23 November 2013

Разлози због коjих jе Украjина одустала од EУ



To je pravi potez Ukraine da odustane od evropske unije i okrene se bratskom ruskom narodu.Ekonomski razlozi su ucinili svoje. Odluka Ukraine je  dobar primer Srbiji koja treba vec jednom da se okane te propale Evrope i ravija saradnju sa Rusijom i drugim prijateljskim zemljama. Udaljavanje od Rusije radi Evrope je tragican put Srbije.

Vidanovic




__._,_.___



21 November 2013

optuzbe kandicke i biserko- iz arhive save vidanovica

31 December 2004

Optuzbe Natase Kandic

U takozvanoj nezavisnoj stampi po recima Soroseve odabrane cete na celu sa Sonjom Biserko i Natasom Kandic , u poslednje vreme sve su cesce prisutni ovi srpski izrodi. Pre nekoliko dana na konferenciji za stampu u Sava centru ,Sonja Biserko je srpsku stampu nazvala ratno huskackom stampom, zbog toga sto objavljuje siptarske zlocine nad Srbima na Kosmetu. Pojedinici iz njenog tabora ukoravaju stampu sto ne pise o dosadasnjim pozitivnim uspesima KFOR-a i UNMIKA na Kosmetu. Po njima u red pozitivnih uspeha KFOR-a ubraja se izmedju ostaliog i pogrom Srba u martovskim dogadjajima 2004. 
O zaslugama KFOR-a u martovskim dogadjajima najbolje govore zrtve stradalih i prognanih Srba, nihovi spaljeni domovi, crkve i manastiri .Pisanje stampe o osudi samovolje diktatora Esdauena u pokusajua da ukine Republiku Srpsku, zbog navodnog krsenja Dejtonskog sporazuma, po njima je to ratno huskanje,neprihvatljiv poziv za prikljucenje Republike Srpske Srbiji. 

To nije sve, Natasa Kandic u clanku ASANACIJA DUSEVNOG MIRA , objavljenog 24 decembra u listu DANAS upucuje zahtev Skupstini Srbije o pokretanju istrage o navodnom spaljivanju siptarskih zrtava 99. godine u fabrici Macketici u Surdulic, krematorijumu u Nisu i masovnim grobnicam u Batajnicii,Petrovom selu i jezeru Perucac. 
Sef FHP, Natasa Kandic navodi da i danas preko2000 siptarskih porodica nista nezna o svojim nestalima. Apel su potpisali Inicijativa mladih za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Gra?anske inicijative, Žene u crnom, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i Beogradski krug. 
Tuzilastvo i MUP Srbije su pod hitno pokrenuli postupak za utvrdjivanje zlocina na osnovu Kandicevog teksta u listu Danas. Kandicka je list Danas , Vreme i B92 svrstala u anti rezimsku nezavisnu stampu.Poznato je da nema nezavisnih medija vec onoga ko ih finansira. Sve su to Soroseve medije i fondacije. 
Nije ni cudo sto te "nezavisne" medije i fondacije dizu glas protiv Srba kao dezurne krivce na prostorima bivse Jugosavije. Nije slucajno sto Kandicka, Biserko i te nevladine organizacije nisu digle glas protiv hiljade i hiljade pobijenih, kidnapovanih i nestalih Srba na Kosmetu, paljenju crkava manastirai i srpskih domova. Najnovijem otkricu 5000 srpskih zrtava u Sarajevu, zlocina predsednika vlade Kosova Ramusa Haradinaja, njegovog izbora za predsednika vlade Kosova i drugih dokazanih zlocinaca sa Kosova Oni nisu krsli ljudska prava i cinili zlocine. 
Kandicka jos uvek optuzuje Srbe za masovne grobnice i njihovo tajno preseljenje po Srbiji i ako su 15 specijalizovanih komisija Evrope na alarm Koena o 200000 pobijenih Siptara uzduz i popreko preorali Kosmet i ni traga o masovnim grobnicama. 
Kandicka i dalje nastoji da dokaze postojanje tih grobnica rasejanih po Srbiji. I ako su grobnice u Batajnici i Pertovom selu, kamioni sa siptarskim lesevima u Dunavu izmisljeni i stavljeni na teret Milosevica i ako su sve to lazi Kandicka nastoji i dalje sa obmanjivanjem javnosti. Ona ne zeli 
da zna istinu o Dunavskim kamionima da su to pobijeni Kurdi, koji su siptarskoj mafiji debelo platili da ih prebace u Evropu i na zapad. Umesto na zapad mafija ih je poslala u smrt u dubini Dunava. Umesto da se bori za ljudska i humanitarna prava Kandicka je ove godine samarala okupljene Srbe sa Kosova na Ttrgu Republike u Beogradu na danu nestalih i sve do danas niko da stane na put njenom huskackom delovanju. Niko da je privede i kazni za anti srpske ispade, zabrani te silne , izmisljene hmanitarne organizacije. Zasto javni tuzilac nije nasao za shodno da do sada pokrene postupak protiv kolovodja tih organizacija? 
Interesantno je i to da su pod hitno Javno tuzilastvo i SUP pokrenuli istragu po napisu Danas . Zasto pojedinci i pomenuti mediji , nekaznjeno,daju publicitet ovakvim anti srpskim istupima a da se nisu osvrnuli na srpske zrtve, krsenje ljudskih i humanitarnih prava Srba. Hoce li se vec jednom stati na put anti srpskim elementima? Zasto im se daje publicitet, posecuju njihove konferencije za stampu. 

Zasto se ne kaznjavaju, lincuju od strane srpskih rodoljuba i vlasti. Nije li to zajednicka akcija pojedinih politicara u vladi pro zapadne orijentacije sa svim tim fondacijama na celu sa Sorosem.? 
Srbijom vlada bezakonje, korupcija, kriminal. Poslanici od dosade neznaju stace. Tajno povecavaju svoje plate. Donose zakone kojim se produbljuje srpska nesloga. Sazreli su uslovi za nove izbore. Cemu se nadaju svi oni koji rade proti interesa naroda? 
Srbi na pomolu su vasih 5. minuta. Pamet u glavu, kome dati poverenje, za koga glasati. Vreme je promenama na svim nivoima. 
Vidanovic 
Svim citaocima, pravoslavcima, zelim srecnu kalendarsku i pravoslavnu novu 2005. godinu, da donese Srbima slogu, slobodu, povratak na svoja ognjista, povratak vojske i policije na Kosmet, da se pitanje Kosmeta resi voljom srpskog naroda.Kraj okupaciji Kosmeta. 
Srecan Bozic svim vernicima ,hriscanskim pozdravom -Hristos se rodi- vaistinu se rodi. 

Posted by Sava at 31.12.04 

 

20 November 2013

VUK pao s Marsa

 

Komentar SPO-vcu na podrsku predloga Vuka Draskovica da se izmedju ostaloga odmah pristupi pregovorima o pristupanju savezu sa NATO alijansom je ravno ludilu.

 

ESPEOVAC,

Ti kao SPO-vac normalno podrzavas svog patrona.Ne pitas sebe da li se narod slaze sa svim sto je taj zapadni papec  predlozio i do sada dok je bio na vlasti uradio, to je posebno pitanje. Vuk je svojevremeno potpisao sramnu kapitulaciju Srbije da se agresorske snage NATO i Amerike slobodno krecu Srbijom i  koriste vazdusni prostor Srbije, sto je Milosevic svojevremeno odgio. Koalicija  SNS sa Vukom i njegovom partijom SPO je spasavanje davljenika.Tom davljeniku ne treba pruziti ruku spasa za sve sto je ucinio protiv svog naroda. Samostalno nastupanje SPO na sledecinm izborima znacilo bi za uvek otici u zaborav .Vucicu nije potrebna koalicija sa Vukom  niti sa Cedom. To bi samo  stetilo popularnosti SNS da mnogi svoje glasove daju drugim partijama. To Vucic  mora imati na umu.

Dogovor o buducoj alijansi SNS i SPO i predlog Vuka da se otpocnu pregovori za pristupanje NATO alijansi, bila bi katastrova za SNS.Zar ima mesta  stupiti u savez NATO,  agresora koji su nas bombardovali. Razorili Srbiju i unistili na hiljade srpskih nevinih zivota. Zar iko moze zaboraviti  cetvorogodisnju Milicu Rakic i ostala nevinasca poput Milice. Koliko ce tek od posledica uranijuma stradati  srpska deca, generacije i generacije Srbije to je nepredvidjeno. I posle svega neki Vuk Draskovic predlaze savez sa srpskim krvnicima. Vuk nosi na dusi i ratnu ostetu NATO koju je trebao platiti Srbiji, ali zahvaljujuci Vuku, agresija je bila opravdana da se srusi rezim Milosevica. Time to po Vuku nema opravdanja ratnoj osteti. Pristupanjem  savezu sa NATO zlotvorima znaci, okretanje ledja bratskoj Rusiji i ruskom narodu.To bi znacilo da bi sutra Srbi u sastavu NATO ratovali protiv Rusa, ciji je cilj SAD da preko NATO , kao svetskog zandarma  zagospodare  svetom. Vucicu taj predlog se nesme usvojiti.To si trebao jasno i glasno u oci reci Vuku da do saveza sa NATO nesme doci. Srbija u vojnom pogledu mora sacuvati svoju neutralnost.

Pogledajte predlog Vuka:

 

"Истовремено, предложио сам да одмах отпочну преговори о приступању Србије НАТО алијанси", рекао је Драшковић.- To moze predloziti samo covek mracnog uma. 

 

"Вучић је реаговао на чланство у НАТО-у реченицом да нас обавезује скупштинска резолуција о војној неутралности", рекао је Драшковић додавши да сматра да је "војна неутралност илузија и да зато не може да постоји

17 November 2013

Uzroci poraza nase teniske representacije

 

 Neuspeh srpske reprezentacije u Devis kupu u Beogradu se mora pripisati selectoru Racunati na pobedu srpske selekcije sa neiskusnim igracima pred domacom publikom kao prednost pobedi u susretu sa iskusnim ceskim teniserima je promasaj.

Slazem se  sa pojedinim kriticarima da nije bio srecan izbor naseg tima. Dati sansu neiskusnim igracima  u odlucujucim trenutcima da  predstavljaju srpski tim, je fatalna greska selektora.Ako su Berdik  i Stepanek mogli da igraju i u singlu i u dublu, zasto Djokovic to nije  mogao sa najboljim pored sebe.  To je velika greska selectora naseg tima i baca sumnju da je to uradjeno namerno. Propustena je velika sansa da Srbija osvoji Devis  kup. Ali sto je tu je. Nacinjena greska  se sada ne moze isprviti. Ako su dva Ceska igraca mogla da igraju i u singlu i u dublu i  donesu pobedu Cesima ,zasto selektor nije dao sanse nasim najboljima pored Noleta.U takvim odlucujucim trenutcima se nesme reskirati i dati sansa neiskusnima da se dokazuju. To je trebalo raditi drugom prilikom a ne u tako vaznim i odlucujucim susretima.Neosporno je da je tu bilo uticaja da se neko dokaze. U takvim trenutcima mestu dokazivanja sigurno nema.Velika greska koja je dala sanse Cesima da  odbrane po drugi put Devis kup je greska koja se nesme ponoviti.Sve prognoze nasih strucnjaka da smo najbolji i faforiti u ovom trenutku,pale su u vodu.Neuspeh se cak pripisuje nasim navijacima koji nisu dovoljno bodrili nase igrace. Kardinalne greske naseg sastava u dublu su gledaoce i publiku uzasno razocarale. Gledaoci su gubili dah pocetnickim greskama naseg tima.Mnogi i danas ne mogu doci k sebi da je to moguce. Bublika i gledaoci sirom sveta su bili odusevljeni  igrom Djokovica,kome su pruzili zasluzene aplauze i podrske.Ostali to nisu zasluzili nista drugo do negativnog reagovanja.