28 November 2011

Predsednice Tadicu-kucnuo je cas sad il nikad

Najnoviji napadi KFORA na Srbe na barikadi Jagnjine je vreme odluke u zastiti Srba Kosmeta. Nedopustivo je gledati kako se okupatori u sprovodjenju drzavnosti nekakve drzave Kosova i Pristine na celu sa zlocincem Tacijem, Srbi ubijaju a da predsednik Srbije umesto direktne zastite, upozorenjima pokusava da resi neresivi problem.
Predsednice Tadicu dosta je bilo prica.U ovom kriticnom trenutku, kada strani okupatori Kosmeta ne postuju odluke Saveta Bezbednosti i Rezolucije 1244,krseci statutarne obavze,pricom i upozorenjima nema resenja. Potrebna je konkretna akcija.Stavite se na celo POLICIJE sa svojom vladom i pravac barikade.Upadom srpske policije na sever Kosova da zastititee srpski zivalj. Pozivati u pomoc Rusiju i i Kinu za hitnu sednicu Saveta Bezbednosti i konkretnh akcija u zaustavljanju KFORA I EULEKSA u krsenju rezolucije 1244 i statutarnih obaveza na Kosmetu. Spasavajte srpski narod i Kosmet.Dosta je bilo sarenih lazi.
Na to vas obavezuje Ustav Srbije i moralne obavezeda stitite svoje gradjane i teritorije Srbije.Na to vas obavezuje i zakletva koju ste dali svom narodu, da stitite drzavu i narod .Ako niste sposobni za takve korake, podnesite momentalnu ostavku.Prepustite to drugome.
Drugog resenja nema. Ostavite se vec jednom Evrope. Od kandidature nema nista. Koncenzusa u Evropi za status kndidata Srbije i pocetak pregovora nema nista. Svima je to davno jasno osim vama. Kosovo i Srbi Kosova su preci od kandidature Srbije za EU. Umesto vasih praznih reci upozorenja, ako imate muda, pokupite taj vas olos u vladi i pravac Mitrovica na srpske barikade da podrzite Srbe. Tamo na barikadama licem u lice sa okupatorima srpskog Kosmeta KFOR-a i UMNIK- a stresite u lice tim mirotvorcima sta imate da kazete. Pre svega trebate im reci, mars napolje iz moje zemlje.To Srbi pre svega Kosmeta ocekuju od vas , a ne da tu mlatite praznu slamu nekakvim upozorenjem, koje niko ne zeli da cuje.
Shvatite da vam ovo ne govorim kao pojedinac.Ovo su reci upozorenja
svih Srba planete. Zapamtite da je Srbima vec svega dosta.Posledni
sinocni dogadjaji na barikadi Jagnjine, kojom prilikom je doslo do napada KFOR-a na Srbe je znak uzbune i pocetak konkretne akcije
odbrane Srba Kosmeta. Imate dve opcije: odbrana Srba Kosmeta ili
momentalna ostavka.
Vidanovic

27 November 2011

Београд не може да забрани Србима са Косова да се обраћају Русији тражећи држављанство

 

Obracanje Srba  sa Kosova Rusiji za dobijanje  ruskog drzavljanstva je poslednji krik razocarenja u  vlau Srbije, koja ne preduzima nikakve mere zastite svojih gradjana.Odrice se svojih gradjana i dela svoje teritorije radi  clanstva  u Evropu. Svd nade spasa su uprte u Rusiju. Veliko je pitanje kako i na koji nacin  ce Rusija pomoci  Srbima  Kosova u koliko zaista   zahtevi Srba za drzavljanstvo budu usvojeni. Najverovatnije je da ce se tim Srbima  ponuditi  iseljenje sa Kosmeta. Pitanje je koliki ce broj  pristati na  odlazak u Rusiju i nastani se  tamo gde budu odredjen. To je daleki Sibir i  predeo oko Urala.Odlaskom Srba sa  prostora Kosova je  za Srbiju poraz. Gubljenje   Kosova i srpskog stanovnistva, cime se otvara mogucnost  Siptarima da  definitivno okupiraju  te prazne prostore. To bi bila jos jedna u nizu ponovljena  katastrofa etnickog ciscenja Srba sa KIM.

Vidanovic

2011/11/26

 

Београд не може да забрани Србима са Косова да се обраћају Русији тражећи држављанство, - каже амбасадор Србије. То је обраћање крик очаја.

Тагови: Вести

 

26.11.2011, 20:03

 

Власти Србије не намеравају да се супротстављају добијању руског држављанства од стране Срба, који живе на северу Косова, - изјавила је српски амбасадор у Москви Јелица Курјак.

То је одлука самог грађанина, држава ништа не може да учини. Рецимо, ко може да ми забрани да тражим джављанство било које државе? Хоћу ли га добити - друга је ствар, - рекла је она у интервјуу Интерфаксу.

Према речима дипломате, обраћање више од 20 хиљада косовских Срба Русији са молбом о држављанству је крик очаја.

http://serbian.ruvr.ru/2011/11/26/61083979.html