27 November 2011

Београд не може да забрани Србима са Косова да се обраћају Русији тражећи држављанство

 

Obracanje Srba  sa Kosova Rusiji za dobijanje  ruskog drzavljanstva je poslednji krik razocarenja u  vlau Srbije, koja ne preduzima nikakve mere zastite svojih gradjana.Odrice se svojih gradjana i dela svoje teritorije radi  clanstva  u Evropu. Svd nade spasa su uprte u Rusiju. Veliko je pitanje kako i na koji nacin  ce Rusija pomoci  Srbima  Kosova u koliko zaista   zahtevi Srba za drzavljanstvo budu usvojeni. Najverovatnije je da ce se tim Srbima  ponuditi  iseljenje sa Kosmeta. Pitanje je koliki ce broj  pristati na  odlazak u Rusiju i nastani se  tamo gde budu odredjen. To je daleki Sibir i  predeo oko Urala.Odlaskom Srba sa  prostora Kosova je  za Srbiju poraz. Gubljenje   Kosova i srpskog stanovnistva, cime se otvara mogucnost  Siptarima da  definitivno okupiraju  te prazne prostore. To bi bila jos jedna u nizu ponovljena  katastrofa etnickog ciscenja Srba sa KIM.

Vidanovic

2011/11/26

 

Београд не може да забрани Србима са Косова да се обраћају Русији тражећи држављанство, - каже амбасадор Србије. То је обраћање крик очаја.

Тагови: Вести

 

26.11.2011, 20:03

 

Власти Србије не намеравају да се супротстављају добијању руског држављанства од стране Срба, који живе на северу Косова, - изјавила је српски амбасадор у Москви Јелица Курјак.

То је одлука самог грађанина, држава ништа не може да учини. Рецимо, ко може да ми забрани да тражим джављанство било које државе? Хоћу ли га добити - друга је ствар, - рекла је она у интервјуу Интерфаксу.

Према речима дипломате, обраћање више од 20 хиљада косовских Срба Русији са молбом о држављанству је крик очаја.

http://serbian.ruvr.ru/2011/11/26/61083979.html

 

No comments: