04 February 2013

Skrivena kamera

To je  svojevrsni skandal skrivene kamere da se kompromituje premijer Srbije Ivica Dacic. Nema sumnje da  iza toga stoji neko od tajkuna cili je cilj  bio da se  kompromituje Dacic i kao politicar ukloni sa mesta na kome se nalazi. To je igra koju ce neko morati  skupo  da plati, pa i  nadje iza resetaka. Velika je sramota i za  TV Pink da se  samim tim  deklarise kao nemoralno javno glasilo kojim treba da se pozabave odgovorne strukture Srbije. Da se vodi racuna kome se i kako daje dozvola za rad. Drugo pitanje je kako je ta  prostitutka nazovi  voditeljka tako  sebe lako prodala da pokaze svetu  svoje kvalitete medjunozja bez stida i sramote. Pre svega postavlja se pitanje njenog morala. Da li ta osoba ima  roditelje porodicu,decu, prijatelje i sta ce posle svega ko kavo misljenje imati o njoj. Ocigledno je rec o lakoj robi kojoj nije nista neopbicno da  uradi to sto je uradila.Mogla je jos  i da siluje Dacica  pred skrivenim kamerama. Mozda je ona nesto tako i ocekivala. Dacic je jadan gutao knedle, crvenio od stia, ali se pravio da ne primcuje nista. Postavlja se pitanje kako je Dacic mogao pristati na intervju tako olako bez opreza i naslucivanja sta mu se bez pratnje i provere moze dogoditi. U svakom slucaju treba da podnese krivicnu prijavu ne samo protiv organizatora tog soa koji je video ceo svet, vec i protiv TV Pink i zatrazi suspendovanje  Pinkove dozvple kao javnog  glasila.  Ne pojmljivo je sta se sve radi u danasnoj Srbiji i ne bira meta i nacin kompromitacije licnosti.

Vidanovic

„Вечерње новости", 03.02.2013.

 Скривена камера

 

Једне скинуте гаће, једно огољено женско међуножје, један председник владе, једна скривена камера, преко милион прегледа на "Јутјубу" - то је биланс једне недеље болесне забаве у Србији, и прича која је о6ишла свет. Овај својеврени ТВ скандал, међутим, може да се "чита" на неколико начина.

 

Нешто је ту тре6ало да буде смешно - стриптизета која изиграва водитељку, председник владе који уопште пристаје да буде интервјуисан под потпуно непознатим околностима, флеш њеног експонираног магичног троуглића, и реакција политичара, мушкарца, на јасни порнографски контекст наводног интервјуа. Поента је - није било смешно, а Дачиh се, ипак, држао добро. Како би, уосталом, било који други нормалан мушкарац реаговао на његовом месту?

 

Ако изузмемо болесну природу саме забаве која се зове Скривена камера" (а зар на истој телевизији у емисији "Тренутак истине" пре неколико година нисмо имали прилике да чујемо водитељкино питањежртви" - "Да ли сте доживели оргазам кад вас је силовао отац" ?!!!?), а то свакако заслужује посебну анализу, случај Дачића и "погледа испод о6рва" далеко је озбиљнији него што на први поглед изгледа. Иако има одличне односе са новинаримаиако важи за веома интелигентног човека и вештог политичара, зачуђуjyhe је како министар полиције и премијер није одмах провалио да скривена камера није тек пука примитивна намештаљка зарад забаве широких народних маса.

 

Скривена камера је очигледно била и политичка игра. Јер, основно питање гласи - зашто је баш Ивица Дачић доведен пред огољено међуножје стриптизете, и да ли 6и јунаци из Скривене камере" имали петљу да тако нешто ураде неком другом политичару на власти. На пример, Томи Николићу, или Александру Вучиhу? Можда у одговору на то једноставно питдње леже многе истине о влади, односима снага међу коалиционим партнерима и пролеhном расплету ситуације.

 

Такође, нејасно је зашто Дачић није одмах дигао фрку, зашто одмах није забранио да се емитује поменути снимак, зашто одмах није схватио да је управо та намештаљка доказ да га не сматрају ни озбиљним ни опасним, иако је, највероватније, он сам био убеђен да епизода из "Скривене камере" може само да му подигне рејтинг, с о6зиром на то да се добро држао?

 

И, тек када је неколико дана касније у медијима громогласно објављена вест да су службе безбедности пратиле и самог Дачићa, и да се састајао са неким Шарићевим ликом, нарко-шпедитером званим Миша Банана, ствари постају јасније. Скривена камера је била само димна бомба за оно што ћe уследити.

 

Саопштења Дачићевог кабинета сада постају не6итна, попут кашља.

 

Стриптизета која са поносом изјављује да се за ову улогу намерно није депилирала, постала је звезда. Аутори скривене камере смеју се на путу до банке, и нису једини који се у овом тренутку смешкају. Дачић се, може бити, оклизнуо на Банану, и то сада престаје да 6уде смешно, јер је скривена камера тајних служби радила и тада. У односу на ту новоиспостављену чињеницу, примитивна скривена камера са стриптизетом делује као дечија игра, мада, одједном више ништа није само за6авно. Смртно је оз6иљно.

 

Шоу 6изнис, политика, друштво спектакла. Порнографија политике, и политика порнографије. Политички хард-кор тек се спрема.

 

Скривена камера је укључена.