28 March 2012

Oborio nevidljivog i umesto priznanja najuren iz vojske Srbije

 Povodom  13 -to godisnjice kada je srusen  ponos americke armije nevidljivi F 117,Ministar vojske Srbije Sutanovac tim povodom se obratio vojsciprotiv avionske odbrane, naglasivsi uspehe i spremnost srpske vojske u odbrani otadzbine

Zahvaljujuci  pukovniku Zoltanu nevidlivi je oboren. U znak zahvalnosti Zoltanu i njegovom tehnoloskom izumu  nevidljivi je oboren,a Zoltan penzionisan po nalogu Amerikanaca i sada radi kao pekar u svojoj pekari da bi prehranio porodicu. Takvi ljudi se postuju i koristi njihovo znanje u svim  zemljama,osim Srbije. Sutanovac mozes li da objasnis zasto je Zoltan penzionisan, ili bolje reci najuren iz  vojske kao veliki strucnjak i sposoban oficir.? On je pravi  srpski patriota i heroj rata protiv NATO agresora. Umesto nagrada i ordenja,najuren je iz armije, kao i mnogi oficiri vojske Srbije. Srpaka vojska je time obezglavljena nakon rata sa NATO agresorima 99. godine.Nije prihvatio   vise milionsku ponudu iz inostranstva da proda svoj tehnoloski izum ,kojim je oborio nevidljivog.Najuren je iz vojske i umesto milionske ponude izabrao je pekaru.I ako vrstan strucnjak, i milionske ponude  iz inostranstva,ostao je veran otadzbini i narodu.Izabrao je da bude pekar. Takav strucnjak  nije za pekaru. Njemu je mesto u armiji.Valjda ce se naredni minisrar vojske setiti Zoltana i vratiti ga tamo gde mu je mesto, dodelivsi mu najvise vojno odlikovanje, koje zasluzuje.

Sava Vidanovic

26 March 2012

rehabilitacijaDraze,da ili ne

 Olja,Pre svega, jedno veliko hvala na inteligentnom umecu vodjenja  ove diskusije na  vasem" Da mozda ne" o rehabilitaciji Draze Mihajlovica.Odlicno ste usmeravali diskutante  na pravu temu.Pazlivo sam propratio ucesnike u diskusiji i sa mog ugla  pouzdano mogu reci da posle svega nisam  dosao do zakljucka da treba rehabilitovati Drazu Mihajlovica. Sama  sudska odluka o rehabilitaciji  ce jos vise podeliti srpski naod.Najbolje resenje je pomirenje i sloga, Neka nesloga ode  tri metra ispod zemlje sa  preostalim zivim  protivnicima Partizana i Cetnika.Ne sipati soli na otvorene rane.Oprostaj jedni drugima.Baciti u zaborav ratne sekire.Okrenimo se buducnosti za dobrobit novim generacijama. Sloga i pomirenje Srbima u ovom trenutku je najbolje resenje. Po argumentima istoricara Bojana Dimitrijevica, stekao sam utisak da je bio veoma pristrasan, zastupnik i promoter SPO i misljenja Draskovica  o Drazi Mihajlovicu. Zastupao je tezu o isfabrikovanom sudjenju  Drazi Mihajlovicu 1946 godine kao legitimnom predstavniku drzave  Kraljevine Jugoslavije,prelazeci preko sustinskog pitanja da li je Draza saradjivao sa  okupatorom ili ne i ko je vodio oslobodilacki rat na prostorima bivse jugoslavije u Drugom svetskom ratu Draza ili Tito . Po Dimitrijevicu, Draza je u Srbiji poveo rat protiv Partizana  iz osvete za  zrtve nad Srbima. Na momente Dimitrijevic priznaje da je Draza vodio borbu protiv Partizana  i neprijatelja monarhije,kao komandant kraljevske vojske u okupiranoj  zemlji.Gospodin Despotovic je svojim argumentima  i dokazima o  zlocinima Draze Mihajlovica na  prostorima Srbije,Bosne i Hercegovine ubedljivo dokazao na cijoj strani su bili Cetnici. Sto se tice misljenja  profesora Godstona  iz Zagreba i same izjave Josipovica , mislim da je to mesanje u  unutrasnje  poslove drzave Srbije. Hrvati treba da se okrenu svojim problemima i  zrtvama Srba Jevreja i Roma u Jasenovcu u toku Drugog  svetskog rata od Ustasa i NDH. I na kraju pitanje za  gospodina Homena koji se zalaze za  ponovno i pravedno  fer sudjenje Drazi

Sava vidanovic

25 March 2012

Secanje na zrtve NATO AGRESIJE

Secanje na zrtve NATO AGRESIJE



Povodom 13 to godisnjice  zrtvama NATO agresije predsednik  Tadic se na komemorativnom skupu pbratio  javnosti, zaboravivsi , ili namerno  nije pozvao NATO zlocinc na odgovornost i nadoknadu stete za   ljudske zrtve,rusenje njihovih domova, decjih obdanista,skola vrtica,mostova,fabrika i svega  stvarano decenijama  naporima srpskohg naroda.Zaboravio je na srpskog andjela trogodisnje  Milice Rakc i druge srpske Milice,zrtve NATO agresora, da prozove agresore i zatraz pravdu. Sta cete,njemu su vazniji izbori i dalji opstanak na vlasti od zahteva za kaznjavanje zlocinaca,vec hoce  saveznistvo i prijateljstvo sa njima, po svaku cenu.

 

Procitao sam mnoge diskusije povodom dana komemoracij zrtvama NATO i zapade mi za oko diskusija onoga sto rece da  svi clanovi nato nisu zlocinci.Na koga je  to mislio koje sejao smrt sa visina iznad zemlje Srbije i po njemu nije zlocinac, nije nikoga  imenovao.Tim povodo sam mu se obratio i skrenuo paznju na njegovu nevinost i njegovog naroda i upitao ga:

A sta ste vi nevinasca  radili Srbima na Kosmetu, Bosni i Hrvatskoj.Bili ste vuci u jagnjecoj kozi. Ubijali ste i proganjali Srbe  gde god ste stigli i mogli.Secam se  jednog takvog nevinog stvora ,koji je nazivao Srbe zlocincima zato sto je ostao bez jednog oka u opsadi Sarajeva. Upitao sam ga  sta je tamo radio. Kaze bio sam na frontu. Pa sta si tamo radio, jesi li pucao, svakako. A da li znas koliko si ti srpskih ociju izbio. Tako vam je i ovo nevinasce, koje zali  i optuzuje za  svoje izgubljeno oko  Srbe,a ne vidi druge koji su bas njegovim  puscanim metkom ostali bez ociju. Ne krivi za to sebe, vec druge proziva i Ima hrabrost i da za NATO kaze da  svi nisu zlocinci. Zar nije zlocin  ubijati srpsku decu, civile i nejake starce,tomahavkama i kasetnim bombama sa nedostupne visine.Zarazili zemlju uranijumom, od cijeg dejstva ce umirati u buducnosti mnoge generacije. Sto nisu imali hrabrosti da  zrtvama  pogledaju u oci pre no sto su ih ubili Zar nije zlocin nad  trogodisnjom Milicom Rakic,zrtvom NATO zlocinaca i da nikoga ne grize svest za te zlocine nad srpskim narodom.Zar Srbi nemaju pravo na  svoj zivot? Zasto niko od govornika na komemorativnim skupovima u zemlji ne prozva zlocince na odgovornost i ratnu ostetu za  porusene srpske domove i infrastrukture.



Cela Francuska i zapadna javnost se digla na noge zbog  ubistva  troje jevrejske dece u Francuskoj, a ubijanje srpske dece nije zlocin i niko se toga nije ni setio. Da se razumemo. Ne opravdavam  zlocin nad jevrejskom decom, niti bilo gde u svetu, demonstracije sile nad neduznim narodom.Demonstracije sile Izraela  u Palestini  Amerike i NATO trupa u Avganistanu,pristrasnost KFORA i Euleksa na Kosmetu,se ne ubraja u zlocine,zasto?.Jesu li Palestinci  i drugi narodi pod terorom zecevi ili ljudi, koji imaju pravo na zivot, kao svi ostali narodi. S kakvim prtavom americki vojnik u Avganistanu poubija tolike Avganistance, kome nema pravo da  se sudi nigde u svetu. Srbija je cak potpisala ugovor sa Amerikom, kojim se za zlocine ili bilo kakve prekrsaje nesme suditi americkom pociniocu. Po cemu su Amerikanci nedodirljivi i povlascena nacija u odnosu na druge narode? Ima li kraja nepravdi?

Sava Vidanovic