14 April 2012

Diplomatija: Trst je naš, a čiji je Nikšić?

Ovo nije prvi pu da se cuje o  nediplomatiji srpske diplomatije, o arogantnom ponasanju prema  usoblju, nestrucnoj srpskoj diplomatiji, srpskim diplomatama  stranih drzavljana u pojedinim ambasadama sirom sveta.Ambasadorima  policajcima, konobarima, obicnim sluzbenicima, bez  diplomatskog iskustva i odgovarajuce strucne spreme. Naimenovanje po partiskoj pripadnosti, porodicnim vezama,prijateljstvu .To se samo u Srbiji moze i nigde vise.Postavljanje stranih drzavljana za ambasadora Srbije, do sada  osim u Srbiji nigde nije zabelezeno. Zato i nije cudo sto srpsku politiku  vode inostrani faktori.Pored ambasada u kojima su legalni spijuni  inostranih zemalja  infiltracija spijuna je legalizovana  prisustvom u svim drzavnim organima, narocito vojsci i General stabu. I domaci namestenici po ambasadama su  saradnici inostranih obavestajnih sluzbi. Obratite paznju na  jos jedan u nizu napisa o  nasoj diplomatiji.

Ovom prilikom zelim da  nesto kazem o nasem nazovi ambasadoru u Francuskoj Dusanu Batakovicu, koga  poznajem nogo ranije pre nego sto se dokopao  mesta ambasadora u Grckoj i sada u Francuskoj. To je covek koji  je mnogo ranije zaplovio u sluganske delatnosti radeci za strane  naredbodavce, protiv interesa svoga naroda. Po toj duznosti poceo je da lansira i promovise  diktatorski rezim Slobodana Milosevica.Izmedju ostalog,posetio je i Kanadu. Cuo je za tadasnji  ETNICKI TV PROGRAM u Montrealu i preko prijatelja posto poto ,pokusao je da  javno kaze sve sto mu je  stavljeno u zadatak o tadasnjoj Jugoslaviji pod Milosevicevom "diktaturom". Prihvatio sam   nametnuti intervju Batakovica na  TV, ciji sam bio Producent,Urednik i Voditelj. U pocetku je bio uvidjajan i drzao se  odgovora na postavljena  pitanja, ali je vrlo brzo presao okvire dozvoljenog. Van  pitanja, poceo je da  seje  neistine i mrznje u tadasnjoj Jugoslaviji. Naravno krivicu takvom stanju pripisao je Srbima..Srbi su po njemu krivci za sve sto se dogodilo i sto ce se dogoditi na tim prostorima. Pokusao sam da  Batakovica  vratim u okviru postavljenih  pitanja , ali bez uspeha. Pustio sam ga da  istrtlja sve sto je imao u planu. Posle svega  pitao me kada ce intervju biti objavljen. Nasmejao sam se i rekao NIKADA.  Skocio je  onako besan da me ubedi da intervju posto poto mora da bude objavljen.Istina se mora saznati. Toliko je daleko isao da je preko veza  bilo  optuzbe da ne postujem ljudska prava i  slobodu govora.Da sam povredio  akademskog gradjanina[ nekog mastiljara u Akademiji Nauka]. Ostao sam pri svojoj odluci. Intervju nikada nisam objavio. Ipak je preko  veze i prijatelja dosao do kasete intervjua, kao dokaz uspesne misije u Kanadi, da se pohvali da je cak bio i na TV. Ovo navodim kao prilog svemu onome sto je o Tabakovicu   receno.Ne zamislivo je da  MIP njegovoj deci placa skolarinu u Francuskoj na engleskom jeziku. Ne shvatljivo je kako  neki  ambasadori zloupotrebljavaju svoj polozaj. Putuju  privatno na racun drzave. Posecuju pozorisne prestave,zlouportebljavaju  sluzbena vozila u privatne svrhe. O trosku drzave kupuju  klavire, rentaju prostorije ambasade stranim  drzavljanima i omogucavaju dostupnost svim drzavnim tajnama. Posebno se isticu svojim drskim ponasanjem prema osoblju. Nije  cudo sto neki od novo naimenovanih sluzbenika odbijaju  naimenovana u ambasadama  u kojima caruju razno razni Tabakovici, Ognjenovici Milovici,Kurjak i mnogi drugi poznati po svom drskom ponasanju.

Diplomata Kurjak poznata po  vrlo cestoj upotrebi  recenice  kojom hoce da naglasi  da je licna prijateljica Borisa Tadica i da joj niko nista ne moze kad kazek :"Ja sam mala travka, sto me vise cupate sve brze rastem". Doslo je vreme metli i velikoj cistki, da se ocisti gamad i kukolj na svim nivoima.Prilika zato su  naredni parlamentarni ,opstinski i predsednicki izbori  6. maja 2012. Vredno je spomenuti da se zna-kako je moguce da se Boris Tadic ponovo kandiduje za  predsednika Srbije, ako to Ustav zabranjije. Po Ustavu  predsednik drzave ne moze biti biran vise od dva mandata. Ali i to je u Srbiji moguce. I na kraju, predsednik skracuje  mandat, kako kaze da bi  ustedeo novac  u budzet na posebnim izborima za predsednika. Zato skracuje svoj mandat a ne daje otkaz, kako je ustavom receno. I pored takozvane ustede , Cvetkovic izjavljuje da je iz budzeta izdvojeno Milijarda i 39 miliona dinara za predsednicke izbore. Koliko bi miliona  kostali tek izbori van skracenog mandata.  Odakle sada  para u budzetu , ako  za druge potrebe  novca nema. Narod pamti predhodna izborna obecanja. Obecavaju ponovo ono sto su obecaki a nisu izvrsili. Kako im  verovati, da ce otvoriti nova radna mesta, da ce privuci strane investitore,oziveti mala i srednja preduzeca, stimulirati poljoprivredu, stimulisati natalitet i iskoreniti Belu kugu, i sta sve nije obecavano. Cak i 1000 evra  svakom stanovniku drzave Srbije. Smatraju da  narod nema pamcenje. Narodu su dosta  prazna obecanja i mlacenje prazne slame.

Vidanovic

 

Diplomatija

Dugovečni mandat omiljenih ambasadora: pod zaštitom doskorašnjeg predsednika Srbije

 

Trst je naš, a čiji je Nikšić?

 

Večni, nesmenjivi, osioni, zahtevni, sujetni, osvetoljubivi... To je slika vodećih ljudi u većini diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u svetu. Na neka imena podseća i Tabloidov insajder, istražujući njihove male i velike patologije. Zašto je ambasadorki koja ne zna da svira potreban klavir, kako je milicioner iz Nikšića postao konzul Srbije u Rimu i zašto su crnogorski kadrovi u MSP-u izgubili kontakt sa rodnim selima...

 

Piše: Insajder D-6

 

Ambasador Republike Srbije u Parizu, Dušan T. Bataković, neprimernim ponašanjem i arogantnim odnosom prema svojim saradnicima, izaziva animozitet skoro svih diplomata u MSP-u. Iskusne diplomate, upravo iz ovakvih i sličnih razloga, izbegavaju svaku saradnju sa njim i nerado prihvataju (a mnogi vrlo burno i odbijaju!) premeštaj u ambasadu u Parizu. Skoro sve svoje saradnike iz prethodnog službovanja u Atini, pa i sada u glavnom gradu Francuske, Bataković je zbog lične sujete i osionosti vratio u zemlju još pre isteka mandata.

U komunikacijama sa svojim saradnicima ovaj ambasador, nažalost, vrlo često koristi omalovažavajući i uvredljiv rečnik, u najmanju ruku nedostojan visokoj funkciji koju obavlja. Zbog ovakvog ponašanja bio je opomenut u MSP-u.

Svoju osionost Bataković je u svakoj prilici koristio da saradnicima "ukaže" na to kako je imao i ima apsolutnu podršku i zaštitu predsednika Tadića. U svakoj prilici kad bi se zadesio u blizini, sad već bivšeg predsednika Tadića, Bataković nastoji da pokaže svoju servilnost i veliko prijateljstvo (ljubeći se) sa svojim neprikosnovenim vođom, bez obzira na to da li se radi o susretima državnih delegacija gde i on učestvuje ili prilikom službenih susreta, a da pri tome ne poštuje ni osnovne norme protokola.

Zbog navodne "zaštite sa najvišeg mesta", njemu je bilo sve dozvoljeno, pa čak i enormno finansijsko trošenje sredstava! Tako je, na primer, isposlovao da mu MIP Srbije plaća školarinu za ćerku i sina, i to za učenje na engleskom, u internacionalnoj školi u Parizu, mada takvu privilegiju drugi ne mogu da dobiju!

Vrlo često, u rezidenciji ambasade koja je velika i velelepna, desi se da nema mesta za prenoćište službenih delegacija, jer u njoj često spavaju prijatelji ambasadora Dušana T. Batakovića. Bivši predsednik Tadić sprečio je istragu o nasilnoj smrti žene Dušana T. Batakovića i njegovom doprinosu tragičnom ishodu!

Ambasadorka Republike Srbije u Kopenhagenu, Vida Ognjenović, velika je ljubimica doskorašnjeg predsednika Tadića, i za svoga mandata je više boravila u Beogradu nego u Danskoj, gde bi trebalo da obavlja svoju diplomatsku dužnost.

Nijedna premijera pozorišne predstave u Beogradu ne može da prođe bez nje, niti bilo koja ozbiljnija kulturna manifestacija ili zasedanje glavnog odbora Demokratske stranke, čiji je uvaženi član. U protekloj godini, kad joj se prohtelo, Vida Ognjenović je o trošku MSP-a više puta dolazila u Beograd, i to uglavnom kad se radilo o privatnim posetama.

Po stupanju na dužnost, ova dramska spisateljica, a sada i ambasadorka, bila je nezadovoljna rezidencijom, pa je dobila posebnu saglasnost da iznajmi drugu (enormno veću od prve), pa čak i da kupi koncertni klavir (jer je to žarko želela!) iako ne ume na njemu da svira. Prethodni učinak njenog rada u diplomatiji u Oslu (Norveška) nije bio primećen, kao ni ovaj sada u Kopenhagenu.

Ambasadorka Republike Srbije u Moskvi, Jelica Kurjak, mimo svih propisa MSP-a i diplomatskih običaja radi već punih jedanaest godina u ambasadi, zahvaljujući pre svega članstvu u Demokratskoj stranci i njenom velikom prijatelju i zaštitniku, doskorašnjem predsedniku Tadiću. Na dužnost savetnika ambasade Srbije u Moskvi stupila je 2001. godine. Po isteku mandata 2006. godine, dobila je odluku ministra da se vrati u Beograd, jer joj je došla zamena u Moskvu (veoma iskusan i profesionalan diplomata), ali je na intervenciju Tadića ta planirana zamena, nakon kraćeg vremena, vraćena u MSP. Isti slučaj je bio i sa novoimenovanim ambasadorom Stanimirom Vukčevićem, koji je, nakon samo godinu i par meseci, vraćen u zemlju da bi Jelica Kurjak bila imenovana za ambasadora.

Prema svedočenju njenih saradnika, Jelica Kurjak od početka uvodi pravu diktaturu u ambasadu Srbije, što narušava dobru radnu atmosferu kolektiva. Svakodnevno, mimo svih predviđenih vidova komunikacije, navodno komunicira sa Tadićem SMS prukama i pri tome želi da stavi do znanja svojim saradnicima u kakvom je bliskom odnosu sa doskorašnjim predsednikom. Ostala je zapamćena po svojoj omiljenoj izreci: "...ja sam mala travka, što me češće čupate ja više rastem!", aludirajući na to da joj niko ništa ne može.

Pojedincima u MSP-u omiljene destinacije službovanja u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Srbije su: Rim, Milano, Trst, Rijeka, Podgorica, Herceg Novi... Da bi ostvarili svoje želje uz pomoć crnogorskog lobija, koji je neprikosnoveno najači uticajni lobi u državnoj administraciji Republike Srbije i kancelarije bivšeg predsednika Tadića, sva rukovodeća mesta pomenutih DKP drže ovi kadrovi...

Generalni konzul Republike Srbije u Trstu, Momčilo Milović, bivši je direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i bliski prijatelj Bojana Pajtića. Premešten je na dužnost u Trstu, a da pri tome nije imao nikakvo diplomatsko iskustvo, niti bilo kakve ozbiljne diplomatske i konzularne pripreme u Ministarstvu spoljnih poslova. Na dužnosti generalnog konzula više vremena provodi u Portorožu, gde ima privatni biznis, nego u Trstu.

Njegov prvi zamenik, Zoran Đurišić, konzul-savetnik (Crnogorac koji je preko crnogorskog lobija uvek nezasluženo uspevao da dobije premeštaj u inostranstvo - Italiju, pre mnogobrojnih kvalitetnijih kadrova od njega u MSP-u) po treći put službuje u Italiji i veoma je brzo našao zajednički jezik sa novim šefom, svojim zemljakom, jer se i on dobro snalazi u raznim poslovima.

Konzul u ambasadi Republike Srbije u Rimu, Ljubomir Mirković, više od sedam godina obavlja ovu dužnost u "večnom gradu", a mandat mu je, mimo svih pravila, ponovo produžen do daljeg! Kao zet Danice Drašković i bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Draškovića, bez ikakvih stručnih kvalifikacija, šalju ga u Rim. Pre stupanja na dužnost bio je komandir milicije u Nikšiću! Njegovo postavljanje za konzula izazvalo je neviđeno nezadovoljstvo iskusnih i profesionalnih diplomata u MSP-u! Državljanin je Crne Gore!

Imajući u vidu činjenicu da u ambasadi radi i šef konzularne službe koji je profesionalac, Mirković se u proteklim godinama nije hvatao posla niti je izražavao želju da bilo šta nauči iz konzularne prakse već je statirao u ambasadi znajući da ima zaštitu od porodice Drašković i od uticajnog crnogorskog lobija što se više puta do sada pokazalo.

Konzul žeran u generalnom konzulatu Republike Srbije u Rijeci, Zoran Popović, (član Demokratske stranke, a ranije JUL-a i SPS-a) za neke je bio konfliktna ličnost, te je pomoću uticajnih ljudi iz kabineta Tadića i crnogorskog lobija premešten pred kraj mandata iz ambasade u Zagrebu u konzulat u Rijeku. Na ovom radnom mestu nije uspeo da ostvari očekivane rezultate niti je uspostavio dobre odnose sa našom dijasporom, pa su predstavnici dijaspore izrazili svoje ogorčenje i nezadovoljstvo u Ministarstvu spoljnih poslova ponašanjem konzula. Imajući u vidu činjenicu ko stoji iza Popovića i kako je na neregularan način postavljen za konzula u Rijeci, ministarstvo je ostalo indiferentno na pritužbe delegacije srpske dijaspore iz Istre. Međutim, u Zagrebu je kao "broj 2" dobro radio, što je isto bilo i sa slučajem u vreme službovanja u Bukureštu, gde je takođe bio zamenik ambasadora.

Generalni konzul Republike Srbije u Herceg Novom, Marina Jovičević, zahvaljujući vezama po dolasku u MSP, 2002. godine, i to bez ikakvog diplomatskog iskustva, meteorski je napredovala sa mesta prvog sekretara na mesto direktora Direkcije za regionalne inicijative, a potom za pomoćnika ministra, što je nezapamćeno i u najvećim kadrovskim nadigravanjima MSP-a!

Neke diplomate u Italiji, ali i na istočnim obalama Jadrana, skoro obavezno su crnogorske provenijencije. To je jedna posebna vrsta, jedan "antropogeografski fenotip", to su ljudi koji su, u stvari, izgubili kontakt i sa Crnom Gorom i sa Podgoricom, ali su se zato u Srbiji izuzetno dobro pozicionirali, takoreći zacementirali!

http://magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=256&cl=11

11 April 2012

B92: Izmedju dve vatre

U emisiji na B92-Izmedju dve vatre- gostovao je Dodik. Povod gostovanju je dan  pomena  muslimanskim zrtvama  opsade Sarajeva.Vise od 11000  zrtava medju kojima su vise od 5000 srpskih zrtava nije bilo reci. Srpske zrtve su prikazane kao  Muslimani. Dodik je pokusao da  ukaze i na  srpske zrtve iskazujuci zaljenje za sve  poginule. Medjutim voditelka je pokazala svoju drskost i neprofesionalnoast, pokusavajuci da  dokaze da je  samo rec o muslimanskim zrtvama onako kako je iskazano na dan secanja sarajevskim zrtvama.Nije prvi  put da se na B92  organizuju ovakve emisije,ciji je cilj da se samo Srbi prikazu kao zlocinci.

 

Voditelka emisije je pokazala veliku pristranost.Zastupala je muslimansku verziju, da su samo Muslimani zrtve. Ni jednog trenutka se nije osvrnula i na zrtve druge strane. Nastojala je da  potvrdi muslimansku verziju da su vise od 11000  zrtava koje se pominju,  da su to zaista  zrtve muslimanskog zivlja u Sarajevu. Ni jednog trenutka se nije osvrnula na srpske zrtve o kojima je Dodik pokusao da   govori. Pitanja voditeljke suprovakativna i  jednostrana. Intervju neizbalansiran.Voditeljka je pokazala da sprovede diktate Sorosa i finansijera te  anti srpske televiziske kuce. Bosnjaci su dosli do izrazaja . Skoro svi komentari su komentari pristrasnih nevinasca  Balija, koji ni jednog trenutka nisu ni pomislili da je u Sarajevu bilo srpskih zrtava od ruku Balija i Muhdzedina.svi komentari  Muslimana ucesnika  u diskusiji su same pohvale voditeljki na  njenu profesionalnost i  pogrdne reci o  Dodiku.Istina  Dodika na B92 ih boli Njima se ne svidja Dodik koji govori istinu.Spominje 5000 Srba  u Sarajevu i ostalih  srpskih zrtava od strane Cela i  Izedbegoviceve muslimanske armije i Mudehadina. Sve pohvale Dodiku, najvecem Srbinu danasnjice.  

Ovaj komen

Pogledajte intervju u prilogu

 

10 April 2012

Skandal veka: samozvanu albansku armiju na Kosovu naoružavao državni vrh Srbije!

 

 Pa ovo je zaista skandal veka.Ne zamisliva sramota kakva ase ne pamti. Za paru se sve cini.Prodaje obraz, postenje,dostojanstvo,narod.Ne preza se ni od cega.I rodjeno dete,sve je u opciji, samo da se dodje do te prljave pare.Sto burgija nece  tu para vrti. Moc  novca je  jaca od svega .Sva vrata otvara. Lomi karakter,prlja obraz.Odnosi ljudske zivote.zavadjuje rodjenu bracu,narode i drzave.Proizvodi ratove. Unistava sve putem kojim se krece. Oni kojima je jedini cilj u zivotu novac, spadaju u red najvecih zlocinaca svoga naroda. Zar je iko mogao pomisliti da se u samom vrh drzave Srbije nalaze takvi ljudi , koji i svom najvecem neprijatelju prodaju oruzje da ubija njegov narod, rodjenu decu,ruse domove,manastire,crkve i svega sto su njihovi ocevi ipokoljenja stvarali. Krivce treba otkriti i iosuditi na dozivotnu robiju. Unistiti to seme korova da vise ne nice na plodnim srpskim njivama.Sutanovac , Tadic i svi ostali umesani u aferu prodaje oruzja Siptarima,odmah izvesti pred sud pravde,da im narod sudi.Napaceni i ponizeni srpski narode, izadji te  6 maja na obracun sa vasim zlotvorima. Pokazite im svoju moc. Vase NE ,6. neka bude pocetak obracuna sa srpskim kukoljem i neprijateljimasvoga naroda.

Molim vas imajte strpljenja da do kraja procitate clanak u prilogu. Pitam se, ima li neko hrabrosti da posle svega sto je receno izadje i javnosti u oci kaze da  je sve ovo laz.?

 

Sava Vidanovic

 

Na nišanu

 

ŠOKANTNO

 Skandal veka: samozvanu albansku armiju na Kosovu naoružavao državni vrh Srbije!

 Veleprodajom do veleizdaje

 Vodeće ličnosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i druge ličnosti iz državnog vrha, odgovorne su za dugogodišnji šverc naoružanja i vojne opreme, za korupciju i pljačku, prevaru i lažna prikazivanja saradnje sa stranim partnerima, a uz pomoć najodgovornijih ljudi iz državnog vrha i Ministarstva odbrane, čime su direktno naneli ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu koja je procenjena na nekoliko desetina miliona dolara! Najveći deo sredstva, naoružanja i vojne opreme, čija je prodaja odobrena poverljivim aktima Ministarstva odbrane, kriminalnim kanalima završio je u rukama albanske armije na Kosovu! Istraživanje Tabloidovog vojnog analitičara, potkrepljeno autentičnim dokumentima, njihovim datumima, brojevima i šiframa, obuhvatilo je glavninu ove organizovane veleizdaje, koja nesmetano funkcioniše više od sedam godina...

 

Piše: pukovnik Milan Jovanović

 http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=254&cl=11

08 April 2012

Naivan gradonacelnik djilas





To nije sve. Vec je  ranije objavljeno da  Djilas ima oko 27 companija i to vise u inostranstvu. A sta je tek sa ostalima, za sada se tacno nezna. Pominje se Dulic i onaj  buljavi seljak Sapcanin, koji  je trenutno Ministar poljoprivrede. Za njih dvoicu se  pozitivno zna da su postali multi milioneri, vlasnici privatizovanih kompanija, koje su predhodno prilagodjene interesima kupaca bez tendera presle u njihovo vlasnistvo..  Tu je i onaj Tajkun Kostic, glavni finansijer DS, koji je kupio 3  fabrike secera za po 1 dolar A gde je tek Usce Save i bivsi CK na  Novom Beogradu.Pouzdano se zna da je Kostic, nekoliko desetina miliona zaradio od prodaje zaliha secera na skladistu u trenutku kupovine fabrika. Sve to mu nije bilo dosta pa je secer iz uvoza prepakivao i  prodavao inostranim kupcima. Zbog tih spekulacija drzava je kaznjena  zabranom izvoza secera. Tom  Tajkunu do danas ni dlaka s glave ne fali i ostalima pomenutim i nepomenutim niko jos uvek nije stao na put, ma da svi gromoglasno objavljuju  borbu protiv  kriminalaca iTajkuna ali niko da pocne od vrha gde je leglo svih tih kriminalaca.Tek po neki  bednik se proglasi kriminalcem i goni da se pokaze narodu da se ispunjavaju obecanja.
Sava Vidanovic


On 04-04-2012, at 10:50 PM, Minja M. wrote:


 

SAMO DA SE ZNA ...

 

 

 

Naivni gradonačelnik koji misli na građane - spisak njegovih preduzeća:

 

 

 

DRAGAN ĐILAS FIRME U VLASNIŠTVU (razni oblici):

 

 

1. MULTIKOM GROUP

2. MULTIKOM RENT

3. BELLA TEAM

4. DIRECT MEDIA A.D. BEOGRAD  

5. DIRECT MEDIA PUBLIC RELATIONS BEOGRAD  

6. DIRECT MEDIA D.O.O. SKOPJE  

7. DIRECT MEDIA D.O.O. SARAJEVO  

8. DIRECT MEDIA D.O.O. PODGORICA

9. SPARK EVENT PROMOTION D.O.O.

10. DM MARKETING INTERNATIONAL D.O.O.

11. SPORTS ADD D.O.O.

12. BIG PRINT D.O.O.

13. FRENDEE D.O.O.

14. EMOTION PRODUCTION

15. OVATION ADVERTISING