04 August 2013

Povodom Vuciceve izjave "Stravicni zlocini u Srebrenici"

STRAVICNI ZLOCINI U SREBRENICI

 Gospodine Vucicu

 Krajnje je vreme da se stane na put izvinjavanjima za navodne zlocinjene pocinjene u Srebrenici  gde se kao jedini krivci prozivaju samo Srbi,dok se o zlocinima Muslimana i Hrvata nad Srbima cuti. Po nekakvoj nepisanoj cutanje je odobravanje, Vi prihvatate  americku verziju o zlocinima  u Srebrenici ne pitajuci se da li su te americke verzije zlocina u Srebrenici  istinite.

 Zasto umesto priznanja zlocina kao stravicne zlocine  niste pokusali da odrzite zajednicki skup sukobljenih strana u Srebrenici i  na tom skupu pozovete strane  ocevitce,ucesnike u Srebrenici i saslusate i njihove verzije, kao i Klintonovu verziju o Srebrenici kojom je on  trazio od Izedbegovica da  pobije svojih 5000 Muslimana da bi bio razlog Klintonu da posalje trupe u Bosnu protiv Srba. Umesto svega toga, da utvrdite cinjenicno stanje o Srebrenici, vi ste bez razmisljanja prihvatili zapadnu verziju, zapravo Klintonovu  o istini o Srebrenici i osudjujete Srbe  kao jedine krivce.

Podseti cu vas na skandalozne izjave Olbrajtke o navodnim masovnim  grobnicama   Muslimana pronadjene iz spijunskih letilica. Kada su locirane  masovne grobnice,mnogi  zapadni istrazivaci su krenuli  da se uvere u  masovne grobnice Muslimana. Kada nisu nista pronasli na lociranim mestima,Olbrajtka se pojavljuje sa novim izjavama da su navodno Srbi  preneli Muslimanske zrtve na stadionu u Srebrenici. Opet su  zapadni investigetori pohitali da pronadju te masovne grobnice na stadionu.I ta  izjava Olbrajtke je bila lazna. Nista na tin mestima nije pronadjeno. Ni traga o zrtvama Muslimana. Nakon toga sledi poslednja izjava Olbrajtke da su Srbi  posipali masovne  grobnice Kerozinom kojim su unistili sve tragove zrtava.

U svojoj izjavi gospodine Vucicu niste imali na umu te cinjenice i da stavite pod znakom pitanja te izmisljene price o  muslimanskim zrtvama. Neosporno je da  su za rat potrebne dve strane i da postoje zrtve  sukobljenih strana. U ovom slucaju su samo Srbi ti koji su ubijali  Muslimane.

Zasto se niste zapitali,zasto je Mladic krenuo da oslobodi Srebrenicu od Oricevih zlocina nad srpskim stanovnistvom,nakon popaljenih stotine sela u okruzenju Srebrenice i preko 3,500 ubijenih Srba. Zasto ne spomenuste  Oriceve zlocine  nad srpskim zivljem u Kravicama Bratuncu i drugim mestima.  Bojite se da protivurecite  svojim gazdama.

 

Zar niste procitali muslimanske podvale javnosti o 3010 Muslimana cija su imena na spomenicima masovnih  muslimanskih grobnica,a jos uvek zivi i kao dokaz  registrovani u biracke spiskove i glasali na  izborima u Bosni.

 

Mnogi sa tih  nadgrobnih spomenika su se kasnije javljali  kao zivi iz izbeglistva u zemljama Evrope. Zar vam nije palo napamet da postavite pitanje  verodostojnost  cifre od 8000  pobijenih  Muslimana. Zasto niste intervenisali,kao opozicionar u to vreme protiv lazno optuzenog Srbina u Svetskoj koji je osudjen na dozivotnu robiju zbog navodnog ubistva Svedjanina u sastavu KFOR-a. Osudjen je nevin covek na osnovu  laznog svedoka koga je debelo platila Kandicka da se pojavi kao  jedini svedok u Svetskoj na tom sudjenju.

 

 Dok su  Muslimani,Hrvati i Siptari branili svoje  gradjane optuzene za  ratne zlocine na procesu u Hagu, i uspeli da  oslobode svake krivice svoje optuzene, dotle je DOS hapsio i  sprovodio u Hag po nalogu zapada sve proglasene krivce. Zasto srpske vlasti ni u jednom slucaju od  47 svojih gradjana u haskoj kazamati  nisu stitili svoje gradjane. Koliko ih je samo osudjeno na najvece kazne, koliko  umrlo u zatvorima, a Seselju,Mladicu i Karadzicu se jos uve  sudi u  haskom tribunalu za navodne zlocine od 92 do 95 na prostorima bivse Jugoslavije.

Svi redom pocev od Tadica,Nikolica Vucica,Dacica se izvinjavaju svima u regionu za navodne  srpske zlocine nad ostalima u ex Jugoslaviji.Zasto se do sada niko ne zapita  za  progonstvo 800.000 Srba samo iz Hrvatske a ne oko 350.000 koji su izbegli samo u Srbiju.Koliko je  Srba ubijeno.

 

 Sta je radjeno za vreme ratnih dogadjanja Srbima u logorima na tim prostorima vise od 500 samo u Bosni.Koliko ih je nestalo,o kojima se ni danas nezna nista. Vi se izvinjavate drugima a ne postavljate pitanje izvinjenja drugig za  zlocine nad Srbima, koji i danas traju na Kosmetu a vi ravnodusno posmatrate, cineci sve sto se od vas trazi radi   dobijanja datuma za pregovore sa Evropom.

C inite sve  na stetu Srbije radi datuma,Odricete se Kosmeta i Srba na tim prostorima prihvatajuci sve diktate zapada za navodni bolji zivot Srba i prosperitet Srbije.

Gospodine Vucicu da li ste procitali komentare na ovu vasu izjavu o "stravicnim zlocinima u Srebrenici." Koliko je recimo od 112  komentara bilo protiv vase izjave a koliko je vas podrzalo. Zar vas ne  zabrinjava 100% prema 1% u vasu korist.Zar se ne boite suda gradjana, koji ce vam  kad tad suditi za sve sto ste rekli protiv Srba i cinite protiv Srbije. 

Vidanovic

 

O REKONSTRUKCIJI VLADE SRBIJE

Gospodo Vucicu Dacicu po vama za rekonstrukciju vlade Srbije nema  dovoljno strucnjaka u zemlji koji bi dosli na odgovorne pozicije I umesto takozvanih priucenih  imenuete strucnjake iz  inostranstva,koji treba da  spase Srbiju situacije u kojoj se onaa naslal zbog nesposobnosti pojedinih ministara I politizara.

Dovodjenjem  savetnika  I strucnjaka u vladu Srbije, potvrdjujete teoriju Vasinktona  o nesposobnosti Srba kao glupe I neobrazovane ljude. Zar time ne cinite greh prema  intelektualcima Srbije, koji su svojim izumima zaduzili covecanstvo poput Nikole Tesle,Pupina, Milankovica I drugih koji se trenutno nalaze u dijaspori cenjeni kao izvrsni strucnjaci I biznismeni..Zasto se ne setiste pre svega Srba u  dijaspori koji su svojim dostignucima zadivili sredine u kojima borave I pozvali njih da se vrate u zemlju I pomognu Srbiji pre nego sto ste pozvali inostrane dokazane spijune I  neprijatelje Srbije  u sastav buduce rekonstrukcije vlade.

Srpskim intelektualcima I  mozgovima se divi svet a vi nemate strucnjake da  izvrsite rekonstrukciju vlade I  imenujte strance kao savetnike I vrsne strucnjake. Kako je moguce da su za Nemce Srbi najbolji strucnjaci I imaju prioritet u Nemackoj prilikom  uposljavanja. Da U Americi Srbi dokazuju svoju strucnost, a u Srbiji  strucno osoblje ne postoji. Zato se  angazuju  srpski neprijatelji da I dalje vode u ambis Srbiju,po recepturi Vasingtona I Brisela.. Svi ti  strucnjaci nekadasnji spijuni angazovani kao savetnici sada su na teret drzave u korist inostranih raznoraznih spijunkih organizacija,koje su nekada finansirane od  doticnih zemalja a sad se finansirajy od  drzave Srbije za unti srpsku delatnost. Sta ste doprineli da   se stane na put odlivu mozgova, da sada kukate da nemate strucnjake. Uposljavli ste I uposljavali ljude politicke pripadnosti, nestrucnjake  na  strucne pozicije a pravi strucnjaci  cekaju na biro rada da  dobiju zasluzeni posao.  Maknite te partijase I raspisite konkurs za popunu radnih mesta I rezultati  ce biti vidljivi. Sta danas cinite da zaustavite odlazak samo  preko 600 lekara koijhi ce napustiti Srbiju u dogledno vreme. Dozvoljavate odlazak svojijih struznjaka a uvozite savetnike iz Hrvatske,Evropske unije,susedne  Ustaske Hrvatske, dok  strucnjaci na birou  cekaju posao. Zaboga, gde vam je pamet. Zar ne umete da mislite svojom glavom, vec da drugi misle umesto vas. Ako niste sposobni priznajte narodu I dizite sidra, da napravite mesta  sposobnim Srbima.

 Tadic je  pored ostalih sluzbi I u generalstabu srpske armije postavljao savetnike spijune.Vi danas slepo sledite politiku Tadica tamo gde je on stao I pored  laznih  predizbornih obecanja da ste za promene dosadsnje politike. Gori sti od predhodnika I sjos vise ojadili Srbiju. Zaduzili zemlju I jos je uvek zaduzujete umesto  da unapredjujete privredu vi je svakim danom  sve vise  gusite. Nabili ste  vase velike plate na teret graddjana ,a oni nmaju cestiti dnevni obrok da prezive. Tolerisali ste do sada najvecu platu direktora JAT koji je  vodio JAT u propast . Umesto kazne tim nesposobnjakovicima nudite  druga mesta po sistemu horizontalne rotacije.

 Dinkic vam je nametnut kao izvrsni strucnjak I kao takav proglasen za najboljeg Ministra Finansije koji je na celu Ministarstva Finansije citavu deceniju. Zar vam nije jasno zasto je on toliko drzan na mestu Ministra Finansije Srbije. Otkud to da sada Srbija nema strucnjaka za odredjene poslove, pa vam ih nudi Evropa I Vasinkton. Ne nsedajte tim  prevarama.

 Gospodine Vucicu,gde su ti vasi obecani rezultati o hapsenjima I stop kriminalu I korupciji. Dokle ce srpski narod ziveti u iscekivanju,cekajuci zasluzene kazne onih koji su ojadili Srbiju I srpski narod. Dosta je praznih prica

Vidanovic