24 May 2012

CESTITKE NOVOM PREDSEDNIKU SRBIJE

MISLIM DA DACIC TVRDI PAZAR. LOVI U MUTNOM DA SE DOCEPA  NAJBOLJEG ULOVA. U INTERESU  NARODA I DRZAVE, KOJA SVAKODNEVNO ZALAZI U SVE VECU KRIZU TREBAO BI DA PREOVLADA RAZUM I DA SE FORMIRA  VLADA. PO  ZAKONU NOVI PREDSEDNIK PREDLAZE MANDATARA ZA SASTAV NOVE VLADE. KAO  PARTIJA SA NAJVISE OSVOJENIH MANDATA NIKOLIC  CE TO SVOJE PRAVO KORISTITI I SIGURNO PREDLOZITI  GOSPODJU BATAKOVIC JORGOVANKU ZA PREMIJERA. DACIC I OVOGA PUTA JE KLJUCNA LICNOST  OD KOJE ZAVISI FORMIRANJE  STABILNE BUDUCE VLADE. U INTERESU  SRBIJE I SRPSKOG NAPACENOG NARODA TREBAO  BI DA SVHVATI TRENUTNU SITUACIJU ZEMLJE I DA PRISTUPI KOALICIJI SNS. DA SE ZADOVOLJI  MESTOM DOSADASNJEG MINISTRA POLICIJE I DA U NOVIM USLOVIMA ZAVRSI ZAPOCETI POSAO,KORUPCIJE I KRIMINALA. TU JE I DO SADA   POKAZIVAO POZITIVNE REZULTATE. TO JE I UZROK  NJEGOVOM USPEHU NA POSLEDNJIM  IZBORIMA SA OSVOJENIH 44  POSLANICKIH MANDATA.

 FORMIRANJE NOVE VLADE KOALICIJE DS NIJE PO ZELJI NARODA. NAROD JE NA IZBORIMA REKAO SVOJE. KAZNIO JE TADICA ZA SVE NEUSPEHE U DOSADASNJEM DRUGOM UZASTOPNOM MANDATU PREDSEDNIKA DRZAVE. FORMIRANJEM VLADE  KOALICIJE DS,ZNACI NASTAVAK  DOSADASNJE POLITIKE SRBIJE. POSTOJI I DRUGA OPCIJA ZA FORMIRANJE VLADE, DA JORGOVANKA KAO MANDATOR USPE DA PRIDOBIJE SITNE POLITICKE PARTIJE DEOBOM POJEDINIH  MINISTARSKIH POLOZAJA ILI DRUGIH KLJUCNIH POZICIJA.  POSTOJI MOGUCNOST I DA POJEDINI POSLANICI KAO NOSIOCI POSLANICKOG MANDATA PRISTUPE  SNS I TAKO SE FORMIRA  STABILNA VLADA. MOGUCNOST VELIKE KOALICIJE SNS I DS NEMA IZGLEDA ZA PREOKRET. U KOLIKO I TA OPCIJA PROPADNE, MORAJU SE RASPISATI NOVI PARLAMENTARNI IZBORI, STO TO NAROD NAJMANJE ZELI U OVOJ KRIZNOJ SITUACIJI.

 FORMORANJE VLADE OD STRANE DS KOALICIJE I NASTAVAK DOSADASNJE TADICEVE POLITIKE, NIKOLICU KAO NOVOM PREDSEDNIKU DRZAVE BICE VEZANE RUKE.PREMIJER JE JACA LICNOST OD PREDSEDNIKA DRZAVE I SVE ODLUKE SE DONOSE NA NIVOU VLADE. VELIKO JE PITANJE U TOM SLUCAJU DA  NIKOLIC ISPUNI DATA OBECANJA  BIRACIMA U PREDIZBORNOJ KAMPANJI. NAROD JE KAZNIO  TADICA NEZADOVOLJAN DOSADASNJOM NJEGOVOM POLITIKOM. ON JE SVESTAN SVOJE KAZNE I TREBA DA SLEDI VOLJU BIRACA, DA SE POVUCE IZ POLITICKOG ZIVOTA U INTERESU  NARODA.OBECAO JE DA  NECE BITI PREMIJER. NIKOLIVC JE NAKON  IZBORNE POBEDE IZJAVIO DA CE BITI PREDSEDNIH SVIH SRBA, DA CE IZVRSITI SVA DATA OBECANJA, DA CE  STITITI SRBE KOSOVA I DA CE SLEDITI PUT  SRBIJE KA EVROPSKOJ INTEGRACIJI.

 NIJE SE IZJASNIO DA LI CE PRIHVATITI DO SADA POSTIGNUTE PREGOVORE SA PRISTINOM. OBECAO JE DA CE SLEDITI PUT KA EVROPI, ALI DONOSITI ODLUKE U POGLEDU KOSOVA SUPROTNE BRISELU, VELIKO JE PITANJE KAKO CE TO SPROVEST. EVROPA STRAHUJE DA CE IPAK NIKOLIC KRENUTI PUT KA ISTOKU RUSIJI,KINI,INDIJI PRIVREDNIM PARTNERIMA BEZ USLOVLJAVANJA.

SVE CESTITKE NIKOLICU NA  PREDSEDNICKOM IZBORU  S NAJLEPSIM ZELJAMA U OSTVARENU  DATIHG OBECANJA  BIRACIMA.UJEDNO BIH  PODSETIO NIKOLICA DA ISPUNI PRVO RANIJE OBECANJE, KOJE  NIJE SPOMENUO POSLE IZBORA U OBRACANJU NARODA, A TO JE DA CE CIM DODJE NA VLAST, PRVO STO CE URADITI DA CE SMENITI TIJANICA SA MESTA DIREKTORA  RTS. PREDSEDNICE, SRBINE NIKOLICU, BUDI DOSLEDAN SVOJIHRECI.

VIDANOVIC