03 November 2011

Sve cestitke Palmi

Istup predsednika  Jagodine Palme protiv parade ponosa zasluzuje svaku paznju.Ovom prilikom se pridruzujem Palmi, sto je u ime miliona gradjana Srbije javno osudio pederizam kao bolest  drustva a ne ponos..

SO

Sve cestitke Palmi. Kod njega nema nista u rukavicama. Sto mu je na umu  to mu je na drumu. Ako se danas u  takozvanoj srpskoj  demokratskoj  drzavi zabranjiju politicki skupovi,s kakvim pravom se dozvoljavaju parade  ponosa. Ovoga puta Dacic je  da bi sprecio   nagovestene skupove, kao opasnost od novog Petog oktobra, morao je zabraniti i skup  ponosa.. Pederstvo  se smatra ponos i najvece demokratsko dostignuce Evrope.Srbija tu nesme biti izuzetak ako se deklarise kao demokratska zemlja. Pokret  pedera je otpad  nemoralnog drustva i  zdrave civilizacije. Njihovo javno demonstriranje nemorala seksualnim opredeljenjem, slobode seksa je nedopustivo. Neka tu slobodu sexa zadrze kao privatnost.. Neka rade sta hoce iza zatvorenih vrata a nikako na javnim mestima. Siguran sam  bio da moj komentar nece biti objavljen. medju komentarima citalaca povodom Markoviceve sudsk kazne zbog javne osude parade ponosa,te to cinim putem internet mreze,da se jos jednom pokaze demokratska tekovina sloboda govora i misli,koje u  demokratskoj Srbiji  nema. Diktatorski rezim Srbije ne poznaje tu  demokratsku tekovinu u koju se kune. 

 

Ono sto  valja istaci ovom prilikom je  u rekordno kratko vreme izrecena sudska presuda po tuzbi predstavnika geja,da bi se potvrdio stav demokratske Srbije protiv diskriminacije.Palmi je zabranjeno javno istupanje protiv pederastva i krsenja zakona o diskriminaciji, da bi se opravdala greska zabrane parade ponosa, koju je Evropa jednoglasno osudila.,kao  diskriminacija i krsenje  ljudskih prava jednakosti pred zakonom. S druge strane to je pretnja i primer ostalima koji budu javno rekli isto sto i Palma. U ocima Evrope  ova kazna o diskriminaciji treba da potvrdi  efikasnost srpskog zakonodavstva kada su u pitanju evropska  demokratska dostignuca. Da to ipalk nije tako  dokazuju mnogi primeri koji decenijama cekaju odluku suda. Od reforme pravosudja po svemu sudeci nema nista i ako je jedan od uslova u paketu  zahteva i reforma sudstva. Sledbenici i istomisljenici  Palme glave gore.

Vidanovic

среда, 02. нов 2011, 13:08 -> 15:19

Марковић проглашен кривим

 

Суд у Београду донео пресуду којом се градоначелник Јагодине и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма окривљује за дискриминацију ЛГБТ популације.

Први основни суд у Београду донео је пресуду којом је утврдио да је градоначелник Јагодине Драган Марковић Палма извршио тежак облик дискриминације хомосексуалаца и забранио му да то даље чини, речено је Танјугу у том суду.

Поносан на пресуду

Председник Јединствене Србије Драган Марковић рекао је агенцијиБета да никада неће прихватити да је геј парада нешто што у Србији треба дa се деси и да је поносан на судску пресуду уколико је то цена да се такви скупови не одржавају.

"Ако сам ја стварно допринео томе да се не одржи 'парада срама' у Београду поносан сам и на казну и на све оно што је суд донео као пресуду", рекао је Марковић и додао да као председник једне политичке партије "ваљда има право да изнесе свој став"..

"Могу да ме осуђују свакога дана, али кад год буде Геј алијанса организовала параду ја ћу да кажем да нисам за насиље, али да нисам ни за одржавање таквог скупа", казао је Марковић додајући да никада није позивао на насиље против геј популације и крвопролиће.

Неодржавањем параде заправо је спречено насиље на улицама Београда, рекао је Марковић.

То је прва пресуда која је изречена на основу Закона о забрани дискриминације, а по основу сексуалне оријентације.

Портпарол суда Гордана Вуковић изјавила је Танјугу да је суд 26. октобра донео пресуду којом је усвојио тужбу невладине организације "Геј стрејт алијанса" против Марковића, због изјаве од 15. августа 2011, и утврдио да је Марковић извршио тежак облик дискриминације по основу сексуалне оријентације, забранио му да то понавља и наложио му да плати судске трошкове.

Марковић је тужен због изјаве: "Став Јединствене Србије и мој лични став је – ми смо против сваког скупа где хомосексуалци демонстрирају улицама Београда и желе да прикажу нешто што је болест да је нормално".

Вуковићева је напоменула да је суд донео такозвану "пресуду због пропуштања", јер Марковић у законском року од 30 дана није одговорио на тужбу поднету суду 22. августа.

Марковић је уз тужбу примио и допис којим је поучен да у року од 30 дана треба да достави одговор на тужбу и да ће ,уколико то не учини, суд донети пресуду "због пропуштања", објаснила је Вуковићева.

Марковић има право да уложи жалбу Апелационом суду у Београду.

ГСА задовољна пресудом

"Геј стрејт алијанса" поручује да је задовољна пресудом, као и брзином којом је донета и истакла да се нада да она неће бити преиначена у другостепеном поступку и да ће постати правоснажна.

"Овај случај је од стратешке важности пре свега због чињенице да је први пут у Србији донета пресуда неком политичару због тешке дискриминације и говора мржње против ЛГБТ популације, као и због злоупотребе најчешће друштвене предрасуде и неистине о ЛГБТ особама да су оне болесне", наводи се у саопштењу.

"Такве изјаве политичара и функционера, пре свега оних који се доста појављују у јавности попут Драгана Марковића Палме, морају бити оштро законски санкционисане, јер политичари, било да су у власти или у опозицији, сносе највећу одговорност за ширење толеранције и изградњу демократског друштва, културе ненасиља и поштовања основних људских права", пише у саопштењу.

"Геј стрејт алијанса" је због исте изјаве против Марковића поднела кривичну пријаву због повреде равноправности и расне и друге дискриминације. Тај поступак још није почео.

У Првом основном суду у Београду за 22. новембар заказано је прво рочиште против одборника Демократске странке Србије у Скупштини града Београда Небојше Бакареца, против кога је ГСА поднела тужбу због тврдњи у тексту писаном за сајтVidovdan.org да су ЛГБТ особе ипак болесне и да им је због тога потребно обезбедити стручну помоћ.

No comments: