06 November 2010

rezolucija o Srebrenici, skupstina dijasporeodluka

Dragi Tiko, nasa ukazivanja na stetnost usvajanja rezolucije o Srbrebici su uzaludna. Tadic to mora sprovesti bez obzira na kosekvence koje iz toga proizilaze. Ideja zapada da su Srbi pocinili zlocine u Srebrenici, da su genocidan narod , da  je u pitanju kolektivna odgovornost mora se sprovesti u zivot. To je  prikriven uslov za Tadicevu evropsku Srbiju..U skupstini Srbije vec je sve pripremljeno za usvajanje  te sramne rezolucije  o Srebrenici. Jedini zracak nade  je to ,sto rezoluciju nije usvoio narod, vec pokornici zapada, tako da ce narod jednog dana  biti u stanju da  zbaci ljagu sa sebe.Tadic  dobro zna  da nema ovlascenje naroda da prihvati genocidnu rezoluciju te je kao takva  za naciju neprihvatljiva. Jednoga dana Tadic ce  dozivei pravdu naroda i poloziti mu racune za sva nedela koja je do sada pocinio na stetu svog naroda. Pravda naroda  ne zastareva. Ona je dostizna.

Vidanovic

-10, at 10:09 PM, Jankovic, Tika wrote:          Slazem se s tobom, Savo. Ovo je primitivna podvala, decja lakrdija! Sta je, naprimer, sa "nasim" misljenjem o

          Rezoluciji o srebrenickom "genocidu", sada pred potpisivanjem u Skupstini Srbije.

           Tika

 


From: sava vidanovic [
Sent: Wednesday, March 10, 2010 6:59 PM
To: Srpski Nomadi; Jankovic, Tika
Subject: Fwd: Unable to deliver your message

 

 

SKUPSTINA DIJASPOREOdlluka Ministarstva Dijaspore da se formira skupstina  dijaspore od predstavnika  Srba u rasejanju je obicna farsa. Clanovi  SRPSKE Dijaspore su  bez ikakvih prava odlucivanja. To je figurativno telo da se pokaze kako se misli na dijasporu i da se pobije dosadasnje zapostavljeno misljenje o dijaspori. Clanovi skupstine dijaspore su u odnosu na poslanike  u skupstini Srbije  u podredjenom polozaju. Nemaju nikakve finansiske beneficije za vreme  zasedanja skupstine jednom godisnje na dan Vidovdan.Clanovi skupstine dijaspore moraju sami da snose  troskove puta i boravka za vreme odrzavanja skupstine. Zasto su postavljeni takvi uslovi to bi trebao ministar dijaspore gospodim Sreckovic da odgovori. Siguran sam da  mnogi izabrani delegati skupstine dijaspore nece moci da priusti te nepotrebne troskove prilikom boravka. Predlagac ovog zakona o skupstini dijaspore se  svakako rukovodio da je dijaspora puna para i da taj nacin  svojim prisustvom unose u zemlju  obavezne devize. Ocigledno je da se i dalje na dijasporu gleda kao na izvor  deviznog priliva.Pitanje je  sam nacin izbora  predstavnika skupstine dijaspore po nekakvom kljucu, da li ce diti izabrani pravi ljudi, ili ce se prihvatiti imucni ljudi, koji se prihvataju da o svom trosku, bez ikakvih prinadleznosti prisustvuju skupstini i budu optereceni nepotrebnim izdatcima. Ta skupstina dijaspore je samo na papiru.Nikakav uticaj na poboljsanje medjusobnih odnosa, nije na vidiku. Sve u svemu, kao sto sam vec rekao na dijasporu se gleda kao na izvor prliva devza i ulaganja.Sama buducnost skupstine dijaspore je kratkog veka. Posle prvog zasedanja i ako se u opste i konstituise,videce se njena dalja buducnost.Njeni clanovi dozivece i prvo razocarenje.Da li je  tome kraj skupstine pitanjje je vremena.

Vidanovic
pogledajte ovaj link okji sam nedavno postavio slobodno ga distribuirajte

trajanovic

--- On Mon, 3/8/10, Pantelejmon Jovanovic <e: 

 

 

 

 
 

 

 

 

No comments: