18 August 2004

Srebrenica izmisljena

From: "ARTEL" <artel@tehnicom.net>To: Subject: ARTEL: SREBRENICA IZMISLJENADate: August 18, 2004 2:40 AM
by www.artel.co.yu office@artel.co.yuDatum: Beograd, 18. avgust 2004. g.
--------------------------------------------------------------------------------
Upozorenje:Ukoliko ste ovu poruku dobili greskom ili vise ne zelite da dobijate nove informacije i tekstove sa ARTEL GEOPOLITIKA pritisnite office@artel.co.yu i u rubrici "subject" napisite "unsubscribe".
--------------------------------------------------------------------------------
SREBRENICA IZMISLJENA http://www.artel.co.yu/sr/glas_dijaspore/2004-08-18.html
Sava Vidanovic Kanada, 17. avgusta 2004. god.
Srebrenica kao i mnoge mediske podvale svetu je isfabrikovana i tretira se na zapadu kao najvece posleratno masovno ubistvo 8000 muslimana. Srebrenica jos uvek okupira svetske mocnike i sam Haski tribunal u nameri da se dokaze istinitost o zlocinu nad Muslimanskim zivljem. Mnogobrojni kontradiktorni izvori i izvestaji svetskih medija pobudili su paznju svetskih analiticara i strucnjaka da se pozabave tragom izvestaja o masakru u Srebrenici. Na osnovu svih tih analiza se zakljucuje da je Srebrenica izmisljena sa ciljem da se okrivi srpski narod kao genocidan narod i podigne optuznica protiv srpskih lidera i generala. Izvestaji CIA bazirani su na osnovu napisa iz stampe i kao takvi su prezentirani Pentagonu i Klintonu . Svi pokusaji da se masakri Srebrenice dokazu kao stvarnost padaju u vodu. Sudija Tribunala Goldston trazio je zvanicne izvestaje od Pentagona i UN na osnovu cega se temelji zlocin u Srebrenici.Izvestaj ni sa koje strane nije dostavljen Goldstonu. Trazio je i konskrip Mladica i Milosevica o slucaju Srebrenice. Trazio je i snimke spijunskih aviona o masovnim grobnicama i navodnim svezim humkama u kojima su Srbi premestili zrtve blizu stadiona u Srebrenici.
Savet bezbednosti, portparol ,Goldmen, izvestava sudiju Haskog tribunala Goldstena da podaci o Srebrenici kojim Pentagon raspolaze predstavljaju vojnu tajnu i ne mogu se obnarodovati pre 30-50 godina. Na osnovu cega se onda moze temeljiti optuznica za masakr Muslimana u Srebrenici ako americka administracija insistira na pokretanju optuznice bez konkretnih dokaza.
Vest o masakru Muslimana u Srebrenici lansirala je Olbrajtova na osnovu snimaka spijunskih aviona i satelita da je u masovnim grobnicama Srebrenice pokopano 7500 civila i vojnika Muslimanske nacionalnosti. Ta cifra je iz dana u dan rasla u medijama i dostize cifru od 10000.
Na osnovu tih spijunskih snimaka o masovnim grobnicama, pristupilo se prekopavanju terena kako bi se otkrile te grobnice i identifikovali lesevi. Lokacije grobnice su oznacene zutim zastavicama. Kada su se ekipe americkih i svetskih istrazivaca pojavile na terenu, zastavica vise nije bilo. Pustena je u javnost vest da su Srbi premestili leseve kraj stadiona u Srebrenici. Vest je temeljena na osnovu friskih humki koje su otkrile spijunske letilice. Ni ovom prilikom leseva u tim humkama nije bilo. Nikakvi tragovi leseva nisu pronadjeni .Cini se nova mediska podvala. Objavljena je nova famozna vest da su Srbi poprskali leseve Kerozinom i drugim hemikalijama kojim su unisteni svi tragovi leseva.
Tek 1996 detaljnim pretrazivanjem terena Srebrenice otkriveno je svega 460 leseva u pojedinacnim humkama ,bez ikakvih tragova masakriranja ne identifikovaniih nacionalnosti. Ako ih je prema ranijim izvestajima u masovnim grobnicama izgubilo zivote 7500, ili 8000 ili cak i 10000 sta je sa njima, gde su nestali, ako su vec nestali ili pobijeni u osvajanju Srebrenice od strane vojske Republike Srpske?
Neistine o Srebrenici su i dalje sirene u svetskim medijima. Sta je od svega toga tacno nije tesko zakljuciti da su to sve fabrikacije i lazi podmetane svetskoj javnosti. Cinjenice su da su se mnogi naoruzani Muslimani probili i prikljucili se Oricevom odredu u Tuzli.Nmogi napustili Srebrenicu pre ulaska Srba. Mnogi stigli do Sarajeva i nastavili dalje borbe protiv Srba. U odbrani Zepe bivsi borci Srebrenice , po njihovim izjavama su se prikljucili muslimanskim formacijama.. Neki su dospeli zarobljenistva i nakon oslobadjanja po Dejtonskom sporazumu prihvaceni kao refudzi od evropskih drzava, Kanade Amerike i Australije. Ranjeni su po srpskim izvorima prebaceni u bolnicu na Kosevu.
Tragom tih informacija, svetska stampa i TV kuce su manipulisale na svoj nacin kako njma odgovara.
Podjimo tragom tih izvestaja;
Novinar Jonatan Hardli izvestava da je 30000 muslimanskih zena iz Srebrenice evakuisano autobusima. Na tu vest profesor Cikaskog univerziteta ,Petar Maher, javno pita Jonatana, ciji su autobusi i koliko je njih ucestvovalo u evakuaciji zena. Jonatan zatecen pitanjem odgovara da je u evakuaciji ucestvovalo 30 autobusa. Vlasnik autobusa nije poznat. Maher ide dalje i pita koliko je zena trpano u autobuse ili koliko tura su napravljene da se 30000 zena evakuisu iz Srebrenice. Odgovor je izostao, sto ce na to Maher reci , znaci da je u svakom autobusu trpano po 1000 zena, ili napravljeno 500 tura.
Na Australiskoj Televiziji Ricaj Karlston izjavljuje da je bilo 20.000 zena. Gde je nestalo 10.000 zena. Internacionalni komitet Crvenog krsta u izvestaju kaze da je 3000 Muslimanskih vojnika zarobljeno. Tragom tih informacija pronadjeno je 8.2000 zarobljenika i ni jedan mrtav. Na pitanje sta je sa 5000 zena koje su napustile Srebrenicu ,po ranijem izvestaju dospele u centralnu Bosnu odgovora nije bilo.
Nujork Tajms 15 septembra objavljuje da je 8000 Muslimana nestalo u Srebrenici. Crveni krst konstantuje da je 10000 nestalo u Srebrenici a da je 5000 Muslimana napustilo Srebrenicu pre ulaska Srba. Sredinom septembra Crveni krst potvrdjuje da su tih 5000 muslimana stigli u centralnu Bosnu, da bi se nakon tri godine jos uvek vodili kao nestali.
Po izvestaju UN 3-4000 Muslimana probilo je obruc i dospelo u centralnu Bosnu.
London Tajms 2. avgusta 95. godine pise da su prvobitni pobijeni Muslimani stigli u Severnu Irsku u Dablin.
Crveni krst Zenice izvestava da su 2000 vojnika iz Srebrenice prisli bosanskoj armiji. Bosanski autoriti nisu dozvolili proveru ovih navoda. Znaci da su tih 2000 i potvrdjenih od UN 3-4000 vojnika i 5000 nestalih prikljuceni bosanskoj armiji.
Njujork Tajms izvestava da su nestali borci iz Srebrenice ucestvovali u odbrani Zepe. Bivsi borci Srebrenice u Zepi izjavljuju da su svoje porodice ostavili u Srebrenici. Ranjeni prebaceni u bolnicu na Kosevo a mnogi koji su vodjeni kao nestali vratili se svojim kucama.
Mancester Gardijan 17. januara 96. donosi vest da su Muslimani zarobljenici iz Zepe stigli u Dablin. Oni izjavljuju da je u srpskom zarobljenistvo jos 800 boraca koji ce biti po Dajtonskom dogovoru vrlo brzo oslobodjeni.
U svom izvestaju u UN, Olbrajt na trazenje konkretnih dokaza o masakru u Srebrenici jednostavno je ponovila da su Srbi sakrili sve tragove leseva premestanjem na druge lokacije a da su dobar deo unistili hemikalijama i korazinom. Ja pratim redovno sta se tamo desava i o svemu cete biti izvesteni.
Kako je bilo moguce da prelociranje masovnih grobnica , ili unistavanje tragova ,nije registrovano spijunskim satelitima i letilicama?To je pitanje koje Olbrajt duguje javnosti.
Svi navedeni izvestaji o masovnim grombicama u Srebrenici ostaju bez zvanicnih odgovora onih koji su ih fabrikovali. Opsti je zakljucak da masakra u Srebrenici nije bilo. Masakra srpskog zivlja u okplini Srebrenice je svakako bilo, ali o tome se ne govori. Javnost i zapadni mediji to ne zele da znaju. To je istina koju treba svetu pokazati. Milici , Kravice, Zvornik i druga mesta su zrtve muslimanskog terora. Kako je Murion, u izjavi kao svedok protiv Milosevica, rekao- Sebrenica je iznudjena. Srbi su krenuli da zastite srpski zivalj.

--------------------------------------------------------------------------------
ARTEL GEOPOLITIKA je privatan, nezavisan i nelukrativan web site koji se izdrazava od volonterskog rada nekolicine entuzijasta.Ukoliko vam se informacije koje ARTEL GEOPOLITIKA objavljuje dopadaju bili bismo zahvalni da nas podrzite bilo kojom finansijskim doprinosom ili kroz reklamiranje na nasem web site-u. Vasa pomoc bice upotrebljena za jos kvalitetnije selektiranje informacija, njihovo brze postavljanje na site i, sto smatramo mozda i najvaznijim, prevodjenje najkvalitetnijih tekstova i na druge jezike. Za dinarske uplate: Rade Drobac- Postanska stedionica-, ziro racun br. 908-20001-18-8888-47712653Za devizne uplate: Rade Drobac- Nacionalna [tedionica- Devizni ra~un br.: 00-305-0002922.2

17 August 2004

Masakr u Srebrenici izmisljen

SREBRENICA IZMISLJENA
Srebrenica kao i mnoge mediske podvale svetu je isfabrikovana i tretira se na zapadu kao najvece posleratno masovno ubistvo 8000 muslimana. Srebrenica jos uvek okupira svetske mocnike i sam Haski tribunal u nameri da se dokaze istinitost o zlocinu nad Muslimanskim zivljem. Mnogobrojni kontradiktorni izvori i izvestaji svetskih medija pobudili su paznju svetskih analiticara i strucnjaka da se pozabave tragom izvestaja o masakru u Srebrenici. Na osnovu svih tih analiza se zakljucuje da je Srebrenica izmisljena sa ciljem da se okrivi srpski narod kao genocidan narod i podigne optuznica protiv srpskih lidera i generala.
Izvestaji CIA bazirani su na osnovu napisa iz stampe i kao takvi su prezentirani Pentagonu i Klinotu . Svi pokusaji da se masakri Srebrenice dokazu kao stvarnost padaju u vodu.
Sudija Tribunala Goldston trazio je zvanicne izvestaje od Pentagona i UN na osnovu cega se temelji zlocin u Srebrenici.Izvestaj ni sa koje strane nije dostavljen Goldstonu. Trazio je i konskrip Mladica i Milosevica o slucaju Srebrenice. Trazio je i snimke spijunskih aviona o masovnim grobnicama i navodnim svezim humkama u kojima su Srbi premestili zrtve blizu stadiona u Srebrenici.

Sekuriti koncil, haus spoksmen ,Goldmen, izvestava sudiju Haskog tribunala Goldstena da podaci o Srebrenici kojim Pentagon raspolaze predstavljaju vojnu tajnu i ne mogu se obnarodovati pre 30-50 godina. Na osnovu cega se onda moze temeljiti optuznica za masakr muslimana u Srebrenici ako americka administracija insistira na pokretanju optuznice bez konkretnih dokaza.

Vest o masakru Muslimana u Srebrenici lansirala je Olbrajtova na osnovu snimaka spijunskih aviona i satelita da je u masovnim grobnicama Srebrenice pokopano 7500 civila i vojnika Muslimanske nacionalnosti. Ta cifra je iz dana u dan rasla u medijama i dostize cifru od 10000.

Na osnovu tih spijunskih snimaka o masovnim grobnicama, pristupilo se prekopavanju terena kako bi se otkrile te grobnice i identifikovali lesevi. Lokacijeg robnice su oznacene zutim zastavicama. Kada su se ekipe americkih i svetskih istrazivaca pojavile na terenu zastavica vise nije bilo. Pustena je u javnost vest da su Srbi premestili leseve kraj stadiona u Srebrenici. Vest je temeljena na osnovu friskih humki koje su otkrile spijunske letilice. Ni ovom prilikom leseva u tim humkama nije bilo. Nikakvi tragovi leseva nisu pronadjeni .Cini se nova mediska podvala. Objavljena je nova famozna vest da su Srbi poprskali leseve Kerozinom i drugim hemikalijama kojim su unisteni svi tragovi leseva.

Tek 1996 detaljnim pretrazivanjem terena Srebrenice otkriveno je svega 460 leseva bez ikakvih tragova masakriranja nidentifikovaniih nacionalnosti. Ako ih je prema ranijim izvestajima u masovnim grobnicama izgubilo zivote 7500, ili 8000 ili cak i 10000 sta je sa njima, gde su nestali ako su vec nestali ili pobijeni u osvajanju Srebrenice od strane vojske Republike Srpske?

Neistine o Srebrenici su i dalje sirene u svetskim medijima. Sta je od svega toga tacno nije tesko zakljuciti da su to sve fabrikacije i lazi podmetane svetskoj javnosti.
Cinjenice su da su se mnogi naoruzani Muslimani probili i prikljucili se Oricevom odredu u Tuzli.Nmogi napustili Srebrenicu pre ulaska Srba. Mnogi stigli do Sarajeva i nastavili dalje borbe protiv Srba. U odbrani Zepe bivsi borci Srebrenice , po njihovim izjavama su se prikljucili muslimanskim formacijama.. Neki su dospeli zarobljenistva i nakon oslobadjanja po Dejtonskom sporazumu prihvaceni kao refudji od evropskih drzava, Kanade Amerike i Australije. Ranjeni su po srpskim izvorima prebaceni u bolnicu na Kosevu.

Tragom tih informacija, svetska stampa i TV kuce su manipulisale na svoj nacin kako njma odgovara.

Podjimotragom tih izvestaja;

Novinar Jonatan hardli izvestava da je 30000 muslimanskih zena iz Srebrenice evakuisano autobusima. Na tu vest profesor Cikaskog univerziteta ,Petar Maher, javno pita Jonatana, ciji su autobusi i koliko je njih ucestvovalo u evakuaciji zena. Jonatan zatecen pitanjem odgovara da je u evakuaciji ucestvovalo 30 autobusa. Vlasnik autobusa nije poznat. Maher ide dalje i pita koliko je zena trpano u autobuse ili koliko tura su napravljene da se 30000 zena evakuisu iz Srebrenice. Odgovor je izostao, sto ce na to Maher reci , znaci da je u svakom autobusu trpano po 1000 zena, ili napravljeno 500 tura.

Na Australiskoj Televiziji Ricaj Karlston izjavljuje da je bilo 20.000 zena. Gde su nestale 10.000 zena.
Internacionalni komitet Crvenog krsta u izvestaju kaze da je 3000 Muslimanskih vojnika zarobljeno. Tragom tih informacija pronadjeno je 8.2000 zarobljenika i ni jedan mrtav. Na pitanje sta je sa 5000 zena koje su napustile Srebrenicu po ranijem izvestaju dospele u centralnu Bosnu odgovora nije bilo.

Nujork Tajms 15 septembra objavljuje da je 8000 Muslimana nestalo u Srebrenici. Crveni krst konstantuje da je 10000 nestalo u Srebrenici a da je 5000 Muslimana napustilo Srebrenicu pre ulaska Srba. Sredinom septembra Crveni krst potvrdjuje da su tih 5000 muslimana stigli u centralnu Bosnu, da bi se nakon tri godine jos uvek vodili kao nestali.

Po izvestaju UN 3-4000 Muslimana probilo je obruc i dospelo u centralnu Bosnu.

London Tajms 2. avgusta 95. godine pise da su prvobitni pobijeni Muslimani stigli u Severnu Irsku u Dablin.

Crveni krst Zenice izvestava da su 2000 vojnika iz Srebrenice prisli bosanskoj armiji. Bosanski autoriti nisu dozvolili proveru ovih navoda. Znaci da su tih 2000 i potvrdjenih od UN 3-4000 vojnika i 5000 nestalih prikljuceni bosanskoj armiji.

Njujork Tajms izvestava da su nestali borci iz Srebrenice ucestvovali u odbrani Zepe.
Bivsi borci Srebrenice u Zepi izjavljuju da su svoje porodice ostavili u Srebrenici. Ranjeni prebaceni u bolnicu na Kosevo a mnogi koji su vodjeni kao nestali vratili se svojim kucama.

Mancester Gardijan 17. januara 96. donosi vest da da su Muslimani zarobljenici iz Zepe stigli u Dablin. Oni izjavljuju da je u srpskom zarobljenistvo jos 800 boraca koji ce biti po Dajtonskom dogovoru vrlo brzo oslobodjeni.

U svom izvestaju u UN, Olbrajt na trazenje konkretnih dokaza o masakru u Srebrenici jednostavno je ponovila da su srbi sakrili sve tragove leseva premestanjem na druge lokacije a da su dobar deo unistili hemikalijama i korazinom. Ja pratim redovno sta se tamo desava i o svemu cete biti izvesteni.

Kako je bilo moguce da prelociranje masovnih grobnica , ili unistavanje tragova ,nije registrovano spijunskim satelitima i letilicama?To je pitanje koje Olbrajt duguje javnosti.

Svi navedeni izvestaji o masovnim grombicama u Srebrenici ostaju bez zvanicnih odgovora onih koji su ih fabrikovali.
Opsti je zakljucak da masakra u Srebrenici nije bilo. Masakra srpskog zivlja u okplini Srebrenice je svakako bilo, ali o tome se ne govori. Javnost i zapadni mediji to ne zele da znaju. To je istina koju treba svetu pokazati. Milici , Kravice i druga mesta su zrtve muslimanskog terora. Kako je Murion, u izjavi kao svedok protiv Milosevica, rekao- Sebrenica je iznudjena. Srbi su krenuli da zastite srpski zivalj.
Vidanovic

16 August 2004

Re: [dezevski_sabor] KiM

Gospodine Vojinovicu, vas kriticki stav na moju adresu shvatio bi ozbiljno
kada bi ste vi dali konkretne predloge za resenje srpskog pitanja. Vi
kritikujete a  ostajete apstraktni. Po vama  je taj svemoguci covek ISUS
HRISTOS, koji  jedini moze  spasti Srbe. Ako verujete u njegovo spasenje,
njegovu moc onda nastavite kooperaciju sa njim i saopstite nam konkretne
planove.  GOOD LUCK
Vidanovic
----- Original Message -----
From: "miroslav,vojinovic" <miroslav.vojinovic@eunet.yu>
To: "Nemanjin Dezevski Sabor" <dezevski_sabor@yahoogroups.com>
Sent: Monday, August 16, 2004 7:03 AM
Subject: [dezevski_sabor] KiM


> Postovani gospodine Savo
>
> Vi samo takstativno navodite promasaje vlade Republike Srbije,
Medjunarodne zajednice i svih aktera Kosovsko-Metohijske drame. Cemu to? Bez
predloga resenja, smernica, politickog koncenzusa sa Srbske strane nema
resenja agonije. Vi ne pokusavate da trazite resenje, vec nasuprot,
prepricavanjem trenutnih Kosovskih cinjenica samo razvodnjavate katastrofu i
dajete pomilovanje i opravdanje za nemoc kastrirane politicke i bogoboracke
oligarhije u Srbiji. Zasto to radite? Postenije je cutati nego ovo sto vi
cinite, jer saucestvujete u saglasju medjunarodne lazi i vladinom nehtenja i
nemoci!
>
> Kosovsko-Metohijski problem nisu medjunacionalni i etnicki odnosi vec
Gospod Isus Hristos. Sekularizovani "civilizovan" svet je bogoboracki, i
naravno, Gospod Isus Hristos je na putu antihristu da realizuje svoj pakleni
plan. Bez razlike, sve medjunarodne institucije aktivno ucestvuju u tome.
SlavnoImeniti Srbi, Hristoljubivi i Bogoljubivi su na braniku odbrane
NeboZemnog Zaveta, i zato su smetnja i "zveri" za odstrel. Celo Kosovo i
Metohija je Oltar koji se razara 615 godina. Najveci Hriscanski Olatar na
zemaljskoj kugli i celoj Vaseljeni. U njegovom razaranju ucestvuju svi, pa
cak i srbski izrodi. Siptari su samo trenutno sredstvo za to konacno
razorenje. Besan pas se likvidira. Copor besnih vukova takodje. Nema
opravdanja za takva zlodela i resenje sem efikasne odmazde, da se podivljale
zveri istrebe. Drugo je pitanje da li Srbi imaju hrabrosti i moci da se
suprotstave njima i njihovim sponzorima. Ovo je istina, i svako izbegavanje
dovodjenja u vezu dogadjanja na KiM i Srbiji sa proterivanjem Gospoda Isusa
Hrista iz civilizacije je laz i saucesnistvo u zaveri. Bogoboracka vlast u
Beogradu je dozvolila da huligani spale dzamiju, da bi to iskoristila i
rasterala opravdani protest ljudi sa ulica oko zgrade vlade. Pred finalni
okrsaj, ispred zgrade vlade je dosao u blindiranom dzipu coveculjak,
osmotrio situaciju i pobegao. Obezbedjenje zgrade vlade mi rece da je to
glavni pandur Srbije. Obezbedjenje je uzelo gas maske, a nedugo zatim,
specijalna policija se obrusila u akciju rasciscavanja ulica i ugusenju
demostracija. Prebijanje Srba po ulicama Beograda od strane policije i
ubijanje Srba i paljevina na KiM od strane OVK i siptara desava se
istovremeno! Istovremeno kada su medjunarodne snage na Kosovu bile uz
"granicu" sa uzom Srbijom, a siptari divljali po KiM.
>
> Seca knezova (haski optuzenici) su deo tog istovetnog plana kao i NATO
bombardovanje Srbije i secesija Jugoslavije. Razbijanje Srbskog etniteta u
enklave sirom Balkana i njihovo unistenje jeste cilj toga plana. Sledece je
secesija Vojvodine i sandzaka, i medjunarodni protektorat nad Beogradskim
pasalukom. U ovom paklenom planu vodecu ulogu ima medjunarodna zajednica i
bogoboracka politicka elita u Srbiji. To je istina koju svaki Srbin mora
izreci. "Dobronamernost" antihrista treba svima da bude poznata, bar sto se
nas Srba tice.
>
> Ako u ovom svetlu ne sagledavate problem, onda ste ili licemer ili
izmanipulisani kao, nazalost vecina Srba u zemlji i rasejanju.
>
> Hristos po sredi nas
> Miroslav Vojinovic
>
> [Non-text portions of this message have been removed]
>
>
>
> ------------------------ Yahoo! Groups Sponsor --------------------~-->
> Yahoo! Domains - Claim yours for only $14.70
> http://us.click.yahoo.com/Z1wmxD/DREIAA/yQLSAA/JXOolB/TM
> --------------------------------------------------------------------~->
>
> Za ispisivanje iz grupe posaljite NOVO prazno pismo
na:dezevski_sabor-unsubscribe@yahoogroups.com Za minut dobijate pismo od
yahoo da potvrdite ispisivanje uradite reply i bicete ispisani.Ako zelite
biti clan ove grupe sa drugog vaseg email-a ili registrujte BESPLATNI e-mail
na http://home.netscape.com/ ili http://mail.ru/ http://win.mail.ru/
http://eng.mail.ru/ i uclanite se ponovo, ovako: posaljite NOVO prazno na
adresu:
> dezevski_sabor-subscribe@yahoogroups.com
> sacekajte email od yahoo i uradite replay. Ako registrujete yahoo profil
mozete da SIGN IN direktno na adresi
http://groups.yahoo.com/group/dezevski_sabor/ gde mozete videti
sveporuke,linkove,slike i datoteke koje i sami mozete dodavati. Nalogom na
MAIL.RU mozete poruke slati i citati iz Outlook Express programa i na
> cirilici http://nasepismo.org/uputstva/outlook_cirilica.php Takodje i sa
Netscape.com naloga mozete koristiti cirilicu prakticno odmah, bez ikakvih
podesavana.Jos neki free email: www.mail2world.com, www.eudoramail.com,
www.mail.com, www.fastmail.fm
>
> Yahoo! Groups Links
>
> <*> To visit your group on the web, go to:
>     http://groups.yahoo.com/group/dezevski_sabor/
>
> <*> To unsubscribe from this group, send an email to:
>     dezevski_sabor-unsubscribe@yahoogroups.com
>
> <*> Your use of Yahoo! Groups is subject to:
>     http://docs.yahoo.com/info/terms/
>
>
>

uzroci neuspeha misije KFOR i UNMIK na Kosmetu

Od okupacije Kosmeta do danasnjeg dana misija medjunarodne zajednice na Kosmetu je pretrpela poraz. Rezolucija SB.UN 1244 nije ispostovana. Zacrtano multi etnicko drustvo nije zazivelo.Vojska i policija Srbije nije vracena na Kosovo.300000 Srba i ostali nealbanski zivalj jos uvek je u izbeglistvu u sabirnim centrima. Etnicka tolerancija i suzivot jedni pored drugih,Siptara,Srba i ostalih etnickih manjina je dostigao kulminaciju netrpeljivosti. Progon Srba i ostalog nealbanskog zivlja, unistavanje domova, crkava i manastira, naocigled KFOR-a je nastavljen. Kulminacija pogroma Srba u martovskim dogadjajima o.g. je izbrisao sve mogucnosti etnicke tolerancije.. Preko 4000 preostalih Srba je proterano sa svojih ognjista, domovi popaljeni,broj popaljeni crkava i manastira premasio je cifru od 150. Ubijeno 30 Srba.

Srpske zrtve svakodnevno padaju. Do danas ni jedno ubistvo, ni jedan zlocin nije rasvetljen. Martovske dogadjaje razmatrao je i Savet Bezbednosti. Ti dogadjaji su osudjeni kao nedopustivi. U zakljuccima je jos receno da se svi srpski domovi i svetinje moraju obnoviti, prognane Srbe vratiti,krivce pronaci i zasluzeno kazniti.Svi do sada raseljeni Srbi vratiti u svoje domove. Do danasnjeg dana ni jedan zakljucak, ni jedna odluka nije ispostovana.

Kako objasniti neuspeh misije KFOR-a i UNMIK-a, i zasto se sve to desava na ocigled onih kojima je poveren zadatak da sprece dalji vandalizam i ubistva srpskog zivlja, zavedu red i demokratiju na Kosmetu? Uzroci tolerancije snaga medjunarodne zajednice su mnogobrojni. Treba spomenuti neke od njih:
1, snage KFORA strahuju od direktne konfrotacije sa nekadasnjim snagama OVK , transformirane u Zastitni korpus Kosova.
2,OVK je saveznik NATO protiv Srba.
3, Zastitni korpus Kosova je na platnom spisku medjunarodne zajednice.
4,Zastitni korpus nije razoruzan kako je predvidjeno Kumanovskim sporazumom,vec je pored toga opremljen najmodernijim oruzjem od strane Pentagona.
5 , u slucaju oruzanog sukoba sa Zastitnim korpusom, doslo bi do opsteg oruzanog sukoba celokupnog siptarskog zivlja protiv KFOR-a.
6, Medjunarodne snage bi pretrpele ogromne gubitke u sukobima saSiptarima.U vrlo kratkom vremenskom roku, Medjunarodne snage bi morale da napuste Kosovo.To znaci pretrpele bi poraz od svojih saveznika sa kojim ne zele da se sukobe.

7,Siptari su poznati kao fanatici. Kod njih krvna osveta- Besa je svetinja.To prestavnici KFOR-a vrlo dobro znaju i ne zele nikakav rizik.Konfiguracija zemljista Kosmeta pogoduje Siptarima da gerilskom taktikom zadaju udarce KFOR-u,bez frontalnog dejstva u kom slucaju bi KFOR bio efikasniji.

8, dalekosezna politika Vasingtona prema Kosmetu se zasniva na saradnji sa oruzanim snagama Kosmeta. Nezavisno Kosovo ce se ostvariti zajednickim snagama. Svaka akcija na sprovodjenju rezolucije 1244 vodi neminovnom sukobu sa KFOR-om.
9,slucaj hapsenja Tacija u Madjarskoj i Cekua u Sloveniji je jos jedan dokaz da se nesme zapoceti kavga sa Siptarima. Na zahtev Holkerija predstavnika UNMIK-a ratni zlocinci su oslobodjeni. Najnovija izjava predstavnika Haskog tribunala da se obustavlja svako pokretanje optuznice protiv Ramusa Haradinaja, komandanta OVK, jer kako je receno, sud bi skrenuo stranputicom baveci se terorizmom protiv koga su dozvoljena sva sredstva borbe.OVK bi morao biti okarakterisan kao teroristicka organizacija. Time bi Srbi i optuzeni Haski zatvorenici morali biti okarakterisani kao borci protiv terorizma. Sribija bi u ocima sveta dobila rehabilitaciju kao zemlja koja se borila protiv terorizma na Kosovu. S druge strane Amerika i NATO bi u slucaju Srbije, hteli to oni ili ne bili okarakterisani kao saucesnici sa teroristima, protiv kojih sada vode borbu svim raspolozivim sredstvima.Svi srpski zahtevi za podizanje optuznice protiv poznatih siptarskih terorista i komandanata OVK, padaju u vodu.

To su samo neki od razloga zbog kojih je misija KFOR-a i UNMIK-a pretrpela poraz.
Zar je moguce da u dosadasnjoj okupaciji Kosmeta ni jedna oruzana akcija Siptara nije preduhitrena. Ni jeno ubistvo srpskog zivlja nije spreceno. Ni jedan zlocinac nije otkriven i priveden pravdi.
Nakon godine dana od Gorazdevskog ubistva dece, krivci nisu otkriveni.
Martovski dogadjaji su sprovedeni u saradnji sa snagama KFOR-a. KFORr je martovski pogrom mirno posmatrao. Gubitak sopstvenih zivota jerazlog drzanje po strani dok su srpske svetinjei domovi goreli, civili proganjani i ubijani.
Umesto intervencije snage KFOR-a su na severu Kosova prema Srbiji,stitili Siptare od moguceg upada srpske vojske i policije u pruzanju pomoci braci Srbima. Tako su Siptari sproveli jos jedan organizovan pogrom Srba na Kosovu.
Umesto energicne akcije i vojne intervencije srpske vlade, da se zastiti srpski zivalj na Kosmetu, sve se zavrsilo praznim govorima na mitinzima u Beogradu i drugim srpskim gradovima.
Istupanje Kostunice na mitingu u Beogradu ostace samo upamcena demagogija da nema Srbije bez Kosova. Samo nekoliko dana kasnije, dobijenim packama Solane, Kostunica, predlaze plan o kantonizaciji Kosmeta. Od svega toga do danas nije nista uradjeno. Srbi su i dalje izlozeni siptarskim zlocincima.
Srpskoj vladi je primarnija okupacija- isporuka srpskih generala Hagu i hvatanje Mladica i Karadzica od goruceg pitanja resenja Kosova. Vladi je znacajnije pitanje povlacenja optuznice protiv clanice NATO, pitanje drzavne himne i znamenja od rasparcavanja Srbije i privrednog kolapsa zemlje. Ima li kraja tom rasrbljivanju Srba?
Vidanovic