01 June 2015

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO I Stepinac je uslov za EU?!

 

Pored dosadasnih ucena Srbiji za ulazak u Evropu pored priznanja Kosovausledilo je i priznanje Alojza Stepinca za sveca, jednog od najkrvolocnijih Ustasa,desne ruke Ante Pavelica , kome se pripisuje učestvovanje u stvaranju NDH* saradnja s Pavelićem i ustašama* masovno pokatoličavanje Srba* inspirisanje genocida nad Srbima, pokrstavanje oko 250,000 Srba i poginulih 800,000 Srba od ustaskog noza.Od Srbje se trazi Stepincevo priznanje za sveca po blagoslovu pape Pije XII i uslova danasne Htrvatske bez koga Srbija ne moze u Evropu. Da li neko u Srbiji moze prihvatiti taj uslov i predje preko ustaskih zlocina i srpskih zrtava radi ulaska u Evropu i dobrosusedskih odnosa sa Hrvatskom?

U koliko se neko odluci  na taj korak, to bi bio najveci samar srpskom narodu i rodbini srpskim zrtvama od svestenstva katolicke crkve na celu sa Stepincem. Alojz Stepinac za Srbe nikda ne moze biti svetac, po gotovo kada je u pitanju Evropa. S tim u vezi treba bojkotovati najavljenu posetu papSrbiji i najstrozije osuditi izjavu sefa odbora za evropske integracije  Aleksandra Senicaosudit da je evropska ucena realna.

 

Srpsko politicko rukovodstvo samovoljno prihvatanje dosadasnjih ucena o pristupanju Evropskoj Uniji, bez referenduma o odluci srpskog naroda prihvata veliku odgovornost i izdajstvo nasije.Novim 27 istoriskim martom takvu odlukuako se do ne dodje treba srusiti.

Pozdrav

SV.

 

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO I Stepinac je uslov za EU?!

 

Iz Brisela u više navrata sugerisano Srbiji da su poseta pape Franje Beogradu i "mirno prihvatanje" odluke o proglašenju Alojzija Stepinca za sveca uslov za nastavak evrointegracija naše države

M. Dobromirović - N. Ginić 31. 05. 2015. 16:49

1

Public

JOŠ JEDNA PREPREKA ZA SRBIJU Alojzije Stepinac


Ukoliko želi da nastavi evrointegracije i jednog lepog dana postane članica EU, Srbija mora da kao sveca prihvati ozloglašenog hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca! Verovali ili ne, ali vlastima u Beogradu je u više navrata iz Brisela poručeno da "mirno prihvatanje" odluke Katoličke crkve o beatifikaciji Stepinca i poseta pape Franje Beogradu jesu "evropski uslovi"!

POLITIČKA ODLUKA
Beatifikacija Stepinca i moguća poseta pape imaju više veze s politikom nego s religijom
Dušan Proroković, analitičar

Alojzije Stepinac je, inače, osuđeni ratni zločinac i saučesnik u genocidu nad Srbima u NDH, tokom kojeg je pobijeno više od 800.000 nevinih ljudi!

Nemamo izbora?

Da se Evropa ozbiljno namerila da sprovede ovaj plan u delo pokazuje i sastanak poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje i hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović u Vatikanu, posle kog su saopštili da više nema dilema o kanonizaciji hrvatskog kardinala koji je zdušno podržavao koljače Ante Pavelića!

Stepinčevi zločini

* učestvovanje u stvaranju NDH
* saradnja s Pavelićem i ustašama
* masovno pokatoličavanje Srba
* inspirisanje genocida nad Srbima

Kad se tome doda najavljeno osnivanje posebne komisije Katoličke i Srpske pravoslavne crkve za Stepinca, kao i poseta papskog izaslanika Kurta Koha Beogradu u četvrtak, jasno je da će Srbija uskoro biti stavljena pred krajnje nezahvalan izbor:

- Iz Brisela nam je prvo sugerisano da bi poseta pape, koji je obišao sve članice EU u regionu, bitno doprinela evrointegracijama. To je sada dignuto na viši nivo jer se odnedavno traži i da bez pogovora prihvatimo odluku da se Stepinac proglasi svecem. I jedno i drugo, međutim, predstavlja veoma veliki problem za Srbiju... - ističe naš sagovornik iz vrha države.

Analitičar Dušan Proroković ocenjuje da kanonizacija Stepinca otkriva "šire političke planove usmerene prema Srbiji".

Papine posete regionu

 

Tanjug/AP

* Mađarska    1996.     Jovan Pavle II    članica EU od 2004.
* Rumunija    1999.     Jovan Pavle II    članica EU od 2007.
* Bugarska    2002.     Jovan Pavle II    članica EU od 2007.
* Hrvatska    2011.     Benedikt XVI    članica EU od 2013.

- Odluka o beatifikaciji hrvatskog kardinala i papina moguća poseta imaju više veze s politikom nego s religijom. EU ima geopolitički interes, a cilj jeste slabljenje uticaja Carigradske patrijaršije. Ovo jeste krupna stvar, koju će SPC morati da rešava u saradnji sa Ruskom pravoslavnom crkvom - naglašava Proroković.

Da je evropska ucena realna, indirektno nam je juče potvrdio i Aleksandar Senić, šef Odbora za evropske integracije.

- Srbija mora da se okrene budućnosti, a ne da odnose sa EU gradi gledajući u sukobe iz prošlosti. Postoji jaka volja da se okrenemo obostranim interesima. To dugujemo budućim generacijama - podvlači Senić.

Vikar ustaške vojske

Verski analitičar Vladimir Dimitrijević kaže da, bez obzira na pritiske Brisela, Stepinac nikad ne može biti svetac.

- Za papu i predsednicu Hrvatske je normalno da kanonizuju Stepinca, vikara ustaške vojske po blagoslovu pape Pija XII i krivca za prekrštavanje najmanje 250.000 Srba! Iz njihove perspektive, on je bio dosledan papstvu i hrvatstvu. Za nas, međutim, on nikada ne može biti svetac - zaključuje Dimitrijević.

http://informer.rs/vesti/politika/16294/NEVEROVATNO-ALI-ISTINITO-I-Stepinac-je-uslov-za-EU

--