26 April 2013

Nikolic se izvinio za genocid u Srebrenici

 

NIKOLIC E IZVINIO BOSNJACIMA ZA GENOCID SRBA U SREBRENICI

Neverovatno i ne shvatljivo da se Nikolic izvinjava Bosnjacima za navodne zlocine Srba u Srebrenici. Nikolic ima veoma kratko  pamcenje kada je negirao genocid u Srebrenici a sada ga priznaje i izvinjava se. Ko ga tuce po usima da to cini. Verovatno nije imao prilike da od ucesnika i ocevidaca u Srebrenici nije mogao da  dozna pravu istinu da genocida u Srebrenici nije bilo. Gde taj covek zivi, da pored tolikih negiranja locina od strane stranih ocevidaca Nikolic se nasao da nad papom bude papa.Kakvu li ce uslugu dobiti od onih pod cijim je uticajem izjavio to sto je izjavio.I ne samo to, skocio je sebi u usta  izjavom da Vukovar nije srpski. E ovome se nisam nadao od Nikolica. To je sasvim  druga osoba u drugom izdanju kakav je bio i sta je sve govorio pre no sto je postao predsednik Srbije. Tom coveku se vise nista ne moze verovati cak i kad vam kaze dobar dan morate uprti pogled u nebo da se uverite jeli je stvarno dan ili noc.. Okrenuo se covek za 360  stepeni. Neshvatlivo ali iastinito. Svakim danom sve vise lici na Tadica i u svemu ga imitira. Tesko  Srbima sa takvim predsednikom.

Vidanovic

23 April 2013

Intervju Ivice Dacica

 

 

 

 

Интервју РТС-а: Ивица Дачић

 

Бриселским договором гарантована највећа могућа безбедност српском становништву са севера Космета, а веће гаранције од тих нисмо могли да добијемо, рекао за РТС Ивица Дачић. Са Путином сам разговарао о коначном решењу за Космет и од њега добио обећање да ће о томе разговарати и са америчким председником, каже премијер и додаје да није реална опција да Руси пошаљу своје трупе на Косово.

 Veoma pazljivo sam otslusaoi intervju Dacica gostujuci u emisiji OKO i stekao utisak da je celim tokom intervjua zeleo da opravda  postignuti dogovor u Briselu da nije rec o priznavanju Kosova , vec da je u teskim uslovima ucinjeno ono sto je moguce,da bi  spssao srpski narod.Dacic demantuje da je Kosovo prodato radi datuma. Postignuti dogovor opravdavao je istoriskim cinjenicama,uporedjujuci  postignuti dogovor sa Caricom Milicom koja je svoju 16 -to odisnju cerku Olivru  predala Bajazitu u harem radi spasa srpskog naroda.Predala je cerku coveku druge vere koji je otseko glavu njenom  suprugu, slavnom knezu Lazaru. Da  se to ne smatra izdjaom . Hoce reci da je i ovoga puta ucinjeno sve sto je bilo moguce u interesu srpskog naroda . Time je hteo reci da ono sto je sada u Briselu uradjeno, uradjeno je zbog  naroda i ne znci izdaja ili priznanje Kosova.

Iskreno receno  Dacic je u ovom intervjuu tesko izlazio na kraj sa voditeljem OKA. Bio je senka onog nekadasnje Dacica. Precutao je ovom prilikom da ponovno izgovory podelu Kosova kao najbolje resenje. Na prigovore dijaspore, obracao se direktno neistomisljenicima i pozivao ih da se vrate  u Sebiju i odavde dele sudbinu naroda i Kosova. Onima koji  su kritikovali zemlje Evrope zbog robovlasnickog odnosa  novog clanstva od koga Srbija ne moze  bolje ocekivati, da je sramota zivet u  evropskoj uniji a kritikovati je.

 Na pitanje sta bi uradio ako Albanska vojska napadne sever Kosova, odgovorio je da Srbja ne moze voditi rat koji  nema sanse da dobije, boreci se protiv Evrope i zapada. Bolje je da Sebi Kosova dodju u Srbiju nego da se sutra oplakuju i davaju posmrtni pomeni.

 

Sta je od svega  postignutog u Briselu?  Nedvosmisleno  definitivno priznanje Kosova po ocenama mnogih. Ma da  je politicki vrh vlade  jednoglasno podrzao sporazum i prema danasnoj izjavi Esdaunove  preporuka savetu evrope o prihvatanju datuma za pregovore.To zapravo ,hteo neko ili ne je priznanje Kosova. To je izjavio i Taci ,da je ovom sporazumom definitivno priznato Kosovo i njena integracija u medjunarodnim organizacijama i dalji put  u clanstvo UN. Ali , da nije to ali mozda bi se to prihvatilo. Na krivini  opet ceka Nemacka, koju treba ubediti do Juna da   prihvati preporuku  evropskog parlamenta za pocetak datuma za pregovore. Preporuka  Esdaunove evrropskom parlamentu, za dobijanje datuma za pregovore je usvojena,osim Nemacke. Znaci nista jos nije  sigurno.I ako be najzad Nemacka prihvatila preporuku evropskog parlamenta za pocetak pregovora, neizvesno je sta dalje ceka Srbiju i kakvi uslovi ce tek doci na red. Predpostavlja se  dalje cepanje Srbije. Da ce doci na red, nezavisnost Vojvodine i Sandzaka.

 

I ako je vladajuca koalicija prihvatila sporazum u Briselu i  vecina politickih partija Srbije,prema  izvestaju  Predsednika Skupstine, kako je ranije najavio Dacic, nece biti glasanje o postignutom dogovoru, vec ce samo  biti upoznavanje sa  detaljima dogovora. Kako je  predsednik Skupstine jasno i glasno rekao skupstina nece donositi nikakvu odluku o sporazumu, koja bi znacila priznanje nezavisnosti Kosova. Moze li  i posle ovakve izjave Dacic i dalje tvrditi da postignutim sporazumom pregovaracki tim nije priznao Kosovo. Ako to znaci  nepriznanje, zasto je Skupstina Srbije odustala  da ratifikuje  briselski dogovor?

 

Srbi Severnog Kosova odbacuju briselskij sporazum i na ponovnom referendumu ce  odbaciti dogovor. U znak  neodobravanja  odrzane su danas velike demonstracije na Severu  Kosova, i Beogradu u organizaciji DSS, zahtevajuci referendum da se gradjani izjasne o sporazumu, naglasavajuci da je  sporazumom priznato Kosovo, odnosno prodato za datum pregovora. Sporazumom kako je receno ne pominje se Ustav Srbije, Rezolucija SB 1244.

 

U toku intervjua Dacic se osvrnuo na  nacin vodjenja pregovora kako je Esdaunova   pozivala svaka 2,3 minuta jednu ili drugu  pregovaracku grupu i kako Dacic kaze  islo se kao na klanje. Zar se to mogu zvati demokratski pregovori i to Demokratska Evropa umesto da se  pregovaraci sami pogledaju u oci i kazu sta imaju nego preko posrednika. To je  ponovljeni slucaj Rambuje u kome su pregovaraci  iznosili svoje stavove preko bivse sekretarice Stejda Olbrajt. a ona prenosila stavove SAD u cilju nezavisnog Kosova.. Eto to je ta demokratska Evropa u koju se srlja bez glave i pameti, a sta nas sutra  u Evropi ocekuje -med i mleko ulicama, to je nedostizno bar na primeru onih  zemalja koje kukaju sto su prodale svoju samostalnost  ulaskom u Evropu.

 

 Gospodine Dacicu nemojte misliti da ste  vi bolji Srbin od nas  Srba u Dijaspori. Mi nismo slepi. Mozda sa asperta zapada u kome zivimo  vidimo bolje nego vi iz daleka, zelimo da pomognemo svom narodu. Mi ukazujemo na greske kojese cine, zato sto volimo svoju zemlu i svoj narod. Nemojte zaboravljati da  Dijaspora nije okrenula ledja  matici, vec godisnje  salje Srbiji oko 5 milijardi dollara. Koliko je  samo milijardi dospelo u fond za obnovu zemlje od bombardovanja?. Gde su te pare i zasto ih je  kljucar Dinkic blokirao.

Budite realni i nemojte nas vise zvati izdajnicima svoga naroda. Mi nismo zalupili vratima kada smo napustali rodnu grudu kada smo odlazili.Majka Srbija  je u nasim srcima i nikad nece biti nasa maceha.

Vidanovic