19 February 2012

DEMOSRATIJA

Burdozer revolucijom  u Srbiji 2005.godine nastaje novi oblik drustvenog poretka takozvani Demosratija.Do tada su bila poznata  dva oblika vladavine Diktatura i Demokratija.Od 2005 po prvi put u Srbiji nastaje i treci oblik vladavine, takozvani SRPSKA DEMOSRATIJA..Po mnogo cemu to je najdemosratskiji oblik vladavine, u koji se kunu svi DOSOVI vlastodrsci novosratskog oblika vladavine Demosratskog drustva Srbije Taj novi demosratski oblik vladavine Srbije nema nista zajednickog sa  do sada poznatim oblicima vladavine  diktature i demokratije u svetu.

Ta nova srpska demosratija pre svega pociva na demosratskim izborima za  predstavnike naroda u  najvecem demosratskom organu drzave Narodnoj Skupstini. Politicke partije Srbije isticu liste  kandidata na parlamentarnim izborima. Partija odnosno partiski kandidat ko osvoji najvise glasova,po svim dosadasnjim demokratskim  tekovinama ima pravo formiranje vlade. Po novom demosratskom principu taj  novi princip ne vazi.Formira se koalicija podobnih politickih partija i imenuju po kljucu svoje predstavnike u vladi i skupstini. Imenuju se poslanici u glasackim regionima, koji ce predstavljati narod u Parlamentu u naredne 4 godine  mandatnog perioda. Poslanici parlamenta predstavlaju region, zapravo volju naroda u koji su naimenovani.Obicno su to ljudi koji od kvalifikacija najcesce imaju takozvanu kvalifikaciju podobnost. To je  partiska pripadnost i podobnos, najveceg ranga da bi neko postao predstavnik naroda i  narodni poslanik.Ta podobna osoba ne mora biti iz sredine -birackog regiona za koji se imenuje za  narodnog predstavnika.Odluku o naimenovanju donosi odbor na celu sa  nosiocem liste na osnovu postignutih izbornih rezultata, to jest procenta osvojenih glasova na parlamentarnim izborima.
Tim nacinom izbora vlade i predstavnika naroda na osnovu  jedine kvalifikacije podobnost, obezbedjuje se princip demosratske vladavine rezima. Podobni predstavnici vlade i parlamenta, za svoju podobnost i poslusnost nagradjeni su basnoslovnim primanjima, koja su najmanje 5 puta veca od prosecne plate u Srbiji od 36.000 dinara.Plate podobnih se krecu od 130.000- 650.000  dinara.

 Za razliku od Milosevicevog takozvanog diktatorskog rezima, narodni poslanici, kao prestavnici naroda imenovani su iz sredine birackog tela, koje je narod na izborima neposredno birao. U demosratiji se poslanici imenuju od strane komisije na celu sa nosiocem liste, nakon izbora, bez direktog ucesca biraca. To je taj novi  takozvani najveci oblik  DEMO-SRATIJE  Srbije,koji vec 7 godina vlada Srbijo u kojoj je sve potaman. Ekonomski zemlja prezaduzena.Privreda unistena,Fabrike zatvorene mnoga preduzeca privatizovana i radnici ostali na ulici..Milion radnika ostao bez posla.Standard gradjana na nanizoj lestvici siromastva.Narodne kuhinje nicu na  svakom cosku, da bi se kupovao socijalni mir gladnih gradjana.Kupuju vec privatizovane fabrike za 1 dolar i nasledjuju veliki gubitci, koji padaju na teret drzave i naroda da bi se sacuvala radna mestam kupovao socijalni mir i potencijalni glasaci u najavljenim izborima.
 Za sve u tim narodnim kuhinjama nazalost nema mesta. Mnogi su prepusteni samom sebi. Jedini izvor  zivota su kontejneri i svakodnevno ceprkanhje po njima ,da se utoli glad praznih stomaka. Na suprot sirotinji, broj  milionera, tajkuna ,kriminala je svakim danom sve veci. Samoubistva i pljacke gradjana su svakodnevna pojava.
Pogubna politika, korumpirane vlasti danasnjeg  demosratskog rezima se  licitira kao najdemosratskiji oblik vladavine, promovise i lansira u svetu kao najbolji. Otporasi kao nosioci i promoteri tog sistema demosracije su vidjeni na delu u Ukraini i drugim bivsim republikama bivseg Sovjetskog Saveza,Libiji,Egiptu i Juznoj Americi, kao  americki placenici.

Danas u Srbiji se taj sistem demosracije  promovise sve vise od kako su najavljeni  novi parlamentarni izbori u Srbiji za 6. maj ove godine. Narodu je svega dosta i propagande, i predizbornih obecanja u cilju continuiteta sadasnjeg stanja demosratije.. Danasnji nosioci srpske demosratije na celu sa Tadicem i njegovom vladom te,Draskovicem Cedom Jovanovicem i drugim neprijatelima svoga naroda,su grobari Srbije i srpskog naroda.
 I na kraju najnoviji  oblik demokratskog izjasnjavanja Srba na referendumu na Kosmetu 14 i 15 februara,na kome se izjasnilo  97% Srba Kosmeta protiv Tadiceve demosratije, od strane  vlade Srbije okarakterisan je kao nedemokratski,nepotreban i poguban  vid demokratije suprotan srpskoj demosratiji Vreme ce pokazati ko je u pravu i dokle ce ce ziveti taj srpski oblik demosratije..
Vidanovic

No comments: