31 December 2013

Tomi tek sada zasmetao Tači

 

Tomislav Nikolic pre svega nije smeo da  dozvoli bilo kakve pregovore sa najvecim zlocincem i kriminalcem Tacijem.Nikolic nije  bio dosledan svojih reci iskazane u predizbornoj kampanji da se moraju ponistiti svi  postignuti dogovori u Briselu predhodne vlade sa Tacijem. Nikolic ne samo da je pogazio datu rec, vec je nakon dolaska na vlasti izjavio da se mora priznati sve sto je do sada  postignuto. Jasno je svima da je Nikolic radi Evrope i datuma za pregovore ucinio sve sto se od njega trazilo. Ne samo to ,vec je pod pritiskom priznao i navodni genocid u Srebrenici, koji i po Haskom Tribunalu ne postoji. Osudio je svoj narod za genocid, koji ga je izabrao za predsednika Srbije na osnovu  data obecanja, da je vreme promenama. Dolaskom  za predsednika Srbije on gazi sve sto je obecao. Stalno  zasipa Srbe  svojim neshvatlivim izjavama na stetu drzave i naroda. Sada  kada je mozda  analizirao svoje postupke i doso do zakljucka da je pravio kardinalne greske, da bi se iskupio,izjavljuje da nikada nece potpisati dogovor o dobrosusedskim odnosima sa Pristinom. O tome je trebao mnogo ranije da misli i ne ide u Brisel da se klanja i daje direktive Dacicu za  vodjenje razgovora sa Tacijem. Sada se setio da  Dacic nesme da stane pored Tacija u slucaju da  bude proglasen nobelovcm. Kakav apsurd da najveceg zlikovca srpskog naroda   Tacija zapad naimenuje za Nobelovu nagradu za 2013 godinu i Dacica  za najvecu izdaju i prodaju Kosova. Valjda zato sto je pored ostalog Taci i trgovao srpskim organima i zlocinima nad Srbima, Dacic za izdaju Kosova, neotudjiv teritorije Srbije, garantovane i rezolucijom 1244. Sve to za Dacica, Vucica i Nikolica ne postoji .Zasto su presli preko  rezolucije 1244 kao najveceg srpskog aduta za ocuvanje Kosmeta. U koliko se  zaiasta desi da Taci Dacic i  Ejtajnova postanu Nobelovci, Nobel  ce se u grobu prevrtati od stida, kome u ruke ide  njegov novac kao nagrada za mir. Nemoralni zapad moze sebi svasta dozvoliti kada su u pitanju njihovi interesi.

Vidanovic

 

Tomi tek sada zasmetao Tači

Komentara 9

7

Povodom nominacije Ivice Dačića, Hašima Tačija i Ketrin Ešton za Nobelovu nagradu za mir, oglasio se i predsednik Srbije Tomislav Nikolić opaskom da premijera Srbije u ovom slučaju ne može da podrži.

Insistirao na podizanju nivoa pregovora sa Prištinom u kojim albansku stranu zastupa Hašim Tači, a sad kaže "da Srbin uz njega (tačija) ne može da stane"

 

- Stalno u međunarodnoj areni, od Ujedinjenih nacija do Saveta Evrope, govorim o zločinima protiv Srba na Kosovu i Metohiji i osnovanoj sumnji da ih je organizovao Tači. Ukazivao sam i na vađenje organa i na Žutu kuću. To je zločin nezabeležen u civilizovanom svetu. I sada treba Srbin da stane uz kandidaturu sa Tačijem, uz čoveka kojeg samo stranci spasavaju od istrage? Bojim se da bi sve istrage protiv njega prestale ukoliko bi dobio Nobelovu nagradu. Zato Srbin uz njega ne može da stane - obrazložio je svoj stav Nikolić.

 

Nedoslednost šefa države dodatno je uočljiva ako se zna da je upravo Nikolić insistirao na podizanju nivoa pregovora sa Prištinom u kojim albansku stranu zastupa upravo Hašim Tači.

 

Jakšić: Predsednik se izvlači

- Nikolić je perfidno odradio posao tako što je gurnuo Dačića u pregovore, pod izgovorom da Vlada vodi spoljnu politiku zemlje, a sam se držao rezervisano. Kada je ovaj sve odradio, on ga sada optužuje za loš nacionalni rezultat - primećuje Marko Jakšić.

- Ta nova retorika je dosta čudna imajući u vidu da je predsednik Nikolić bio taj koji je podržao briselski sporazum. Mada njemu kontroverze ne manjkaju. U predizbornoj kampanji je obećavao da će poništiti dogovore koje je postigao Borko Stefanović. Ne samo da ih nije poništio već ih je pretočio u delo, pa je sadašnja carina između centralne Srbije i Kosova faktički njegovo delo. Imajući u vidu ovu klasičnu nacionalnu izdaju, čini mi se da on sada pere ruke od svega toga i da vruć kesten i čin izdaje usmerava k Ivici Dačiću. Ali Dačić nije malaloletan i nije politički nezrela ličnost i morao je da zna da stavljajući potpis na razbijanje celovitosti srpske države preuzima i istorijsku odgovornost za to - komentariše Marko Jakšić, poslanik Demokratske stranke Srbije sa Kosova u srpskoj skupštini.


Nikolić za beogradske medije otkriva da se u evropskoj administraciji odavno šuškalo o kandidaturi Dačića i Tačija za Nobela, a to što je on gurnuo srpskog premijera za pregovarčki sto sa bivšim vođom terorističke OVK, objašnjava na sledeći način:


- Podsećam da sam pitao Dačića da li je spreman da pregovara sa Tačijem kada je trebalo da mu dodelim mandat. Rekao sam mu: Nećeš imati otpora u Srbiji. Tvoja dužnost je da pregovaraš sa onim koga su Albanci izabrali, a znaš kakva optužba visi nad njim. Odgovorio je da prihvata, ali je tražio da iza njega stanemo Vučić i ja. Rekao sam mu da ima našu punu podršku. Ali, ovo u vezi sa Nobelom je nešto drugo - objasnio je Nikolić.

 

Licemerje

Za poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića reč je o licemerju nekadašnjeg lidera naprednjaka.
- Srbija je umorna od licemerja Tomislava Nikolića i otužne i bljutave patetike Aleksandra Vučića. Ljudi koji su najodgovorniji za nastanak Hašima Tačija s njim mogu da se druže, da rade šta god hoće, ali posledice njihove katastrofalne politike Srbija će osećati još godinama.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/370895/Tomi-tek-sada-zasmetao-Taci

__._,_.___

 

No comments: