27 July 2013

Opet lajanje kuje Kandicke

 

 Na ocigled srpske javnosti i zvanicne srpske politicke elite, u Pristini se opet culo i zvanicno lajanje  predstavnice  "borca za  ljudska prava Natase Kandicke". Na zvanicnoj tribini ,prilikom posete Pristini, Natasa Kandic je otvoreno jasno i glasno stavila do znanja srpskoj javnosti  Dacicu.Vicicu i Nikolicu da  bez priznanja nezavisnog Kosova Srbija  nece  moci u Evropu. Posle burnih ovacija  Albanaca Kosova ,nakon te izjave u Srbiji "Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase", niko da se oglasi i bilo sta  kaze o toj Kandickinoj izjavi.Kao ni posle prvog skandaloznog napada najveceg srpskog sportiste svih vremena, tenisera Djokovica,  povodom humanitarne akcije u Londonu za prikupljanje pooci srpskoj deci Kosmeta, nazvavsi akciju ni manje ni vise fasizmom

 Po  Kandicki Djokovic je trebao da   humanitarnu pomoc nameni siptarskoj deci Kosova, koja  po njoj zive ,u daleko vecem siromastvu od  srpske dece. Konstatacija  van svake pameti jedne  razumne osobe. Time je Kandicka zaista pokazala da nije normalna, kad trazi da se pomazu deca najvecim srpskim zlotvorima Siptarima.Da  opravdava  zlocine nad srpskom decom i srpskim zivljem u celini i da  Taci Haradinaj i ostali  zlocinci su  u Kandickinim ocima  heroji.

 Da je  oslobadjanje Haradinaja od strane  haskog tribunala zadovoljena pravda.Setimo se njenog zahteva za oslobadjanje  Siptara  za pocinjene zlocina nad Srbima ,trazila  pustanje iz  srpskih zatvora, a samog Tacija  velicala kao pravog heroja za oslobodjenje  Siptara od okupacije Srba i Milosevicevih  navodnih zlocina  i progona Siptara, sa svojih ognjista.I ne samo to vec je Milosevica nazvala zlocincem,  koji mora da  odgovara za svoja dela pred sudom pravde u Hagu. 

Progon vise od 300.000 Srba sa Kosmeta ta ista Kandicka pozdravlja i izrazava saucesce  Taciju zbog genocida nad Siptarima.

Interesantna je pojava da se ni tada ni danas , posle  Kandickeve izjav u Pristini,niko  nije nasao pogodjen takvim  neprijateljskim izjavama Kandicke da  osudi njene izjave. Koliko sam  mogao da pratim dogadjanja, nakon moje javne osude Natase Kandic zbog"Fasistickog poduhvata "Djokovica za prikupljanje  pomoci srpskoj deci Kosmeta, u odbranu napada na Kandicku se oglasilo nekakvo  novinsko udruzenje, protestvujuci zbog nadada na Kandicku.

 

Politicka elita Srbij se po obicaju nije oglasila. Po  svemu sudeci  cutanje je znak odobravanja. Gospoda  Dacic ,Vucic ,Nikolic, imaju preca posla od  toga  da se bave implementacijom sramnih dogovora u Briselu i daljim pregovorima sa Tacijem oko zaokruzenja nezavisnosti Kosova. Najnovija saglasnost  srpskih pregovaraca  o pozivnom  broju za nezavisnu drzavu Kosovo je jos jedna potvrda da ovakva izjava Kandicke  moze biti samo  dobrodosla na putu  ka evropskoj uniji, pocetka pregovora o pristupanju Evropi i zvanicnog priznanja Kosova.

.

 Svakim danom se ispunjavaju zahtevi Brisela i Wasingtona, na suprot tvrdnjama i obmanama  srpske javnosti da  Kosovo nikada nece biti priznato. Naprotiv svakim danom ta tvdnja  postaje sve vecae besmislica u koju vise niko ne veruje.

Vidanovic 

22 July 2013

Kosovu međunarodni pozivni broj 383



http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:445231-Kosovu-medjunarodni-pozivni-broj-383

Kosovu međunarodni pozivni broj 383

Tanjug | 22. jul 2013. 11:46 | Komentara: 7

Kosovo od januara 2015. godine može dobiti međunarodni pozivnik broj
383, koji će u njegovo ime kod ITU podneti jedna od zemalja članica EU
Ilustracija

PRIŠTINA - Kosovo od januara 2015. godine može dobiti međunarodni
pozivnik broj 383, koji će u njegovo ime kod ITU podneti jedna od
zemalja članica EU, piše dnevnik Tribuna.

Zahtev će biti podnet na jesen ove godine, ali će procedura dobijanja
prefiksa trajati i Kosovo taj prefiks može koristiti od januara 2015.
godine, piše list.

Ideja da jedna treća zemlja u ime Kosova podnese zahtev za međunarodnim
prefiksom je nastala nakon neslaganja Kosova da Srbija podnese zahtev za
taj broj i posle ga ustupi Kosovu, kao i zahteva Kosova da u njeno ime
taj zahtev podnese Albanija.

Iz kancelarije visoke predstavnice EU za spoljnu politiku I bezbednost,
Ketrin Ešton je kao srednje rešenje predloženo da zahtev za prefiks
podnese jedna od zemalja članica EU.

Tribuna piše da bi zahtev mogla da podnese Austrija, Italija ili Švedska.

__._,_.___

Reply via web post

Reply to sender

Reply to group

Start a New Topic

Messages in this topic (1)

Recent Activity:

 Pa gde je tu sad pitanje  da Kosovo nikad nece biti priznato od Srbije kao nezavisna drzava . Ko moze dobiti  nezavisan pozivni znak osim nezavisna drzava. Kakav je to sada kompromis da  pozivni  brroj za Kosova zatrazi neka druga zemlja umesto Srbije. Sta time Srbija gubi a sta dobija. Zasto je u opste Srbija predlozila da   trazi  medjunarodni pozivni  broj za Kosovo. Jeli to opet nekakva ujdurma da se tvrdi da Kosovo nije drzava. Dokle cemo se lagati i tvrditi nesto sto i vrapci na grani znaju da je Kosovo  nezavisna drzava. Gospodo Nikolicu ,Vucicu,Dacicu,vi dobro znate sta je svojevremeno Holbruk rekao da  Srbija bez priznanja Kosova nikad nece uci u Evrppu. Vama je preca Evropa od Kosovo i zato dizete ruke od Kosova a i dalje tvrdite suprotno I pored toga  vi  glavacke hocete u Evropu i cinite sve  sto se od vas trazi. Prestanite vise da  obmanjujete srpski narod, kada sudeci po svemu postignutom u Briselu vi ste fakticki priznali  Kosovo kao nezavisnu drzavu. Odustali ste od rezolucije 12 44 koja vam je bilo glavno oruzje da insistirate na njene odredbe i kumanovski sporazum da vratite  vojsku i policiju na Kosmet i omogucite sigurnost za povratak izbeglih Srba sa Kosova.To nikada niste smeli da uradite. Jos jednom ste potvrdili da je Srbija do sada  za pregovarackim stolom izgubila sve bitke. Dokazite da to nije tacno?