13 March 2014

Србима у Канади забранили да гласају

 

Nije to prvi put da se  Srbima dijaspore osporava pravo glasa u matici Srbiji.Uvek se iznadje neko opravdanje da se ospori pravo glasa  gradjanima van zemlje.Pravi razlog je  strah    vladajuce politicke partije da ce  Srbi  svoje glasve dati onimpolitickim partijama koje su pro srpski orijentisane, patriotskim partijama. Izgovor i ovoga puta da navodno nije se prijavio dovoljan broj glasaca da glasa u  ambasadi Srbije u Otavi i konzulatima u Torontu i Vankuveru  je laz. Gradjani su se interesovali kod  ambasade u Otavi za bliza obavestenja o glasanju na parlamentarnim izborima 16 marta 2014 godine. Ambasada i konzulati su zatajili. Gradjanima nisu  pruzene nikakve informacije. Ja sam  se blagovremeno interesovao kod nase ambasade u Otavi trazeci obavestenje  kako se moze  i gde glasati . Naravno odgovor  je izostao. Kako se onda moze reci da se nije prijavio dovoljan broj  ljudi za glasanje te se zbog toga u Canadi glasanje neci obaviti. Ambasada i  konzulati  16 marta bice zatvoreni. Zasto se nije omogucilo  gradjanima Srbije van Srbije da glasaju elektronskim putem, kao sto to imaju pravo i mogucnost recimo Hrvati da glasaju elektronskim putem ili u mestu  boravka. Kazem opet je u pitanju nepoverenje prema svojim  gradjanima van zemlje. Gde je  tu sada Ministarstvo dijaspore da digne svoj glas i stiti pravo gradjana  u rasejanju. Cemu sluzi to takozvano Ministarstvo dijaspore? Srbi dijaspore su  dobro dosli samo onda kad drese kese i ucestvuju u  humanitarnim akcijama,investicijama i pomoci socijalnim slucajevima gradjana Srbije. U svim ostalim slucajevima cak nemaju prava misljenja.

Vidanovic

 

Србима у Канади забранили да гласају

 

Владајући режим Србије је под изговором да се није јавило довољно гласача, УКИНУО ПРАВО ГЛАСА СВИМ СРБИМА У КАНАДИ. Браћо Срби у отаџбини, забраните ви њима да манипулишу бирачким правом грађана. Не дозволите им да још 4 године јашу српски народ. Глас за садашњу гарнитуру је глас за Тачија, Меркелову, Хаг, педере и Нато. Браћо, осветите нас!

Гласајте за патриотску опцију кад су то већ нама забранили. Гласајте против оних који спречавају Русију да нам помогне. Шаљите наш вапај свим својим везама. Ово је ваших 5 минута!

 

PARLAMENTARNI IZBORI 2014

Republička izborna komisija je, na sednici održanoj 23.02.2014. godine, donela rešenje o određivanju biračkih mesta u inostranstvu za glasanje na izborima raspisanim za 16. mart 2014. godine. Za glasanje je određeno 35 biračkih mesta u našim ambasadama i konzulatima.

Zbot izuzetno malog broja prijavljenih glasača, glasačka mesta u Kanadi (Ambasada RS u Otavi, Generalni konzulat RS u Torontu i Konzulat RS u Vankuveru) NEĆE BITI OTVORENA. Одбили су да кажу колико се гласача пријавило

Iz Ministarstva pravde i državne uprave smo obavešteni da će svi glasači koji su se prijavili da glasaju u inostranstvu biti automatski vraćeni na glasački spisak opštine u R. Srbiji u kojoj imaju prijavljeno prebivalište. Ovom prilikom vas obaveštavamo da ćete 16. marta moći da ostvarite svoje biračko pravo u Republici Srbiji.

Ambasada Republike Srbije u Otavi

24. februar 2014.g.

__._,_.___

 

No comments: