20 April 2013

Postignut sporazum u Briselu Beograda i Pristine

 

 U poslednjoj rundi briselskih pregovora izmedju Beograda i Pristine postignut je dogovor.Odluku o tome ce doneti Narodna Skupstina Srbije rekao je Vucic

Kosovo nismo priznaly niti cemo ga priznati. Ako je to tako objasni  Vucicu,sta znaci  jedna od tacaka koja je brisana da se Srbija nece protiviti Kosovu pristupu medjunarodnim organizacijama. Ne znaci li to  priznanje drzave Kosova da i crveno svetlo da postane i clanica UN. Je li to priznanje ili blefiranje srpske javnosti.

Postignuti dogovor je radi dobijanja datuma za pregovore.  O samom sporazumu, kako je receno odluci ce Skupstina. To je  smisljeni adut  licne odgovornosti pregovaraca  da odluku o tome donese Skupstina. Znaci odgovornost se prebacuje namerno na Skupstinu. Zasto nije   ta teska odluka prebacena na narod da se na referendumu izjasni o tom  sporazumu. Sporazum u Briselu ce  sigurno biti prihvacen od skupstine, ako vec nije mogao  to kaze na referendumu. Vladajuca koalicija ima skupstinsku vecinu i  prihvatanje sporazuma nije doveden u pitanje. Koncenzusa sigurno nece biti. Srbi Severnog Kosova i pored nekih pomaka u odnosu na ranije ponude sporazuma primecuju  bolitak, ali  definitivno nece priznati odricanje Kosova od Srbije i pripajanju  drzavi Kosovo. Odluku Srbi  Kosova o sporazumu ce doneti na referendumu, odnosno  na referedumu ce odbiti sporazum. Narodu Srbije ta sansa nije pruzena. To ce svakako izazvati  burne reakcije i bojim se doci ce do novog 27 Marta 1941 da narod kaze svoju poslednju rec, ako to nije vec mogao da kaze na referendumu. Na kraju Vucic kaze da se ucinilo sve sto je bilo moguce za  bolji zivot srpskog naroda, misleci dobijanjem datuma za pregovore i clanstvo u EU. Taj bolji zivot na primeru Slovenije,Madjarske ,Grcke, Kipra,Portugalije, Irske , Bugarske Rumunije  kao clanice EU je dobar primer da od boljeg zivota nema nista.Sto dalje od evropskog ropstva. To su sarene lazi kojim se pokusava da  nasedne srpski narod. Sigurno je da bi na referendumu srpski narod zahvalio  Evropi jednim velikim NE, HVALA NASA BUDUCNOST JE PREMA  RUSIJI KINI ARAPSKIM ZEMLJAMA I BIVSEM NESVRSTANOM TRECEM BLOKU.

Vidanovic

No comments: