13 February 2015

Покрет за заштиту људских права: ЗАХТЕВАМО ОСТАВКУ Славољуба Царића,,Заступника Србије пред ЕСЉП -Европским судом за људска права у Стразбуру.

 

Sudu u Strazburu sam se zalio na odluku suda o odbijanju  zakona o Restituciji, za isplatu predratne devizne stednje kod Narodne banke Kraljevine Srbije i Trgovinsko zanatske banke u Pirotu.Ne samo da su ta devizna sredstva posle oslobodjenja pretvorena bez saglasnosti ulagaca u dinarska, da bi kao takva  bila kasnije unistena inflacijom. Sredstva stednje su garantovana drzavom.Iste garancije drzave posle drugog svetskog rata preuzela je drzava SFRJ i pored te garancije sredstva su unistena inflacijom i nisu obuhvacena zakonom o Restituciji. Zalio sam se sudu u Strazburu pre nekoliko godina i do danas nema nikakve odluke toga suda. Verovatno je pod uticajem tog mudraca Slavoljuba Carica moj slucaj odbijen

 

Zalio sam se sudu u Strazburu i po pitanju nasledstva u Cehoslovackoj na osnovu cega je tamosnji nadlezni sud naslednikom imovine i ustedjevine moga dede Milana Vidanovica proglasio trece lice umesto sinove Milana Vidanovica Djure i Vitomira . Odlukom suda u Pirotu na ostavinskoj raspravi proglaseni su jedinim naslednicima celokupne imovine u Jugoslaviji i Cehoslovackoj posle smrti Milana Vidanovica njegovi sinovi Djura i Vitomir Vidanovic. O sudskoj odluci  naslednici  Milana Vidanovica nisu obavesteni niti pozvani na sudjenje. Njihov zastupnik u Ceskoj, notar ih je proglasio nepostojecim posto nisu bili prisutni sudjenju.Kakve nelogicnosti, Naslednika kao da ih nema nisu prisutni sudjenju zbog toga sto nisu obavesteni o sudjenju, niti o odluci suda nasta  imaju pravo zalbe u roku od 30 dana, Posto zalba na sudsku odluku nije ulozena o rku to se odbija pravo zalbe.Ja kao ovlasceni naslednik od oca i strica o odluci suda doznajem tek 2004 prilikom moje posete Ceskoj.

 

U obrazlozenju sudske odluke koju sam dobio te godine doslovce stoji da u koliko se pojavi pravi naslednik imovine Milana Vidanovica ,proglaseni naslednik je obavezan da imovinu preda pravom nasledniku. I ako sam se obratio nadleznom sudu sa zahtevom za obnovu sudskok naslednog postupka do danas nije ispunjen moj sudski zahtev za obnovu postupka.

Sudski ovlasceni naslednik  u Ceskoj je medju vremenu umro. Pored celokupne nezakonito nasledjeneje  imovine podigao je i licnu ustedjevinu na moje licno ime  koju je deda Milan Vidanovic polagao za zivota na moje ime.

Odluka suda u Strazburu na veliko iznenadjenje potvrdilo je prvobitnu sudsku odluku kojom se odbija moje pravo nasldstva I pored toga sto je povredjeno moje pravo nasledja. po tom srpskom predstavniku kurajberu ispada da moje pravo nije povredjeno.Pridruzujem se autoru ovog teksta da se Saric momentalno povuce iz Strazbura i kako sam vec ranije rekao da bude obesen na prvoj banderi na Terazijama u Beogradu.

 

2015-02-12 7:43 GMT-05:00 books books@eunet.rs [srbija_medjusljivama] <srbija_medjusljivama@yahoogroups.com>:

 

Покрет за заштиту људских права                                 11.2.2015.године

Томислав Крсмановић, председник

 

Славољубу Царићу

Заступнику Србије пред ЕСЉП -Европским судом за људска права у Стразбуру.

Захтевамо од Вас да одмах поднесете неопозиву оставку, јер сте својим досадашњим деловањем пред овим Судом, допринели све убрзанијем урушавању институција правне државе у Србији.

Очевидна је по Србију разорна стратегија оних снага назадовања у Србији, које Ви заступате, и које Вас обилато награђују врло високим принадлежностима из државног буџета, која има за циљ да драстично смањи број жалиоца из Србије. А са друге стране, сте у тој срамотној работи  подржавани од судија ЕСЉП, који скоро сваку жалбу из Србије одбијају као неосновану, упркос чињенице да је Србија земља масовног безакоња, рај свакојаких насилника и криминалаца.

Противна је здравој логици бројка досадашњих представки Суду из Србије на повреде права из Конвенције од  2004.године до данас, од 13.000, узимајући у обзир чињенично стање, да је већина флагрантно угрожена у њиховим правима. Ова минорна бројка не само да је симболична, него је и практично потпуно безначајна, и даје потпуно лажну слику стварног стања у Србији. Поготову, јер је у 2013.години било 3,878 представки из Србије, а само 193 представке су биле пресуђиване, код којих је у 23 установљена повреда права из Конвенције.

Добро је познато, да је Србија земља, која се налази у врло дубокој кризи, проузрокованој масовним злоупотребама моћника, који су се из претходног поретка у метежу транзиције, претворили у тајкуне и новопечене богаташе, сада у наводном  вишепартијском систему. При том су већину обеспомоћених грађана у правном вакууму транзиције опљачкали, и завели своју страховладу, са циљем да цементирају заувек STATUS QUO. Осиромашена, ируинирана Србија се територијално и демографски смањује, алармантно је да су се укрстиле кривуље рађања и умирања, сваке године је у Србији мање један истински град.

Узимајући у обзир овакво алармантно стање у земљи, поставља се сасвим умесно питање: откуда тако мали број жалби овоме Суду?

Ваш тим спроводи истинску кампању да дефинитивно одбије грађане Србије од обраћања Европском суду за људска права. Ви понављате као покварен грамофон, да је преко 95 % пристиглих поднесака унапред одбачено, а да је свега неколико пресуђено у корист жалиоца. При том бучно наглашавате да су критеријуми врло строги, да за најмању ситницу представку одбаце, да поступак траје дуго.

Тако смишљено чините да обесхрабрите потенцијалне жалиоце. И у томе нажалост успевате. Уврежили сте уверење да је поступак спор и крајње неизвестан, да су процедуре врло компликоване, да суд за најмању неусавршеност поднесак одбија

Обесхрабрени грађани су изгубили поверење у домаће судство. Просечан грађанин Србије и не помишља да може добити правду споља, од оних који, према њима, не поштују територијални интегритет Србије гарантован Уставом и међународним правом, који су подржавали неправичне санкције и испољавали пристрасност на штету Србије у ратовима 1990-их година. Или се плаше ``да туже Србију``.

Коме да се жалимо, питају се, овде се већина злопати, а Европски суд огласио домаће правосуђе кривим само у неколико случајева?

У оваквим околностима, грађани Србије закључују да би се обраћањем овоме суду, само замајавали, губили време, енергију и новац.

Браво доктуре Царићу! Честитамо Вам на ``мудром`` учинку.

Чињенице показују да имате пресудну прећутну подршку `` судија``ЕСЉП из Стразбура, и међу њима  још једног  пајташа`` експерта из Србије``. Драгољуба Поповића.

ЕСЉП саопштава пак са своје стране, да је од 2004.године до сада, из Србије пристигло 13.000 жалби на повреде права из Конвенције. У 2013.години било  3,878 представки из Србије, од којих су 3,685 пре пресуђивања проглашене неприхватљивим, нису уопште ни ушле у процедуру пресуђивања, јер према овом Суду, нису испуњавале елементарне прописане критеријуме.У тој години само 193 представке су биле пресуђиване, код којих је у само 23 установљена повреда Европске конвенције.

Ако је већина грађана Србије остављена на немилост свакојаким прекршиоцима закона и људских права, како је онда могуће да Европски суд за људска права у Стразбуру, унапред одбацује преко 95 % представки, као неприхватљиве?. И прихвати у 2013.години као оправдане, само 23 представке?

Да ли то значи да је Србија земља у којој се максимално поштују људска права?.

Такав закључак би био потпуно нетачан.

Са једне стране су врло ригорозне процедуре и преоштри критеријуми. У исто време огромна већина подносиоца представки су правно неуки, немају новца да плате адвокате? Бесплатна правна помоћ, како у земљи, тако и при Суду, је апсолутно недовољна.

Овако поступајући Ви лично, и ЕСЉП из Старзбура, дајете за право безбројним прекршиоцима закона у Србији, сада сви они имају снажан алиби, тврде да у Србији нема кршења људских права, позивајући се на извештаје Европског суда у Стразбуру.

Уместо европског курса Србије, кроз реформе и усаглашавање свог правног поретка са европским, у пракси се од 2004.године одвија супротан процес, конзервира се затечено стање.

Чему онда служите Ви, и  Европски суд за људска права?

Јасно је да Европски суд не би могао разрешити милионе основаних жалби из Србије. Јер би практично био претрпан. А овоме Суду се не обраћају само грађани Србије, него и из других држава.

Али је исто тако неспорна чињеница, да не може опстајати есксцентрично искривљавање слике о правној држави у Србији, које вређа логику и здрав разум.

Држава Србија се на речима бучно залаже, али никако не показује на делу, да заиста има намеру да успостави правично судство. Чиме се систематски и методично охрабрују починиоци, у исто време убеђени су, да неће бити санкционисани ни од Европског суда.

А обраћања овом Суду су тако занемарљива.

Трагично је да судије и правосудни органи у Србији, не препознају, да конзервирање наслеђеног стања у правном систему државе, води у даљу убрзану декаденцију државе и њених поданика, и на мало дужи рок, и њих лично, и њихових блиских. То нумерички убитачно исказују и демографски подаци..

Неосновано је Ваше образложење, и вама сличних, да извршавате страни диктат, и да због тога делате противно вашим убеђењима, јер сте за то време масно плаћени, и уживате у улози `` мудраца``,  који заједно са стручњацима ЕСЉП из Стразбура, ``мудрачки`` преводи народ Србије жедног преко воде. Такође је неоснована  тврдња Државе Србије, да држва нема новца, и да треба свим средствима спречити потенцијалне захтеваоце правде и накнаде штете. Национално богатство су опљачкали тајкуни, има их неколико десетина хиљада у Србији. Од њих треба узети новац и обештетити све оне које су они унесретили. ( писца овога текста су лично оштетили поједин тајкуни, нпр. Мишковић и Беко).

Наш народ је вековима био на бранику Европе, у одбрани јудео-хришћанске опредељености, деценијама је очекивао интеграцију у Европу. Сада неко намерно изазива-анти европска осећања, обезнањену Србију убрзано усмеравају дазаувек остане Краљевина зла, мафијаша, и патњи већине.

Имте завидан учинак. др. Царићу!

Наш народ, упркос вишедеценијске душегупке, је опстао способан за рационалан одговор: очекује од међународне заједнице подршку.

Ви ме лично познајете, јер сте ме судски гонили, тада као `` Европејца``, сада сте окренули ћурак. Мењате своја убеђења као проститутка клијенателу у куплерају. Ви то можете лично чинити, али не преко мојих леђа. Ви сте добили миг од ваших душебрижника из ЕСЉП из Стразбура  да ће ми одбити ( неосновано) жалбу, па сте брзометно то дошапнули Вашим `` мудрим`` пајташима из Комисије за накнаду штете Министарства правде, који су одмах мој захтев за накнаду штете по рехабилитацији одмах одбили.

Рачун се не може правити без крчмара. Све ћемо учинити да Ви будете одатле уклоњени. Не заносите се о недодирљивошћу  ЕСЉП, видећете његово убрзано губљење уважавања и угледа. ЕСЉП руши правни систем у Србији, не само у њој, све већи број људи у Србији, и ван ње,  то увиђа.

Писац ових редова ужива подршку угледних политичара из појединих земаља из Европског савета, ЕУ, САД, Русије, итд.

Судови из Србије и ЕСЉП који их `` искрено подржава``, ће увидети да ће сносити последице за њихов прећутни договор у подривању институција правне државе у Србији. 

И да ће сви они који су ми у судовима у Србији нанели штету неправичним судским одлукама у вези захтева за накнаду штете, због тога сносити последице. Које, то ће они сам осетити.

Обратио сам се Управном суду Србије дана 29.12.20014.године,  Тужбом против Републике Србије-Ради поништавања Одлуке Комисије за рехабилитационо обештећење Министарства правде . Србије  Број. .703-00-00303/2014-13, од 27.10.2014.године.?