25 March 2012

Secanje na zrtve NATO AGRESIJE

Secanje na zrtve NATO AGRESIJE



Povodom 13 to godisnjice  zrtvama NATO agresije predsednik  Tadic se na komemorativnom skupu pbratio  javnosti, zaboravivsi , ili namerno  nije pozvao NATO zlocinc na odgovornost i nadoknadu stete za   ljudske zrtve,rusenje njihovih domova, decjih obdanista,skola vrtica,mostova,fabrika i svega  stvarano decenijama  naporima srpskohg naroda.Zaboravio je na srpskog andjela trogodisnje  Milice Rakc i druge srpske Milice,zrtve NATO agresora, da prozove agresore i zatraz pravdu. Sta cete,njemu su vazniji izbori i dalji opstanak na vlasti od zahteva za kaznjavanje zlocinaca,vec hoce  saveznistvo i prijateljstvo sa njima, po svaku cenu.

 

Procitao sam mnoge diskusije povodom dana komemoracij zrtvama NATO i zapade mi za oko diskusija onoga sto rece da  svi clanovi nato nisu zlocinci.Na koga je  to mislio koje sejao smrt sa visina iznad zemlje Srbije i po njemu nije zlocinac, nije nikoga  imenovao.Tim povodo sam mu se obratio i skrenuo paznju na njegovu nevinost i njegovog naroda i upitao ga:

A sta ste vi nevinasca  radili Srbima na Kosmetu, Bosni i Hrvatskoj.Bili ste vuci u jagnjecoj kozi. Ubijali ste i proganjali Srbe  gde god ste stigli i mogli.Secam se  jednog takvog nevinog stvora ,koji je nazivao Srbe zlocincima zato sto je ostao bez jednog oka u opsadi Sarajeva. Upitao sam ga  sta je tamo radio. Kaze bio sam na frontu. Pa sta si tamo radio, jesi li pucao, svakako. A da li znas koliko si ti srpskih ociju izbio. Tako vam je i ovo nevinasce, koje zali  i optuzuje za  svoje izgubljeno oko  Srbe,a ne vidi druge koji su bas njegovim  puscanim metkom ostali bez ociju. Ne krivi za to sebe, vec druge proziva i Ima hrabrost i da za NATO kaze da  svi nisu zlocinci. Zar nije zlocin  ubijati srpsku decu, civile i nejake starce,tomahavkama i kasetnim bombama sa nedostupne visine.Zarazili zemlju uranijumom, od cijeg dejstva ce umirati u buducnosti mnoge generacije. Sto nisu imali hrabrosti da  zrtvama  pogledaju u oci pre no sto su ih ubili Zar nije zlocin nad  trogodisnjom Milicom Rakic,zrtvom NATO zlocinaca i da nikoga ne grize svest za te zlocine nad srpskim narodom.Zar Srbi nemaju pravo na  svoj zivot? Zasto niko od govornika na komemorativnim skupovima u zemlji ne prozva zlocince na odgovornost i ratnu ostetu za  porusene srpske domove i infrastrukture.



Cela Francuska i zapadna javnost se digla na noge zbog  ubistva  troje jevrejske dece u Francuskoj, a ubijanje srpske dece nije zlocin i niko se toga nije ni setio. Da se razumemo. Ne opravdavam  zlocin nad jevrejskom decom, niti bilo gde u svetu, demonstracije sile nad neduznim narodom.Demonstracije sile Izraela  u Palestini  Amerike i NATO trupa u Avganistanu,pristrasnost KFORA i Euleksa na Kosmetu,se ne ubraja u zlocine,zasto?.Jesu li Palestinci  i drugi narodi pod terorom zecevi ili ljudi, koji imaju pravo na zivot, kao svi ostali narodi. S kakvim prtavom americki vojnik u Avganistanu poubija tolike Avganistance, kome nema pravo da  se sudi nigde u svetu. Srbija je cak potpisala ugovor sa Amerikom, kojim se za zlocine ili bilo kakve prekrsaje nesme suditi americkom pociniocu. Po cemu su Amerikanci nedodirljivi i povlascena nacija u odnosu na druge narode? Ima li kraja nepravdi?

Sava Vidanovic

 

No comments: