24 October 2010

ALBANSKE ISTORISKE KRIVOTVORINE

ALBANSKE ISTORISKE KRIVOTVORINE

Od  nezakonitog proglasenja nezavisnosti srpske juzne pokraine KOSMETA,kao drzave  Republike KOSOVO 18 februara 2008 godine.Kosovo je danas centar paznje svetske I politicke javnosti. Javnosti se svakodnevno poturaju istoriske neosnovane laicke krivotborine, kako je  navodno Kosovo stara postojbina Ilira od kojih vode poreklo  Albanaci,kako je Kosovo oteta Albanska zemlja autohtonih Albanaca, kako su navodno Srbi od vajkada cinili zlocine nad Albanskim stanovnistvom, silovali Siptarke ,Siptare proterivali sa svojih ognjista. Zbog svega toga Albanci   od vajkada zele da imaju svoju drzavu i oslobode "srpskog ropstva". Svoje planove o Velikoj Albaniji  zacrtali su 10. juna 1878 u Prizrenu  u PRIZRENSKOJ LIGI.. Od tada do samog proglasenja nezavisnosti u stalnom su sukobu sa Srbima Kosova I Metohije i drzavaom Srbijom.

KAKO SU DOSLI DO CILJA

-Prvi politicki uspeh  Albanci beleze novembra 28/1912, posle Prvog Balkanskog rata, kada  velika Narodna skupstina  Knezevine Albanije proglasava nezavisnost drzave. Velike sile priznaju Knezevinu Albanije.Od toga datuma  i zvanicno  na zemljinoj karti  Balkana postoji ime Albanija.

-Ustavom iz 1974. Albanci KiM dobijajuprosiruju svoja prava autonomne pokraine  u sastavu SFRJ,  sa svim atributima drzavnosti. Dobijaju svoje sudstvo, prosvetu, akademiju nauka,univerzitet I sudstvo Kosmet se proglasava nerazvijeno pasivno podrucje. Iz doprinosa zaposlenih radnika Srbije svakodnevno je odlazilo po million dinara za razvoj pokraine..

-Nakon oslobodjenja,Tito je sa Enver Hodzom ,tadasnjim predsednikom  republike Albanije i  bugarskim  predsednikom Dimitrovom  dogvarao zajednicku drzavu na Balkanu. Otvorio je  sirom granice Srbije i  Albanci su nesmetano ilegalno naseljavali plodno Kosovo i Metohiju.

-1981  posle Titove Siptari Albanci su trazili  da autonomna pokraina postane drzava, sto  im to nije dozvoljeno.

-1990  .godine na referendumu proglasavaju Republiko Kosovo, koju  jedino priznaje Albanija .

-Konflikti Srba i Albanaca  na Kosmetu 1998 prerastaju u otvoren sukob svetskih razmera. Tada najveca svetska sila NATO  vrsi agresiju  na SR J. pod izgovorom da zastiti Albance od terora i etnickog  ciscenja od strane Milosevicevog rezima.

-Uz pomoc zapada, posebno Amerike nezapamcenom propagandom i obmanom javnosti, za vreme bombardovanja ,pod dirigenskom palicom WasingtonaAlbanci masovno  beze sa Kosmeta  u susedne  zemlje, Evrope  Amerike ,Kanade,Australije i Novog Zelanda.Prema zvanicnim statistickim podatcima  sa Kosmeta je  izaslo 800000 Albanaca, a posle Kumanovskog sporazuma i povlacenja  srpske vojske i policije sa , na Kosmet je ilegalno uslo 1,5 Albanaca.

-  Kumanovskim  sporazumom Kosmet  umesto Plavih slemova ,bude okupiran KFOROM, snagama NATO Alijanse.  da navodno  zavede red i multi etnicnost  u pokraini.Ulogu Kfora   uz saglasnost  Srbije  i odlukom UN  uz odredbi od 6 tacaka preuzimaju snage EU – EULEKS. Na ocigled posmatraca KFORA I EULEKSA oruzani napadi na preostalog srpskog stanovnistva  i neznatnog broja povratnika su jos uvek ceste i nekaznjene pojave. Za razliku od izbeglih Albanaca sa Kosmeta od straha od bombardovanja  I orkestriranom propagandom Wasingtona, u roku od  nedelju dana  umesto 800.000 izbeglih  sa Kosmeta uslo je 1.5, dok izbegli  nekoliko stotine hiljada Srba i drugog nealbanskog  etnossa do danas nije  vratilo na svoja ognjista i pored  obaveza predvidjenih u Rezoluciji UN.1244.

-Kao izaslanik UN  finski diplomata Ahtisarij dobija mandat da sprovede  zacrtani plan o nezavisnoj drzavi Kosovo.  Konacno  nakon neuspelih pregovora,17. februara 2008. Kosovo uz pomoc zapada postaje nezavisna drzava koju je do sada priznalo preko 65 drzava sveta.

- Kosovski Albanci su jednostrano proglasili  nezavisnu republiku Kosovo, suprotno Medjunarodnom Pravu i Povelji UN. Rezolucijom 1244 SB. UN.  i pored toga sto  se izricito garantuje da je Kosmet  neotudjivi deo teritorije Srbije ta rezolucija do danas  ostaje samo na papiru.Time je stratesko-ekonomsko politicki plan Wasingtona o okupaciji Kosova zavrsen. Amerika je na Kosmetu izgradila najvecu  vojnu bazu posle Vijetnama-Bonstil.

MASOVNO PROTERIVANJE  SRBA I NEALBANACA SA  KOSMETA

Srbi su do pred II. Svetski rat bili  vecinsko stanovnistvo Kosmeta. Zbog Albanskog zuluma i pretnjama Srbima  sa Kosmeta je pocelo  masovno iseljavaje naseg zivlja.

Nakon velike seobe Srba pod patrijarhom Arsenijem Carnojevicem 1690.veliki broj Albanaca naselio je  plodnu zemlju Kosova i Metohije.

Jovan Cvijic 1876, kao cinovnik  stare Srbije upozorava tadasnje srpske vlasti o zlodelima Siptara nad srpskim stanovnistvom izvestavajuci o progonu 150.000 Srba sa Kosmeta..

Za vreme II. Svetskog rata oko 150000 Srba od strane okupacionih italijanskih snaga , proterano je sa svojih domova. 1955. Godine Tito zabranjuje povratak tim prognanim Srbima da se vrate  u svoje domove.

U toku agresije NATO na  Srbiju,  navodno od  strane  vojske i policije proterano je sa Kosova  800000 Albanaca. I to je bila velika podvala svetu. Albanci su  uz veliku propagandu zapada prisilno napustali Kosmet.

Nakon Kumanovskog sporazuma   na Kosmet je  ilegalno uslo  1.5 milion Albanaca. Sa povlacenjem vojske i policije sa Kosmeta  proterano je 350000 Srba, koji se i danas nalaze u izbeglistvu u Srbiji . Rezolucijom SB 1244 predvida povratak svih proteranih sa Kosmeta. Do sada se vratio veoma mali procenat srpskih izbeglica.

 Danas na Kosmetu  ilegalno zivi vise od 2. Miliona Albanaca i kao vecinsko stanovnistvo  po   zapadu imaju pravo na samostalnu drzavu. Po zapadu to je jedinstven slucaj,koji se ne moze primeniti na druge vecinske narode u pojedinim drzavama  u borbi za sticanja samostalnosti..Ni jedna drzava zapadnog sveta rigorozno se obracunava sa ilegalnim imigrantima. Svaki ilegalni immigrant ,po kratkom postupku bude  proteran iz zemlje domacina. To pravo se jedino osporava Srbiji.

NAROD BEZ  PROSLOSTI

Albanci su  duhom  siromasan narod , bez kulturnog nasledja, tradicije i kulture. Prisvajaju sve sto je tudje. Za Stevana Nemanju kazu da je  Albanac,Prisvajaju i Kraljevic Marka kao njihovog legendarnog junaka. Za srpske svetinje ,crkve i manastire ,koje nisu porusili i zapalili tvrde das u njihove, koje su Srbi  od njih preoteli. Ako je to tako  zasto su pre par godina u martovskom pogromu  unistili 150  srpskih crkava. Najveci albanski apsurd i laz je njihova teorija o Kosovskom boju da ga nisu vodili Srbi vec Albanci. U svim  vodjenim ratovima na  prostoru Balkana  Albanci su bili na strani a strain srpskih neprijatelja.

Albanci su , kao sto je vec pomenuto unistavali sve sto je srpsko, crkve manastire, kulturne spomenike., groblja , samo da bi unistili svaki  srpski trag sa  prostora KiM.Cak i PECSKA PATRIJARSIJA je Albanska, koju su Srbi oteli.

Amerika  i zapadna mediska propaganda uperena je protiv  Srba. Iz posebnih  strateskih,ekonomskih  i politickih interesa kreirala je nezavisnost Kosova, na kome se danas  nalazi najveca baza na svetu-Bonstil. Kosmet kao vazna strateska tacka I odskocna daska za kontrolu Bliskog istoka i daljih americkih ambicija prema Rusiji i dalekom Sibiru. Je okupacija  I proglasenje nezavisne drzave Kosovo.

Preko 60  biliona dolara finansiran je americki lobi od strane Albanaca. i nemerljiva vojna pomoc u naoruzanju i obuci  albanske armije za borbu protiv Srbije I konacnog cilja   samostalne nezavisne drzave Kosovo.A lnbanci su danas svetu poznati kao kriminalci,  trgovci drogom iljudima, prostitucijom,, oruzjem kidnapovanjem i pljackama ne samo  na Kosmetu, Srbiji vec i Evrope i sveta.

Danas je svaki Albanac ukljucen u propagandnu masineriju  odbrane Kosova.Sve je to za ocekivati, ali je neshvatljivo i nedopustljivo da se i akademski gradjani Albanije  I pojedinci u svetu spustaju na nivo laika u krivotvorenju  istorije Balkana, pre svega bogate istorije Srba. pobijajuci  Kosovo nije  srpska zemlja,kolevka Srbije srpske drzavnostiistorije,kulture, vec oteta zemlja.

Po njima Albanci su  autohtoni stanovnici Albanije ilirskog porekla.Na srecu,medju samim akademicima Albanije  postoje razlicita misljenja o poreklu Albanaca. Albanski akademik Aleks Buda priznaje da Albanci nisu autohtoni.To isto tvrdi i akademik Ekrem Kobej, koji priznaje da su Albanci na teritoriju Albanije stigli u XI veku N.E. To znaci da nisu ni Iliri, koji su jos u VI i V. veku  pre NE. nestali sa podrucje Balkana.

POREKLO ALBANACA

O poreklu Albanaca  postoje  vise teoria. Ovom prilikom   bice reci samo o KAVKASKOJ  I ILIRSKOJ teoriji

KAVKASKA TEORIJA

Postojbina Albanaca je prema zakljuccima vrsnih  domacih i svetskih naucnika   sa podrucja Kavkaza.Na obali Kaspiskog mora postajao je grad koji se zvao Albana po kome je njihova drzava dobila ime Albanija.Prvi pisani zapisi govore o Kavkaskoj Albaniji, koja je u I.veku N.E.vladala Azerbejdzanom. U VIII.veku Arapi su zauzeli zemlje oko Kaspiakog mora i iza Kavkaza.

Arapi su u ovim osvajanjima, dosli u sukob sa Hazarima Mojsijeve vere, tako da je to bio  i verski sukob Islama i Hazara.. Hazari su Albancima nametali tezak danak, pa je to razlog sto su se Albanci pridruzili Arapima. i  vecina njih presla u Islam. Hazarski vojskovodja Badzil  kada je 730. Godine osvojio kavkasku Albaniju i naredio  da se pobiju  Albanci muslimanske vere, koji traze spas kod Arapa. U to vreme  vodjene su teske borbe u Sredozemnom moru izmedju Arapa i Romeja {Vizantija} kao predstavnika hriscanstva.Albanci beze od Hazara i kao pojacanje Arapima dolaze na Siciliju. U tim dugogodisnjim borbama od 827-878, Arapi su zauzeli dobar deo Sicilije.  Rezultat tih sukoba je da je Sicilija  podeljena na dva dela islamski i hriscanski.

U XI. Veku tacnije 1042  Vizantija trpi teske gubitke od  vojske tadasnjeg  srpskog kralja Voislava. U toj borbi unisteno je 70 000 vizantiskih vojnika na celu sa vojvodom Mihajlom prefektom Drackim. Tezak poraz vizantiske vojske izazvao je velike bune i nerede u Vizantiji.

Jedan od pobunjenika bio je i  smenjeni vizantiski vojni zapovednik na Siciliji Georgije Manijak. On se zbog smene  odlucio  na pobunu i polazi sa velikom vojskom  da osvoji Carigrad. Manijak je sa sobom poveo i Albance kao pomocne cete. 1043 iskrcao se u Drac Manijak je racunao na pomoc srpske vojske. Sa vojskom Vizantije sukobio se  kod Dojrana u kojoj i gine. I tako njegov poduhvat za osvajanje Carigrada propada.

O ovim dogadjajima svedoci vizantiski istoricar  Mihajlo Ataloida u delu Historia Corpus skriptorum Historae

 

Posle pogibije Manijaka Albanci nisu vise mogli da se vrate na  Siciliju, niti da ostanu na teritoriji Vizantije, te su zatrazili da se nasele negde na teritoriji Srbije. Kralj Voislav im je dozvolio da se nasele u slabo naseljenom  brtskom predelu u okolini Rabana istocno od Kruje.

To je prvi pisani document o doseljavanju Albanaca na prostorima srpske teritorije. Sebe po nastanjenom krsu nazivaju Sciptar-Siptar  od reci Scip sto znaci krs .Ili.Skipetari a svoju zemlju Skiperija. . Otuda i ime Siptari. To je ponizavajuce ime pa su sebe jos nazivali sinovi orlova, Sciperija zemlja orlovaTurci su ih zvali  Arnautima sto zaci oni koji nemaju  kuda da se vrate. Bavili su se stocarstvom  i u novonaseljenim planinskim  predelima Srbije, kKao i u staroj postojbini  na Kavkazu.Jedino po cemu su bili poznati u kavkaskoj Albaniji to su bili  ovcarski psi, takozvani kavkaski ovcari. Kada je Aleksandar Veliki osvajao Aziju, neki  tadasnji vladar Albanije poklonio mu je velikog psa.

JILIRSKA TEORIJA O POREKLU ALBANACA

Albanci sebe smatraju Ilirima najstarijim stanovnicima Balkana , koji su na ovim prostorima ziveli u VI. i V. veku pre nove ere.. Ovu teoriju podrzava vecina albanskih ka i  odredjen broj stranih naucnika., dok drugi osporavaju ilirsko poreklo Albanaca, tvrdeci da su oni indoevropskog porekla

Albanci se u Vizantiskim izvorima prvi put pominju u XI. Veku. Ilirsku teoriju o poreklu Albanaca pored ostalog iskljucuje i KAVKASKA TEORIJA, koja  dokazuje da su Iliri ziveli na prostorima Balkana u VI. i V. Veku pre nove ere, daleko pre pojave Albanaca na ovim prostorima pocetkom XI. veka. Rasprava o poreklu Albanaca, bez dokaza izlazi izvan okvira nauke i prelazi u  domen politike.

Laickim  komentarima , posebno od strane neobrazovanih Albanaca ,podstaklo me da ovim ukazem na hajku, orkestrirane  istoriske krivotvorine pojedinaca, narocito  takozvanih Albanskih akademika, koji idu glavom kroz zid  da  bi lazima  dokazali da   jedino oni govore istinu . Namera mi je da pokazem da postoji  i druga strana medalje, koju treba osvetliti.  Ovim kratkim  prikazom istoriskih cinjenica treba biti  vec jednom jasno  laicima i mediskoj satanizaciji Srba, krivotvorstva srpske  istorije, da Srbi dostojno brane svje  postojanje i kulturnu bastinu svojih predaka. Sa podrucja Kosmeta. Kosovo nikada nije bilo nitii ce biti  Albansko dok je i jednog Srbina na tim prostorima.

I na kraju vredno je spomenuti da je nas professor i doctor Kaplan Durovic ceo svoj zivot posvetio  proucavanju porekla Albanaca  i objavio u svojoj knjizi na srpskom i engleskom POREKLO ALBANACA.

Sava Vidanović