06 November 2010

srpski orlovi ne poletese

srpski orlovi ne poletese


 

SRPSKI ORLOVI NE POLETESE

 

Savremeni fudbal je nacionalni ponos svake drzave, pogotovo ako se nacionalna fudbalska reputacija  plasra na svetskom prvenstvu. Uspeh svake nacije je da se u kvalifikacijama izbori i dospe u plasman samog  vrha svetskoog prvenstva.. Ovogodisnji MONDIJAL 2010 u Juznoj Africi   za mnoge drzave  je  neostvareni san. Reprezentacija Srbije je uspesno startovala u kvalifikacijama i  dospela je na ovogodisnji MONDIJAL u Juznoj Africi. Ni jedno svetsko prvenstvo nije poprimilo takav znacaj kao Mondijal 2010. Ocekivanja nasih orlova su bila velika da ce s pravom proneti slavu nacije. Prikazati Srbiju u najlepsem svetlu.Onakve Srbije kakvu je svet ne poznaje.Umesto one zle Srbije i njene gradjane ,uzrocnike svih zla i ratova  na Balkanu  pa i svetskih razmera, kakva je svetu predstavljena., zablista nova Srbija.

 

Nema Srbina na planeti koji nije  bio optimista i verovao da ce  nasi Orlovi sigurnim krilima  poleteti i naci se  u sam vrh svetskog fudbala. Niko nije ni slutio da ce na samom pocetku krila Orlova biti slomljena  da nece preleteti ni prvu barijeru i ne dospeti u osmine svetskog finala.Evropi i svetskim mocnicima ne ide u racun da  ugled i popularnost Srbije  od jednom tako poraste u svetu. Oslobodi se svih predrasuda, kleveta i  prikaze  svetu svoje pravo blistavo, ponosno lice.Gde su uzroci  neuspeha srpskih Orlova.?Uzroci su politicke prirode. Nacionalni ponos Srbije je nedopustiv.Sam nacionalni ponos je politicke prirode. Ako  Srbija nema cvrstog nezavisnog politickog opredeljenja prema svetu. nema ni nacionalnog ponosa.Politika Srbije je sluga zapada. Stav politicke srpske elite prema zapadu je podredjen u sluzbi zapadu. Politicka elita se ponasa onako kako ujka Sam   nalaze. Tu nema  politickog nacionalnog ponosa. Neuspeh srpskog nacionalnog fudbalskog ponosa na Mondijalu u Juznoj Africi, unapred je planiran.

U redovima FIFE unapreg je planirano da Juzna Afrika, kao domacin Mondijala mora imati svog predstavnika u  vrhu sportske nacije sveta. Odluka je pala da to  bude Gana, kao najaca sportska sila crnog kontinenta. Gana se nasla u grupi sa Nemackoom Srbijom i Australijom.Nemacka i Gana su predodredjene da  idu u osmene finala .Srbija i Australija  nece moci dalje.

 

To ce se postici odlukom sudija, kao sto  se  i videlo. U prvom susretu Srbija -Gana do pred kraj neresenog ishoda  u cudnovatom iznudjenom penalu, pobedjuje,onako kako je planirano. Nacija je razocarana. Jedini korak dalje reprezentaciji Srbiji  je pobeda Nemacke. Srpski inat je dosao do izrazaja i Orlovi postizu prvi i jedini gol nad  reprezentacijom Nemacke.To je osveta Srbije za sve dosadasnje ratove.  Kako jedna  do sada vise puta gazena , Srbija, se usudjuje da prkosi Nemackoj.Srbija  se usudjuje da se suprotstavi nemackoj super sili. To je van svake pameti, mimo planiranog. Srpskim Orlovima treba podseci krila.Dosudjuje se iznudjeni penal  pod istim okolnostima kao sa Ganom. Ali opet neuspeh. Stojkovic trijunfalno brani penal i reprezentacija Nemacke biva porazena. Put Orlobima u osmini finale bio je  na vidiku. Nacija je  odusevljena i sa sigurnoscu se  ocekuje da Srbija  prolazi dalje. Australiju sigurno pobedjuje i sa 6 bodova ide u osminu finala. Zavisno od susreta Nemacka- Gana Srbija  ima sanse da  ide dalje,  kao prva ili druga u grupi. Susret Nemacka -Gana, zavrsava se pobedom Nemacke, a susret Nemacka -Australije pobedom Nemacke. Gana -Australija dele bodove.

 

Ocekivalo se da  jedna od ucesnica Gana  ili Nemacka  ide Kuci. Nemacka se s tim ne moze pomiriti, a stav FIFE je da Gana mora dalje. Nade mocnika  ostaju u pobedi Australije u susretu sa Srbijom i time je sve reseno. Srbija je pak  nasigurno racunala na  pobedu  protiv Australije, kao jedino moguce resenje. Srbija se mora zaustaviti pobedom Australije i tacka. Nadmocnost Srbije u susretu sa Australijom ipak nije urodila plodom. Mnogobrojni sutevi  Orlova na gol Australije ostaju bez rezultata. Stice se utisak da su  fudbakeri Orlova  po diktatu morali namerno da pucaju visoko preko  gola protivnika. sto  je retko vidjeno.

 

Iz samo  dva iznenadna prodora Australija postize dva gola i time  je Srbija umesto u osmine finala  posla kuci . To je bilo veliko  iznenadjenje i razocarenje nacije pa i  navijaca crnog kontinenta ,koji su navijali za Srbiju.Razocarani navijaci Srbijei sirom sveta i dalje traze odgovor porazu Orlova.. Pored vec pomenutih razloga neuspeha  Orlova na ovom Mondijalu, treba pomenuti i uticaj  mafije na sportskoj kladionici. Veliki broj tipovao je na Srbiju, protiv Gane a posebno protiv Australije. Kladilo se i na pobedu Nemacke, tako da je veliki novac od kladionice ostao  Mafiji. Sve sto je ostalo naciji a to je uteha. Kada su mogli Talijani,bivsi prvaci sveta da   budu poslati kuci, zasto  se to nebi desilo Orlovima. Opsta konstatacija za Mondijal 2010,je  karakteristicno to sto  belezi mnoga iznenadjenja .

Vidanovic
 

 

No comments: