25 September 2011

ZASTO JE IZVRSENA AGRESIJA NA LIBIJU?

.ZASTO JE  IZVRSENA AGRESIJA NA LIBIJU? 

Posstoje vise razloga za to.Zbog nafte,Zbog toga sto  Kadafi hoce da  stvori Uniju Africkih zemalja,Sto je Libija bogata zemlja i ne duguje nikom ni jedne cente.Zato sto je u Libiji visok standar  zivota.Zato sto je besplatno skolovanje i zdravstvo .Libijci  se o trosku drzave mogu lecioti svuda u svetu. Skolovati se bilo gde u svetu o trosku drzave. Nema nezaposlenih. Sto nema nigde u svetu, da svaki libijac po  navrsetku punoletstva i zenidbe, dobija stan, kola i 2.500 dolara mesecno  i mnogo sto sta sto smeta  zapadnoj Demokratiji.  Ta  demokratja u Libiji  za zapad je diktatura .   Gadafi je od pustinj napavio plodnu zemlju, zasadio na tlu pustine  stotine hektara vinove loze. Otkrio da  sahara lezi na  vodi. Gadafi zeli da pustinju pretvori u zemaljski raj.Gadafi je diktator, kao sto je za zapad bio Milosevic, ili Husen..Svaki drzavnik , koji je duze na vlasti a nije americki papec ,proglasava se diktatorom. Zapad je tu da  oslobodi narod  diktature. Danas Nato zavodi  demokratiju u Libiji, svakodnevnim bombardovanjem i ubijanjem  civila.

Ko su  pobunjenici u Libiji protiv Gadafijja? Placenici sa zapada, koji uz pomoc domacih izdajnika  zele da  dodju do bogatstva Libije. Dobar deo  libiskog naroda ume da ceni  blagodete  zivota koji im je omogucio Gadafi, Oni ostaju verni Gadafiju i bore se protiv zapadnih agresora. Rat u Libiji jos uvek  traje. Daleki je put do pobede  Nato. Gadafi je najavio gerilski rat do pobede. To znaci da ce Libija biti drugi Avganistan. Amerikanci  imaju lose iskustvo sa Avganistanom. Nisu izvukli  pouke iz tog rata, kao ni iz Vijetnama. U vijetnamu su Amerikanci  kapitulirali i morali su se sramno povuci. U Aavganistanu su pred kapitulacijom. Obama je najavio povlacenje   vojske  iz Avganistana i Iraka. Mozda ce mu trebati za Libiju.

 Do sada je u agresivnim ratovima u svetu Amerika dobila samare vise puta, Zadnih nekoliko godina i CHavez iz Venecuele ih samara. Nikako da se dokopaju venecuelske nafte,niti su do sada uspeli da smaknu CHaveza  i uvedu  zapadnu  diktaturu. Amerika je pred bankrotstvom. To je zemlja sa najvisim deficitom na svetu. Dug Amerike se ceni na preko 13 truliona  dolara. Dolar ce jos malo biti svetska valuta. Ne pise se dobro ni Evri. Po nekim predvidjanjima strucnjaka, EU ce se  takodje raspasti. Neke prognoze su mozda preuranjene. Rok od 3 meseca  do raspada je  najverovatnije preuranjen, ali je  na pomolu. 

Nade Tadica da ce uci  Srbija u Evropu su   nerealne. Bramerc je dosao u Beograd da  donese nove uslove bez kojih se ne moze u Evropu. To je otkrivanje   Mladicevih jataka i njihovo hapsenje, zbog toga sto Mladic  dugo nije dospeo u Hag. Severni  deo Kosova je osnovni. uslov za ulazak Srbije u EU. Poslednji dogadjaji na Severu Kosova ukazuju na to da je Tadic dao crveno svetlo Taciju da nece repom mrdnuti ,niti bilo sta preduzet u slucaju agresije na Sever Kosova. Trenutno Tadic u UN na ovogodisnjem zasedanju mlati praznu slamu, da je za pregovore na obostrano zadovoljstvo. Tadic moze pricati sta hoce ako Taci nema namere da odustaje od svojih planova da stavi pod kontrolu  severni deo Kosova, kontrolise granice, njegova  carinska sluzba i policija. Za Tacija tu dogovora nema. Sta tu Tadic moze da pregovorima  izvuce  u korist Srbije. Nista osim mlacenja prazne slame. 

Tadic i njegov i pregovaraci   odobravaju sve postupk Euleksa i Kfora. Pomazu Tacija  u transportovanju  policije i carinika na granicne prelaze sa Srbijom. Jos  Dacic sklapa sporazum sa Euleksom da postavi  granicnu policiju prema Kosovu da sprecava srpske dobrovoljce da pristizu na Kosovo u pomoc Srbima Kosova. Zadnji dogadjaji hapsenja  desetine  srpskih  sofera koji su iz Raske nezakonito, bez dozvole  Kosova usli na teritoriju Kosova, zbog cega ce im se suditi. Trenutno su u  istraznom zatvoru.To znaci da  vlasti  nezavisnog Kosova, deluju u skladu sa zakonima drzave Kosovo. Rade Srbima sta hoce, dok Tadic, ceka   da mu resenje problema padne s Marsa. Mozda bi mu marsovci mogli pomoci...

 Interesantno je zasto do sada  Tadic nikada nije postavio pitanje povratka policije  na Kosovo, po rezokuciji 1244. To je dovoljan adut da se drzi toga i insistira na povratku vojske i policije n Kosovo .To je odredba  i odluka UN SB kojie treba da se drzi i bude izricit u ispunjavanju te odredbe. Onaj hrabri narod  dole na Kosovu se brani jedinim oruzjem, barikadama.Dokle tako, ko zna. I dok taj narod danonocno dezura na barikadama, Skupstina Srbije, umesto da se bavi najnovijim dogadjajima  na Kosovu, raspravljaju o restituciji, kao da nema  preceg posla. Dobro je ruski ambasador uzdrmao uspavane srpske politicare na nedavnom beogradskom forumu sa Nato clanicama.Umesto da vide gde srljaju oni su nasli da  kritikuju Bacusku, pa cak i da traze njegovu smenu i uce ga lepom ponasanju. Po Wikiliksu svi oni rade protiv svog naroda i utrkuju se ko ce  steci bolji ugled  kod  ambasade SAD u Beogradu u ulozi spijuna sopstvenog naroda.Vidanovic

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ .....!? 


    Живот у Либији под Гадафијем:

    1. Бескаматни кредити у току студија;

    2. Прима се просечна плата за то занимање ако не нађеш посао након завршеног факултета;

    
3. Држава плаћа као да радиш у струци;

    
4. По ступању у брачну заједницу држава поклања стан или кућу;

    
5. Куповина возила по фабричкој цени;

    
6. Либија не дугује никоме ни цента;

    
7. Бесплатно здравство и образовање;

    
8. 25% људи високо образовано;

    
9. 40 хлебова кошта 0,15 УСД;

    
10. Цена бензина 12 рсд / литар;

    
11. Либијци не плаћају никакве режијске трошкове (струја, телефон, вода и сл);

    
12. Сваки Либијац који напуни 18 година добија стан од државе;


    
13. Скоро и да нема незапослених;

    
14. Све тешке послове раде страни радници укљућујући и Србе;

    
15. Сваки Либијац има право да се лечи о трошку државе било где у свету;

    
16. Сваки Либијац има право да студира где хоће а има их и у Србији;

    
17. Сваки студент има плаћен стан, храну, школарину, књиге, аутомобил и месечни џепарац од 2500 евра;

    Упитајте се да ли би више волели да живите у таквој диктатури или у оваквој демократији каква је у Србији !!!!!

    
Људи га воле, цене и стите својим телима и животима. Али као у сваком житу и тамо има кукоља, односно има оних који ће и рођену мајку продати зарад личне користи, за шаку прљавих америчких долара!!!

    У Либији је исти сценарио као што је био 1999.године у Србији, исти чопор светских хијена кидише на много слабијег од себе са једним јединим циљем, да га опљачка и опустоши!!!

    Њих није брига за цивиле нити они знају шта је хуманост!!!

    Обама би требало да врати Нобелову награду за мир, а онај француски пајац може да побије пола Либијског народа, неће порасти ни милиметар.
Остаће упамћен као зли и искомплексирани кепец!!!

    ЗА СЛОБОДАН ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА. . .