25 March 2011

Poseta ruskog premijera Putina

Poseta ruskog premijera Putina Beogradu 13. marta 2011 je od istoriskog znacaja. Sama poseta bila je centar paznje svih svetskih medija Nije slucajno sto je na godisnjicu agresije NATO na Srbiju
usledila Putinova poseta Srbiji. Iz zajednickog komunikeja Putina i Tadica vidi se da nema neresivih problema. Saradnja Rusije i Srbije je na svim poljima na zadovoljavajuci nacin. Medjutim sta se u 4 oka sve pricalo ostalo je da se nagadja.

Komentar povodom posete Putina Srbiji, da Putin zavrce ruku Srbiji kada je u pitanju ulazak Srbije u NATO pakt , ako je to tacno , nije bez razloga.Putin kao vrhunski svetski politicar, koji je svojim dolaskom Rusiju ekonomski oporavio, dobro zna kave su greske njegovi predhodnici prema Srbiji cinili.Svakako je zeleo da ukaze Tadicu na eventualne greske koje pravi ulaskom u savvez NATO Pakta i posledice koje iz toga mogu proizaci.
Kao sto Srbi ne zele NATO na Kosmetu danas i posledica iz agresije na Srbiju,tako ni Rusi ne zele NATO u Srbiji. U koliko Srbija udje u NATO savez, sto nije pozeljno, Rusija ce preduzeti korake zastite sigurnost interesa Rusije. Prvo odnosi sa Srbijom nece biti isti.
Drugo Rusija ce okrenuti sve svoje odbrandbene rakete prema Srbiji, ne zbog Srbije vec zbog ciljeva NATO .I ako u buducnosti bodje do konflikta sa NATO, strada ce i srpski narod . Za Ruse NATO u Srbiji predstavlja opreznost. Kakve koristi Srbija ce imati od saveza sa NATO?. Da sluze srpski sinovi interesima imperijalista i ginu za njihov racun. Srbima je ratovanja preko glave. Samo u dva svetska rata izginulo je preko 3 miliona srpske omladine, sto ni jedna saveznicka drzava prema broju stanovnika takve gubitke nije pretrpela.Ako zelimo
dobre ekonomske i strateske odnose sa Rusijom, ne treba Srbija da
nista radi sto ne odgovara Rusiji. Postojanje NATO, Pakta, nakon ukidanja Varsavskog Pakta ,je sracunato i upereno protiv Rusije. NATO je zandarm Treceg Svetskog Poretka i interesa Amerike. To je svima jasno.U koliko Srbija pristupi savezu sa NATO , sigurno ce se u
buducnosti dogoditi da ce Srbi morati da u redovima NATO ratuju
protiv svoje brace Ruse. Ulazak Srbije u EU nije moguce bez clanstva u NATO.Srbija je uslovljena savezom sa NATO. Zasto je to potrebno Srbiji, kada Rusija pruza ruke svesrdne saradnje sa Srbijom.Cemu gurati se u EU po svaku cenu, ispunjavajuci mnogobrojne ucene na stetu drzave i naroda, za razliku od Rusije., koja istinski zeli da Srbiji u ovim teskim vremebima zaista pomogne. Ekonomski prosperitet Srbije je ne u Evropi ,vec zaokretom prema Rusiji.

RESENJE LIBIJE PO KONCEPTU SRBIJE
Izjava nobelovca za mir americkog predsednika Obame, da se pitanje Libije resi po principu Srbije, otkriva prave ciljeve i
aktere sadasnje krizne situacije u Libiji. Preporuka Obame je da
Libiju treba po receptu Srbije podeliti na 3 dela i tako ostvariti
cilj zaposedanja navtinih i gasnih energenata Libije. Libija je bogata prirodnim energentima. Prihodima od prodaje nafte i gasa
inostranim kupcima u drzavnom budzetu ucestvuje sa 97%..
Sadasnja situacija u Libiji je sracunata, po vec vidjenom
scenariju na primeru Iraka Srbije pa i Avganistana. Talas
revolucionarnih pokrreta u arapskim zemljama je pokrenut s polja. Cilj je svrgavanja postojecih drzavnika takozvanih diktatora. Prvi takozvani diktator je svrgnuti i pogubljeni Sadam Husein. Drugi je Slobodan Milosevic. To su takozvani diktatori koji su se
suprotstavili koncepsiji Treceg svetskog poretka, koji ima za cilj
rusenje svakog drzavnika ko mu se suprotstavi. Svaki ko se suprotstavi ideji Novog svetskog poretka je proglasavan diktatorom i kao takav likvidiran silom uz velike gubitke nevinog civilnog stanovnistva. i razaranja zenlje.

Talas sadasnih revolucionarnih pokreta u arapskim zemljama je reziran sa ciljem da se sruse svi takozvani diktatori, koji su na vlasti
decenijama i sprovedu demokratske reforme po americkom receptu. Ako
je cilj zapada i Amerike sprovodjenje reformi i uvodjene demokratije u
svetu, zasto se ipak prave izuzetci. Zasto se recimo Saudi Arapski
Kralj Fejsal po toj recepturi izuzima iz diktatore koji je na vlasti danom bogom. Kralj Fejsal je veliki prijatelj Amerike, jedan od najvecih stedisa kod banaka Amerike. Pokusaj da se Fejsalu nametne volja Amerike pre nekoliko godina zapretio je da ce povuci svoj kapital iz Amerike i na taj nacin baci na kolena Ameriku. U toj nameri at hok je povukao 12 milijardi dolara iz americkih banaka.
Bio je to dovoljan razlog da Amerika digne ruke od planiranih mera prema Saudiskoj Arabiji.

AGRESIJA NA LIBIJU
Odlukom UN izvrsena je agresija na Libiju s ciljem da se spreci
krvoprolice izmedju pobunjenika i pristalica Kadafijevog rezima. UN su donele odluku da se spreci zona letenja Kadafijeve avijacije u borbi protiv civila.Za vec tri dana oruzanih napada Francuske i
Engleske avijacije na Libiju, kako se saznaje stradao je veliki broj
gradjana Libije od agresije iz vazduha i snaga lojalnih Kadafiju..
Nemacka je ovoga puta otkazala poslusnost i nije se pridruzila napadima Francuske i Engleske na Libiju. Kanada se pridruzila Francuskoj i Engleskoj. Obama je takodje ostao uzdrzan od vazdusne agresije, i zive sile, jer su mu vezane ruke u Iraku i Avganistanu, prekobrojnim ucescem americkih vojnika u tim zemljama sa ciljem uvodjenja toboznje demokratije.

Nedavnom posetom Hilari Klinton Egiptu, posle svrgavanja Mubaraka, obezbedjen je dotur oruzja pobunjenicima protiv Kadafijevog rezima.
Kadafi jos uvek tvrdi da ce pobediti pobunjenike pomognuti iz inostranstva da sruse njega i njegov rezim. Prejaka sila evropskih agresora na Libiju i oruzanih snaga Kadafija odnose svakodnevno mnoge ljudske zivote, na ocigled svetske javnosti. Apeli Kine i Turske da se prekine agresija Francuske i Engleske na Libiju i da se konflikt resi putem pregovora, za sada resenje nije na vidiku.
Opasnost sa Kadafijeve strane dolazi, sto poziva ceo arapski svet da
mu se pridruzi protiv inostranih agresora i deluju na teritorijama tih zemalja. Kadafi preti konfliktima sirih razmera. Ako se zna da je Kadafi u sukobima protiv Amerikanaca u Iraku poslao najvise dobrovoljaca, da sadasnje pretnje osvete nimalo nisu naivne.
Takozvana 4 liga Arapa se pridruzuje apelu Kadafija za borbu protiv
ucesnika agresije na Libiju i moze biti uzrok Trecem svetskom ratu.Ostvari davna projekcija rata izmedju muslimanskog sveta i katolika.
Kadafi je spreman da se bori do pobede, kako je rekao, bez obzira na zrtve svoga naroda. Ne misli na predaju i napustanje zemlje.On buntovnike svoga rezima vidi u inostranim faktorima, da se pod motivacijom demokratskih reformi okupira zemlja i podeli po vec vidjenom scenariju. Pitanje je koliko ce dugo opstati da se suprotstalja daleko nadmocnijem agresoru i da li ce uspeti da spreci deobu svoje zemlje? Bliska buducnost ce pokazati.
Kadafi nije bio u mogucnosti da sagleda sve posledice koje su zadesile njegovu zemlju i da te greske spreci blagovremeno. Dugo je vremena na vlasti, smatra da je dosta ucinio za svoj narod i da nema
razloga da mu narod tako vraca. Kadafi je zaista dosta ucinio za
svoj narod cime drugi ne mogu da se pohvale. Uveo je besplatnu zdravstvenu zastitu, besplatno skolovanje i stipendije studenata u visini plate svrsenih profesionalaca, sto nigde u svetu taj primer nije zabelezen. Dalje svaki gradjanin ima kakve takve prinadleznosti neophodne za zivot. Sve osim vlasti. To je motiv i osnovna ideja Amerike i zapada za rusenje " diktatora" u svetu. A sta se iza svega toga krije, vec je poznato Iza te demokratije stoji porobljavanje i kolonijalizam svetskih mocnika , da se dodje do glavnih resorsa i energenata tih zemalja.

Velike sile poput Rusije i Kine i ako svesne da ce stradalnici u
agresiji velikih sila biti zrtva narod, nisu se suprotstavile odluci UN o zabrani leta nad Libijom i pored toga sto se unapred znalo da ce time uslediti agresija na Libiju. Nastala kriza pogoduje pre svega Rusiji ,koja je najveci svetski proizvodjac energenata, i da je skok nafte na svetskom trzistu u njihovom interesu.

Prema najnovijim pokazateljima veliki broj gradjana Srbije podrzava
Kadafija.Za to svakako postoji opravdanje. Srpski narod dogbro zna
iskustvo sa NATO u agresiji 99 na Srbiju. Zrtve preko 3 000 uplakanih majki koje su izgubile svoje najmilije i stotine hiljada onih koji su na svojim ledjima osetili povrede tomahavki i kasetnih bombi, posebno rusenje srpske infra strukture i svega onog sto su generacije decenijama stvarale ostaje nezaboravno. Posebno razorna moc
uranijumskog zracenja na ljudske organizme i biljno zivotinjskog
sveta, za dugo ce biti prisutna na nasim prostorima.
.Sve to danas dozivljava prijateljska zemlja Libija, jedna od retkih arapskih zemalja ,koja je svoje prijateljstvo prema srpskom narodu na brojnim primerima dokazala. Pravo svakog naroda je da svoje unutrasnje probleme resava bez mesanja sa strane, sopstvenim snagama u izboru i odlucivanju o svojoj buducnosti i putu kojim ce ici. Svako mesanje sa strane je za osudu.
Vidanovic