28 February 2011

Osiromaseni uranijum-precutna istina

Da je trenutna vlada  Srbije odani  zapadni kolaborant i da u to ime sve cini da bi  sprovodila interese zapada. Najgore srpske neprijatelje i zlocince,  smatra najvecim prijateljima. NATO i Amerika za srpsku politicku elitu su dokazani prijatelji. Nato elitu cak pozivaju  na konferenciju u Beograd kao dokaz prijateljstva. O kakvim prijateljima je rec, treba da dodje u Beograd Vedrana  Rudan i na  programu Olje Beckovic ukaze ko su to i po cemu nasi  prijatelji. i Danas posle 2. decenije nasa narodna vlada nema saznanja koliko  godisnje umire srpski zivalj od posledice radijacije od oslabljenog uranijuma kasetnih bombi i tomahavki koje su u NATO agresiji sejale smrt.Latentno svakodnevno i danas umire od radiacije bezbroj  neduznih zitelja Srbije.Kobno dejstvo  zracenja  uranijuma delovace na  teritoriji Srbije  5000 godina. Sramno je da  se vlada nije pobrinula da utvrdi broj  oboelih i umrlih od radiacije.Razlog tome je svakako drzati u tajnosti  zrtve zlocina,jer zvati zlocinca prijateljem u ovom slucaju je za narod neprihvatljivo. Ako se zna da je na osnovu evidencije veterinara u Beogradu, smrtnost pasa u odnosu na period pre bombardovanja sedam puta veci, zasto se nebi znao broj smrtnosti ljudi u Srbiji od posledica  bombardovanja. Zasto se o tome cuti i niko da se brine  o tome.Treba  Gospodja Vedrana  Rudan da dodje iz  Zagreba da postavi  javno pitanje, kolika je smrtnost od radiacije u Srbiji. Rudan cak daje sugestije  kako i na koji nacin  utvrditi smrtnost gradjana Srbije od te  smrtonosne radiacije. Cak podseca na cinizam  gospodje Mongomeri, koja na krilu drzi  srpsko dete obolelo od posledice radiacije i trazi pomoc  od Srbije da se pomogne tom  detetu. To je svojevrstan cinizam. Zasto doticna gospodja nije  to dete  pokazala NATO prestavnicima  Solani, Klarku Klintonu,ili americkom narodu i zatrazi pomoc za spas deteta, pre svega osudi NATO bombardovanje Tadica, Cvetkovica Dacica i ostalih beskicmenjaka na vlasti to pitanje zlocina i  njegove posledice ne interesuje. Za njih  izmedju zlocinca i prijatelja nema razlike.

Vidanovic

 

Осиромашени уранијум – прећутана истина

Аутор: БРАНИМИР НЕШИЋ: , Објављено: 13. 01. 2011.


Прошло је једанаест година од НАТО-бомбардовања Србије. Хиљаде мртвих и рањених, на десетине хиљада порушених зграда, домова, фабрика, мостова… Непопуларна тема за садашњи режим у Србији, који се из петних сила труди да нам западне „савезнике" прикаже као пријатеље који су нас касапили зато што смо ми заиста били лоши, а они, као вајни цивилизатори и демократе, били су ту да нам укажу на странпутицу којом смо кренули покушавајући да одбранимо своје. Баш као у Балканском шпијуну: „Хајде, лепо признај да си крив, па ће ти Ђура опростити што те је тукао…"

Чак и шиптарска продаја српских бубрега и срца није довољно заступљена на телевизији. Плаше се бедни политичари да ће им то смањити рејтинг у народу, на бескомпромисном европском путу Србије. Не схватају притом да прећуткивањем истине о српском страдању, из дана у дан, све више одвајају себе од народа који ће им, ако буду имали среће, пресудити на изборима који долазе.

Питам се како су српске режимлије дочекале извештај Дика Мартија: мора да им није било лако… Одмах су позвали маркетиншку агенцију, која их је после пар дана обавестила да им тај извештај и популаризација те теме у српском друштву, у предизборној години, не иде на руку…

Пре пар недеља гост код Оље Бећковић била је хрватска списатељица Ведрана Рудан, која је на крају емисије, на питање шта је њен најјачи утисак а није на листи (занимљиво, није на листи), одговорила:

 
„Pa moj utisak je to što se u Srbiji, koliko čujem, vidim i čitam, uopće ne priča o tome koliko umire godišnje Srba od raka nakon bombardiranja Srbije i Kosova, osiromašenim uranom od strane Amerikanaca. Postoje kod vas istraživanja, to su učinili veterinari beogradski da, od kad ste bombardirani, umire sedam puta više pasa nego prije rata. Dakle, u Srbiji postoji podatak koliko umire pasa više nego prije rata, ali ne postoji podatak koliko umire Srba više nego prije rata od raka, iako umirete u zastrašujućim brojkama. To bi bio jedan od mojih predloga, da se to u Srbiji konačno stavi na dnevni red i da se možda komentira jedan cinični potez, odmah nakon bombardiranja, gospođe Lin Montgomeri - tu sliku možete sigurno naći negde u arhivi - gdje je ona sebi na krilo, dakle, na svoje američko krilo posjela srpsko dijete, ćelavo od leukemije i od kemoterapije, i tražila od Srba da pomognu u njegovom liječenju. Dakle, takav jedan sramotni cinizam se rijetko viđa i meni bi bilo drago da Srbi nešto napišu o tome, a da u vremenu ne objavljuju mišljenje Amerikanaca o tome, jer ono zna se kakvo je. Nego, da se nađe jedan međunarodni tim, ako je to uopće moguće - a sve se znalo, o osiromašenom uranu sve se zna - pa da ta vaša Vlada ili taj vaš predsjednik lijepi kažu vama podatke koliko vaše djece umire zbog osiromašenog urana."

На питање Бећковићке шта бисмо ми могли да радимо са том истином, Руданова се изненадила:

 
"I onda ćete tim podatkom moći mahati i reći Amerikancima: „Ubijate nas. Niste nam prijatelji. Ne vjerujemo vam. I ne ubijate samo muslimane, ne ubijate samo teroriste, pod navodnicima, ubijate u sred tzv. civilizirane Evrope, nevinu djecu". Mislim da je svaka istina o Americi, pa makar i tako banalna, kao što je ubijanje djece u Srbiji, ipak jedan korak napred, prema spoznaji, koliko je Amerika Hitler 21. vijeka".

Ето, треба у Србију да дође Ведрана Рудан и да нам, у тако гледаној ТВ-емисији, каже истину о очи и да се сви властодршци и медијски магнати, ако имају бар мало образа, постиде и оборе главе… 




 

 

27 February 2011

Dr. trifkovic persona non grata u Kanadi

Postovana Boba,  misljenja sam da  bi trebalo pokrenuti siru akciju  u vidu peticije o slucaju Dr. Trifkovica. Treba aktivirati  sve rodoljubive patriote  srpskog naroda da se prikupe potpisi ,koji bi se uputili  nadleznim Ministarstvima Kanade za pokretanje istrage za lazne dojave protiv Dr.Trifkovica na osnovu kojih je  proglasen  Persona non grata u Kanadi. Zahtevati najstrozije kazne organizatorima laznih kleveta protiv Trifkovica. Traziti rehabilitaciju i izvinjenje nadleznog organa  Kanade za  donosenje jedne takve sramne odluke na racun Dr. Trifkovica. Nije na odmet da se pokrene  sudski postupak protiv organizatora gnusnih lazi protiv Dr. Trifkovica, jednog od najvecih srpskih patriota i boraca za istinu o Srbima na citavoj planeti.Traziti najstroziju kaznu za Ramica i svih  ucesnika akcije za  sprecavanje istine o Muslimanskim zlocinima protiv Srba i takozvane  zlocinacke drzave Republike Srpske. Zalosno je da jos uvek ima onih koji na zapadu podrzavaju takvu  politiku Muslimana o njihovoj nevinosti i nastojanje za   gasenje  Dejtonske  drzave Republike Srpske.Jos uvek je zapad pod uticajem  propagande  Bosnjaka o laznom genocidu u Srebreni. Rezultat svega toga je  odluka Parlamenta Kanade da se 14 juli  proglasi danom secanja na  genocid u Srebrenici.  Takva odluka je usledila opet od strane aktivista Muslimana u Kanadi za donosenje te odluke.Treba pokrenuti zahtev za preispitivanje  odluke Parlamenta Kanade o toj odluci. Raspolazem nepobitnim podatcima o lazima navodnog genocida u Srebrenici o streljanju 8000 Muslimana prilikom oslobodjenja Srebrenice.Postoje dokazi kako je i zasto isceniran slucaj Srebrenice od strane zlocinca Klintona. Kako se doslo do broja zrtava  od 8000 streljanih Muslimana u Srebrenici. laznoim spiskovima streljanih sa imenima na nadgrobnim spomenicima, koji su medju zivima, koji se pojavljuju kao  glasaci na izborima i mnogo  drugih neistina o Srebreni. Verujem da i Vi imate sve te podatke. U koliko ih slucajno nemate  spreman sam da vam ih prosledim.Konsultujte se sa  Gospodinom Trifkovicem za osmisljenje konkretnih akcija u vezi njegovog slucaja i odluke  Parlamenta o Srebrenici. Voleo bih da cujem Vase i Dr . Trifkovicevo misljenje o svemu ovome. Napominjem da sam u vezi  Srebrenice sa svim nepobitnim laznim izvorima upoznao mog MP Kanade za dalje upoznavanje javnosti o propagandnoj delatnosti Muslimana o Srebrenici.

Pozdrav

Vidanovic 

 

Begin forwarded message:



 OVO NIJE PRVI PUT DA SE UVAZAVAJU   LAZI MUSLIMANSKIH BOSNJAKA DA SE SPRECI ISTINA. OVOGA PUTA LAZIMA EMIRA RAMICA-BOSNJAKA, NASELE SU POGRANICNE VLASTI KANADE U  BRITIS KOLUMBIJI, SPRECIVSI  DR. SRDJE TRIFKOVICA DA ODRZI PREDAVANJE  24. фебруара 2011. на Универзитету Британске Колумбије у Ванкуверу под насловом Балкан: неизвесне перспективе нестабилне регије .


СRDJA TRIFKOVIC PROGLASEN JE PERSONA NON GRATA U KANADI. ONO STO EMIRU RAMICU NIJE USPELO KOD PREDSEDNIKA UNIVERZITETA U VANKUVERU  GOSPODINA STIVENA TUPA,TO MU JE POSLO ZA RUKOM DA DR. TRIFKOVIC BUDE ZAUSTAVLJEN NA GRANICNOM PRELAZU SAD  BRITIS KOLUMBIJASA OBRAZLOZENJEM;
Непожељан на основу кршења људских права или међународних права због тога што је био високи функционер у власти која, по мишљењу министра, учествује или је учествовала у тероризму, системстском или грубом кршењу људских права, или геноциду, ратним злочинима или злочинима против човечности у смислу подсекција 6 (3) до (5) закона о Злочину против човечности и ратних злочина.

DR.TRIFKOVIC JE OKLEVETAN LAZNOM OPTUZBOM OD STRANE EMIRA RAMICA DA JE BIO  VISOKI FUNKCIONER  ZLOCINACKE VLADE REPUBLIKE SRPSKE TE SE KAO TAKVOM ZABRANJUJE ULAZ U KANADU. ONO STO RAMICU NIJE POSLO ZA RUKOM  KOD GOSPODINA STIVENA  TUPA,TO USPEVA KOD GRANICNIH VLASTI.

PITANJE JE KAKO SU POGRANICNE VLASTI BEZ PROVERE NAVODA  DONELE ODLUKU DA  PROGLASE DR. TRIFKOVICA PERSONOM NON GRATA. OVO JE DRUGI PUT DA BOSNJACKE LAZI URODE PLODOM.PRVI PUT JE U PARLAMENTU KANADE PROGURANA REZOLUCIJA O GENOCIDU U SREBRENICI I SADA SPRECAVAJU   DR TRIFKOVICA DA IZNESE ISTINU O BALKANU I ULOGU BOSNJAKA U GRADJANSKOM RATU U BOSNI. DR TRIFKOVIC JE DO SADA BIO BEZBROJ PUTA U KANADI. NEKOLIKO PUTA JE DAVAO INTERVJUE ZA TADASNJU ETNICKU TELEVIZIJU U MONTREALU KOJU SAM U TO VREME JA VODIO. BEZBROJ PUTA JE DO SADA BIO GOST I  SRPSKOG RADIA U OTAVI, KOJI I DANAS VODI GOSPODJA BOBA.

NEVEROVATNO ALI ISTINITO DOKLE IDU BOSNJACI SVOJIM LAZIMA U SAKRIVANJU ISTINE  O NJHOVIM ZLOCINIMA NAD SRBIMA U GRADJANSKOM RATU U BOSNI DO 95.
 Vidanovic

Борис Малагурски   

петак, 25. фебруар 2011.

[image: Description: http://www.nspm.rs/images/stories/clip_image001.jpg]Српско-амерички писац, историчар и политички експерт др Срђа Трифковић задржан је на аеродрому у Ванкуверу где је долетео из САД. После готово шест сати што чекања што испитивања од стране канадских имиграционих власти донета је одлука да др Трифковићу не буде дозвољен улаз у Канаду. Стављен је на први авион за оближњи амерички град Сијетл, одакле се упутио за Чикаго, град у којем живи. Амерички држављанин др Трифковић добио је следећи разлог због чега му је ускрећено гостопримство у Канади:

„Непожељан на основу кршења људских права или међународних права због тога што је био високи функционер у власти која, по мишљењу министра, учествује или је учествовала у тероризму, системстском или грубом кршењу људских права, или геноциду, ратним злочинима или злочинима против човечности у смислу подсекција 6 (3) до (5) закона о Злочину против човечности и ратних злочина."

24. фебруара 2011. је било заказано предавање др Срђе Трифковића на Универзитету Британске Колумбије у Ванкуверу под насловом Балкан: неизвесне перспективе нестабилне регије (Balkans: Uncertain Prospects for an Unstable Region) које је, иначе, већ раније одржано у Канади, у Ватерлуу 10. јуна 2010. Оно што је овог пута било другачије је да се за долазак др Трифковића заинтересовао тзв. Институт за проучавање геноцида у Канади, чији је председник Емир Рамић, иначе бошњачког порекла. Рамић је претходно тражио од председника Универзитета у Ванкуверу Стивена Тупа да забрани ово предавање, а кад се Универзитет оглушио на његове захтеве, потражен је нови начин да се забрани долазак др Трифковића.

Имајући у виду да др Трифковић никада није био функционер у влади Републике Српске, а камоли још „високи", већ искључиво експерт за међународна питања са добрим везама у вођству РС (да је био високи функционер, никада га не би још раније пустили да уђе у Канаду – где је био преко 20 пута),