14 March 2014

DVERI: IZBORNA KRAĐA VEĆ U TOKUGledajuci sinocnu emisiju Jedan na Jedan, pitam se na osnovu kog  kriterijuma se biraju ucesnici u toj debati. Zasto se  wrsi diskriminacija pojedinih partija i onemogucava im se  ucesce  ne samo u toj  debati, vec i u drugim emisijama. Zar to nije mediski mrak koji vlada Srbijom. Na reklamnim spotovima se vide samo oni predstavnici politickih partija koje se finansiraju izinostranstva i tajkunima.  Pitanje je kzasto se trosse 30 miliona na TV spotovima u ovoj finansiskoj krizi u Srbiji.Pljuste obecanja kao i na dosadasnjim izborima i narod se zaludjuje tim tralalajkama i uspavljuje daleko od realnosti samo da bi s docepali  vlasti. Poucen dosadasnjim iskustvima i predizbornim praznim obecanjima,narod Srbije  treba dobro da razmisli kome ce ovom prilikom dati poverenje.Svakako  ne treba glasati za dosadasnje lazove. Treba dati glas onima koji bar do sada nisu imali  prilike da se kao dosadasnji pokazu.Sigurno je da nece biti gori od ovih koji su se se dokazali da im je  bilo stalo do udobnih fotelja i debelih primanja  za vise funkcija. Narode Srbije otvorite oci i ne glasajte za  dosadasnje anti srpske strane placenike. Nama  u dijaspori ni ovoga puta nisu dozvolili da im otvoreno stavimo do znanja da  nemaju   nasu podrsku. Boje se dijaspore i zato nam uskracuju gradjansko pravo glasa,navodeci razlog da navodno nije prijavljen dovoljan broj  glasaca te se zbog toga u  Canadi,Australiji i jos nekim zeml;jama glasanje nece obaviti. Namerno se ne organizuje glasanje u mestu borvka, vec se  gladsanje s razlogom planira jedino u ambasadama i konzulatima. Da bi neko glasao u takvim uslovima  morao bi da prevali nekoliko stotina kilometara daljine do odredjenog glasackog mesta. Zasto se nije dozvolilo glasanje  elektronskim putem kao sto cine  mnoge zemlje sveta. To jedino u danasnjoj "demokratskoj"Srbiji nije moguce.

 

DVERI: IZBORNA KRAĐA VEĆ U TOKU

Izvor: Pregled, 13.03.2014; Strana: 2

 

Nosilac liste Pokreta Dveri za vanredne republičke izbore u Srbiji Boško Obradović rekao je juče u Čačku da je izborna krađa već u toku, da se ona odvija na nekoliko nivoa i da se u tom smislu ništa nije promenilo u odnosu na 2012. godinu. On je na konferenciji za novinare rekao da medijski mrak u Srbiji, onemogućavanje biračkog prava srpskoj dijaspori, izbori na Kosovu gde niko iz Srbije ne može da prati izborni proces, i neažurirani birački spiskovi čine „najveću izbornu krađu".
„Ako vama veliki beogradski mediji sa nacionalnom frekvencijom onemogućavaju učešće u velikim televizijskim debatama, onda je to krađa pre samog izbornog dana", rekao je Obradović.

Autor: NN

 

No comments: