02 October 2012

Griža savesti i istina izlazi na videlo....

Sve je jasno,Istina je izasla na videlo. Krivci se  znaju za sva pocinjena  zla dela na prostorima bivse Jugoslavije. Kriva je americka administracija,pre svega Klinton i Bus i njihova CIA ,koja je sve te prljave poslove odradila. Samo jos uvek i pored svih priznanja Srbima se i dalje pripisuju sva ndela pocinjena na prostorima bivse Jugoslavije. Srbi su jos uvek dezurni krivci i zlocinci, kojima se pripisuju zlocini u Srebrenici Vukovaru , vodjenju rata u BiH ,Hrvatskoj,etnickom ciscenju,stvaranju velike Srbije i najzad  genocidu  i etnickom ciscenju u Bosni Hrvatskoj i na Kosmetu.. Ciljevi su jasni, zasto je to americka administracija cinila. Poznato je da je  SRJ bila cetvrta armija u Evropi za vreme Broza. Armija sposobna da se odupre svakoj agresiji. Tu armiju je trebalo unistiti. Jednostavno rasturuti Jugoslaviju. Drugo,Jugoslavija je  najaca zemlja na Balkanu,posebno Srbija je veoma znacajna strateska tacka na Balkanu. Svi putevi vode preko Srbije. Tradicionalno Srbi su poznati svetu kao neustrasivi borci.Pocev od Kosovske  bitke 1389  prvog Srpskog ustanka1804, Drugod Srpskog Ustanka 1814,Balkanskih Ratova 1912,1913,Prvog Svetskog Rata 1914, Drugog Svetskog Rata 1941 i ratova nakon raspada Jugoslavije  u periodu od 90 do 95.

 

Srbi su se bili neustrasivi.Borili su se i junacki ginuli.U svim ratovima su branili sebe,svoje dostojanstvo ,svoja ognjista i porodice. Sukobili su se na Kosovu sa tadasnjom  svetskom  silom Turskom.Branili Austro Ugarsku i hriscanstvo od prodora  muslimanske turske imperije ka Evropi. Spasavali Bec. U Balkanskim ratovima branilii su svoje teritorije od  Bugara i Turaka.  U Prvom Svetskom Ratu suprotstavljaju se Austrougarskoj imperiji,odbijajuci ultimatum  da se dozvoli istraga povodom atentata na Franca Ferdinanda u Sarajevu. Kao odmazdu za  aneksiju Bosne i Hercegovine1908,Gavrilo Princip ,clan  Mlade  Bosne vrsi atentat na Franca Ferdinanda usred  Sarajeva ,prilikom posete anexsirane  Bosne iHertcegovine . Ponizavajuci ultimatum Austro Ugarske ,Nikola Pasic odbija i to se smatra povod za Prvi  Svetski Rat.  Austro Ugarska objavljuje rat Srbiji 28 Jula 1914.Austro Ugarskoj monarhiji  se pridruzuju Nemacka , Turska i Bugarska.Pocorek  krece sa silnom vojskom na Srbiju.Slavni Vojvoda Stepa Stepanovic docekuje Pocoreka i u bitci na Jadru i Ceru potuce Pocorekovu vojsku. Srpska vojska pod naletom   nadmocnog neprijatelja trpi poraze na Gucevu,Mackovom Kamenu i Crnom Vrhu i neprijatelj zauzima Beograd. To nije dugo trajalo. Kada  je srpska vojska dobila od saveznika municiju, Vojvoda Zivoin Misic probija neprijateljski front na Suvoboru. Srbija je nije  mogla da odoli daleko brojnijoj i u oruzju nadmocnoj sili. I ipak biva okupirana.

 

Srpska vojska se preko albanskih planina povlaci i stize do  Draca gde ih prihvataju  francuski brodovi i prevoze na Krf .Desetkovana srpska vojska  se uz pomoc saveznika brzo oporavlja i krece put oslobodjenja Srbije.Uz pomoc saveznika  pre svega u naoruzanju srpska vojska probija Solunski frpnt i posle bitke na Kajmakcalanu nezadrzivo  dolazi do Beograda cime je  Srbija oslobodjena. Time je zavrsen Prvi Svetski rat.Vekovni san o stvaranju Jugoslavije  1 Decembra 1918  je ostvaren. Stvorena je drzava Srba Hrvata i Slovenaca .

 Golgota srpske vojske preko Albanije i na samom Krfu gde su svoje zivote ostavili  nekoliko hiljada Srba obolelih od teske bolesti tifusa. Srbija je u prvom Svetskom ratu podnela najvise zrtve. Izgubila  je1.500.000 srpskog zivlja. Prvi Svetski Rat je odneo ukupno 10 miliona  zivota i preko 20 miliona umrlih od ratnih posledica .

Herojstvo srpskog naroda jee zadivilo svet i u Drugom Svetskom  ratu. U gradjanskom ratu za oslobodjenje zemlje i borbama sa okupatorom sile osovine Nemacke,Italije  Japana ,Ustasa i Bugara izgubljeno je  1,800.000 zivota. Srusen je izdajnicki pakt sa Nemackom i Srbi jos jednom  pristupaju saveznickoj strani. 

 

Najzad dolazi Rambuje i ponovni ultimatum od strane nekadasnjih saveznika da se   okupira Srbija. Milosevic poucen  istorijom predhodnika odbija  pakt iz Rambujea i dolazi do sramnog napada NATO saveznika bez objave rata. Srbija  se jos jednom usprotivila  nezapamcenoj sili do tada Nato Paktu. Nakon tromesecnog bombardovanja i  rusenje Srbije Tomahavkama i kasetnim bombama, cije posledice oslabljenog uranijuma ce odnositi ljudske zivote milionima godina. Rusenje  celokupne srpske infra strukture, mostove ,bolnice,obdanista,fabrike ,skole, citava naselja i odnosenje hiljade srpskih zivota,i posle svega Srbi jos uvek ostaju i opstaju. To dokazuje da su Srbi  neunistiv narod.

 Kada to nije pomoglo uvode se  Srbiji sankcije.Kada i to nije pomoglo CIJA opet stupa na scenu. Takozvanom Buldozer Revolucijom  nakon izbornih podvala proglasava se Kostunica za pobednika u trci sa Milosevicem. Milosevic i ako je i te izbore dobio podvalom i smisljenom igrom CiA isvog okruzenja piznaje poraz. Marionetska  nova vlada prihvata sve  diktirane uslove zapada. Draskovic kao ministar inostranih poslova potpisuje sramnu kapitulaciju Srbije da se njenom teritorijom slobodno krecu snage NATO. Tadasnji ministar vojske Tadic unistava srpsku armiju. Otpusta iz sluzbe  sve heroje otpora NATo paktu. Proglasavaju se ti heroji  ratnim zlocincima i salju u Hag da im se sudi kao zlocincima, s namrom da se svi Srbi proglase zlocinackim narodom i kao takav po recima  Klintona mora biti unisten.

 

 Po Klintonu Srbi su krivi za sve ratove. Klinton  se ne zaustavlja time vec izjavljuje da su Srbi pretnja Americi i citavom covecanstvu. Motivisan herojskom borbom srpskog naroda koji   zna kako se brani otadzbina i gine za otadzbinu i kucni prag. izjavljuje to sto je izjavio. To je i razlog zasto sam se zadrzao na neke od detalja  u istoriskoj proslosti odbrane domovine  srpskog naroda svetle zemlje Srbije.  Izdajnicka Dosovska vlada, predala je Kosmet, kolevku srpstva NATo saveznicima. Kosmet kolevka Srpstva je definitivno  otrgnuta iz teritorijalnog sastava Srbije i proglasena nezavisnom drzavom. Kosmet je srpski Kuvajt. Obiluje rudnim ogromnim bogatstvom . To bogatstvo Srbija nebi prepustila nekom Vesli Klarku, Olbrajtki , Sorosu i drugima da exsploatisu to bogatstvo Kosmeta. To se postiglo otimanjem pokraine i  proglasenjem nezavisnom drzavom.

U strategiskom smislu Kosovo postaje odskocna daska za  ciljeve prema Rusiji i  bogatom Sibiru. Za Sibir je svojevremeno Olbrajt izjavila da  raspolaze najvecim  rudnim bogatstvom u svetu i da to Rusija ne moze sama to imati. Ne moze po njoj neko imati sve a Amerika nista od svega toga. Takve i slicne  glupe izjave Olbrajtke su poznate. Amerika je u cilju otskocne daske na Kosmetu sagradila najvecu vojnu bazu na svetu-Bonstil. Americki cilj je stalna okupacija Kosmeta i eksploatisenje  Kosmetskog rudnog  bogatstva. Otskocna daska za sprovodjenje Novog svetskog pokreta, ciji je cilj porobljavanje citavog sveta za dobrobit Amerike i americkog naroda poput Hitlerove teorije o Arijevskom nemackom narodu, kome ceo svet mora biti pokoran i  stavljen u sluzbi gospodarskog nemackog naroda. Kako nas narod kaze nikome do kraja nije gorela. Treci Rajt je propao. Propale su i mnoge druge imperije i carstva. Americka imperija prezivljava tesku  krizu i broje joj se dani. Na svetsku pozornicu stupa Kina sa najvecim ekonomskim rastom od pocetka 20 veka. Amerika danas duguje  svetu preko 13 triliona dolara, najvise Kini.Pored Kine to je i Rusija na celu sa Putinom. Vojna moc Rusije i Kine ugrozava apetite ekspanzije Amerike. Putinova Rusija je stvorila  balans na politickoj sceni i prestanak hladnog rata. Vrhunskim naoruzanjem i izvesnoj prednosti u vojno tehnickom pogledu, po oceni americkih vojnih strucnjaka Rusija je daleko ispred Amerike. Receno je da Rusija  u toku deset godina da nista ne proizvede na polju naoruzanja Amerika  je neci dostici za tih 10 godina. Oci malih naroda uperene su trenutno ka Rusiji sa zeljom da Putin dugo pozivi.

 





Роберт Баер: Како је разбијана Југославија

29. 09. 2012 21:21 | Милош Ћупурдија / Моје новине

Роберт Баер (Фото: CNN World)

Роберт Баер, бивши високи изасланик и официр ЦИА, уједно је и аутор многих дела у којима је одавао информације о ЦИА и о администрацији Била Клинтона и Џорџа Буша, због чега је неколико пута хапшен и привођен. Лични пријатељ, Мит Васпрух који је радио у сенату и који му је давао поједине информације, убијен је у хотелу из сачмаре. Као високи оперативац ЦИА радио је на простору Југославије у периоду од 1991-1994. и на Блиском истоку. Роберт Баер је учествовао у неколико документараца на Националној географији оптужујући владу Буша за рат због нафте!

Интервју је обављен уживо у Канади, током мог пута пре неколико дана. Роберт Баер тренутно промовише своју књигу -The secret of White House – у Квебеку, где смо и разговарали. У интервјуу смо разговарали о позадини рата у Југославији.

Кад сте стигли у Југославију, где је то тачно било и који Вам је био први задатак?

Стигао сам хеликоптером са још 3 агента. Слетели смо 12. јануара 1991. у Сарајево. Задатак нам је био да припазимо на наводне терористе српске националности, који би требало да нападну Сарајево.

О којим терористима је реч и зашто би они наводно требало да изврше те нападе?

О српским, дати су нам фајлови да група по имену „Врховна Србија" планира извести бомбашке нападе на кључне зграде у Сарајеву због жеље да Босна изађе из тадашње Југославије.

Да ли је таква група постојала и шта сте Ви тачно радили у Сарајеву по нарадби команде ЦИА?

Таква група никад није постојала! И нас је централа преварила. Имали смо задатак да упозоравамо и да ширимо панику међу политичарима у Босни, једноставно пунили смо им главу да ће Срби да нападну. У почетку смо и ми прихватили причу, али после смо се мало запитали зашто дижемо панику кад та група олигледно ни не постоји.

Како и када се завршила та операција и да ли је имала неко име?

За мене се завршила након две недеље, добио сам нови задатак у Словенији. Иначе, операција је трајала још месец дана и имала је назив „ИСТИНА". Иако је то било све само не то!

Кажете, отишли сте у Словенију, којим поводом?

Тамо сам добио инструкције да је Словенија спремна да прогласи независност, дате су нам паре, неколико милиона долара, уз тај новац ми смо финансирали разне невладине организације, опозиционе странке и разне политичаре који су распаљивали мржњу.

Какво сте Ви имали мишљење због те пропаганде од стране ЦИА, и шта су о томе мислиле ваше колеге?

Свакако да се задатак не одбија од ЦИА, поготово не тада јер су сви били нервозни и склони параноји! Многи агенти и високи чиновници ЦИА су нестајали само зато што су одбили да раде пропаганду против Срба у Југославији. Ја лично сам био шокиран дозом лажи наше агенције и политичара! Многи агенти ЦИА су радили пропаганду а да нису ни свесни шта раде. Једноставно свако ради делић приче, и само онај ко је склопио целу причу зна позадину а то су политичари.

Значи постојала је пропаганда искључиво према Србима?

Да и не. Пропаганда је имала за циљ да завади државе и да се оне одвоје од матичне Југославије. Морали смо изабрати жртвено јагње које би било криво за све. Неко ко би био одговоран за рат и насиље. Србије је изабрана јер је на неки начин била наследница Југославије.

Можете ли набројати политичаре који су у бившој Југославији били плаћени од стране ЦИА?

Да, мада је то деликатно. Стипе Месић, Фрањо Туђман, Алија Изетбеговић, многи саветници и чланови владе Југославије, плаћени су и били српски генерали, новинари па чак и поједине војне формације. Једно време је плаћен био и Радован Караџић, али је престао да узима помоћ кад је схватио да ће бити жртвован и оптужен за злочине у Босни. „Израдила" га је америчка администрација.

Споменули сте контролу и финансирање медија, колико је то било тачно?

То се већ зна, поједини агенти ЦИА су били задужени за писање званичних изјава које би спикери читали на вестима. Наравно спикери нису ништа знали, они су то добили од свог шефа, а он од свог који је био наш човек. Постојао је један задатак за све, а то је да се кроз телевизију шири мржња, национализам и скроз су се истицале разлике међу људима.

Сребреница, сви знамо за њу. Можете ли рећи нешто о томе уколико знате?

Да! Од 1992. сам у Босни био поново, али овог пута је требало да обучавамо војне формације које су представљале Босну, нову државу која само што је прогласила независност. Сребреница је преувеличана прича и нажалост велики број људи је изманипулисан. Број жртава је једнак убијеним Србима и другима, али Сребреница је политички маркетинг. Мој шеф, који је иначе и био некада у Америчком сенату, неколико пута је напоменуо да ће бити некаква превара у Босни. Месец дана пред наводни геноцид у Сребреници ми је рекао да ће тај град бити упориште медија широм света и дао нам је инструкције да зовемо медије. Кад сам питао зашто, рекао је видећеш. Добијена је наредба да са новонасталом бошњачком војском ударимо по кућама и цивилима. Наравно то су били грађани Сребренице. У том тренутку са друге стране ударили су и Срби. Вероватно је и њих неко платио и нахушкао!

Ко би онда могао крив бити за геноцид у Сребреници?

Једноставно жртве у Сребреници су биле ту због Босанаца, Срба и Американаца, тј. нас! Али све је преписано Србима. Нажалост многе жртве су сахрањене као муслимани, а били су Срби или друге националности. Пре неколико година је мој друг, бивши агент ЦИА и садашњи човек у ММФ-у рекао да је Сребреница производ договора између америчке владе и политичара у Босни. Сребреница као град је жртвована јер је након тог наводног злочина Срба, Америка имала повода за напад.

Шта мислите генерално зашто се Југославија распала, тј. зашто је Ваша влада имала жељу да то уради?

Све је јасно, људи који су некад хушкали на рат, а уједно и приповедали о миру сада су власници компанија које експлоатишу разна рудна богатства и слично! Једноставно, направили су од Вас робове, ваши људи раде за џабе и тај производ иде у Немачку и Америку, они зарађују! А Ви још на крају морате да откупите и увезете оно што сте сами направили, пошто немате новца, морате се задужити, то је читава прича са целим Балканом!

Нисте били на Косову активни као агент ЦИА, али да ли је и ту било неког притиска од стране Америке?

Како не! Косово је одузето из два разлога, прво због рудних и природних ресурса а друго, Косово је војна база НАТО-а! У срцу Европе је њихова највећа војна база.

Имате ли поруку за људе из бивше Југославије?

Имам. Нека забораве прошлост, она је исценирана и лажирана. Изманипулисани сте, они су добили шта су хтели и глупо је да се Ви још мрзите, морате показати да сте јачи и да сте схватили ко је све направио! Ја се искрено извињавам! Зато дуго времена и откривам тајне ЦИА и Беле куће!