28 July 2012

Konacno formirana nova vlada na celu sa Dacicem

Danas je Srbija nesto vise od 2 meseca dobila novu vladu. Premijer nove vlade je Ivica Dacic. Njegova vlada ce imati 19 clanova i 17 resora,4 potpredsednika vade.Aleksandar  vucic prvi potpredsednik vlade i  Ministar odbrane

Први потпредседник Вучић ће бити и министар одбране, Љајић министар за унутрашњу и спољну трговину и телекомуникације, а Јован Кркобабић министар рада, запошљавања и социјалне политике.

Потпредседници владе биће Александар Вучић (СНС) задужен за одбрану и безбедност и борбу против организованог криминала и корупције, Сузана Грубјешић (УРС) за европске интеграције, Јован Кркобабић (ПУПС) и Расим Љајић (СДПС).

Ivica Dacic ce obavlati funkciju ministra unutrasnjih poslova.Ministar spolnjih poslova bice Ivan Mrkonjic.

U obracanju  u skupstini narodnim poslanicim i diplomatskom koru Dacic je izneo program i smernice nove vlade.Cvrstu resenost da se ispune predizborna obecanja gradjanima Srbije za promene. U svom izlaganju Dacic je bio ubedljiv i uliva poverenje da ce  predlozeni plan rada nove vlade biti realizovan.Kako se  i ocekivalo kritike opozicije su  bile negativne ne samo na predlog kandidata  nove vlade,vec i sam program vlade.U tome su se istakli:Aleksandra Jerkov, sefica poslanickog kluba LCB Dr. Micunovic i bivsi pregovarac  za Kosovo Stefanovic. Jerkov je izmedju ostalog istakla kao veoma los znak  za buducu vladu vise funkcija u jednoj licnosti misleci pre svega na Vucica.Stefanovic je rekao da  ce rezim buduce vlade  zadovoljavati prohteve  clanova koalicije, dok je Micunovic istakao da ce se svestrano zalagati kao opozicija za  demokratske principe Srbije. Gde su ovi silni kriticari bili do sada.Nihov glas se nije cuo za vreme diktatorskog rezima Tadica koji je bio apsolutni vladar svih vunkcija  u drzavi. Tada im nije smetalo sto je Tadic bio katica za sve. Nepoverenje opozicije u novu vladu je veliko. Vlada je po njima nesposobna da nastavi putem dosadaslje vlade, vec deklarise promene, koje negiraju sva dosadasnja dostignuca i postignute rezultate na putu ka Evropi. Zaboravljaju na njihov najveci neuspeh  predaje Kosova. Nepromisljenom politikom Tadic je  Kosovo iz nadleznosti UN i SB prebacio u nadleznost Briselu i time se zapad oslobodio ruskog veta u donosenju odluka o Kosovu. Tadic je dopustio  da Eulex dodje na Kosovo,da uspostavi vlast Pristine na celoj teritoriji Kosmeta. Umesto da stiti podjednako  sve narodnosti na Kosmetu Eulex je pokazao svoju pristrasnost u zastiti  samo albanske populacij i sprovodjenja Ahtisarijevog plana na citavoj teritoriji Kosmeta.Tadic ni jednog trenutka nije zaxtevao  ispunjenje odluka Rezolucije 1244, da je Kosmet sastavni deo teritorije Srbije,povratak vojske i policije na Kosmet da zastite srpsku populaciju od albanskog terora.Svakodnevne srpske zrtve i albanski teror Tadic je  mirno poasmatrao.Cak je ukinuo jeduno sredstvo otpora Srba severnog Kosova BRIKADE. U pregovorima sa Pristinom u Briselu defakto je predao Kosovo Taciju, priznajuci  defakto sve atribute  drzavnosti nezavisnog Kosova. Novo formirana vlada ce  imati  velike probleme da  ispravi ono sto je   suprotno ustavu Srbije doneseno u korist Pristine. 

Vidanovic

 

 

 

23 July 2012

Коме је писао Ђилас или ултиматум за Бориса Тадића

Коме је писао Ђилас или ултиматум за Бориса Тадића

 

Ultimatum nego sta.Tadic je postao kratkovid i nevidi realnost. On jos uvek smatra da je predsednik Srbije i tako se ponasa. Ako  ima i malo pameti trebao bi da shvati jasnu  Djilasovu poruku da prizna poraz i da mesto liderstva DS prepusti drugome. U protivnom Djilas ce istupiti iz DS,jer sa Tadicem se vise ne moze .Najverovatnije ce  kormilo  DS  u septembru zauzeti Djilas. Dji;as je jedina licnost  hrabra i sposobna da  stane na put Tadicevom unistavanju DS. Bez obzira sto i Djilas ima putera na glavi oko nacina bogacenja kao vlasnik  tolikih silnih  kompanija,ipak ce najverovatnije biti lider DS i pokusati da spase  cenzusa DS.Ono sto bi licno zamerio  Djindjicu a to je  kako je mogao dozvoliti da se  u okolini Beograda instaliraju Americke antene, koje predstavljaju potencijalnu opasnost za ljude i uticu na klimatske promene u zemlji. Veliko je pitanje da li je i Djilas umesan u instaliranju tih antena.Vucic i Dacic bi trebali da  se pozabave pitanjem antena na podrucju Beogreda, zasluzeno kazne krivce i najzad likvidiraju te antene sa teritorije Srbije.

Vidanovic