21 June 2004

Istina o ostavci Hari Holkerijai predstavnika UNMIK na Kosmetu

Nema nikakve istine sa izjavama za javnost da  je Hari Holkeri, predstavnik UNMIK na Kosovu podneo ostavku zbog bolesti. Javnpsti je saopsteno da je  Holkeri iscrpljen zbog  napornog  rada na Kosmetu dospeo u bolnicu u Strazburu 13 .maja. Holkeri je  13. maja doziveo  srcani udar u sobi hotela u Strazburu  u ljubavnoj avanturi sa  lepom crnokosom srpskom Mata Hari. Visoku crnokosu  devojku Holkeri je upoznao na jednom bankarskom prijemu u Finskoj.Visoke zene crne kose  Holkerijeva su  slaba tacka.Crnokosa Bugarka  kostala ga je politicke karijere, gubitka izbora i mesto predsednika finske vlade. Danom poznanstva  crnokosa srpkinja kao ljubavnica postaje stalni Holkerijev pratilac , ne sluteci da pred sobom ima buducu  srpsku Mata Hari, koja ce ga kostati karijere predstavnika UN . na Kosmetu.
Organi nase vojne obavestajne sluzbe  znajuci  slabu tacku Holkerija,  visokoj crnokosoj srpkinji poveravaju ulogu cuvene  spijunke iz drugog svetskog rata Mata Hari. Tu ulogu srpska Mata Hari je na Kosovu uz stalnu pratnju Holkerija  odlicno obavila. Njenom zaslugom sprecene su mnoge diverzije i teroristicke akcije Albanskih terorista.
Delatnost nase Mata Hari  otkrivena je nakon  martovskih dogadjaja na Kosmetu, kada se obistinila dojava  od strane nase obavestajne sluzbe KFORU o pripremi terora nad srpskim zivljem 17. i 18 . marta ove godine.U istrazii  Americke obavestajne sluzbe odakle su procurili izvori o martovskim dogadjajima, najzad se uslo u trag nasoj Mata Hari. Njena dalja sudbina nije poznata, ali je kristalno jasno da je zaslugom srpske Mata Hari Holkeri morao da  podnese ostavku generalnom sekretaru Kofi Ananu.Nije po sredi nikakvo zdravstveno stanje, vec poljuljani ugled UN, zbog cega je Kofi Anan morao da zatrazi ostavku Holkerija.
Podmecu se osim bolesti i  neslaganje Holkerija sa  odlukom o podizanju optuznice Haskog tribunala za ratne zlocine protiv albanskog rukovodstva Tacija, Cekua i drugih.Poznata je cinjenica da je na intervenciju Holkerija general Ceku pusten iz pritvora  na aerodromu u Sloveniji , ali se ne moze pouzdano reci da je to dovoljan razlog za odluku Kofi Anana o smeni Holkerija. Ni jedan do sada predstavnik UNMIK na Kosmetu nijeslavno zavrsio, nije opravdao poverenje i  izvrsio zadatke UN sadrzane u rezoluciju 1244.Holkeri nije uspeo ni da doceka godisnjicu na duznosti predstavnika UN i ako su u njega  polagane nade da ce on kao iskusan finski diplomata savesno  izvrsiti povereni   zadatak.Poznato je da tudja ruka svrab ne cese.
Vidanovic 

No comments: