11 October 2011

Sutanovac;Nema snimka sa Jarinja

НАСЛОВНА > ВЕСТИ > ПОЛИТИКА > ШУТАНОВАЦ: НЕМА СНИМКА СА ЈАРИЊА

Najbolje je reci da  snimak ne postoji.Time je sve receno da  se nema vise sta  javnosti reci. Ono sto je interesantno, kako to da  ne postoje nikakvi snimci kada Kfor snima  sve sto se  na barikadama desava. Pokazivanje prave istine u ovom slucaju nekome nije u interesu,Ako bi se saznala prava istina,Sutanovac bi morao da  da odgovor srpskoj javnosti kako je trebalo reagovati, ako je Kfor  pucao na Srbe? Kako je moguce  Kfor pucao a Srbi krivi. Ako ne postoje snimci da je Kfor pucao na golorike Srbe na barikadama, otkuda to da ima ranjenih i povredjenih Srba. Ko je na njih pucao? Nisu valjda Sebi na  Srbe pucali. Otkuda  tvrdnje Nemacke da su Srbi pucali na pripadnike  Kfora, sto je Kfor morao u samoodbrani da reaguje ,otvaranjem vatre na Srbe.Kako je moguce da ne postoje snimci o napadu na Sebe ako zrtve  i izvestaji lekara to potvrdjuju.Ako postoje snimci da je Kfor  pucao, u Savetu Bezbednosti  UN bili bi osudjeni  i moralo bi se doneti neka odluka. Svi predlozi i osude od strane Rusije u SB su  blokirani od strane Amerike, Nemacke, Francuske i Engleske.  Na koje snimke Sutanovac u ovom slucaju misli? Na snimke da je Kfor  pucao ili na  snimke da su Srbi pucali prvi? O kakvim  nepostojecim snimcima je rec?.Prvobitna verzija o otvaranju vatre sa srpske strane je bila da je  neki biznismen sa  severa Kosova pucao na Kfor, i da je usledilo odobravanje da kriminalu treba stati na put. Da je u tom slucaju Kfor  pravilno postupio.Usledilo je  upozorenje Srbima Kosovske Mitrovice da ne nasedaju na te opasne provakacije pojedinaca. Zvanicne izjave pojedinih predsednika opstina  severnog  Kosova da nema ni trunke istine u tome da su Srbi pucali.To  su potvrdili iGoran Bogdanovic iBorislav Stefanovic da tu nema ni trunke istine.To su smisljene lazi da se opet okrive Srbi. U javnost su iznete informacije da su  Kforovci izmedju sebe pucali i da je u toj pucnjavi ranjeno nekoliko Americkih pripadnika Kfora. Na njih je pucao  nemacki  vojnik. Druga verzija je da je pucao amerikanac na nemacke vojnike. Gde je ovde istina? Sve sto je Sutanovac  mogao reci, a to je da  se zapravo nezna sta se na Jarinju  desilo? U ovoj situaciji Sutanovac je nasao za shodno da negira bilo kakve snimke. Tesko je verovati, ali je to bezanje od odgovornost i polaganje racuna srpskoj javnosti. To nije prvi niti posledni put da se prelazi preko istine i ne napada  pravi krivac. Sutanovac je poznat po misljenju da  je za Sebiju najbolje resenje pristup  clanstvu  NATO Pakta, proti volje naroda, bez  saglasnosti na referendumu. Vidanovic

понедељак, 10. окт 2011, 16:43 -> 17:06

Шутановац: Нема снимка са Јариња

 

Снимак инцидента на прелазу Јариње не постоји, рекао министар одбране Драган Шутановац нагласивши да су "причу о наводном снимку догађаја пласирали поједини медији".

Министар одбране Драган Шутановац рекао је да снимак инцидента на административном прелазу Јариње од 27. септембра не постоји и да су "причу о наводном снимку догађаја пласирали поједини медији", што је "дезавуисање јавности", преноси Танјуг.

Према његовим речима, "смисао државне тајне", како су означени извештаји изнети на седници Одбора, "управо је у томе да се у јавности не појави нешто што би могло бити проблематично с аспекта безбедности".

"Инсистирам да се то поштује, јер не постоји ниједна земља на свету која своје тајне ставља транспарентно на увид грађанима", рекао је министар одбране.

Шутановац је рекао да ситуација на Јарињу није до краја разјашњена, али да су новински написи доводили до "емотивног набоја и распаљивања ватре".

Према његовим речима, треба имати у виду да јужно од реке Ибар живи велики број људи, који се "не могу доводити у ситуацију која је за њих проблем".

Министар одбране је претходно у Суботици присуствовао обележавању дана ослобођења Суботице у Другом светском рату, а обишао је бившу касарну "Петар Драпшин".