17 December 2011

Конузин: не знам какво то наслеђе имају косовски Албанци

 

Cenjeni gospodine ambasadore :Potpisivanje sporazuma o zastiti kulturne svoine i nasledja na Kosovu izmedju Klintonke  i Jahjage u Vasinktonu,pre svega Klintonova je imala na umu  zastitu spomen biste njenog  muza u Pristini u znak zahvalnosti  albanskog naroda oslobodiocu Klintonu , cijom pomoci danas imaju nezavisnu drzavu Kosovo. To je jedino cime se  Siptari mogu pohvaliti. Siptari su narod bez istorije, kulturne bastine i nasledja. Otuda njihova  preokupacija je svajatanje srpskog nasledja. Sve sto je srpsko Siptari zele da  dokazu da je to njihovo. Klintonka, i ne samo ona nego i  mnogi ugledni  americki politicari zapravo i neznaju gde je Kosovo, a kamo li da znaju istoriju i kulturu srpskog naroa. 

 

Srbija je  daleko pre stvaranja Amerike  postojala kao  dokazana drzava.Srbija za vreme Stevana Nemanje , a posebno za vreme Cara Dusana  je bila najuredjenija  i najnaprednija srpska drzava. u tadasnjij Evropi. Zakonik Cara Dusana se i danas na Sorboni citira kao savrsen zakon. I dok su nicale  srpske crkve i manastiri na Kosmetu, danasnjih Siptara  na Balkanu nije bilo. Stevan Nemanja se smilovao i odobrio  Siptarima da se sa Kavkaza nasele na Kosovo i Metohiju u planinske delove, nastave zivot kao stocari-nomadi. Zivot kojim su ziveli i pre doseljenja na Kosmetu. Jedino nihovo kulturno nasledje se moze smatrati nomadsko stocarstvo i  ovcarski poznati psi, cuvari stada, koj esu sa sobom poveli migrirajuci na Kosmet.

 

 Velika je hrabrost, zapravo nepoznavanje istorije srpskog naroda od strane Hilari Klinton  da sudi o istoriji srpskog naroda,. To je dokazi prazninea u njenom obrazovanju .To nije novina. Mnogi  americki politicari, kada je  Kosmet stupio na politicku scenu, morali su pre svega da nauce  gde se na zemaljskoj karti nalazi Kosovo. O istoriji Srba i prve srpske drzave,civilizaciji i srpskoj vlasteli koja je u  ranom srednjem veku bila primer  mnogim narodima. mogu samo da sanjaju.I dok je srpska vlastela odevena svilom i kadifom, na dvorovima  upotrebljavan esceg za  trpezom ,dotle su evropski  vladari rukama cerecili  zivotinjsko  sirovo meso,i bili odevenu grubom kozom divljacii. Dans ti isti narodi  daju sebi za pravo da negiraju najstariju srpsku civilizaciju, ponizavaju Srbe kao  nekulturan narod. Da zapravo i neznaju doprinose covecanstvu najzasluznijih Srba, Nikole Tesle, Pupina,Milankovica, Rudjera Boskovica i drugih srpskih velikana. 

 

Sumnjam da Hilari Klinton , kao i mnogi drugi neznaju ko je bio Nikola Tesla i sta je taj nenadmasivi  genije , poreklom Srbin, ucinio  za dobrobit  danasnjeg covecanstva. Narod koji nema svoju istoriju i kulturu, sklon je da prisvaja  tekovine i nasledja drugih naroda. To je slucaj sa Siptarima a da ne pominjem druge narode u okruzenju koji prisvajaju sve sto je srpsko. Po Siptarima  srpski manastiri i preko 3000 crkava na prostoru Kosmeta su nihovo kulturno nasledje. Cak  svajataju i Stevana Nemanju, Kraljevica Marka, Aleksandra Velikog .Tvrde da su Autohtoni stanovnici Balkana. U to mogu poverovati samo intelektualci kova Hilari  Klinton. 

 

Okupacijom Kosmeta, Hilari Klinton zeli da   kaze  da je  celokupno  rudno  i mineralno bogatstvo Kosmeta, koje je u poslednje vreme  preko avionskih snimaka otkriveno da je mozda to nekakva tekovina na koju  Amerika polaze pravo.Nije  slucajno receno da je Kosmet  drugi Kuvajt. Mnogi rudnici se danas  exsploatisu od strane  Aamerikanaca,  familije Holbruka, Olbrajtke,Sorosa ,americkih i svetskih bankara, poput Rostilda i drugih.Mozda Hilari Klinton  misli i na najvecu bazu BONSTILi  kao tekovinu koju treba ocuvati, pored biste svoga muza u Pristini,  heroja siptarskog naroda.

Nezamisliva je izjava  povodom ruske humanitarne pomoci, da Srbima Kosova pod okupaciojom Kfora i Euleksa nista ne fali. Rusku pomoc je okarakterisala kao mogucnost daljeg opstanka Srba na Barikadama. Sve cestitke i zahvalnost ruskom narodu na pruzenu  humanitarnu pomoc Srbima Kosmeta, za opstanak i ostanak na svoja ognjista. Hvala  gospodinu ambasadoru, koji se nasao na celu kolone  humanitarne pomoci i zalaganju da najzad pomoc stigne  tamo gde je najpotrebnija. I na kraju  pitanje gospodinu Tadicu: Da li je gospodin ambasador trazio dozvolu okupacionih snaga i vlasti Kosmeta da poseti Kosovo, ako je pre toga izjavio da ne priznaje Kosovske granice.Sta mislite?Dobar primer, koga treba slediti.

Vidanovic

 

Конузин: не знам какво то наслеђе имају косовски Албанци

 

Александар Конузин

БЕОГРАД – Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин данас је у Београду, по повратку са Косова, коментаришући споразум о заштити културне својине и наслеђа који су потписале америчка државна секретарка Хилари Клинтон и председница Косова Атифете Јахјага, рекао да не зна какво то наслеђе на Косову и Метохији имају косовски Албанци.

„Нисам видео њихове споменике. Туђе руше и онда желе да казу да је то њихово, при чему им неко помаже да отимају наслеђе од православаца. Ми покушавамо да то наслеђе обновимо", рекао је амбасадор Конузин на конференцији за новинаре.

Како је саопштио Стејт департмент, Клинтонова и Јахјага потписале су у среду у Вашингтону споразум о заштити културне својине и наслеђа на Косову. 

Taнјуг

објављено: 16.12.2011

http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Konuzin-ne-znam-kakvo-to-nasledje-imaju-kosovski-Albanci.sr.html