28 March 2014

ПУТИН ПОРУЧИО ОБАМИ: Пробајте нас да бомбардујете као што сте Србију!

 

 Rusijom danas ne vlada Breznjev niti Jelcin. .Na celu Rusije je danas Putin, za zapad tvrd orah.Covek neizmerne  energije i sposobnosti, koji je Rusiju uvrstio u red najvece svetske sile.Rusija  je danas nezaobilazna svetska sila koja se suprottavlja americkoj agresiji i trecem svetskom poretku  stiteci male zemlje i narode, kao smetnje expanziji Treceg svetskog poretka.

Dogadjaji oko Krima  su samo pocetak kulminacije pokreta  za deobu Ukraine i drugih drzava i naroda ka samostalnosti. Krim je  za  Ukrainu i zapad izgubljen za uvek. Narod krima je na referendumu 16 marta 1914 pripojen maticnoj drzavi Rusiji. To je putokaz mnogim  narodima kako doci do svog krajnjeg clja.

Obama pokusava da na  primeru Krima zaustavi taj talas budjenja  vecinskog naroda u pojedinim zemljama na putu ka sampstalnosti. Sve  dosadasnje politicke mere zapada pod dirigentnom palicom Obame  padaju u vodu.

Odluka Generalne Skupstine UN o nepriznavanju  nezavisnosti Krima i pripajanju Rusiji je neobavezujuca. Mnoge clanice su podrzale odluku Krima  o pripajanju Rusiji.

 

Merkelova umesto dojucerasnjih  najavljivanja  sankcija Rusiji, danas izrazava spremnost saradnje sa Rusijom, svesna privrednog kolapsa prekidom saradnje sa Rusijom. Preko 350.000 Nemackih  kompanija zavise od  Ruskog  gasa.Obama obecava da ce Evropu snabdevati iz Americkih rezervi energenata,samo da bi  osigurao podrsku mera protiv Rusije,sto je daleko od stvarnosti.

 

 Prema ocekivanjima posle Krima je na redu Republika Srpska da se na Referendumu izjasni o pripajanju Srbiji i dalje comadanje Ukraine.

U zadnjem  telefonskom  razgovoru Putin Obama,Putin  se pozvao na primer Srbije pozivajuci Obamu da  bombarduje Rusiju kao sto je bombardovana  Srbija radi  otcepljenja Kosova . Za Ameriku i Evropu bi to bilo samoubistvo. Putin odgovara protiv udarcima na sve udarce zapada u do sadasnjim sankcijama prema Rusiji.

 

  Evropa je u zavisnosti od Rusije u pogledu energenata. Rusija ne zavisi od Evrope i njena ekonomija nece trpeti nikakve posledice. Rusko trziste se usmerava  prema drugim drzavama poput Kine,Indije i Africko Aziskim zemljama. Putinu nije stalo do zabranog nepriznavanja Krima.Krim se   referendummom  izjasnio za pripajanje  maticnoj dezavi Rusiji, gde je i pripadao. Putinovi predhodnici su  poklonili Krim  Ukraini koja je bila u sastavu velikog Sovjetskog saveza.

Slican primer dogodio se i Srbiji za vreme ,Tita kojom  prilikom je u Avnojskim granicama deo Srema-teritorije Srbije pripao Hrvatskoj. Ta greska do danas nije ispravljena, niti se to pitanje postavljalo prilikom  stvaranja  Federalne Republike Jugoslavije, kao jedne drzavne zajednice. To pitanje, kao i pitanje Kosova, Republike Srpske Kraine jednog dana mora biti na dnevnom redu.

Vidanovic

 

 

PUTIN PORUČIO OBAMI: Probajte nas da bombardujete kao što ste Srbiju!

MOSKVA – Ruski i američki predsednici Vladimir Putin i Barak Obama imali su prošle nedelje krajnje neprijatan telfonski razgovor, za koji diplomate kažu da bi lako mogao da bude  i njihov „poslednji razgovor", prenose za Informer odlično obavešteni izvori iz ruske ambasade u Beogradu!

Kako saznaje Informer, Obama je Putinu zapretio još jačim sankcijama ukoliko Moskva na odustane od „otimanja Krima", što je žestoko iznerviralo Putina koji je kao ključni argument potegao Srbiju i NATO agresiju 1999. godine.

Izvori prenose da je ruski predsednik američkom kolegi da je pozicija Vašingtona i celog Zapada „odvartno licemerna i potpuno neodrživa":

- Vladimir Vladimirovič je predsedniku Obami rekao da Rusija danas ima puno pravo da preuzme Krim i zaštiti ruski narod koji je tamo u velikoj većini a da su Amerikanci i NATO 1999. izvršili agresiju na Srbiju i potpuno nezakonito Srbima oteli deo države! U jednom trenutku je Putin Obami doslovce rekao:

- Pre 15 godina ste nezakonito bombardovali Srbe i oteli im Kosovo! Pa zašto ad ne probate i nas da napadnete i otmete nam Krim?!

Odlično obavešteni sagovornici Informera kažu da je taj Putinov i Obamin razgovor završen bez ostavljenog mesta za ikakav kompromis i da sve miriše na novi hladni rat.

Izvor: Informer