21 March 2014

Србија се залаже за територијални интегритет Украјине



Moje misljenje je da  ova izjava nije  dobrodosla. Pametnije bi bilo da ste se uzdrzali od podrske Ukraini.Tom nepotrebnom izjavom branite Kosovo kao neotudjivi deo Srbije.Kasno Janko na Kosovo stize.Prekasno ste se setili Kosova,koje je davno izgubljeno. Ono gde je Tadic stao ,Nikolic,Vucic i Dacic su produzili. Krim je bio i osta ce  ruska strategiska  nezaobilazna teritorija. Na to je trebalo usmeriti paznju i uspeh Krima u narucje matice Rusije je nada da se jednog dana i Kosovo pripoji matici Srbije.   Ocekujete  pomoc od Rusije a cackate mecku gde ne treba. Nemoj  da budete iznenadjeni ako vam Putin uzvrati istom merom i kojim slucajem prizna Kosovo ako  se postavi to pitanje od strane zapada. Kako Rusi mogu traziti priznanje  Krima od medjunarodne zajednice a ne priznaju Kosovo. To je malo verovatnoce da bi Rusija  priznala  Kosovo, ali je to opravdani argument da to pitanje zapada bude postavljeno. Zapad jos uvek tvrdi da  je Kosovo jedinstven slucaj i ne moze se porediti konkretno sa Krimom. Ma da je Merkelova skocila sebi u usta izjavom da je Krim otet i da lopovu ne propada ukradeno. Sudeci po tome i Kosovo je ukradeno i po toj logici  ne pripada lopovu.Pred tom cinjenicom zapadi cuti i opravdava postajanje nezavisnog  Kosova koje u poredjenju sa Krimom to je nedopustivo.  Kosovo postaje uzor mnogim narodima i zemljama da ostvare  san svoje nezavivisnosti. Jednoga dana ce se to desiti Spaniji,Portugaliji Engleskoj Americi da  vecinski narodi u tim zemljama ostvare svoju drzavnost. Sudeci po svemu do sada odnosi zapada posebno SAD sa Rusijom su u kriticnoj situaciji. Namecu se sankcije Rusiji, koja odgovara istom merom. Rusija bez zapada  sigurno moze ali zapad, posebno Evropa bez ruskih energenata sigurno ne moze.  Ovaj americki crnja Evropu gura u propast i smatra da ce time nesto postici kada nema tri ciste da  se silom suprotstavi Rusiji. Gradjani SAD ne podrzavaju politiku Obame i ne zele rat sa Rusijom. Putin vodi mudru politiku,prihvata pregovore, ali ne prelazi crvenu liniju. Ne odustaje od nacionalnih interesa. Ne odustaje od Kima i Sevastopolja. U svakom slucaju Ukraina ce se raspasti i njeni delovi ce se pripojiti Rusiji. Na pomolu je obnova velikog Sovjetslkog Saveza, kome ce se jedna po jedna bivsih drzava pripajati bratskom ruskom narodu.Putin nije Staljin Narodi bivseg Sovjetskog Saveza to vide.Korumpirana opozicija Ukraine je jos uvek u zabludi,preko koje zapad zeli da ostvari svoj cilj prema Rusiji. Putin na srecu vidi sta se iza brda desava.

Vidanovic

 

Србија се залаже за територијални интегритет Украјине

Амбасадор Републике Србије у Украјини Радо Булатовић изјавио је за време састанка са замеником министра спољних послова Украјине Данилом Лубкивским да се српска страна залаже за територијални интегритет Украјине, преносе украјински медији. 

Осим тога, у телефонском разговору између заменика министра спољних послова Украјине Дмитрија Лубкивског и заменика министра спољних послова Србије Горана Петровића стране су се договориле да предузму мере са циљем активирања билатералног дијалога након формирања нове Владе Србије на основу резултата парламентарних избора 16. марта. 

Петровић је потврдио да званични Београд подржава суверенитет, територијални интегритет и неповредивост граница Украјине. 

 




__._,_.___

No comments: