21 November 2013

optuzbe kandicke i biserko- iz arhive save vidanovica

31 December 2004

Optuzbe Natase Kandic

U takozvanoj nezavisnoj stampi po recima Soroseve odabrane cete na celu sa Sonjom Biserko i Natasom Kandic , u poslednje vreme sve su cesce prisutni ovi srpski izrodi. Pre nekoliko dana na konferenciji za stampu u Sava centru ,Sonja Biserko je srpsku stampu nazvala ratno huskackom stampom, zbog toga sto objavljuje siptarske zlocine nad Srbima na Kosmetu. Pojedinici iz njenog tabora ukoravaju stampu sto ne pise o dosadasnjim pozitivnim uspesima KFOR-a i UNMIKA na Kosmetu. Po njima u red pozitivnih uspeha KFOR-a ubraja se izmedju ostaliog i pogrom Srba u martovskim dogadjajima 2004. 
O zaslugama KFOR-a u martovskim dogadjajima najbolje govore zrtve stradalih i prognanih Srba, nihovi spaljeni domovi, crkve i manastiri .Pisanje stampe o osudi samovolje diktatora Esdauena u pokusajua da ukine Republiku Srpsku, zbog navodnog krsenja Dejtonskog sporazuma, po njima je to ratno huskanje,neprihvatljiv poziv za prikljucenje Republike Srpske Srbiji. 

To nije sve, Natasa Kandic u clanku ASANACIJA DUSEVNOG MIRA , objavljenog 24 decembra u listu DANAS upucuje zahtev Skupstini Srbije o pokretanju istrage o navodnom spaljivanju siptarskih zrtava 99. godine u fabrici Macketici u Surdulic, krematorijumu u Nisu i masovnim grobnicam u Batajnicii,Petrovom selu i jezeru Perucac. 
Sef FHP, Natasa Kandic navodi da i danas preko2000 siptarskih porodica nista nezna o svojim nestalima. Apel su potpisali Inicijativa mladih za ljudska prava, Komitet pravnika za ljudska prava, Gra?anske inicijative, Žene u crnom, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji i Beogradski krug. 
Tuzilastvo i MUP Srbije su pod hitno pokrenuli postupak za utvrdjivanje zlocina na osnovu Kandicevog teksta u listu Danas. Kandicka je list Danas , Vreme i B92 svrstala u anti rezimsku nezavisnu stampu.Poznato je da nema nezavisnih medija vec onoga ko ih finansira. Sve su to Soroseve medije i fondacije. 
Nije ni cudo sto te "nezavisne" medije i fondacije dizu glas protiv Srba kao dezurne krivce na prostorima bivse Jugosavije. Nije slucajno sto Kandicka, Biserko i te nevladine organizacije nisu digle glas protiv hiljade i hiljade pobijenih, kidnapovanih i nestalih Srba na Kosmetu, paljenju crkava manastirai i srpskih domova. Najnovijem otkricu 5000 srpskih zrtava u Sarajevu, zlocina predsednika vlade Kosova Ramusa Haradinaja, njegovog izbora za predsednika vlade Kosova i drugih dokazanih zlocinaca sa Kosova Oni nisu krsli ljudska prava i cinili zlocine. 
Kandicka jos uvek optuzuje Srbe za masovne grobnice i njihovo tajno preseljenje po Srbiji i ako su 15 specijalizovanih komisija Evrope na alarm Koena o 200000 pobijenih Siptara uzduz i popreko preorali Kosmet i ni traga o masovnim grobnicama. 
Kandicka i dalje nastoji da dokaze postojanje tih grobnica rasejanih po Srbiji. I ako su grobnice u Batajnici i Pertovom selu, kamioni sa siptarskim lesevima u Dunavu izmisljeni i stavljeni na teret Milosevica i ako su sve to lazi Kandicka nastoji i dalje sa obmanjivanjem javnosti. Ona ne zeli 
da zna istinu o Dunavskim kamionima da su to pobijeni Kurdi, koji su siptarskoj mafiji debelo platili da ih prebace u Evropu i na zapad. Umesto na zapad mafija ih je poslala u smrt u dubini Dunava. Umesto da se bori za ljudska i humanitarna prava Kandicka je ove godine samarala okupljene Srbe sa Kosova na Ttrgu Republike u Beogradu na danu nestalih i sve do danas niko da stane na put njenom huskackom delovanju. Niko da je privede i kazni za anti srpske ispade, zabrani te silne , izmisljene hmanitarne organizacije. Zasto javni tuzilac nije nasao za shodno da do sada pokrene postupak protiv kolovodja tih organizacija? 
Interesantno je i to da su pod hitno Javno tuzilastvo i SUP pokrenuli istragu po napisu Danas . Zasto pojedinci i pomenuti mediji , nekaznjeno,daju publicitet ovakvim anti srpskim istupima a da se nisu osvrnuli na srpske zrtve, krsenje ljudskih i humanitarnih prava Srba. Hoce li se vec jednom stati na put anti srpskim elementima? Zasto im se daje publicitet, posecuju njihove konferencije za stampu. 

Zasto se ne kaznjavaju, lincuju od strane srpskih rodoljuba i vlasti. Nije li to zajednicka akcija pojedinih politicara u vladi pro zapadne orijentacije sa svim tim fondacijama na celu sa Sorosem.? 
Srbijom vlada bezakonje, korupcija, kriminal. Poslanici od dosade neznaju stace. Tajno povecavaju svoje plate. Donose zakone kojim se produbljuje srpska nesloga. Sazreli su uslovi za nove izbore. Cemu se nadaju svi oni koji rade proti interesa naroda? 
Srbi na pomolu su vasih 5. minuta. Pamet u glavu, kome dati poverenje, za koga glasati. Vreme je promenama na svim nivoima. 
Vidanovic 
Svim citaocima, pravoslavcima, zelim srecnu kalendarsku i pravoslavnu novu 2005. godinu, da donese Srbima slogu, slobodu, povratak na svoja ognjista, povratak vojske i policije na Kosmet, da se pitanje Kosmeta resi voljom srpskog naroda.Kraj okupaciji Kosmeta. 
Srecan Bozic svim vernicima ,hriscanskim pozdravom -Hristos se rodi- vaistinu se rodi. 

Posted by Sava at 31.12.04 

 

No comments: