27 July 2013

Opet lajanje kuje Kandicke

 

 Na ocigled srpske javnosti i zvanicne srpske politicke elite, u Pristini se opet culo i zvanicno lajanje  predstavnice  "borca za  ljudska prava Natase Kandicke". Na zvanicnoj tribini ,prilikom posete Pristini, Natasa Kandic je otvoreno jasno i glasno stavila do znanja srpskoj javnosti  Dacicu.Vicicu i Nikolicu da  bez priznanja nezavisnog Kosova Srbija  nece  moci u Evropu. Posle burnih ovacija  Albanaca Kosova ,nakon te izjave u Srbiji "Svi junaci nikom ponikose i u crnu zemlju pogledase", niko da se oglasi i bilo sta  kaze o toj Kandickinoj izjavi.Kao ni posle prvog skandaloznog napada najveceg srpskog sportiste svih vremena, tenisera Djokovica,  povodom humanitarne akcije u Londonu za prikupljanje pooci srpskoj deci Kosmeta, nazvavsi akciju ni manje ni vise fasizmom

 Po  Kandicki Djokovic je trebao da   humanitarnu pomoc nameni siptarskoj deci Kosova, koja  po njoj zive ,u daleko vecem siromastvu od  srpske dece. Konstatacija  van svake pameti jedne  razumne osobe. Time je Kandicka zaista pokazala da nije normalna, kad trazi da se pomazu deca najvecim srpskim zlotvorima Siptarima.Da  opravdava  zlocine nad srpskom decom i srpskim zivljem u celini i da  Taci Haradinaj i ostali  zlocinci su  u Kandickinim ocima  heroji.

 Da je  oslobadjanje Haradinaja od strane  haskog tribunala zadovoljena pravda.Setimo se njenog zahteva za oslobadjanje  Siptara  za pocinjene zlocina nad Srbima ,trazila  pustanje iz  srpskih zatvora, a samog Tacija  velicala kao pravog heroja za oslobodjenje  Siptara od okupacije Srba i Milosevicevih  navodnih zlocina  i progona Siptara, sa svojih ognjista.I ne samo to vec je Milosevica nazvala zlocincem,  koji mora da  odgovara za svoja dela pred sudom pravde u Hagu. 

Progon vise od 300.000 Srba sa Kosmeta ta ista Kandicka pozdravlja i izrazava saucesce  Taciju zbog genocida nad Siptarima.

Interesantna je pojava da se ni tada ni danas , posle  Kandickeve izjav u Pristini,niko  nije nasao pogodjen takvim  neprijateljskim izjavama Kandicke da  osudi njene izjave. Koliko sam  mogao da pratim dogadjanja, nakon moje javne osude Natase Kandic zbog"Fasistickog poduhvata "Djokovica za prikupljanje  pomoci srpskoj deci Kosmeta, u odbranu napada na Kandicku se oglasilo nekakvo  novinsko udruzenje, protestvujuci zbog nadada na Kandicku.

 

Politicka elita Srbij se po obicaju nije oglasila. Po  svemu sudeci  cutanje je znak odobravanja. Gospoda  Dacic ,Vucic ,Nikolic, imaju preca posla od  toga  da se bave implementacijom sramnih dogovora u Briselu i daljim pregovorima sa Tacijem oko zaokruzenja nezavisnosti Kosova. Najnovija saglasnost  srpskih pregovaraca  o pozivnom  broju za nezavisnu drzavu Kosovo je jos jedna potvrda da ovakva izjava Kandicke  moze biti samo  dobrodosla na putu  ka evropskoj uniji, pocetka pregovora o pristupanju Evropi i zvanicnog priznanja Kosova.

.

 Svakim danom se ispunjavaju zahtevi Brisela i Wasingtona, na suprot tvrdnjama i obmanama  srpske javnosti da  Kosovo nikada nece biti priznato. Naprotiv svakim danom ta tvdnja  postaje sve vecae besmislica u koju vise niko ne veruje.

Vidanovic 

No comments: