22 February 2012

Muftija protiv Stefana Nemanje

 

Tako je to u drzavi bezvlasca. Svaki radi sta hoce, bez da mu neko stane na put. Bez nemogucnosti izvrsne vlasti Srbije,da sprovede odluku najviseg organa vlasti Narodne  skupstine, koja je ponistila odluku gradske vlasti u Novom Pazaru o zabrani postavljanja biste tvorcu srpske drzave Stevanu Nemanji. Odluka gradske skupstine Novog Pazara o zabrani postavljanja biste Stevanu  Nemanji, je pokusaj da se falsifikuje istorij Srba i postojanje prve srpske drzav, Brise iz secanja sve sto je srpsko negira postojanje prve  srpske drzave Raske sa prestonicom u tadasnjem Rasu na teritoriji Sandzaka.Muftija  uz pomoc  inostranih  sila zagovara stvaranje nezavisne drzave Sandzak i pripajanje muslimanskoj bratiji u Bosni. Muftija  sledi primer  takozvane nezavisne drzave Kosovo. Danasnjim vlastodrscima u Srbiji, marionetama zapadnih  naredbodavac, je lep primer Kosmet. Treba se suprotstaviti svim sretstvima da se spreci  kidanje jos  jednog dela srpske teritorije i ne dozvoli stvaranje Beogradskog Pasaluka. Davanjem atributa drzavnosti Vojvodini, tolerisati ekstremnu politiku Ugljanina i Muftije za nezavisnost  Sandzaka,Beogradski Pasaluk je na vidiku.
Ovo je zemljaSrbija,zemlja srpskog naroda i zemlja nemanjica, a ne Isa Bega.
Vidanovic


 

Utorak, 21. Februar 2012.| 20:11

  Muftija protiv Stefana Nemanje

Na sinoć održanoj tribini u velikoj sali Mešihata, a na upit prisutnih o bisti Setfana Nemanje i njenom postavljanju centru Novog Pazara, muftija je rekao: "Mislim da to nije ništa novo i da oni koji to žele postaviti znaju da ga nikada neće postaviti."

Oni hoće time da postignu ono što su postigli privremeno da se zahtjevom za podizanje biste i tog spomenika zaustavi tj. poništi odluka gradske uprave o trgu Gazi Isa-beg. Uprava je donijela odluku ali je vlada poništila.

Muftija naglašava, zamislite, Vlada u kojoj sjede dvojica ministara koji su donijeli tu odluku, je poništila tu odluku. To je slika naše političke relanosti, iskrenosti i budućnosti."

Oni su donijeli odluku za to a u Beogradu glasaju protiv, a da to nisu rekli narodu. Trebali su da kažu narodu da je Vlada poništila tu odluku.Tako oni hoće nas da predstavljaju, dakle to je sakriveno od naroda, kaže muftija.

On navodi da se kaže nekim ekstremnim Srpski udruženjima "De vi potencirajte ovo sa Stevanom Nemanjom pa ćemo mi reć, e Boga mi ako mi hoćemo Isa-bega, oni će Nemanju, pa nećemo ni jedno ni drugo nego idemo u Partizane".

To su taktike po kojima smo mi grad koji ima 90% ulica sa Srpskim imenima, kome je jedini stari grad iz srednjeg vijeka u kome su gromade komunističke i neke vanzemaljske-kosmičke arhitekture, instalirane u sred gradskog jezgra, preko sred stare-tijesne čaršije, preko sred begovskih kuća, dvorišta. To se samo desilo u cijeloj Evropi u Novome Pazaru, i to je bio kulturocid koji je provođen sistematski, partijski i državno i koji je trebao da se dovrši.

Zato nije problem zgrada islamske Ustanove samo kao imovina. To su ovi tajkunčići željeli, kaže on, da nasjednu sa pivom ono ha-hu, ispred da se demonstriraju, ali postoji više od toga i njenim pretvaranjem u kafane, birtije eliminiše duh grada, kaže Glavni muftija.

Zato se tu donose i pljušte presude bez zakona samo da se to vrati. Vraćanjem zgrade islamske Ustanove vraća se islamsko-bošnjački duh Novoga Pazara iz 14. vijeka tamo gdje ga je zabo Gazi Isa-beg. To je povezano sa zgradom, trgom i hadžetom i na ta vrata se spomenik pokušava koristiti kao sredstvo pritiska, objasnio je on.

Nemam problema da se podigne spomenik, samo neka kažu gdje mu je bilo sjedište.
Ovo je Novi Pazar koji počinje od Isa bega i nema veze sa Nemanjom ni bilo ko drugi – zaključio je muftija.

http://www.tanjug.rs/videoDet.aspx?galID=55678

No comments: