12 October 2013

Министарка здравља на платном списку Американаца!

 

Da li ce odluka Munistra Finansije Krstica uticati na ministarku zdravlja Sladjane Djukic Dejanovic da se smanje njena primanja, ili ce i alje nastaviti po starom, da prima nekoliko plata i tezgari na sve strane. Da li taj novac prima ispod stola ili je na platnom spisku tih institucija?. Zbog svega toga grize je savest i iz nacionalnih pobuda ne moze da odbije honorar od 700 evra  kao savtnik Galenike.Kako sama kaze ,nije mogla da odbije taj honorar jer zaboga sta bi svet rekao radi za inostrane firme a  nebi pomogla  domacoj Galenici. Da li ta megaloman zena misli koliko radnih mesta zauzima i kako bi nekom  to dobro doslo da popuni ta radna mesta u kojima Dejanovicka tezgari. Da li je Dejanovicka sa ovolikim svojim primanjima od nekih skoro 600.000 dinara bila neciji  donator? Zar je ne grize savest da gleda kako vecina obicnih gradjana Srbije bedno zivi i ceprka po kontejnerima za prezivljavanje, dok ona zapravo nezna sta ce sa tolikim primanjima.Njena primanja su svakako najveca u Srbiji pored plate guvernera Tabakoviceve, cija je sadasnja plata takodje  preko  pola miliona dinara. Do sada je jedini  Ministar Finansija  Krstic najavio da se odrice primanja  kao clan pojedinih odbora, koje je njegov prehodnik Dinkic  primao. Koliko je takvih  poput Dejanovicke u Srbiji to niko nezna.Tesko je uci u trag tim grebatorima koji zgrcu i kapom i sakom,dok sirotinja i skoro milion besposlenih gladuje. Sit gladnome ne veruje.

Vidanovic

 

Министарка здравља на платном списку Американаца!

"Славица Ђукић Дејановић, министарка здравља у Влади Србије, налази се на платном списку једне од водећих светских фармацеутских компанија „Merck Sharp&Dohme" из Њу Џерсија, САД, и то за услуге главног истраживача клиничког испитивања лека, чији је спонзор управо ова фармацеутска компанија. "

10.10.2013. СРБИН.инфо

 

Славица Ђукић Дејановић, министарка здравља у Влади Србије, налази се на платном списку једне од водећих светских фармацеутских компанија „Merck Sharp&Dohme" из Њу Џерсија, САД, и то за услуге главног истраживача клиничког испитивања лека, чији је спонзор управо ова фармацеутска компанија.

 

Министарка то ради 20 година!

Иако се ангажман министарке здравља финансира новцем стране фармацеутске компаније, у Министарству здравља у томе не виде ништа проблематично.
„У складу са прибављеним мишљењем Агенције за борбу против корупције, као редовни професор Факултета медицинских наука у Крагујевцу, др Славица Ђукић Дејановић учествује у научно-истраживачком раду, односно клиничким студијама већ 20 година. Сва своја примања по било ком правном основу уредно је пријавила и на њих плаћа порез", пише у одговору који је „Ало!" добио у том министарству, али се не наводи одговор на питања о висини министаркиног хонорара.

 

Иако је функцију министра преузела 22. јуна прошле године, Славица Ђукић Дејановић се није одрекла аранжмана и хонорара које, мимо редовне месечне плате, добија од фармацеутске компаније.

 

Доказ томе је документ Агенције за лекове и медицинска средства (АЛИМС) из кога се јасно види да протокол о клиничком испитивању са именом српске министарке као главног истраживача носи датум 1. децембар 2012. године.

 

Како сазнајемо, министарка тренутно руководи трећом фазом клиничког испитивања лекова на пацијентима са биполарним поремећајем, које је одобрио Етички одбор Клиничког центра Крагујевац, и оно се одвија на Клиници за психијатрију те установе, где је Дејановићева у радном односу.

 

Осим спонзора „Merck Sharp&Dohme", у организацији клиничког испитивања учествује и холандска истраживачка организација „Parexel International", чија ћерка фирма је регистрована у Београду. У КЦ Крагујевац нису демантовали ову „тезгу" министарке, али су одбили да нам доставе податке о висини њеног хонорара, као и податке о спонзорским уговорима и свим клиничким истраживањима у којима је током 2012. и 2013. године учествовала Славица Ђукић Дејановић.

 

„Садржина уговора представља пословну тајну због чијег одавања би могле да наступе тешке правне последице по уговорне стране и друга лица која учествују у раду Етичког одбора, који одобрава клиничка истраживања", пише у одговору који је „Ало!" добио од др Небојше Арсенијевића, директора КЦ Крагујевац, који додаје да у тој установи сваки истраживач максимално може бити ангажован на четири клиничка испитивања и да то правило важи и за министарку, за чији ангажман каже да постоји и сагласност Агенције за борбу против корупције.

 

Иначе, у званичној министаркиној имовинској карти, која је објављена на сајту Агенције, пише да, поред лекарске плате од 92.700 динара и професорске плате од 76.326 динара, зарађује и додатне приходе по основу „научно-истраживачке делатности", и то 350.000 динара „по окончању појединих фаза пројекта". У рубрици која означава извор прихода министарка је уписала да овај новац потиче из републичке касе, иако је спонзор клиничког истраживања заправо страна компанија.

 

У „Галеници" хонорарисала за 700 €!

Минстарка је већ једном била у сукобу интереса, и то 2009. године, када је, поред функције председника Народне скупштине, истовремено била консултант у „Галеници". Она је тада од „Галенике" месечно инкасирала 700 евра, док су компанијом управљали директор Ненад Огњановић (СПС) и председник УО Дејан Бацковић (СПС). „До сада сам радила за ‚Фајзер', ‚Новартис', ‚Актавис', ‚Алкалоид' из Скопља, некада и за више од 10 фирми истовремено. ‚Галенику' сам прихватила како не би испало да председница хоће да ради за странце, а неће за националну кућу", рекла је она тада.

 

http://facebookreporter.org/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%99%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%BE%D0%BC-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%83/?fb_source=pubv1

__,_._,___

 

08 October 2013

HEROINA VELIKOG RATA - MILUNKA SAVIC

 

U potpunosti podrzavam predlog Micovica. Verujem da ce odgovorrni uslisiti ovaj pametan predlog i u ime celog srpskog naroda izraziti veliku zahvalnost do sada zabpravljenoj Milunki Savic za sve sto je ucinila i pokazala u tok balkanskih ratova i Pevom svetskom ratu. Time ce se ispraviti nepravda cinjena prema pravoj srpkinji ,kao borcu,roditelju i dobrotvoru Milunki Savic, ponos srpsopg roda.

 

                                         SVE VREME TRAJANJA DOKUMENTARNOG
FILMA O HARINI VELIKOGA RATA  MILUNKI SAVIC EAZMISLJAO SAM STA JOS
TREBA SRBIJA I BEOGRAD DA URADE DA JE OTRGNU OD ZABORAVA.
MNOGO TOGA IMA ALI MENI KAO COVEKU KOJI JE GODINAMA ZELEO DA TU
HEROINU SUSRETNE U GRADOVIMA SRBIJE NA TRGOVIMA SA SPOMENICIMA I
ULICAMA, TA ZELJA MI SE NIJE OSTVARILA. I STVARNO DODJE VREME KADA SU
NASE KADETKINJE POLAGALE ZAKLETVU. DOK SU PROLAZILE U STROJU ISPRED
REPUBLICKE SKUPSINE NEKOLIKO PUTA SAM SPOMTANO UZVIKNUO " ZIVELA
MILUNKA SAVIC". ETO SLAGVORT KAKO SE KAZE U NASEM UMETNICKOM SVETU
KADA NEKOME POMOGNETE DA NASTAVI TEKST. TAKO JA SADA DAJEM SLAGVORT
MINUSTRU VOJNOM I UOPSTE AMIJI DA SE DA MILUNKI SAVIC IME "VOJNA
AKADEMIJA MILUNKA SAVIC" , U FRANCUSKOJ BI SIGURNO VEC IMALA.A NASE
MLADE KADETKINJE BI SIGURNO BILE SRECNE I BILA BI IMA CAST DA NOVE
KADETKINJE SLEDCE GODINE POLAZU ZAKLETVU KAO KADETI IZ AKADEMIJE KOJA
NOSI IME " MILUNKA SAVIC". I DA SE NE ZABORAVI JOS JEDNO ZNAMENJE DA
JOJ SE DODELI IME BULEVARA JOJE SADA IMA IME "AVALSKI BULEVAR" CIJI
PUT VODI KA NJENOJ SRBIJI. HVALA NA UKAZANOM PROSTORU.   MILUTIN  V.
MICOVIC - BEOGRAD.

 

07 October 2013

KAJ CEKATE DECKI-Preporuka hrvatima

 

Preporucujem  da u ponedeljak odgledate  dokumentarni film  o Milunki Savic
srpskoj heroini Prvog Svetskog rata. Nista me nece iznenaditi da se posle
toga sa najviseg mesta neko oglasi  i prisvoji Milunku Savic kao najrabriju
hrvaticu. Cudo je kako se Milunke niste setili ranije da je prisvojite kao
Teslu Pupina Milankovica Andrica,Kraljevica Marka, Milosa Obilica. Da jos
jednom pokazete kako vi umete da cenite svoje velikane. Samo ce vam biti
jako tesko da  dokazete da  ste  bili na pogresnoj strani, kao uvek do
sada, boreci se protiv  Srba i saveznika.  Morali bi ste u tom slucaju da
 ,kako vi to umete, prikazete da  ste pobednici Prvog Svetskog Rata sa
svojim saveznicima . Narod bi vam sigurno poverovao, kao sto vam  "veruje"
da su  gore nabrojene poznate svetske licnosti  Hrvati a ne Srbi. Kako bi
mogli da dozvolite da Milanka Savic najhrabrija srpska zena, ucesnik u
ratu,poznata jos i kao srpska Jovanka Orleanka , bude okicena tolikim
odlikovanjima za hrabrost, ne bude  hrvatske gore list.Nagrdite rediteljku
filma ,otkud joj hrabrosti da se kiti tudjim perjem i Milunku Savic
prisvaja  kao vase gore list. Sad ili nikad. Ne propustite priliku da svetu
pokazete ko ste i sta ste.
sv