22 November 2014

Đukanović: Gavrilo Princip je bio terorista

 

E MOJ SARLATANU DJUKANOVICU ,KOLIKO ZNAS TOLIKO ZJAS,NAZIVAJUCI GAVRILA PRINCIPA  TERORISTOM KOJI JE ISKAZAO SVOJ PATRIOTIZAM NAKON ANEKSIJE BOSNE I HERCEGOVINE OD STRANE AUSTROUGARSKE UBISTVOM FRANCA FERDINANDA  PRILIKOM POSETE ANEKTIRANOJ  TERITORIJI.PITANJE KAKO BI SE TI PONASAO U ULOZI GAVRILA PRINCIPA DA JE TVOJU CRNU  GORU ANEKTIRAO FRANC FERDINAND SEPUTECI SE U NJOJ. PO TEBI JE  I MILOS OBILIC TERORISTA STO JE RASPORIO STOMAK TURSKOMMURATU. GDE TI JE SAVEST SARLATANU?GDE TI JE PATRIOTIZAM,KUKAVICKO COJSTVO I JUNASTVO DA SI SE NASAO U ULOZI GAVRILA PRINCIPA.VOJVODA SESELJ CE TI POKAZATI KOJA TI JE LEVA A KOJA DESNA CIPELA,BUDI ZIV PA VIDEO.U SVOJOJ IZDAJNICKOJ ULOZI DO SADA SI POKAZAO SVOJE PRAVO LICE  DJUKANOVICU, PREMA SRBIJI I SRPSKOM NARODU.SRBI SU PO TEBI OKUPATORI,OKUPIRALI JADNU CRNU GORU,KOJA SE TOKOMS VETSKIH RATOVA UTOPILA U SRBIJU ILI BOLJE RECI U ZAJEDNICU JUGOSLOVENSKIH NARODA NAJPRE KRALJEVINU SRBA ,HRTVATA,SLOVENACA I CRNOGORACA A ZATIM U SFRJ.DA NISTE SE PRIKLJUCILI ZAJEDNICI  SLOVENSKIH NARODA CRNE GORE NEBI NI BILO.SRBIJA VAS JE HRANILA I DANAS HRANI,BEZ KOJE NEBI VAS BILO.PITANJE JE DOKLE CE VAS 'HRABRI' CRNOGORSKI NAROD JOS TRPETI,POGOTOVO SRBI KAO VECINSKO STANOVNISTVO KOJE U TOJ TVOJOJ DEMOKRATSKOJ PRCIJI NEMA NIKAKVA LJUDSKA PRAVA,JEZIK,VEROISPOVEST,SLOBODU. KRAJNJE JE VREME DA SJASES SA GRBACE POSTENIH CRNOGORACA I SRBA.ZA SVE STO SI DO DANAS UCINIO TOM NARODU DOCI CE VREME DA TI ISTI NAROD SUDI.ZIV BIO PA VIDEO.

Đukanović: Gavrilo Princip je bio terorista

Vijesti, Beta | 19. 11. 2014. - 23:37h 08:11h | Foto: AP | Komentara: 130

Istorijska je činjenica da Crna Gora nije podržala teroristički akt koji je bio povod za Prvi svetski rat, kazao je premijer Milo Đukanović na Svečanoj akademiji povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

"Tragika Crne Gore je u tome što je, uz sva stradanja, na kraju ostala i bez države", rekao je Đukanović na večerašnjoj svečanoj državnoj akademiji, posvećenoj početku Prvog svetskog rata. Obeležavanje stote godišnjice Prvog svetskog rata, kako je Đukanović ocenio, ima za Crnu Goru smisao da naknadno, objektivno sagleda sve izazove kroz koje prošla tokom jednog veka.

 

"Skupo nas je koštala lekcija da u takvim istorijskim kovitlacima najveću cenu plaćaju male zemlje i narodi", rekao je Đukanović.

 

Crna Gora je u Prvi svetski rat, po njegovim rečima, ušla kao već postradala i osiromašena zemlja, nakon Balkanskih ratova, ne trgujući sa onim u šta je verovala, dosledna prema svojim saveznicima, vođena principima slobode i nezavisnosti, iako su joj nuđene razne povoljnosti ako ne bi ušla u taj rat.

 

"Prvi svetski rat, kao i svi dotadašnji, pokazao je tradicionalnu postojanost, hrabrost i moral crnogorskog vojnika", kazao je Đukanović i podsetio na nekoliko pobeda crnogorske vojske, od kojih je najveća bila na Mojkovcu 1916. Godine.

 

Đukanović je citirao Milovana Đilasa da je Mojkovačka bitka bila "poslednja i najdivnija u istoriji ove male države, ali i besciljno poklanjanje za domovinu".

 

Sa Mojkovačkom bitkom, "ugasila se i crnogorska država, u krvavom i nezaboravnom zadnjem bljesku junaštva, slave i legende", podsetio je Đukanović na reči Đilasa.

 

Đukanović je, takođe, podsetio na oslobodilački komitski pokret nakon austrougarske okupacije posle 1916. godine, kao i na tešku političku i diplomatsku bitku kralja Nikole u egzilu za pravo Crnogoraca da sami odluče o svojoj budućnosti posle Prvog svetskog rata.

 

Uprkos tome, Crna Gora je u jugoslovensku državu ušla "na sraman način, bez uvažavanja njenog nacionalnog i državnog imena, bez njenog velikog istorijskog dela i nasleđa".

 

Crnoj Gori učinjena nepravda

 

Đukanović je citirao reči iz jednog proglasa kralja Nikole koji je ulazak srpske vojske u Crnu Goru 1918. godine nazvao okupacijom i zločinom, a odluke takozvane Podgoričke skupštine "falsifikovanjem narodne volje".

 

"Ostaće upamćena u evropskoj i svetskoj istoriji po paradoksu da je Crna Gora kao država pobednica nestala sa geografske karte. Neki su to nazvali zločinom Mirovne konferencije, kao Amerikanac Vitni Voren.


Sve je tada bilo uzalud, pa i naklonost predsednika SAD Vudroa Vilsona", rekao je Đukanović.

 

Prema njegovim rečima, od nestanka Crne Gore do danas napisane su hiljade stranica o nepravdi koja joj je učinjena i hiljade dokaza postoji na našoj strani, iako je sve urađeno da se više nikad ne čuje za bilo kakvu crnogorsku posebnost.

 

"Baš to je bio podsticaj pokretu za obnovu crnogorskog nacionalnog i državnog identiteta", rekao je Đukanović i podsetio na ulogu Komunističke partije u obnovi drzavnosti Crne Gore između dva svetska rata i tokom Drugog svetskog rata.

 

Crna Gora, iako mala država, još jednom je postala nova, obnovom državnosti na referendumu, u maju 2006. godine, podsetio je Đukanović.

 

Crna Gora je, po njegovoj oceni, državnost obnovila bez ugrožavanja stabilnosti društva, bez raspirivanja sukoba sa susedima, promovišući najviše evropske demokratske standarde.

 

Crna Gora je danas, kako je naveo, prepoznata kao stožer balkanske stabilnosti i uspješna evropska koordinata u ovom turbulentnom regionu.

 

"Pred takvom Crnom Gorom je izvesna i sigurna budućnost u ujedinjenoj Evropi", rekao je Đukanović.

 

Đukanović: Gavrilo Princip je bio terorista http://blic.rs/i/512642

 

 

 




This email has been checked for viruses by Avast antivirus software.
www.avast.com


17 November 2014

GLUPOST STOLECA

 

Jucerasnja izjava predstavnika JATA o priznanju kosovskih pasosa zbog povecanja prihoda JATA je najveca glupost stoleca  prosla bez komentara  srpskih politicara. Moze li iko posle ove  izjave stoleca sumnjati da Kosovo nije priznata  nezavisna drzava. Jeftino prodata provincija Kosovo priznanjem kosovskih pasosa je zaista izrecena glupost stoleca  bez ikakvog opravdanja. Gde je tu racunica da se  niko drugi  do predstavnika JATA odrekne  bogatstva  Kosova koje se  niukom slucaju ne moze uporediti prihod koji se ocekuje od povecanog prihoda kojim se  gubi  bogatstvo KosovaDoticni rece i ostade ziv da mu ni jedna dlaka s glave ne fali.Da li je to planirana izjava sa  odobrenjem srpskike izdajnicke klike procenite sami. Sigurno to ima necega kada se nije cuo komentar negiranja te gluposti stoleca. To ide u prilog  definitivnom priznanju Kosova usta vise niko ne sumnja.Politicko rukovodstvo Srbije na celu sa Predsednikom drzave i vlade je sebi zatvorilo usta da se vise nikad ne usudi posle ovoga da kaze da je Kosovo Srbija i da je sastavni deo Srbije.Srbi gde ste,jel ste zaista gluvi kad dozvoliste sebi da precutite do sada necuveno.




This email is free from viruses and malware because avast! Antivirus protection is active.