16 March 2014

Za zapad Krim nije Kosovo

Kriza oko Krima se iz dana u dan sve vise komplikuje.Narod Krima treba da se 16 Marta izjasni na referendumu o pripajanju Ruskoj federaciji.
Zapad je protiv referenduma i pripajanja Krima Ruskoj federaciji. UN su se takodje unapred izjasnile da odluke referenduma nece prihvatiti, da nece priznati otcepljenje od Ukraine i pripajanje Ruskoj federaciji. Zapad optuzuje Putina za mesanje u unutrasnje poslove Ukraine i najavljuje sankcije Rusiji. Radi zastite svojih gradjana na predlog Putina Parlament Ruske federacije je odobrio upotrebu sile u koliko je to potrebno. Politika zapada duplih standara je i u slucaju Krima pokazao svoje pravo lice. Zapadu je stalo do Ukraine da pristupi Evropskj Uniji i time directno izbije directno na granice Rusije ciji je odavno poznati neostvarljivi cilj.
U poredjenju sa Kosovom Krim po zapadu narocito Amerike i Nemacke je neuporediv slucaj.Ceo zapad je priznao nezavisnost Kosova i otcepljenje od Srbije kao neotudjove teritorijalne celine garantovane cak i UN i SB rezolucijom 12 44. Tvrdnja da je Kosovo izuzetak i ne moze se porediti sa Krimom,niti sa Republikom Srpskom kojoj se zabranjuje otcepljenje od BiH i pripajanje Srbiji. Sadasnja poseta Dodika Rusiji nije slucajna. Njverovatnije je razmatranje referenduma i u Republici Srpskoj za pripajanje Srbiji. Vreme ce pokazati cilj Dodikove posete bas u krimskoj krizi.
Uz pomoc zapada ,posebno Vasingtona u Ukraini je svrgnut zakoniti predsednik Lukasenko od strane opozicije i na vlast postavlljena od strane zapada, pre svega SAD nova vlada. U dosadasnjoj praksi SAD su uvek bile protivu svrgavanja silom drzavnike koji su verni zapadu.
Drugi kojisu nepodobni svrgavani su silom i proglasavani diktatorima, ako su na vlasti vise od dva mandata. Ako je to ispravna politika SAD, zasto je Egipatski predsednik Mubarak bio na vlasti vise od 20 godina i nije za zapad po njihovim merilima bio diktator. Svaki onaj ko se suprotstavio SAD,kao Milosevic ili Husein bio je agresijom smaknut s vlasti.

SAD su do sada opoziciju Ukraine pomogle sa 150.000.000 dolara i salju strane vojnike da se suprotstave Rusiji. Rusija je odbila posmatrace NATO u Ukraini. Ukraina se naoruzava uz pomoc zapada.Vrsi opsta mobilizacija ukrainaca za pruzanje otpora Rusiji. Ukrainski narod je podeljen.Vecina ih je za pripajanje Rusiji.
Krim vazno srategisko podrucje je od neprocenjlive vrednosti za Rusiju i ruske baze u toj oblasti. Krim je za Rusiju vazniji od Kanarskih ostrva za Britaniju. Ali po zapadnoj demokratiji i pravdi to pravo ne vazi za druge.
Na Kosmetu su nakon bombardovanja Srbije od strane NATO usle okupacione snage KFOR-a i UNPROFOR-a navodno da uspostave mir i multietnicu sigurnost u regionu. Cilj zapada je da se docepa bogatstva Kosmeta neprocenljive vrednosti. Da se izgrai najveca americka baza Bonstil radi kontrole bliskog istoka i glavnog cilja ka Rusiji, da se dokopaju Sibirskog bogatstva i pokore Rusiju. Taj cilj je samo san zapada.
Putin je covek koji je na celu Rusije i Rusiju podigao danas do najvece svetske sile sposobne da se suprotstavi svakoj sili sveta.
Putin uzvraca svakoj pretnji sa zapada adekvatnom merom. Cela Evropa zavisi od Ruskih energenata narocito gasa i svaki pokusaj uvodjenja sannkcija Rusiji je poguban za Evropu.Svaki pokusaj oruzanog napada na Rusiju je katastrofalan za zapad. Zbog toga se pokusava resenje Krimske krize putem pregovora, ali je tu Putin jasani ne odustaje od referenduma na Krimu i pripajanja Krima Rusiji odlukom volje naroda.
Danas je Rusija na celu sa Putinom zastitnih slovenskih naroda i drzava od americke agresije i expanzije treceg svetskog poretka.Zivela Rusija,ziveo Putin.
Vidanovic

No comments: