06 November 2010

Borba za Rasku oblast

BORBA ZA RASKU OBLAST

 

 

 Veoma je cudno i neshvatljivo da merodavni iz vlade Srbije i  lideri politickih stranaka Srbije ne reaguju na ove pojave i vapaj gospodina Dr. Nikodinovica.Zasto se cuti na nacin reagovanja rukovodstva  Opstine Novi Pazar  na stetu  Srba i unistenja srpskog pamcenja.  Zasto se vec sedam godina odbija postavljanje  spomenika  osnivacu srpske drzave Stevanu Nemanji Raska oblast se ocigledno  potiskuje u buducu drzavu Sandzak po primeru Kosova.  Braco Srbi podignimo svoj glas protiv terora  Muslimana nad Srbima u Raskoj Oblasti. S kakvim pravom se osporava podizanje spomenika Stevanu Nemanji .Zar je parking prostor u Novom Pazaru na mestu na kome se zahteva podizanje  spomenika Stevanu Nemanji vasniji od,spomenika.? Braco Srbi,izadjimo na ulice Srbije, probudimo uspavano politicko rukovodstvo Srbije da adekvatno reaguje i  sacuva srpsku bastinu svojih predaka. Dokaze da je Raska Oblast sastavni deo Srbije, Da  spomenikStevanu Nemanji mora biti postavljen u Novom Pazaru na zahtev Udruzenja gradjana RAS. Da nema mesta turcizmu i dominaciji Muslimana na racun Srba. Reagovati dok nije kasno. Bolje spreciti nego leciti.

Vidanovic

On 14-Sep-10, at 4:21 AM, Dobrosav Nikodinovic wrote:



 

 

Удружење грађана РАС Нови Пазар

Омладинска 44

Нови Пазар

14.09. 2010.

020 312 996

063 640 746

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

упућено  Председништу и Влади Србије,САНУ и  свим медијима

 

Започела је изградња пута Сопоћани –Мелаје поред Манастира Сопоћане. Намера градитеља је да се уништи Манастир Сопоћани који је под заштитом УНЕСКА као објекат светске културене баштине. Ово је конкретан и очигледан културни геноцид над српском културном баштином.

Постоји још низ других примера где се уништава културна баштина у Рашкој области. Већ дуго времена систематски се врши културни геноцид над српском културном баштином у Рашкој области, а најдрастичнији су примери у Оптини Нови Пазар, самом средишту Немањине Рашке.

Локална самоуправ у Новом Пазару већ седам година одбија да изда дозволу да се постави Споменик Стефану Немањи у Новом Пазару, што је такође културни геноцид над Србима у Рашкој области, врши нациналну дискриминацију према нама Србима. и крши национална права права свих Срба.

Намерно се онемогућава рад српских кутурних манифестација тако што годнинам не улаже ни динар у развој српске кутуре,  заустављена су археолошка истраживања у Рашкој области са злом намером да се избрише наше историјско памћење и заборави рашанска цивилизација. што је такође дискриминација према Србима и својеврсан културни геноцид.

Наметање турског окупаторског израза санџак за Рашку област је духовни терор над Србима, притисак над Србима Раше области и подстицање на исељавање и етничко чишћење.

Годинама локална самоуправа у Новом Пазару не улаже ни динар у српска насеља, не изграђује се комунална инфраструктура нити културни, просветни и здравстевни објекти чиме се отежава живот Срба у овим насељима што  присиљава Србе да се селе у друге крајеве Србије да би  обезбедили билоккаву будућност себи и својој породици, јер у овим условима Србима нема опстанка. То је притисак и етничко чишћење Рашке области од Срба.

Сепаратистичка политика Исламске заједнице и националистичких муслиманских партија у Рашкој области ствара атмосферу страха, несигурности, претњу миру и ратне сукобе, врши клеветни-чку пропаганду оптужујући државу Србију да угрожава национална права Бошњака 'Муслимана иако је очигледно да су Муслимани –Бошњаци у Србији доживели ренесансни процват. Уствари врши се притисак на Србе Рашке области и подстиче етницко чишћење Рашке области.

Повратак Турске на Балкан са својим неосманским програмом је озбиљан подстицај сепаратиских тижњи у Рашкој области  на комадању Србије.

Очигледно форсирање исламсог фундаментализма у Рашкој области је озбиљна претња бесзбности у Рашкој и могућност међунационалних сукоба. Ово такође подстиче исељавање Срба из Рашке области и етничког чишћења.

Српски представници у локалној самоуправи у Новом Пазар полтронски, марионетски и велеизда-јнички  се понашају да се не би замерили својим муслиманским шефовима штитећеи свој бедни положај и ситне личне интересе.

Српске политичке партије срамно ћуте и немо посматрају како се српом народу у Рашкој области грубо крше  национална права.

Републичка врхушка власти игнорише Србе Рашке области иако је свесна и зна да се крше национална права Срба Рашке области, да се врши културни геноцид уништавањем српске културне баштине.

Све ово је у служби неоколонијалистичких интереса западног капитала и озбиљна претња мира у овом делу Србије , посебно због насилног отцепљења и проглашења независности Косова

Позивамо све грађане Рашке области на јединство, братску слогу, међусобно поштовање и толеран-цију како би очували мир и нормалан живот у овом делу Србије. Србија је наша заједничка домовина и једини гарант нашег заједничког, проперитета и опстанка

Удружење грађана Рас

др Добросав Никодиновић

 

 

 

 

 

__._,_.___

 

No comments: