19 January 2013

NASI PRIJATELJI !!!



 DRUGI DEO

Izvinjavam se sto se  ponovo javljam da jos nesto  kazem i dodam predhodnom  komentaru o nasim "prijateljima".Pre svega nemojte zameriti mom ostrom jeziku.jeziku kojim se obracam  prijateljima. Jezikom tuk na luk, koji  jedino mogu razumeti. Ipak morate priznati nisam nasao  adekvatne izraze da  uzvratim  uvredama prijatelja. Ovom prilikom  bi se osvrnuo na kulturna dostignuca Srba i srpske drzavnosti kada ti gorstaci nisu takoreci ni postojali, zapravo nisu imali svoje maticne drzave. Da su mnogo sto sta poprimili od  Srba, od praistoriskog doba do danas, nebi imali takvo misljenje o nama. Oni nisu culi niti znali za  srpske civilizacije LEPENSKOG VIRA jos iz 4 veka pre nove ere, niti o VINCANSKOM  PISMU I CIVILIZACIJi. Prvoj srpskoj drzavi i  dostignucima. Srpskoj vlasteli i dvorovima. O srpskoj vlastela odevena svilom i kadifom,sluzila se srebrenim excegom za  rucavanje, dok su ti gorstaci, koji  prosipsju uvrede na racun Srba ziveli u coporima,hodali cetvoronoske,odeveni grubom kozom i rogovima na glavi da bi  se branili  slicnih njima- divljih zveri. Za razliku od excega srpske vlastele cerecili zivo meso rukama uz pomoc nogu, jer nisu znali za bolje. Nisu imali prilike da  upoznaju  civilizaciju Srba, drzavno ustrojstvo moderne drzave i Dusanov zakonik, koji se i danas citira na Sorboni kao savremen zakon  i ustrojstvo civilizacije  SRPSKE DRZAVE ,sigurno bi imali drugacije misljenje o Srbima. .Svi  ti nasi vajni prijatelji koji  Srbe nazivaju najpogrdnijim imenima da su sve ovo o Srbima znali  mnogo ranije, pre no sto su  izrekli to sto su na racun  Srba izrekli, stavili bi prst na  celo i   dobro razmislili sta ce reci.



Naprotiv sve srpske zasluge i vrline tokom svih ratova, mogli su saznati i videti, da su Srbi  vodili odbranbene ratove,nikad  osvajacke. Da su na bojnom polju u najtezim trenutcima neravnopravne borbe pobedjivali,ali na zalost  za pregovarackim stolom gubili, zahvaljujuci prijateljima. Pobedjivani ali ne i  pokoravani. Suprotstavljali se  najvecim silama.Najbolji primer za to je Turska i cuvena KOSOVSKA BITKA 1389,Austriska Carevina,Austro Ugarska Monarhija,Fasisticka ,Balkanski ratovi, I Svetski Rat,II Svetski rat, sa fasistickom Nemackom sa Hitlerom na celu, NATO agresija. Sve su to odbranbeni ratovi srpskog naroda. Branili  su svoju otadzbinu natopljenu krvlju predaka. Sprecavali  turski prodor u Evropu. Stitili granice  Austriske Carevine, Branili u dva navrata Bec. Uvek bili na pravoj strani za razliku od ostalih balkanskih naroda, kojki su ratovali protiv Srba  i  saveznika i sada  oni pravi prijatelji. U svim tim ratovima  ginuo je cvet srpske mladosti. Samo u  I iII Svetskom ratu  poginulo je blizu 4 miliona Srba. Danas bi nas bilo  koliko i Francuza da nije bilo tih gubitaka. I Pored svih tih ratova i slavnih bitki na Ceru,Kolubari,Bregalnici, Mojkovcu Kajmakcalanu,Solunskom Frontu , zbog uspeha na bojnom polju Srbi su zadivili svet i bili primer kako se  brani otadzbina, kucni prag i gine za slobodu i otadgbinu. Danas su Srbi  tim nasim" prijateljima" najgori narod planete, krivci svih ratova, te ih  kao takve treba unistiti.



Danas otimaju srpske teritorije,rasparcavaju Srbiju,da bi  je okupirali , pokorili i eksploatisali njene resorse . Koriste njen strategiski polozaj za osvajacke pretenzije prema istoku do krajnjeg Sibira. Nemci su kroz istoriju imali  losa iskustva sa Srbima.Srbi su za Nemce uvek bili tvrd orah. Srbi su im  bili uvek trn u oku.Radi Srba   razbucase Jugoslaviju a sada je na red  rasparcavanje i Srbije. Otese Kosovo uz pomoc srpskih izdajnika i tamo napravise najvecu vojnu bazu Bonstil.Eksploatisu sve  rudne resorse. To nije  dosta. Po planu,pored nezavisnog Kosova  i Vojvodina treba da  bude nezavisna drzava pa i Sandzak. Srbija po njima  treba da nestane. Za  nih je Srbin bio i bice orah vocka cudnovata, ne slomi ga al zube polomi. Braco Srbi da bi shvatili  ovo moje reagovanje morate procitati u atasmentu sta je ko od nasih NE- prijatelja  rekao na racun Srba i bice vam sve jasno. Ocekujm vase reakcije.

S pozdravom Vidanovic

 

PRVI DEO

Da nije tih "glupih ,blesavih,idijota,zlikovaca ,smrdlivih,nepismenih Srba"
svi bi vi brajkovici  bili na pocetku civilizacije.Pitam vas lepo,kada tako
lepo znate da vredjate Srbe,  koliko od vas je culo za Srbina Nikolu
Teslu,Pupina ,Milankovica i drugih srpskih genija koji su svojim izumima
doprineli covecanstvu  i zaduzili ga da im se tako vraca.Podarili su vam
naucna dostignuca do sada neprevazidjena, koja vi danas bednici i
nezahvalnici uzivate , ne znajuci ko vam je to omogucio i da danas umesto
duboke zahvalnosti i odavanje priznanja za sve sto su vam ti  glupi Srbi
izumeli,vi pljujete po njima. Stidite se svojih gnusnih reci i ponizenja
srpskog naroda,koji  je ponosan na sebe i svoje pretke. Cime se vi
nikognitovici i supljoglavci mozete pohvaliti i ponositi osm tim vasim
glupim  i neodmerenim uvredama. Fuj glupani.  Stidite se belosvetski
olosi,da nemate nosa pasli bi travu i bili ono sto stvarno jeste-stoka bez
repa.Ziveli Srbi, ma gde bili.Ponosite se na svoje poreklo i slavne pretke.
Ne zaboravite srpski dusmani"sto Srbin imade  to  niko nema-
Ponos,dostojanstvo,hrabrost,nepokornost,nepokolebljivost,
gordost,prkos, inat i slavne pretke.To su odlike i vrline Srba,po kojima ste
ih upamtili,ali ne zelite da to priznate, umesto toga nadevate im svakojaka
imena,rogonje belosvetske.
vidanovic






NASI "PRIJATELJI"!!!

No comments: