19 June 2004

Srbija na prekretnici

 
SRBIJA NA PREKRETNICI

Drugi krug predsednickih izbora, koji ce se odrzati 27.2004 godine za Srbiju ce svakako biti istoriska prekretnica. Srbi ce toga dana glasati za Srbiju kakvu oni zele a ne kavu je drugi zele. Demokratsku nezavisnu Srbiju ili vazalnu okupiranu Srbiju po meri Amerike i Evrope.Srbiju koja ce biti u stanju da stane na put dosadasnjem zapadnom mesetarenju, kriminalu, korupciji, pljacki, privrednoj katastrofi, siromastvu, besposlici, ili ce okrenuti novu stranicu srpske istorije, demokratskog , privrednog i ekonomskog napretka po meri svakom gradjaninu srbije.Te dve opcije su Nikolic ili Tadic Na Srbima je da odluce sta ce- sadasnjost ili buducnost.

Dosadasnji put takozvane privredne reforme, tranzicije , partnerstvu za mir, bio je poguban put za samu Srbiju i srpski narod. Nastala je vladavina nezakonja, kriminala, korupcije. Srpska privreda unistena, drustvena imovina rasprodata u bescenje. Radni ostali bez posla, nakon reziranog bankropstva mnogih preduzeca i prodaji oko 1000 privrednih organizacija koje su uspesno poslovale.Unistena privreda, razoren sistem obrazovanja,zdravstvo, socijalna sigurnost, bankarstvo. Srbija je postala najveci duznik u svojoj istoriji.Sve je to sadrzano u 18 tacaka G17 plus po recepturi Vasingtona pre 5. oktobra 2000.kada je uz pomoc zapada u takozvanoj buldozer revoluciji pocela era DOS-a.
Za vladavine DOS-a od nepune tri godine,Srbija i srpski narod je zavijen u crno. To je najmracniji period u istoriji postojanja Srbije.
Vreme je da se stane na put tom dosadasnjem javasluku.

Taj put je za Evropu , gospodina Solane, Vasingtona, put demokratije i priblizavanja Evropi.Demokratski vlastiti put po meri gradjana Srbije za tu gospodu je put povratka u proslost, udaljavanja od Evrope.I ne samo to vec se pristupa pretnjama, izolaciji i mogucim sankcijama u koliko Srbi na sledecim izborima odluce drugacije i izaberu predsednika koji ce Srbiju povesti novim putem, demokratije, privrednog prosperiteta i saradnje na ravnopravnoj osnovi ,kako sa zapadom tako i sa Rusijom.
Srpski narod je dosao do otreznjenja, uvidevsi da je dosadasnji put poguban za zemlju i narod.

Demokratske snage su na poslednjim parlamentarnim izborima izglasale nepoverenje DOS.
Partija, koja je osvojila najvise poslanickih mesta i po svim demokratskim principima stekla pravo da formira novu vladu, po nalogu zapada i domacih kvislinga to je spreceno.
U prvom krugu predsednickih izbora 13 .juna predstavnik radikala Tomislav Nikolic osvojio je najvise glasova i plasirao se u drugi krug predsednickih izbora. Sa Tadicem kao drugo plasiranim kandidatom DS, Nikolic ce po svim predvidjanjima postati predsednik Srbije u koliko protiv volje naroda i ovoga puta neko ne odluci drugacije.

Poznato je da u trenutcima kada se Srbija i srpski narod nadjeo na prekretnici, pred vaznim odlukama za svoju buducnost, Evropa i Vasington pojacavaju pritiske ucene i pretnje Srbiji i njenim gradjanima.

U trenutku kada je Tomislav Nikolic postao nezaustavljiv, ceo Zapad nastoji da ga u tome spreci.Zapadnom izabraniku Borisu Tadicu priskace se u pomoc.
Na najvisem nivou Evropskog parlamenta se ovih dana rsaspravljalo o pitanju izbora predsednika Srbije .Cak je i ministar inostranih poslova SCG Draskovic pozvan na konsultacije i stvaranje strategije kako da se stane na put sigurnom Nikolicu . Tek sto je Draskovic napustio Evropu na put krece Boris Tadic a za njim i premijer Kostunica.

U samoj Srbiji trenutno se spekulise ko ce koga podrzati. Vladajucia DSS je zvanicno podrzala Tadica. Njima su se prikljucili i neki marginalci koji nisu osvojili ni 1% u prvom krugu predsednickih izbora. DSS je pretrpela poraz. Sa svega 13 % osvojenih glasova je jasan signal DSS da je njihovo vreme proslost.Davanje podrske Tadicu je pokusaj da se prikrije dosadasnji kriminal i izbegne sud pravde. I pored javne podrske zvanicnika DSS , pitanje je da li ce glasaci slediti njihovu preporuku. U samoj manjinskoj vladi doslo je do pukotina.Koalicioni partneri nisu glasali za njihovog kandidata Marsicanina.

Po svemu sudeci Bogoljub Karic je kljucna licnost koja moze uticati na ishod koga za predsednika. Karic zeli da lovi u mutnom i iskoristi svoju sansu da sebe lepo proda. Jos uvek je neizvesno koga ce on podrzati, Nikolica ili Tadica. Bez obzira sta ce Karic zvanicno izjaviti, glasaci imaju poslednju rec. Sigurno je da svi nece slediti sugestije svoga lidera.

Srbija je na prekretnici, na putu slobode ili ropstva, nastavku dosadasnjeg politickog kursa ili putu slobode demokratije i prosperiteta . Na glasacima je da o tome odluce i daju podrske onome ko ce ispuniti njihove nade. To je izbor izmedju Tome Nikolica i Bore Tadica. Glasati za Tadica znaci nastavak propasti Srbije . Tadic je deo te minule vlade koja se dokazala svojom nesposobnoscu, politickim kolapsom i privrednim kriminalom.Dati poverenje Nikolicu, znaci pocetak nove stranice srpske istorije,buducnosti demokratskog i ekonomskog prosperitetata.

Nikolic je covek koji svojom pojavom, nastupima i jasnom fizijom buducnosti Srbije uliva poverenje kod gradjana. Bez obzira sta ce Evropa i Vasington preduzeti da spreci Nikolica u izboru predsednika, pretnje zapada nikad nisu unistile slobodarski duh srpskog naroda i odlucnost da gradi svoju buducnost kakvu sam izabere.Srpski inat je nesalomljivi duh srpskog rodoljublja, koji i ovom prilikom , kada se odlucuje o biti il ne biti, jos jednom trba da pokaze svoju moc pred zapadnim mocnicima.
Vidanovic