02 August 2012

neobjavljeni komentar

Vase pravo da znate sve-pitajte Tijanica, motivisalo me da posaljem pitanje  direktoru RTV Srbije , zapravo stavim primedbe na  satelitski program RTS. Pitao sam  da li se mose  uvesti program ucimo srpski  koji ce biti od velike koristi  nasoj deci rodjenoj u dijaspori.Srpski jezik se kod trecece generacije gubi u potpunosti. Vracanje  korenima svojih predaka je veoma znacajno za  srpsku dijasporu. Ucimo srpski  bi se mogao ubaciti  na mesto  svakodnevnog programa Verski kalendar koga niko  ne gleda, pogotovo mladje generacije. To je bila ukratko sadrzina  komentara  koji sam uputio Tijanicu.. Naravno komentar nije  objavljen. Onda saljem drugi komentar u prilogu i opet nista. Ni taj komentar nije objavljen. Jel to ona vazeca krilatica RTS "vase pravo da znate sve", ili u ovom slucaju vase pravo da neznate nista. Jel to sloboda misli i govora,sloboda stampe ili  nesto drugo.Prepustam citaocima da se pitaju u cemu je problem?Mnogi satavljaju primedbe zasto se ne objavljuju njihovi komentari. Namerno ovaj kratak prepricani komentar saljem u javnost  da se zna sta se radi,sa zahtevom da se ona RTS krilatica  preinaci u "Vase pravo da neznate nista".Istovremeno podsecam predsednika Nikolica da je zaboravio sta je  porucio Tijanicu da cim  bude izabran za predsednika  Sebije prvi zadatak ce mu biti da smeni Tijanica. O Tijanicu je suvisno govoriti, ko je i sta je i sta je sve radio u zivotu. Dovoljno je reci da je njegova  najveca kvalivikacija"PODOBAN" ,  kojom je gradio karijeru u svim dosadasnjim rezimima i bio nezamenljiv.

Vidanovic

 

Begin forwarded message:From: Sava Vidanovic <Vidanco@gmail.com>

Date: 1 August,2012 2:52:55 PM EDT

Subject: neobjavljeni komentar

 

Zar je to razlog sto sam trazio da se umesto verskog kalendara odnosno programa uvede  program srpskog jezika.Mozda i zato sto sam rekao da verski program nikoga ne zanima i da ga treba ukinui. Jel to ono vase pravo da znate sve, zapravo da neznate nista. Tijanicu vreme je da se klonis  sam  da ne budes sklanjan silom. 

vidanovic

 

29 July 2012

poruka predsedniku

Povodom intervjua Nikolica  za stampu prilikom posete Olimpijadi u Londonu, izjavi  da Srbima Kosova preti genocid porucujem sledece:

 

Predsednice pokazi Taciju pesnicu. Bez pesnice nema nista.Dok god je taj ratni zlikovac i mafijas Taci na vlasti, problem Kosova se mirnim putem i pregovorima nece resiti. Kosovo je srce Srbije a bez srca nema zivota. Nikolicu narod ti je dao vlast  u ruke da resavas srpske probleme. Zato ne oklevaj,vec opravdaj poverenje naroda.Sto se pak tice Srebrenice i sramne skupstinske odluke o priznanju srpskog genocida u Srebrenici, to  morate  resiti odmah. Ponistiti to sramnu odluku o  genocidu srpskog naroda u Srebrenici. Imate dosta dokaza o tome ko i zasto je cinio zlocine u Srebrenici i da Sebi nemaju nista sa tim zlocinima. Na vama je da sperete ljagu sa srpskog naroda i odmah trazite ponistenje sramne skupstinske odluke i krivce kazniti zasluzenom kaznom. Tadica za primer vesati na prvu banderu ispred skupstine.

Vidanovic