09 December 2011

FW: [srbija_medjusljivama] Još tri uslova za Srbiju

 

Ocekivanja su postala realnost, da Srbija nece  dobiti status kandidata. I suvise je veliki uticaj Nemacke da status kandidata ne prodje. Ucinjeno je dosta ali nedovolno da se  dobije status kandidata. Tadic nije dovoljno ucinio da se obuzdaju  'exstremisti" na severu Kosova.Usudili su se da  napadnu nemacke i austriske  pripadnike Kfora. Kakva drskost. Ni govora o ranjavanju stotine Srba od strane tih okupatoa. Opet Srbi krivi. Kfor ova duznost je da sprovedi  zakonitost Kosovske drzave na  celoj teritoriji Kosova. Svi se pozivaju na  rezoluciju 1244. Tumace je kako kom  odgovara. Tim povodom se i Ban Ki Mun oglasio da su postignuti dogovori Pristine i Beograda u skladu sa rezolucijom 1244. Niko ne citira odredjene odredbe te rezolucije na osnovu koje se temelje takve tvdnje. Ako je po rezoluciji  Kosmet  sastavni i neotudjivi  deo tertitorije Srbije na osnovu cega se temelji pravo da Kosovo bude nezavisna drzava .  I Ban Ki Mun igra kako  Amerika svira.

 

 Posle  danasnje odluke  o odlaganju  statusa kandidata za mart mesec iduce godine je ohrabrenje  politickog vrha Srbije da  i dalje nastavi sa ispunjavanjem  svih uslova za sticanje kandidata i ima adute u svojim rukama u predizbornoj kampanji na parlamentarnim izborima u maju iduce godine.Pomeranje roka za mart mesec, daje nadu Tadicu da zavrsi posao onako kako  Evropa zeli. Neizvsnost je i dalje velika I do sada se tvrdilo da je srbija  ispunila sve uslove za status kandidata, ali to nij dovolno. To ali  jos uvek je glavno oruzje Merkelovoj i njenim jednomisljenicima  predstavnicima Austrije,Britanije Danske i Finske, koji su  danas podrzali  Merkelovu za ne Srbiji. za status kandidata. 

 

 Narodu j  davno jasno da od Evrope nema nista, ali Tadicu to jos uvek ne ulazi u tu njegovu tvrdu glavu. Njemu je lakse i milije uci tamo gde netreba, a ne da shvati da je doslo vreme za dizanje ruke od Evrope. Povlacenje Djelica  sa pozicije pregovaraca sa Evropom  za  clanstvo Srbije u EU, je noz u ledja Tadicevoj politici da Evropa nema alternativu.To je primer koga bi trebali slediti jos neki u vladi Srbije, do krajnjg cilja odustajanja od  Evrope. Srbija nece docekati dan kada ce postati clan Evrope, koja je pred raspadanje. 

 

Nema izgleda da ce nova odluka za formiranje fonda od 200 milijardi evra pri  MMFza  zastitu evrozone i finansiske stabilnosti. Britanija se snazno protivi takvoj odluci, da gradjani britanije, svojim doprinosom  spasavaju druge zemlje poput Grcke ,Italije,Spanije , Portugalije. Sama Nemacka bi vrlo brzo dosla do gubitka od 2000.000.000.000. evra

 

.Po nekim pokazateljima, kada bi se danas postavilo pitanje na referendumu za  napustanj EU i valute evro niko nebi, bio za ostanak u uniji. Pomislja se na vracanje na predhodne  sopstvene valute.. Kontuinitet  Srbije putem EU je put u neizvesnost i gubljenje vremna, odricanja, ponizavanja.Srbima je  Evropa preko glave S pravom se ocekuje novi politicki zaokret, ako ne pre,  sigurno novim izborima.

Vidanovic

 

Još tri uslova za Srbiju

Komentara 66

13

Lideri Evropske unije dodeliće Srbiji status kandidata u martu iduće, 2012. godine uz uslov da budu ubrzani razgovori s Kosovom, prenosi internet portal EUobserver.

 

Nije urađeno dovoljno za EU

"S ciljem da se Srbiji dodeli status zemlje kandidata do marta 2012", lideri EU će tražiti više napretka u razgovorima Beograda i Prištine, piše u nacrtu zaključaka današnjeg samita, u koji je EUobserver imao uvid.

 

Nemačka uz podršku Austrije, Danske, Finske i Velike Britanije kaže da je premalo dogovoreno s Kosovom i previše kasno pošto su kosovski Srbi ranili vojnike Austrije i Nemačke u okviru snaga NATO na Kosovu prošle nedelje.

 

U nacrtu zaključaka navode se još tri "ako" - sprovođenje sporazuma o carinama "s dobrom voljom", "inkluzivna regionanla saradnja" i dozvoljavanje pripadnicima EU i NATO da "sprovode svoj mandat" na severu Kosova. Ta tri uslova, ocenjuje EUobserver, ukazuju da ni mart kao datum dodeljivanja statusa Srbiju nije siguran.

 

"To se neće desiti ako počnu opet da pucaju na nemačke vojnike", rekao je jedan visoki zvaničnik EU.

 

Portal ocenjuje da je mart kao datum važan zato što su pred predsednikom Srbije Borisom Tadićem, kako se navodi u tekstu "najvećim saveznikom EU u Beograd", parlamentarni izbori u maju.

 

Portal podseća u da je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen ranije ove nedelje rekao da Srbije treba da dobije status kandidata do kraja godine, ali se i navodi da su visoki zvaničnici Alijanse na istom brifingu u Briselu rekli da ne veruju da Srbija ne kontroliše ekstremiste na severu Kosova.

 

"Pozdravljamo poziv predsednika Tadića Srbima da sklone blokade i želimo da se to desi. Srbija još ima veze u ovom delu sveta, cenili bismo pomoć u uspostavljanju slobode kretanja", rekli su zvaničnici.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/185917/Jos-tri-uslova-za-Srbiju

 

__._,_.___