26 February 2011

dr. Trifkovic persona non grata u Kanadi

 

 OVO NIJE PRVI PUT DA SE UVAZAVAJU   LAZI MUSLIMANSKIH BOSNJAKA DA SE SPRECI ISTINA. OVOGA PUTA LAZIMA EMIRA RAMICA-BOSNJAKA, NASELE SU POGRANICNE VLASTI KANADE U  BRITIS KOLUMBIJI, SPRECIVSI  DR. SRDJE TRIFKOVICA DA ODRZI PREDAVANJE  24. фебруара 2011. на Универзитету Британске Колумбије у Ванкуверу под насловом Балкан: неизвесне перспективе нестабилне регије .


СRDJA TRIFKOVIC PROGLASEN JE PERSONA NON GRATA U KANADI. ONO STO EMIRU RAMICU NIJE USPELO KOD PREDSEDNIKA UNIVERZITETA U VANKUVERU  GOSPODINA STIVENA TUPA,TO MU JE POSLO ZA RUKOM DA DR. TRIFKOVIC BUDE ZAUSTAVLJEN NA GRANICNOM PRELAZU SAD  BRITIS KOLUMBIJASA OBRAZLOZENJEM;
Непожељан на основу кршења људских права или међународних права због тога што је био високи функционер у власти која, по мишљењу министра, учествује или је учествовала у тероризму, системстском или грубом кршењу људских права, или геноциду, ратним злочинима или злочинима против човечности у смислу подсекција 6 (3) до (5) закона о Злочину против човечности и ратних злочина.

DR.TRIFKOVIC JE OKLEVETAN LAZNOM OPTUZBOM OD STRANE EMIRA RAMICA DA JE BIO  VISOKI FUNKCIONER  ZLOCINACKE VLADE REPUBLIKE SRPSKE TE SE KAO TAKVOM ZABRANJUJE ULAZ U KANADU. ONO STO RAMICU NIJE POSLO ZA RUKOM  KOD GOSPODINA STIVENA  TUPA,TO USPEVA KOD GRANICNIH VLASTI.

PITANJE JE KAKO SU POGRANICNE VLASTI BEZ PROVERE NAVODA  DONELE ODLUKU DA  PROGLASE DR. TRIFKOVICA PERSONOM NON GRATA. OVO JE DRUGI PUT DA BOSNJACKE LAZI URODE PLODOM.PRVI PUT JE U PARLAMENTU KANADE PROGURANA REZOLUCIJA O GENOCIDU U SREBRENICI I SADA SPRECAVAJU   DR TRIFKOVICA DA IZNESE ISTINU O BALKANU I ULOGU BOSNJAKA U GRADJANSKOM RATU U BOSNI. DR TRIFKOVIC JE DO SADA BIO BEZBROJ PUTA U KANADI. NEKOLIKO PUTA JE DAVAO INTERVJUE ZA TADASNJU ETNICKU TELEVIZIJU U MONTREALU KOJU SAM U TO VREME JA VODIO. BEZBROJ PUTA JE DO SADA BIO GOST I  SRPSKOG RADIA U OTAVI, KOJI I DANAS VODI GOSPODJA BOBA.

NEVEROVATNO ALI ISTINITO DOKLE IDU BOSNJACI SVOJIM LAZIMA U SAKRIVANJU ISTINE  O NJHOVIM ZLOCINIMA NAD SRBIMA U GRADJANSKOM RATU U BOSNI DO 95.
 Vidanovic

Борис Малагурски   

петак, 25. фебруар 2011.

[image: Description: http://www.nspm.rs/images/stories/clip_image001.jpg]Српско-амерички писац, историчар и политички експерт др Срђа Трифковић задржан је на аеродрому у Ванкуверу где је долетео из САД. После готово шест сати што чекања што испитивања од стране канадских имиграционих власти донета је одлука да др Трифковићу не буде дозвољен улаз у Канаду. Стављен је на први авион за оближњи амерички град Сијетл, одакле се упутио за Чикаго, град у којем живи. Амерички држављанин др Трифковић добио је следећи разлог због чега му је ускрећено гостопримство у Канади:

„Непожељан на основу кршења људских права или међународних права због тога што је био високи функционер у власти која, по мишљењу министра, учествује или је учествовала у тероризму, системстском или грубом кршењу људских права, или геноциду, ратним злочинима или злочинима против човечности у смислу подсекција 6 (3) до (5) закона о Злочину против човечности и ратних злочина."

24. фебруара 2011. је било заказано предавање др Срђе Трифковића на Универзитету Британске Колумбије у Ванкуверу под насловом Балкан: неизвесне перспективе нестабилне регије (Balkans: Uncertain Prospects for an Unstable Region) које је, иначе, већ раније одржано у Канади, у Ватерлуу 10. јуна 2010. Оно што је овог пута било другачије је да се за долазак др Трифковића заинтересовао тзв. Институт за проучавање геноцида у Канади, чији је председник Емир Рамић, иначе бошњачког порекла. Рамић је претходно тражио од председника Универзитета у Ванкуверу Стивена Тупа да забрани ово предавање, а кад се Универзитет оглушио на његове захтеве, потражен је нови начин да се забрани долазак др Трифковића.

Имајући у виду да др Трифковић никада није био функционер у влади Републике Српске, а камоли још „високи", већ искључиво експерт за међународна питања са добрим везама у вођству РС (да је био високи функционер, никада га не би још раније пустили да уђе у Канаду – где је био преко 20 пута),

 

From:

ANTIC.org-SNN

To:

K-P-J, Postojbina, news, sorabia, srbija_medjusljivama...

Date:

Feb 25

Subj:

[SRPSKI_NOMADI] Срђа Трифковић persona non grata у Канади

Attachments