31 August 2013

САД ће блокирати телевизију Russia Today

 

САД ће блокирати телевизију Russia Today

Sava Vidanovic <vidanco@gmail.com>

7:59 PM (1 hour ago)

Pa to je  prava demokratija Amerike,sloboda govora i stampe usta se kunu. Znaju da kritikuju  druge drzave koje navodno po njima  krse ljudska prava slobudu stampe i govora,ali kada je u pitanju  istina to za njih ne vazi. Ukida se   TV prgramP Rusija danas, koju gledaju milioni amerikanaca da se nebi saznala prava istina. Konkretno, oko  trenutne krize u Siriji  ta TV  stanica mora biti  blokirana.  Mora se cuti samo jedna strana i takozvana prava istina o Siriji koja treba da bude napadnuta zbog navodne  upotrebe  nedozvoljenih otrovnih gasova. 

 

Setimo se  samo agresije NATO na Jugoslaviju i upotrebu  zabranjenih kasetnih bombi  punjenih  uranijumom od kojih su stradali  hiljade i hiljade Srba. Koliko ce jos stradati u periodu od  preko 4 miliona godina pod dejstvom uranijuma to niko nezna. Pitanje je kako je onda NATO na celu sa Amerikom mogao da upoptrebi to zabranjeno oruzje a da se drugi kaznjavaju zbog  upotrebe navodnih stetnih gasova.

 

 Nije prvi put da se   neko kaznjava zbog upotrebe nedozvoljenih   sredstava u odbrani drzavnih interesa protiv pobunjenika. U ovom slucaju Amerika je na strani  pobunjenika,placenika zapada, koji zele  smenu postojeceg rezima uz pomoc velikih sila na celu sa Amerikom. Nije prvi slucaj da s izmisljaju razlozi kao opravdanje za napad na  neposlusne. Setimo se  razloga za napad na Irak. Zbog navodnog posedovanja  atomskog oruzja  napadnut je Irak,da di se uklonio Husein, koji je bio smetnja osvajanja njegove zen]mlje i  bogatstva najvecim  naftinim rezervama.

Srbija je  u NATO agresiji napadnuta zbog Kosova da bi se  doslo do rudnog bogatstva te  teritorije Srbije i  gradnje najvece  vojne baze  Bonstil ,najvece na svetu posle Vijetnama. Milosevic je bio taj koji se  tome protivio i svaki ko se  na putu agresivne americke imperijalisticke politike Amerike suprotstavi ,mora biti sklonjen. Uvodi se nova  americka demokratija, dovode poslusnici, koji rade  za interes zapada na stetu svog naroda. Danas se vidi  sta je od Srbije napravljeno.Srbija je postala jedna od najzaduzenijih zemalja sveta. Rasprodate i privatizovane privredne organizacije. Privreda  i drzava dovedena do kolapsa.Milion radnika ostalo bez posla, bez primanja i svakodnevnog  odricanja najpotrebnijih osnovnih zivotnih namirnica u nemogucnosti da se do njih dodje. 

 

Treci svetski poredak gazi sve pred sobom. Nestaju drzave i drzavnici, takozvani diktatori ,koji se  nadju na putu expanzije treceg svetskog poretka. Pravdu dele mocnici. Srbija i Irak su napadnute bez odluke Saveta Bezbednosti Ujedinjenih nacija.To se i u slucaju Sirije desava.Po njima nije portebna saglasnost Saveta Bezbednosti za  agresiju na   Siriju.Dovoljni su isfabrikovani  razlozi u sprovodjenju americke demokratije.Danas su u Savetu  Bezbednosti Rusija i Kina napustile zasedanje  protiveci se  agresiji na Siriju. Za zapad i mocnike  Medjunarodno pravo  ne postoji. UN i Savet Bezbednosti su u rukama zapadnih velikih sila na celu sa Amerikom. UN i Savet Bezbednosti postoje samo na papiru. Do sada nije zabelezen slucaj da se Savet Bezbednosti  usprotivio Americi i njenih sledbenika. Za sekretare UN dovode se  samo poslusnici aminovanjem Amerike.

 Rat na pomolu napada na  Siriju bi mogao da poprimi sire razmene i nije iskljucivo da  preraste u Treci svetski rat.

Vidanovic

 

 

САД ће блокирати телевизију Russia Today

Тагови: САДВестиRussia TodayСветСеверна АмерикателевизијаРусија

интернет редакција

30.08.2013, 17:04

 

Фото: РИА Новости

САД ће прекинути емитовање програма телевизије Russia Today, написала је главна уредница те телевизије Маргарита Симонјан на Твитеру. „Већ неко време чекам да ће наша телевизија бити блокирана у САД. Почело је. Браво за слободу говора", написала је Симонјанова.

Касније је додала да је налог Russia Today блокиран од стране ресурса Reddit. Вести руске телевизије на том ресурсу прати преко милион људи из целог света.

http://serbian.ruvr.ru/2013_08_30/SAD-ce-blokirati-televiziju-Russia-Today/

 

No comments: