20 October 2013

Ruska odmazda: oko za oko, zub za zub, diplomata za diplomatu...

To se ni slucajno nebi moglo desiti da srpska policija pretuce americkog ili diplomatu neke evropske zemlje. Nebi se mogao ocekivati ni revans za nekog Srbina, kome bi se desilo nesto tako u nekoj od zapadnih zemalja.. Nadlezni bi cutali kao i obicno. Pogledajmo sta se samo desava Srbima na Kosovu. Svaki dan je po neki Srbin pretucen,uhapsen, bacena bomba u kucu,ili pak kamenovan srpski automobil  na ocigled strane okupacione vojske Euleksa i Kfora.Zvanicne reakcije nasih odgovornih politicara uvek izistaju.Zasto je to tako,to je svima jasno. Nesmeju se zamerati Evropljanima pred kojim klece za datum o pregovorima  za ulazak u tu raspadajucu Evropu. Zasto do sada ni jedan napad na Srbe  ili ubistvo nije sankcionisano. Ni jedan zlocin nije  otkriven, za razliku od Srba,koji se sumnjice,kaznjavaju nevini. Svaki srpski revans,specijalno na Kosovu je  najstrozoje kaznjavan. Na hiljade Srba Kosmeta su na listi zlocinaca, a pravi zlocinci Siptari se cak oslobadjaju optuznice od strane  Tribunala u Hagu. U Hagu se sudi samo Srbima. Nevini Srbi se ubijaju da bi se izbegla oslobadjajuca presuda, dok se drugima sudi decenijama, dok im ne presudi crna ruka.. Zub za zub,oko za oko,ruka za ruku u Srbiji posle Milosa Obrenovica je proslost. Bravo neustrasivim  Rusima na efikasnom revansizmu zub za zub...........

vidanovic

Руска Реч:

Холандска полиција претукла руског дипломату

12:20 8. октобар 2013.

 

У Холандији је дошло до напада наоружаних полицајаца на руског дипломату. Како је за новине „Комерсант" изјавио представник Министарства спољних послова РФ Александар Лукашевич, жртва напада је министар саветник Амбасаде Русије Дмитриј Бородин.

Према речима Лукашевича, наоружана лица у камуфлажним униформама упала су у Бородинову кућу „под измишљеним изговором о наводном лошем поступању са децом" и претукла дипломату. До овога је дошло након што их је Бородин упозорио на свој дипломатски статус. Бородина су са лисицама на рукама, тврди Лукашевич, одвели у полицијску станицу, где је задржан током ноћи, а затим пуштен без објашњења и извињења.

У вези са овим инцидентом Министарство спољних послова РФ холандској страни је упутило протестну ноту.

У Москви претучен помоћник амбасадора Холандије

15:00 16. октобар 2013.

 

У Москви је претучен помоћник амбасадора Холандије. То је 16. октобра пренела агенција РИА „Новости", позивајући се на извор у органима реда.

Према речима саговорника агенције, жртва напада се сама јавила полицији. Извор истиче да су нападачи на месту догађаја оставили „срце и натпис 'ЛГБТ'". Нема података о стању у којем се налази претучени службеник амбасаде.

У ноћи између 5. и 6. октобра у Хагу је приведен министар саветник руске амбасаде Дмитриј Бородин. Према речима самог Бородина, претукли су га припадници полиције, а затим га задржали у притвору неколико сати, након чега су га ослободили без објашњења и покретања оптужнице. МСП Холандије касније се извинило због задржавања Бородина, који поседује дипломатски имунитет. Међутим, холандска полиција је одлучила да полицајци који су учествовали у овом инциденту не буду кажњени.

 

http://ruskarec.ru/news/2013/10/16/u_moskvi_pretucen_pomocnik_ambasadora_holandije_25619.html

 

 

 

 

No comments: