14 March 2014

DVERI: IZBORNA KRAĐA VEĆ U TOKU



Gledajuci sinocnu emisiju Jedan na Jedan, pitam se na osnovu kog  kriterijuma se biraju ucesnici u toj debati. Zasto se  wrsi diskriminacija pojedinih partija i onemogucava im se  ucesce  ne samo u toj  debati, vec i u drugim emisijama. Zar to nije mediski mrak koji vlada Srbijom. Na reklamnim spotovima se vide samo oni predstavnici politickih partija koje se finansiraju izinostranstva i tajkunima.  Pitanje je kzasto se trosse 30 miliona na TV spotovima u ovoj finansiskoj krizi u Srbiji.Pljuste obecanja kao i na dosadasnjim izborima i narod se zaludjuje tim tralalajkama i uspavljuje daleko od realnosti samo da bi s docepali  vlasti. Poucen dosadasnjim iskustvima i predizbornim praznim obecanjima,narod Srbije  treba dobro da razmisli kome ce ovom prilikom dati poverenje.Svakako  ne treba glasati za dosadasnje lazove. Treba dati glas onima koji bar do sada nisu imali  prilike da se kao dosadasnji pokazu.Sigurno je da nece biti gori od ovih koji su se se dokazali da im je  bilo stalo do udobnih fotelja i debelih primanja  za vise funkcija. Narode Srbije otvorite oci i ne glasajte za  dosadasnje anti srpske strane placenike. Nama  u dijaspori ni ovoga puta nisu dozvolili da im otvoreno stavimo do znanja da  nemaju   nasu podrsku. Boje se dijaspore i zato nam uskracuju gradjansko pravo glasa,navodeci razlog da navodno nije prijavljen dovoljan broj  glasaca te se zbog toga u  Canadi,Australiji i jos nekim zeml;jama glasanje nece obaviti. Namerno se ne organizuje glasanje u mestu borvka, vec se  gladsanje s razlogom planira jedino u ambasadama i konzulatima. Da bi neko glasao u takvim uslovima  morao bi da prevali nekoliko stotina kilometara daljine do odredjenog glasackog mesta. Zasto se nije dozvolilo glasanje  elektronskim putem kao sto cine  mnoge zemlje sveta. To jedino u danasnjoj "demokratskoj"Srbiji nije moguce.

 

DVERI: IZBORNA KRAĐA VEĆ U TOKU

Izvor: Pregled, 13.03.2014; Strana: 2

 

Nosilac liste Pokreta Dveri za vanredne republičke izbore u Srbiji Boško Obradović rekao je juče u Čačku da je izborna krađa već u toku, da se ona odvija na nekoliko nivoa i da se u tom smislu ništa nije promenilo u odnosu na 2012. godinu. On je na konferenciji za novinare rekao da medijski mrak u Srbiji, onemogućavanje biračkog prava srpskoj dijaspori, izbori na Kosovu gde niko iz Srbije ne može da prati izborni proces, i neažurirani birački spiskovi čine „najveću izbornu krađu".
„Ako vama veliki beogradski mediji sa nacionalnom frekvencijom onemogućavaju učešće u velikim televizijskim debatama, onda je to krađa pre samog izbornog dana", rekao je Obradović.

Autor: NN

 

13 March 2014

Србима у Канади забранили да гласају

 

Nije to prvi put da se  Srbima dijaspore osporava pravo glasa u matici Srbiji.Uvek se iznadje neko opravdanje da se ospori pravo glasa  gradjanima van zemlje.Pravi razlog je  strah    vladajuce politicke partije da ce  Srbi  svoje glasve dati onimpolitickim partijama koje su pro srpski orijentisane, patriotskim partijama. Izgovor i ovoga puta da navodno nije se prijavio dovoljan broj glasaca da glasa u  ambasadi Srbije u Otavi i konzulatima u Torontu i Vankuveru  je laz. Gradjani su se interesovali kod  ambasade u Otavi za bliza obavestenja o glasanju na parlamentarnim izborima 16 marta 2014 godine. Ambasada i konzulati su zatajili. Gradjanima nisu  pruzene nikakve informacije. Ja sam  se blagovremeno interesovao kod nase ambasade u Otavi trazeci obavestenje  kako se moze  i gde glasati . Naravno odgovor  je izostao. Kako se onda moze reci da se nije prijavio dovoljan broj  ljudi za glasanje te se zbog toga u Canadi glasanje neci obaviti. Ambasada i  konzulati  16 marta bice zatvoreni. Zasto se nije omogucilo  gradjanima Srbije van Srbije da glasaju elektronskim putem, kao sto to imaju pravo i mogucnost recimo Hrvati da glasaju elektronskim putem ili u mestu  boravka. Kazem opet je u pitanju nepoverenje prema svojim  gradjanima van zemlje. Gde je  tu sada Ministarstvo dijaspore da digne svoj glas i stiti pravo gradjana  u rasejanju. Cemu sluzi to takozvano Ministarstvo dijaspore? Srbi dijaspore su  dobro dosli samo onda kad drese kese i ucestvuju u  humanitarnim akcijama,investicijama i pomoci socijalnim slucajevima gradjana Srbije. U svim ostalim slucajevima cak nemaju prava misljenja.

Vidanovic

 

Србима у Канади забранили да гласају

 

Владајући режим Србије је под изговором да се није јавило довољно гласача, УКИНУО ПРАВО ГЛАСА СВИМ СРБИМА У КАНАДИ. Браћо Срби у отаџбини, забраните ви њима да манипулишу бирачким правом грађана. Не дозволите им да још 4 године јашу српски народ. Глас за садашњу гарнитуру је глас за Тачија, Меркелову, Хаг, педере и Нато. Браћо, осветите нас!

Гласајте за патриотску опцију кад су то већ нама забранили. Гласајте против оних који спречавају Русију да нам помогне. Шаљите наш вапај свим својим везама. Ово је ваших 5 минута!

 

PARLAMENTARNI IZBORI 2014

Republička izborna komisija je, na sednici održanoj 23.02.2014. godine, donela rešenje o određivanju biračkih mesta u inostranstvu za glasanje na izborima raspisanim za 16. mart 2014. godine. Za glasanje je određeno 35 biračkih mesta u našim ambasadama i konzulatima.

Zbot izuzetno malog broja prijavljenih glasača, glasačka mesta u Kanadi (Ambasada RS u Otavi, Generalni konzulat RS u Torontu i Konzulat RS u Vankuveru) NEĆE BITI OTVORENA. Одбили су да кажу колико се гласача пријавило

Iz Ministarstva pravde i državne uprave smo obavešteni da će svi glasači koji su se prijavili da glasaju u inostranstvu biti automatski vraćeni na glasački spisak opštine u R. Srbiji u kojoj imaju prijavljeno prebivalište. Ovom prilikom vas obaveštavamo da ćete 16. marta moći da ostvarite svoje biračko pravo u Republici Srbiji.

Ambasada Republike Srbije u Otavi

24. februar 2014.g.

__._,_.___