06 January 2013

Vestacke Obamine suze

Predsednik SAD Obama je nedavno povodom tragicnog dogadjaja u jednoj americkoj skoli u Kenetikenu - Sinsinati od ruku domaceg dusevnog bolesnika i narkomana stradalo 20-toro nevine dece i 6 nastavnika te skole.Nakon masakra u skoli ubica Adam Lanza je posao kuci i ubio svoju majku iz istog automatskog oruzja iz njene kolekcije. Na kraju ubica vrsi samoubistvo posle pokolja.
To je do sada nezapamcen zlocin nad decom jedne skole u Americi.
Tim povodom Obama je javnim pojavljivanjem izrazio saucesce svim roditeljima cija su deca poginula od hitaca manijaka. Necu pogresiti ako kazem da se vestackim suzama Obama preko televizije pridruzio bolu roditelja cija su deca ubijena.Izmedju ostalog tom prilikom Obama je izjavio da se najvecoj tragediji ove vrste u SAD mora stati na put. I ranije je bilo slicnih ubistava i pokretane inicijative u Kongresu za zabranu prodaje oruzja, ali bez uspeha.Nacionalna organizacija za proizvodnju oruzja se suprotstavila toj ideji. Umesto zabrane prodaje predlazu da ispred svake skole
mora biti obezbedjenje sa oruzjem radi sprecavanja ovakvih
tragedija. Pojedinci su se uplasili da se zaista ne zabrani prodaja oruzja dugih cevi i pohitali u kupovinu oruzja. Kako je receno zabelezena je rekordna prodaja automatskog oruzja tih dana. Sta to zapravo znaci i koliki je uticaj na gradjane imala ta tragedija procenite sami.

Po proizvodjace oruzja zabrana prodaje oruzja ima stetne posledice ne samo za proizvodjace oruzja ,vec i samu drzavu i njen budzet. Za njih profit je vazniji od tragedije ove vrste. Veliko je pitanje da li ce i posle ove tragedije u Sinsinatiju proci bilo kakva odluka na stetu privrede zabranom prodaje oruzja.

VESTACKE SELEKTIVNE OBAMINE SUZE

Javnim pojavljivanjem Obame i stavljanjem u ulozi roditelja primecene su imitacije vestacke Obamine suze saucesca i zalosti za zrtve dece americkih gradjana Sinsinatija. Zlocin sam po sebi je za svaku osudu i saosecanje sa roditeljima cija su deca nevino stradala, tek sto su zakoracala u zivot.Slucaj je dirnuo svakog roditelja. Ali se postavlja pitanje, sta je sa stradalom decom u pojedinim drzavama od americke agresije.
Da li postoje razlike izmedju americke dece ili dece, zrtve agresije recimo u Avganistanu Vijetnamu,Kambodzi Iraku,Ceceniji,Srbiji,Libiji
Egiptu,Siriji. Koliko je nevine dece stradalo od vojne agresije SAD
u tim zemljama i niko da se zapita, i makar pokusa da vestacki prolije suzu zalosti zbog zlocina nad hiljade i hijlade ugasenih nevinih decjih zivota. Kakva je razlika izmedju americke dece i dece tih zemalja.Za agresore to su bica nizeg ranga. Zar sva deca nisu od mesa i krvi.Zar samo americka deca imaju pravo na zivot.Zar suze roditelja Amerikanaca samo bole?
Kakva jerazlika izmedju ubica te dece i ubice americke dece.Zasto se ne osudjuju ubice dece roditelja van Amerike.Na protiv. Ubice strane dece su celnici drzave Amerike koji donose odluke o tome koga proglasiti i napasti kao potencijalnim neprijateljem Amerike. Pokrece se nezapamcena vojna sila, koja rusi sve pred sobom po planu kreatora.Nikoga nije briga za zrtve.

Deca starci,nevini civili,obdanista,skole, vrtici,domovi su meta i vojni ciljevi agresora. Niko nikada nije pozvan na odgovornost za pocinjene zlocine.Vojne akcije su za agresora humanitarne akcije sa ciljem zastite i podrske anti rezimskih snaga , rusenje rezima, likvidacije nepodobnih licnosti koje stoje na putu americke ekspanzije i trecem svetskom p[oretku.Uvodjenje americke demokratije i dovodjenje podobnih ludi na vlasti. Takvih primera danas ima na pretek. Prvo se nepodobni proglasavaju diktatorima a zatim najcesce silom svrgavaju.
I tu postoji selektivnost ko ce biti proglasen diktatorom, ako je duze na vlasti.

Da li je i jedan americki predsednik, donoseci odluku o intervenciji bilo gde u svetu zapitao sebe sta cini.? Napada se svim sredstvima za ostvarenje cilja. Nikoga ne grize savest za mnogobrojne zrtve, narocito dece. Niko nije pustio suzu za nevine zrtve dece poginule od uranijumskih bombi , granata i kursuma agresora.
Zar ima razlike izmedju poginule devojcice male Milice iz Nove Pazove i mnogih drugih Milica ne samo u Srbiji vec sirom sveta i devojcice zrtve domaceg manijaka.Razlike u izvesnom smislu postoje.Poginuloj deci u skoli uKenetikenu Americi se zna broj, dok u Srbiji i drugde, broj poginule dece se nezna i ne zele da se zna.
Koliko je dece poginulo u samoj agresiji a koliko latentno umiru i umirace bezbroj neduzna deca i gradjani od posledica radijacije americkih uranijumskih bombi.

Zrtve dece u skoli U Kenetikenu su zrtve americkog manijaka,Adama Lanze, a zrtve dece Srbije i ostalih zemalja su zrtve planirane agresije.
Niko ne zazali za te zrtve planiranih agresija. Deca agresora su bezbedna i van dometa agresije i opasnosti radijacije. I dalje danas nevina deca u Avganistanu svakodnevno stradaju a da Obama ni ne pokusava da kao otac, makar protrlja oci i pusti laznu suzu saucesca.
Makar za trenutak zamisli da je u ulozi roditelja koji su izgubili svoje najmilije. Obama se ni jednog trenutka ne zapita kako je roditeljima izgubljene dece.Americkim majkama ciji sinovi svakodnevno ginu od ruku Muhadzedina u Avganistanu,ili samoubistvom.
Prema najnovijom statistickim podatcima u trenutnim konfliktima sa Muhadzedinima dosada je poginulo 420 americkih vojnika a 442 samoubistvom.
Americke majke s pravom pitaju zasto i zbog cega njihovi sinovi ginu negde daleko,od granica Amerike.Zasto i dokle tako. Hoce li se neko naci da stane na put americkoj agresivnoj politici.?

No comments: