail.com>; Milan Kasic <mkasic@telus.net>; Dobrosav Nikodinovic <dnikodinovic@yahoo.de>; MIodrag Trajanovic <trajanovicmiodrag@yahoo.com>; minja@yahoo.com; Slobodan Mitric <the.serbianarmy@yahoo.com>; Nikola Janic <janic@telia.com>; milo_noz@hotmail.com; Boban Minic <bobanminic.as@gmail.com>; nebojsa@exstra.co.nz; miodrag@yahoo.com; marco.laila@videotron.ca; Vesna Mijailovic <vesnamir@yubc.net>; m.rancic@live.com; Slobodan Mitric <slobodan-radojev-mitric@hotmail.com>; J.E. <zigomatica@videotron.ca>; Tika Jankovic <Tika.Jankovic@Micrel.Com>; jude.bien-aime@cgi.com
Gesendet: Freitag, den 7. Mai 2010, 5:58:26 Uhr
Betreff: poglrdaj i ne placi

Milioneri,TajkuniSarici, vlastodzsci ,pogledajte i smilujte se nad sudbinom ove dece.Zapitajte se  da li je moguce da  u Srbiji u 21. veku  postoje ovakvi primeri zivljenja. Poglrdaj pod uslovom da ne pustis suzu.

Gospodine Branko, zas;uzujes NOBELOVU NAGRADU

Vidanovic

субота, 01. мај 2010, 18:25 

Квадратура круга

У мaтeмaтици, нajвeћa зaгoнeткa je квaдрaтурa кругa. У живoту, то je чoвeк ...